homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultate Examen Papanicolau si secretie

#1 2011-01-26 19:17:19

MadaC
Membru
Inregistrat: 2011-01-26

Rezultate Examen Papanicolau si secretie

Salut, sunt noua pe forum si as avea nevoie de ajutor. Acum doua saptamani am fost la primul meu control de ginecologie (desi am 21 ani). Dna Doctor mi-a zis ca am o rana pe col, destul de mare pentru varsta mea si ca va trebui operata, asa ca mi-a dat sa fac un test Papanicolau si unul de secretie sa vada exact ce se intampla. Azi au venit rezultatele, dar cum merg la control de abia peste o luna, vreau sa stiu ce inseamna rezultatele. Va rog sa ma ajutati !

rezultate PapanicolauȘ

Clasificare sistem Bethesda:

s-au prelevat doua lame: FSV/EXOCOL si ENDOCOL
Calitatea frotiului: SATISFACATOARE: celule endocervicale:-prezente

Diagnostic Citologic Descriptiv:
FSV+EXOCOL
Celule superficiale si intermediare (CS+CI), polimorfonucleare++, citoliza ++, parakeratoza +, hiperkeratoza +. Lactobacili.

Endocol: Fond fibro-mucoid, polimorfonucleare ++, hematii +
Celule endocervicale aspect normal fiziologic
Rar nuclei mariti de volum pe CI
Flora:idem

Interpretarea frotiului actual: NEGATIV, fara leziuni intraepiteliale si/sau de malignitate
Evaluare Hormonala: Pattern hormonal compatibil cu varsta si anamneza

rezultat final: Frotiu in limite normale.

SECRETIE COL UTERIN

celule epiteliale poligonale-frecvente, izolate in gramezi, plicaturate si distruse in proportie de 75%
celule epiteliale rotunde: RARE
celule cu aspect de "clue cell": ABSENTE
leucocite: RELATIV FRECVENTE
hematii: ABSENTE
trichomonas vaginalis: ABSENT
Levuri: ABSENTE
Flora microbiana:   Gram Pozitiv, polimorfi (probabil Doderlein)

Mai mentionez si ca in secretie nu s-a dezvoltat flora patogena, nu s-au izolat colonii de Candida Spp, si nici nu s-a dezvoltat Streptococ.
Va rog sa raspundeti cat de repede puteti. Mersi Mult anticipat,
MADA

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.