Retete in imagini - 7-146
- aname1
- Full member
- Inregistrat: 2010-08-10
Re: Retete in imagini - 7
Intrebare: cata apa (supa) trebuie sa pun la 2 cesti de orez pt. pilaf? Nu stiu cata sa pun exact si nu vreau sa iasa nici apos nici sa nu aiba suficient lichid ( la a 2-a varianta ii mai pot adauga sa zicem)
- heart_breaker
- Sr. member
- Inregistrat: 2010-05-12
Summer, si mama are si imi place de mor cum iese friptura facuta acolo. Ea nu pune ulei deloc, dar face numai carne. La legume e altceva, carnea are grasimea proprie care se topeste si se gateste acolo.
Ultima oara a fost editat de heart_breaker (2012-03-05 21:33:33)
- Darcy
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-07-11
aname1, eu la o cana de orez pun 4 de apa/lapte. asta este masura mea. nu iese bocna iar daca e mai apos, sa zic, il mai fierb un pic.
Cap patrat cu minte-n colturi
- aname1
- Full member
- Inregistrat: 2010-08-10
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
LadyPink a scris:Fetelor, ma intrebam mai nou daca oare pot sa fac primele mele briose in forme fara hartie din aia speciala pentru briose? Nu gasesc, am cautat la Carrefour si Billa cand am avut treaba si cumparaturi de facut pe acolo si n-am gasit, iar alte hypermarketuri din astea in zona la mine nu prea mai sunt... oare s-ar prinde foarte tare daca as incerca sa le fac fara?
lady, cred ca se prind. poti unge formele cu putin unt si apoi le tapetezi cu faina. daca ai rabdare si hartie de copt, iti poti confectiona singura hartiutele. eu asa am facut si au iesit ft bine
- LadyPink
- Platinum member
- De la: el din brate
- Inregistrat: 2008-12-20
- Site
Anca, sarumana pentru sugestie! O sa incerc zilele astea sa fac fara hartie, sa vad ce se va intampla.
Aname, eu la o masura de orez pun de 3 ori aceeasi masura de apa. Adica la o cana de orez, 3 cani de apa/supa. Daca ti se pare ca nu e suficienta dupa ce o lasi pe foc, mai poti adauga si dupa...
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
lady, dar sa ungi macar formele (eu zic sa le si tapetezi cu faina), ca sa nu mananci briosele cu lingurita din forme .
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
am facut reteta de praji cu cocos postata de darcy. bunuta dar cam "grea". extrem de rapid si usor de facut. cand o sa mai fac o sa schimb putin proportiile de cocos si biscuiti, in favoarea biscuitilor.
- Melita
- Hero member
- Inregistrat: 2011-01-07
Arata super
”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)
- denorah00
- Insomniac member
- Inregistrat: 2012-02-07
fetelor hai sa va pun si eu niste retete senzationale
prima ghiveci de legume cu capac de paine
faceti un ghiveci din ce vreti voi, eu personal am pus : varza, morcov, ardei, ceapa, piept de pui, mazare.
pentru capacul de paine :Intr-un vas micut, amestecam 1 lingura de faina cu cca 2 linguri de apa astfel incat sa obtinem un aluat fluid ca cel de caltite.
aluatul propriuzis de paine: 300 gr faina 10 gr drojdie proaspata cca 160 gr apa calduta 1 lingura ulei de masline 5 gr sare 1 lingura de faina 2 linguri de apa framantam aluatul ca la o paine normala si il lasam 10 minute sa se odihneasca.
Intindem aluatul de paine intr-o foaie subtire, mai mare decat diametrul cratitei. Ungem cu o pensula bordura cratitei si cam 2 cm din partea exterioara a ei cu aluatul fluid, indindem aluatul de paine pe intreaga suprafata a cratitei si il presam bine. Aluatul fluid are rol de ?lipici? asa ca nu va speriati ca o sa va treziti cu capacul in cratita pentru ca o data bagat la cuptor va creste frumos.
apoi puneti la cuptor, pana se rumeneste frumos capacul. este
Viata mea, desprinsa din povesti
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
denorah arata super pentru cine are vase mici termorezistente, poate sa faca portii individuale, cum sunt irish pies se pot face si cu aluat de foietaj din comert, dar si mie imi place mai mult cel facut in casa
- denorah00
- Insomniac member
inca una
tarta cu ce vreti voi!
a mea a fost cu :carnati ardelenesti cu sunca, se gasesc la unicarm, sunt foaaarte buni, bacon, ceapa calita, ardei, sos de rosii.
se caleste ceapa in f putin ulei, apoi ardeiul, apoi baconul si carnatul taiate bucatele mici, pana se rumenesc, apoi se pune bulionul si se da un clocot.
se tapeteaza tava pentru tarta cu o foaie de foietaj, eliminand surplusul de pe margini, se pune compozitia pana aproape se umple tava, iar pe deasupra se pune asa : 3 oua batute bine si amestecate cu cascaval ras cat cuprinde, sa fie cat mai groasa compozitia, asa crusta iese mai "teapana" si gustoasa.
se da la cuptor pana se rumeneste bine.
se poate taia feliute ca pe tort, cand inca este calda.
- denorah00
- Insomniac member
heimdall a scris:denorah arata super pentru cine are vase mici termorezistente, poate sa faca portii individuale, cum sunt irish pies se pot face si cu aluat de foietaj din comert, dar si mie imi place mai mult cel facut in casa
heimdall, nu se compara cu ce faci in casa.acest capac de paine este crocant si are gustul painii facute de bunici pe vatra. merge foarte bine mancat cu mana imbibat in ghiveci, cum mancam cand eram copii, ce vremuri!
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
- denorah00
- Insomniac member
garga, vrei si deserturi, ca am pozate
- passenger
- Addicted member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-10-16
- denorah00
- Insomniac member
- annabel
- Diamond member
- Inregistrat: 2007-01-15
Chec cu banane(reteta postat de deealex in urma cu 1-2 pagini)- pe mine nu m-a impresionat..voi mai incerca o data sa fac..dar lui iuby caruia ii plac la nebunie bananele a fost f incantat de acest chec
Dovlecei pane de post( ca in reteta http://annabel-cuisine.blogspot.com/201 … -pane.html dar fara oua si am adaugat patrunjel)
Snitele de pui
Ficatei de pui( ficateii de pui se pun in tigaie cu 1-2 cani de apa, un pic de ulei si condimente la foc mic)
Salata de fructe cu ciocolata de casa deasupra
Bors de pui( pulpe de pui, cartofi, morcovi, patrunjel, condimente, bors; pulpele de pui se fierb primele, se schimba apa, se adauga cartofii taiati cubulete, morcovii dati pe razatoare,,patrunjelul tocat, condimentele si aproape de sfarsit borsul)
Briose -scuzati prima tava
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|