Am luat prea mult in greutate
- Doque
- New member
- Inregistrat: 2011-02-13
am luat prea mult in greutate
am 20 de ani si inainte sa iau anticonptionalele Yasmin aveam 52 de kilograme dar in 4 luni am ajuns la 60. am o pofta de mancare foarte mare si desi incerc sa mananc multe fructe si sa beau apa tot ma ingras. am celulita si deja nu-mi mai vin hainele. am incercat sa fac miscare zilnic si nimic. la un moment dat am fost intrebata daca-s insarcinata si daca nu cumva de-asta ma ingras dar e imposibil ca nici macar nu am un prieten. ce ma fac?
- yoyolina
- Moderator
- Inregistrat: 2007-09-04
Re: am luat prea mult in greutate
Dupa cum am zis si dincolo, sa le schimbi. E clar ca nu iti sunt bune astea.
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
- Dyna
- New member
- Inregistrat: 2011-01-15
Anticonceptionalele isi fac pofta de mancare, trebuie sa iti organizezi mesele si sa faci eventual mai mult sport. Si eu am luat dar nu m-am ingrasat, in schimb am luat ceva vitamaine si m-am ingrsat vreo 2-3 kg de la ele.ai putea incerca alta metoda contraceptiva.
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
Doque a scris:am 20 de ani si inainte sa iau anticonptionalele Yasmin aveam 52 de kilograme dar in 4 luni am ajuns la 60. am o pofta de mancare foarte mare si desi incerc sa mananc multe fructe si sa beau apa tot ma ingras. am celulita si deja nu-mi mai vin hainele. am incercat sa fac miscare zilnic si nimic. la un moment dat am fost intrebata daca-s insarcinata si daca nu cumva de-asta ma ingras dar e imposibil ca nici macar nu am un prieten. ce ma fac?
In primul rind ar trebui sa te abtii de la mincare...faptul ca maninci multe fructe te ajuta sa te ingrasi, asa ca nu e bine ca faci asta. Pofta de mincare creste pe masura ce maninci, fie ca iei fie ca nu iei anticonceptionale, asa ca solutia e tot sa te abtii de la mincare, sa iti organizezi mesele, sa maninci mai putin si, in cele din urma poate fi o solutie si sa schimbi contraceptivele....si sigur medicul care ti le-a prescris si nu ti-a zis ca e posibil sa ai pofta de mincare crescuta si ce ai de facut in acest caz! Pe scurt, nu cred ca anticonceptionalele sunt de vina sau, daca au vreuna, ea e foarte mica si la coada listei
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- Doque
- New member
- Inregistrat: 2011-02-13
nu mi-a zis ca pot sa ma ingras, am citit asta abia pe prospect. singurul avantaj al lor e ca nu mai am dureri abdominale la menstruatie si nici acnee, dar parca e prea mare pretul. ce altceva as putea sa iau?
- sleeping_beauty
- Addicted member
- Inregistrat: 2006-11-23
ai putea sa iei calea spre un doctor de planning
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
Doque a scris:singurul avantaj al lor e ca nu mai am dureri abdominale la menstruatie si nici acnee, dar parca e prea mare pretul.
bine spus. inainte sa iei, aveai dureri MARI? cosurile erau doar cateva sau aveai fata plina de ele?
doctoressa a scris:Pe scurt, nu cred ca anticonceptionalele sunt de vina sau, daca au vreuna, ea e foarte mica si la coada listei
cum sa fie in coada listei si cu o "foarte mica" vina, cand fix dupa ce a inceput sa le ia, i-a crescut pofta de mancare si s-a ingrasat 8 kg in 4 luni??? e usor sa spui "abtine-te de la mancare" cand nu stii cu ce tentatie se lupta persoana respectiva.
Doque, la un dermatolog ai fost? Poate exista un tratament extern pt acnee. Iar pt durerile de la menstruatie, daca sunt insuportabile, poti face un consult ginecologic sa vezi din ce cauza. Dintotdeauna au fost asa? Pe de alta parte, exista posibilitatea ca AC sa fie singura solutie pt problema ta, caz in care va tb sa faci sacrificii mari ca sa te poti mentine la o greutate normala ... sau poate cu alte AC iti va fi mai bine, cine poate sti?
Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-02-14 09:58:32)
- elle_24
- Full member
- Inregistrat: 2008-05-05
dupa mine, scopul anticonceptionalelor este acela de contraceptie si nu acela de a trata aceneea sau de a avea dureri mai mici la menstra sau menstra redusa cantitativ, sincer acum, ca doar nu sunt tratatemt de frumusete, nu?
Fa bine, mergi si vezi care e cauza durerilor asa de mari, (poti lua llejer un antiinflamator, nu) si mergi si la un dermatolog...de obicei acneea este provocata de un anume tip de stafilococ care trece cu antibiotice,
Dar sa ajungem sa luam ca avem acnee , ca ne doare burta...sincer...le iei daca ai o viata sexuala activa cu un partener sanatos ca sa impiedici o sarcina.
Te pup..si fa sport, manaca sanatos si tu decizi ce e mai bine pentru tine, eu nu am spus decat parerea mea personala.
un sufletel e cu mine din noiembrie 2011
- anca90
- Platinum member
elle_24 a scris:dupa mine, scopul anticonceptionalelor este acela de contraceptie si nu acela de a trata aceneea sau de a avea dureri mai mici la menstra sau menstra redusa cantitativ
cat timp sunt luate, au si efectul asta. e drept ca nu trateaza, ci doar mascheaza cauza...
AC pot micsora sau chiar elimina chisturile de pe ovare, deci in cazul asta functioneaza ca un tratament. ca dupa ce nu mai sunt luate, pot aparea alte chisturi, e partea a doua.
totusi, sunt cazuri cand e nevoie de ele ca tratament, nu doar ca metoda contraceptiva. ba mai mult, sunt de parere ca e de preferat sa fie luate pe perioada scurta (cateva luni), ca tratament, decat pe o perioada ft mare (ani intregi) de catre femei sanatoase, cu scop strict contraceptiv.
- elle_24
- Full member
- Inregistrat: 2008-05-05
anca si eu am luat cu scop contraceptiv, date de medic....si dupa 1 an de zile m-am ales cu tulburari menstruale de am zis ca nu stiu cum ma cheama..si crede-a ca inainte de a le lua eram ceas. Acum mi-am revenit slava domnului si nu mai am nimic.
Stiu care sunt celelalte implicatii + sau -, dar eu ma refeream la cazul de mai sus..acnee + dureri menstruale. Si mi se pare trist sa le iei doar pentru asa ceva. Fata nu ar fi spus ca are chisturi..iar pentru acnee slava domnului ca sunt atatea tratamente care nu inseamna indopare cu hormoni... In cazul chisturilor stiu ca se dau contraceptive cu un continut mai mare de hormoni si intr-adevar pe perioade scurte.
un sufletel e cu mine din noiembrie 2011
- anca90
- Platinum member
uneori, cosurile au cauza hormonala. cum nu s-a obosit nimeni sa studieze alte scheme de tratament pt astfel de cazuri, se prescriu AC, pt ca se stie ca alea functioneaza sigur .
in rest, de acord cu tine. nu ar tb sa se indoape populatia cu hormoni la o scara atat de larga. si eu sunt patita, deci sunt departe de a fi fan AC, sa nu ma intelegi gresit .
Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-02-14 11:41:14)
- Amdra
- New member
- Inregistrat: 2011-01-15
Schimba-le. Am fost in aceeasi situatie ca a ta si le-am schimbat dupa ceva timp. Ce-i drept nu m-am ingrasat atat de mult dar nah, fiecare cu ale sale. Elle, eu nu eram "ceas" si tocmai faptul ca menstruatia imi venea la timp dupa ce am trecut pe "tratamentul" hormonal m-a facut sa nu renunt la asa ceva. Nu ma mai doare nimic, nu mai am menstra atat de abundenta. Acum e chiar ok.
- anca90
- Platinum member
mda, pt ca esti "sedata" cu ele. dar ti se pare normal sa iei AC o viata intreaga, ca sa ai ciclu regulat? sau sa iei zilnic pastile de fiere, pt ca altfel nu poti digera alimentele? sau cand te duci la stomatolog, sa iti plombeze caria fara sa o curete? asta fac anticonceptionalele: ascund efectul, nu trateaza cauza.
- mihaela2289
- Hero member
- Inregistrat: 2006-09-18
anca, eu prefer sa iau o viata intreaga anticonceptionale decat sa am dureri 2 zile sa nu ma pot misca si sa dureze o sapt ciclul.. asa pierdeam mult calciu, fier.. asa ca si daca nu as maia vea partener stabil tot le-as lua pt asa ceva... chiar daca doar ascund... cum zici tu.. alt tratament nu exista pt asa ceva.
www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
anca90, as vrea sa te fac sa intelegi cumva ca uneroi, cauza nu poate fi tratata pur si simplu! sindromul premenstrual este o chestiune fiziologic normala sa zicem, la femeile mai bine impregnate estrogenic...asta ce inseamna????? ca e normal sa le lasi sa se tavaleasca de durere la menstruatie?????nu sunt bolnave, deci nu avem ce stidia mai mult:putem doar sa spunem ca Froid ca sunt isterice sau putem accepta ca au o conditie ce nu poate fi tratata(nefiind boala, repet) dar putem sa facem ceva ca sa nu se mai chinuie Cu acneea de cauza testosteronica si SOPC...iar nu e vorba de reavointa si de faptul ca nu vrea nimeni sa cerceteze...ba da, se vrea. Nu exista deocamdata solutie sa vindece, deci ce putem face e sa punem bariera intre testosteron si receptorii din periferie si sa oferim celor care fara vina sufera din pricina asta o rezolvare(partiala, e drept, insa mie mi se pare ca e important pentru calitatea vietii si e mai mult decit nimic!) Mai departe, intrucit omul nu e masinarie, menstrele neregulate pot adeasea sa nu aiba o cauza organica pe care sa o putem trata....insa pina nu ai avut asa o problema e greu sa intelegi ce neplacut e sa te trezesti ca iti curge singe pe picioare, in public(la scoala de ex) pe nepregatite. asa....anticonceptionalele pot rezolva si aceasta problema(e drept, atita timp cit le iei, insa asta doar pentru ca iarasi, nu e vorba de o boala, nu ai ce trata, si nici cum sa transformi omul ala intr-un altul!) imbunatatind viata celei care o are. In fine, fara suparare, a te abtine de la mincare 2-3 saptamini e departe de a fi vreo tragedie si sta in puterea fiecareia dintre noi....e stiut ca anticonceptionalele pot sa cresca pofta de mincare insa sa ne intelege, daca mincam sau nu in nestire decidem noi, fiecare in parte, ca doar nu suntem decerebrate...iar daca vad ca e ingrozitor de greu sa ma abtin, nimic nu ma tine sa nu merg la medicul de plannning si sa ii zic si acela va schimba pastilele sau va oferi solutii...
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- anca90
- Platinum member
doctoressa, iti multumesc in primul rand pt timpul acordat sa imi raspunzi.
eu sunt si eram constienta de aproape tot ce ai scris mai sus. stiu ca AC pot face bine in unele cazuri patologice si rabufnirile mele sunt altele:
1. pt sopc, acnee si alte boli cauzate de dereglari hormonale, sunt convinsa ca ar exista tratamente care sa elimine cauza, doar ca ele nu sunt cunoscute. asta ma revolta si ca sa ma intelegi e aceeasi indignare pe care o simt cand ma gandesc ca nu se cunoaste inca tratamentul impotriva cancerului, de ex, doar ca acolo vorbim de o boala cumplita.
2. femei sanatoase sunt expuse unui sevraj hormonal cu scop strict contraceptiv timp de zeci de ani. cele pe care nu le afecteaza in niciun fel acest "dopaj", se pot declara fericite. ce se intampla insa cu celelalte, care isi deregleaza organismul sanatos dupa o astfel de experienta? de ce e nevoie sa ajungem la asa ceva cand exista si alte metode contraceptive? este decizia fiecareia, insa parerea mea e ca e mai sanatos sa previi decat sa te arunci cu capul in zid.
3. mi-e imposibil sa cred ca o femeie careia ii vin menstrele "pe nepregatite" sau dupa luni de absenta este 100% sanatoasa, cu analize curate, ovare si hipofiza in perfecta stare de functionare. de acord ca nu suntem masini si ciclul poate sa aiba abateri, dar nu mai mari de 2 sapt de exemplu, pt ca atunci nu ced ca mai putem vorbi de naturaletea firii umane.
4. legat de pofta de mancare, de ce spui "a te abtine de la mincare 2-3 saptamini e departe de a fi vreo tragedie"? de ce doar 2-3 saptamani? pofta de mancare nu e crescuta pe toata perioada administrarii? deci nu te chinui practic atata timp cat iei AC?
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
eu stiu ca pofta de mancare apare doar la inceputul administrarii AC... vorbesc mai mult din experienta altora, e drept, ca eu nu am avut problema asta acum evident ca daca in prima luna mananci de 10 ori mai mult ca de obicei stomacul tau se obisnuieste cu o cantitate mai mare de mancare si iti e greu sa revii fara efort la cantitatea de mancare initiala... asa ca vei continua sa mananci foarte mult, cu consecintele de rigoare insa cu fenomenul asta se confrunta si femeile care nu iau AC in perioada premenstruala, de exemplu... si ele sunt nevoite sa lupte cu apetitul exagerat si sa se chinuie
Ultima oara a fost editat de heimdall (2011-02-16 12:02:16)
- anca90
- Platinum member
heimdall a scris:eu stiu ca pofta de mancare apare doar la inceputul administrarii AC...
nu stiam, heimdall. eu m-am ingrasat in al doilea an de administrare
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
teoretic problemele care apar mult dupa primele 3 luni nu pot fi puse pe seama AC si mie mi s-a incetinit metabolismul si e din ce in ce mai lent, dar am zis ca ar fi o ipocrizie sa pun asta pe seama pastilelor... cu siguranta sunt si alti factori
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|