homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intre prietenie si iubire.

#1 2011-02-13 19:35:07

Dyna
New member
Inregistrat: 2011-01-15

intre prietenie si iubire.

Sunt sunt intr-o situatie destul de dificila, si as dori cateva sfauturi. Am o prietena foarte buna din copilarie, vecina ca de altfel. am copilarit, si ne cunoastem de cand suntem.Obisnuiam sa petrecem mult timp impreuna,dormeam una la alta, ne uitam la filme, ieseam des la suc, in oras, ba chiar venea cu noi verile la o matusa in Oradea. In ultimul timp, umbla cu un baiat de 19-20 de ani(apropo...ea are 17 ani) si relatia noastra de prietenie s-a racit foarte, foarte mult.Cand vorbeste cu el la telefon, paraseste incaperea in care suntem ba chiar iese afara din casa pentru a nu stii eu ce vorbeste cu el.  Nu are incredere in ea deloc, cand a dormit intr-o noapte la mine a tot sunat-o sa  o verifice, sa vada daca nu a iesit in oras, nu are voie sa vina la mine in vizita, sa petreacta timp cu mine, e posesiv si gelos..Baiatul devine agresiv cand e nervos, s-a intamplat sa o plesneasca, sa ii sparga cd-uri din casa, sa rupa firele de internet a vecinilor lui de scara si chiar ii vorbeste urat nu numai fetei sichiar si mamei ei, cand s-au despartit o data(anul trecut, pe vremea asta, dupa care nu s-au vazut vreo 2-3 luni, dar au luat-o de la capat). II interzice numeroase de chestii, trebuie sa iii dea raportul daca merg in vizita la ea sa ii zica cat am stat, de cate ori am fost la ea si tot felul de prostii. Saptamana aceasta ma rugat sa merg cu ea la mall la o prezentare de cosmetice, pentru ca nu avea cine sa o insoteasca,nu are alti prieteni din cauza lui. Totul a fost bine pana a aparut el nervos cerandu-i sa iasa afara din cafeneaua in care ne aflam. Prietena mea( sa o numim Cristina), fiind speriata de atitudinea lui ma rugat sa merg cu ea, moment in care prietenul ei o trage dupa el urland la persoanele din preajma lui sa se dea la o parte deoarece se grabeste. Observand ca are o atitudinea dubioasa ii spun Cristinei ca se face tombolo si ar fi bine sa sa mergem inapoi, cu speranta ca se vor intoarce, dar acesta reactioneaza foarte urat, urland si injurandu-ma in public.
A doua zi s-au impacat spunand ca ea este fericita cu el si mai mult de atat i se pare un lucru normal ce se intampla intre ei. I-am zis ca nu as dori sa o pun in situatia de a alerge inte mine si el, dar la varsta pe care o are ar trebui sa fie ca o floare, nu ca o carpa calcalta in picioare de un nemernic. Tipul a fost exmatriculat in cls 10/11 de la liceu, nu lucreaza, s-a so drogat, de baut bea , e un parazit ce traieste pe capul parintilor. tot ce am discutat cu ea, atat eu cat si familia ei , Cristina ia spus lui si acesta m-a sunat acuzandu-ma ca Cristina sufera din cauza ca i-am spus mamei sale ce s-a petrecut la mall. Ce ar trebui sa fac tinand cont ca ea nu da 2 bani p ralatia nostra de prieteie si renunta chiar si la familie pentru el? Sa ii intorc spatele, sperand ca va realiza ca nu e bine ce face sau sa o sustin sa dea cu capul?

#2 2011-02-13 19:42:58

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: intre prietenie si iubire.

Nu prea ai ce sa faci... persoanele de genul "Cristinei" sunt cele mai capoase si cel mai greu de convins ca nu fac bine ceea ce fac. O sa se trezeasca la realitate probabil dupa prima bataie zdravana, sau in momentul in care o sa-si dea seama ca nu are pe absolut nimeni alaturi. Iar daca in momentul ai puterea sa fii alaturi de ea si sa uiti ca undeva in trecut a dat cu piciorul prieteniei dintre voi doua, bravo tie smile

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2011-02-13 19:50:26

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Sa fii acolo langa ea cat poti. Speram ca pana la urma va realiza ca tratamentul care-l primeste nu e unul adecvat si o sa se desparta insa degeaba incerci sa-i explici si tu si restul pentru ca ea vede doar inainte si anume pe el. Mai tare ii legati in felul asta decat sa-i despartiti. Si daca nu o sa realizeze e problema ei, tu ti-ai facut datoria de prietena nustiu Daca ea iubeste tratamentul asta sa-i fie de bine! Legat de prietenia voastra, cat poti sa fii langa ea e okey cat nu, nu o sa te condamne nimeni daca o sa-ti faci alta prietena/prietene mai buna/bune. Pana la urma e viata ei, nu poti sa zici ca are 12 ani  sa nu realizeze ce face...

#4 2011-02-13 20:20:09

*joy*
Insomniac member
Inregistrat: 2011-02-09

Nu prea ai ce face. Trebuie sa se "loveasca" mai tare,si sa isi dea seama singura. Asa,nicio sansa sa o convingi de ceva:) Doar ea singura se va convinge

#5 2011-02-13 22:00:35

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

zisasi ca tipul i-a vorbit urat si mamei ei, nu? asa intelesai eu...daca e asa, ce hal de parinti are prietena ta? ei stiu ca fata lor a fost batuta de acest individ?

bebe V., soarele si luna

Publicitate

loading...

#6 2011-02-14 09:43:30

fluturascrys
Hero member
De la: Stuttgart
Inregistrat: 2010-09-24

BiancaElena a scris:

Nu prea ai ce face. Trebuie sa se "loveasca" mai tare,si sa isi dea seama singura. Asa,nicio sansa sa o convingi de ceva:) Doar ea singura se va convinge

subscriu

de ce sa o numim Cristina?  nustiu

Ultima oara a fost editat de fluturascrys (2011-02-14 09:43:51)

Iarta-ti dusmanii, dar niciodata nu uita numele lor !

#7 2011-02-14 18:20:42

blue_ellf
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-03

scuze pt ce  o sa zic acum dar  cred ca a ajuns sa sufere de acel sindrom specific victimeleor care se indragostesc de agresorii lor si refuza orice ajutor venit din partea prietenilor sau familiei de a se decupla de acest individ, pt ca, chipurile el ii vrea "binele".
parintii ar trebui sa ia o atitudine in privinta asta. observ ca aici ai vorbit atat de ea cat si depsre mama ei mai mult. ca acel individ i-a vorbit urat si mamei ei. tatal ce rol joaca?

13.04.2011  deja mamica de Natalia Ana-Maria
relax,take it easy smile
Cel mai important lucru pe care un tată îl poate face pentru copiii lui este să o iubească pe mama acestora.
http://lmtf.lilypie.com/kA8zp2.png

#8 2011-02-15 11:49:03

cata_a
New member
De la: suceava
Inregistrat: 2011-01-07

ce isi face omul cu mana lui, se cheama lucru manual. tu nu ai ce sa faci, decat sa ii fi alaturi atunci cand o sa aiba nevoie mai mult, pt ca o sa isi dea seama cat de bolnavicioasa e relatia lor. parintii ei sunt cei care trebuie sa puna piciorul in prag, mai ales ca ei cunosc situatia.

#9 2011-02-15 14:20:59

fluturascrys
Hero member
De la: Stuttgart
Inregistrat: 2010-09-24

cata_a a scris:

ce isi face omul cu mana lui, se cheama lucru manual. tu nu ai ce sa faci, decat sa ii fi alaturi atunci cand o sa aiba nevoie mai mult, pt ca o sa isi dea seama cat de bolnavicioasa e relatia lor. parintii ei sunt cei care trebuie sa puna piciorul in prag, mai ales ca ei cunosc situatia.

ai dreptate, dar daca copilul tot nu intelege pana la urma parintii sunt cei care cedeaza  nustiu

Iarta-ti dusmanii, dar niciodata nu uita numele lor !

#10 2011-02-21 17:13:46

cata_a
New member
De la: suceava
Inregistrat: 2011-01-07

eu cred ca parintii niciodata nu cedeaza atunci cand vor binele copilului lor

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.