homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Apreciere din partea partenerului

#1 2011-02-18 11:38:00

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

Apreciere din partea partenerului

Tin sa precizez inca de la inceput ca o perioada (3 ani mai exact) am locuit singura si mi-am dezvoltat propriile tabieturi. De exemplu, imi incep fiecare zi cu o cana de cafea in fata pc-ului, imi verific mail, forum, citesc diferite ziare, mai ma uit pe anunturi de angajare etc. Dupa care mananc si apoi ma apuc de ceea ce am de facut. Asa m-am obisnuit si asta imi da o stare de bine.

De asemenea, nu sunt nici o persoana obsedata de curatenie dar nici nu inot printre gunoaie prin casa. Sunt genul care nu isi strange si spala cana de cafea imediat cum a terminat de baut, sau nu isi strange imediat masa dupa ce mananca.

Asta nu a reprezentat pana acum o problema, insa de 6 luni m-am mutat impreuna cu iubitul si obiceiurile mele interactioneaza cam violent cu gandirea lui. Pe el il deranjeaza faptul ca imi las cana de cafea pe birou sau ca nu strang masa IMEDIAT dupa ce mananc si mereu imi reproseaza asta. Nu e genul care sa imi spuna "Du-te si strange masa in timp ce eu ma uit la tv", strange el pana la urma, dar imi spune de fiecare data "Uite iar ai uitat cana de cafea" etc. De la ultima discutie am incercat sa ma schimb, sa evit sa fac ceea ce il deranjeaza. Am incercat sa fiu mai ordonata si sa nu mai las lucruri intinse in casa si zic eu ca am reusit. Ok nu e o perioada lunga de timp da pentru mine e o schimbare.

Ultima cearta a aparut in dimineata asta. M-am trezit, mi-am pus apa de cafea, am hranit animalele (am 3 caini si 3 pisici deci ia ceva timp), am facut patul in dormitor si am pus hainele la loc, apoi mi-am pus cafeaua in cana si m-am pus la PC. Intre timp el scosese un pachet de ficatei congelati pentru pranz. Eu i-am vazut dar pur si simplu am omis sa ii pun sa se dezghete in ceva, i-am lasat pe masa. Si iarasi reprosuri: ca de ce nu i-am pus in apa, ca m-am grabit sa ma pun la PC, ca fac lucrurile pe jumatate etc. Si am izbucit ca in ultimele 2 zile nu am vazut o urma de apreciere, sa zica "Da ma uite am observat ca ai strans dupa tine". El spune ca astea sunt chestii de datoria mea si ca nici eu nu il "laud" cand face lucruri de datoria lui.

Nu mai stiu cine are dreptate. Nu vreau statuie, nu vreau sa-mi scrie numele pe Arcul de Triumf, dar mi-as dori macar o data sa mai vada si lucrurile pozitive si nu doar pe cele negative...poate daca as vedea putina apreciere, chiar daca e de datoria mea sa fac aceele lucruri, le-as face mai cu tragere de inima  supa

Sorry ca am scris atata simteam nevoia sa ma descarc, un sfat sau experiente similare ar fi de folos

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#2 2011-02-18 11:42:11

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

Re: Apreciere din partea partenerului

hehe parca e mama rotfl scuze emilya tongue
mai eu una sunt obsedata de curatenie dar... nici eu nu imi spal vasele imediat dupa sau nu imi duc cana decat cand imi aduc aminte nustiu
cred ca tine si de cum esti invatat acasa, daca el a avut o mama care facea totul pe loc, s-a obisnuit asa.
dar nu vad de ce sa va certati din cauza asta..el nu-si lasa niciodata sosetele imprastiate pe undeva sau pantofii ne la locul lor?

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#3 2011-02-18 11:44:37

Emilya
Platinum member
Site

ba da cora isi lasa, dar el are o obsesie cu farfuriile/canile cu hainele pot sa-mi las si chilorii agatati de luctra ca nu conteaza

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body

#4 2011-02-18 11:47:00

coraline
Addicted member

dezvolta si tu manie cu hainele atunci, ia-te de el cand le lasa imprastiate, sa vada cum este. daca tine la tine, nu o sa faca scandal mereu din toate prostiile. da-o incolo de cana ca nu se impiedica nimeni de ea...

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#5 2011-02-18 11:47:56

Emilya
Platinum member
Site

nu si le lasa intotdeauna deci tehnic nu prea am de ce sa ma iau supa

Publicitate

loading...

#6 2011-02-18 12:00:43

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

puteti face mici "compromisuri", dar ar fi bine sa incepeti treptat sa va acceptati unul pe celalat. el trebuie sa te vada asa cum esti, nu sa incerce sa te schimbe. la fel si tu vis-a-vis de el (ceea ce am inteles ca si faci). diferentele astea trebuie discutate cand sunteti amandoi calmi si sa ajungeti la o rezolvare: ori el nu se mai leaga de cana ta, ori tu te angajezi sa o speli. cu timpul, va veti obisnui cu faptul ca o cana lasata murdara pe mai tarziu sau niste haine aruncate pe pat fac parte din natura celuilalt, natura care ori va place si puteti trai cu ea, ori nu. totul e sa nu va va scoateti ochii din asta, ca nu rezolvati nimic cu cearta. discutati calm si gasiti impreuna o solutie care sa va multumeasca pe amandoi.

#7 2011-02-18 12:04:40

rosebunny
Insomniac member
Inregistrat: 2010-09-28

asa se intampla mereu cand doi oameni se muta, tabieturile se lovesc cap in cap. cel mai bine e sa discutati daca inca nu ati facut`o, trebuie acceptat faptul ca fiecare are obiceiurile lui si ca odata cu mutarea, sunteti constienti amandoi ca poate o sa apara lucruri care nu o sa va convina. si totusi.... nu cred ca e ceva asa de tragic sau grav daca lasi o cana pe masa, acum depinde de fiecare ce il enerveaza.

Tot raul e spre bine smile
Zambim si noi azi? smile

#8 2011-02-18 12:07:26

Emilya
Platinum member
Site

multumesc pentru sfaturi fetelor, inteleg ca pe el il deranjeaza cana mea (vorba vine acum) si pe mine m-au deranjat niste lucruri la inceput, le-am zis, a inceput sa le faca (sau sa nu le mai faca, dupa caz) insa v-am zis cateodata parca dinadins vede numai lucrurile rele si pe alea bune nu le baga in seama

#9 2011-02-18 12:09:21

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

asa e si al meu sot  forgetit  Cana mea o observa, dar maldarul de boxeri si sosete murdare lasate in fiecare colt al camerei ai scapa  forgetit

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#10 2011-02-18 12:09:48

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

trebuie sa invatati sa traiti unul cu celalalt si sa incercati sa va schimbati sau acceptati.
fara compromisuri din partea la amandoi,nu puteti trai impreuna fara sa iasa scantei.
eu cred ca el se asteapta ca tu(fiind femeie,mna...) sa fii mult mai calculata si ordonata.
nu sunt chestii grave..mie chiar imi vine sa zambesc cand citesc..perca sunt eu cu fiul meu..cand ma duc dupa el si incep sa iau cana de la PC,farfuria din care a mancat si care zace pe caietul meu..hanoracul din fotoliu si blugii din pat...

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#11 2011-02-18 12:18:41

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Emilya a scris:

parca dinadins vede numai lucrurile rele si pe alea bune nu le baga in seama

explica-i ca nu te simti deloc bine sa fii mereu criticata si niciodata apreciata, spune-i ca ai nevoie de aprecierea lui. tu pe el il lauzi cu ceva? de multe ori uitam sa spunem lucrurile frumoase si ne rezumam doar la reprosuri si ce nu ne convine.

#12 2011-02-18 12:22:00

Emilya
Platinum member
Site

anca ce e drept nu sunt prea marinimoasa cu laudele, mai degraba zgarcita...da ii mai zic mai ales cand ma surprinde cu ceva

#13 2011-02-18 12:28:37

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

mai copii eu am o vorba: daca ai vazut ca eu nu am fost in stare sa fac x lucru fa-l tu ca si tu ai 2 maini si omiti si tu sa faci alte x lucruri pe care le fac eu fara sa iti mai scot ochiii

mie mi se par puerile chestiile astea, tranteste-i si tu sa faca el daca tu nu ai fost in stare si daca nu ii convine sa isi caute una mai ordonata, nu vreau sa ti se para rautacios ceea ce voi spune insa baiatul asta probabil ca nu are cu ce sa isi ocupe timpul de sta dupa fundul tau sa iti scoata ochiii...un om care vine rupt dupa o zi de munca si facultate acasa nu mai are energie sa observe prostioare din astea ci este recunoscator ca a ajuns in sfarsit acasa alaturi de femeia iubita...parerea mea!

#14 2011-02-18 12:31:52

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

sincer si mie mi se par infantile discutiile astea....imi duc cana in bucatarie cand am chef si cu asta basta, daca nu-i convine n-are decat sa o duca el roll
daca si astea mai sunt probleme....neutral

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#15 2011-02-18 12:40:07

coraline
Addicted member

problemele sunt mai presus de o cana si o farfurie tongue iti dau impresia ca nu te apreciaza, ca nu are decat critici la adresa ta si cand faci ceva bine nu vede ca e farfuria pe masa...
nu il cunosc dar.. poate daca cu vorba buna nu asculta, merge zguduit asa putin. mai ales ca intr-adevar nu e ca si cum ar umbla gandacii prin casa...

#16 2011-02-18 12:43:56

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Emy, e primul baiat cu care locuiesti?

#17 2011-02-18 12:46:33

Emilya
Platinum member
Site

da orangina.
I-am zis exact acelasi lucru, daca nu-ti convine fa tu si mi-a zis ca il deranjeaza ca le las, chiar daca tot eu le strang poate

#18 2011-02-18 13:01:21

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

nu il lasa sa "ii creasca coarnele" diablo
sa faca si el chestii prin casa, sau are pretentia sa faci tu tot, ca "asta e treaba ta"? yikes
reprosurile cel putin mie mi se pare ca nu aduc nimic bun in relatie, e ca si cum partenerul nu te ia asa cum esti, ci vrea sa te schimbe in functie de comoditatea si bunul lui plac. ar trebui sa existe o comunicare neincrancenata ca sa zic asa si sa se straduiasca sa iti inteleaga punctul de vedere (punandu-te pe tine pe primul loc, ca asta ar trebui sa faca daca te iubeste). daca are dificultati si trebuie "ajutat" roll sa te aprecieze, ar trebui impuse niste reguli, chiar pe hartie, nu e nimic de ras.
comunicare, straduinta zi de zi, dar si "sa lase de la el" fiecare.

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2011-02-18 13:06:17)

#19 2011-02-18 13:13:23

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

Emilia, daca vrei, facem schimb.... ti-l dau eu pe al meu, ca el nu strange mai deloc dupa el si nici nu se ia de mine daca nu strang lol Pe el nu cred ca l-ar deranja sa stea nici macar intr-o cocina lol Nu e pretentios deloc

Poor is the man whose pleasure depends on another

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.