homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat hpv pozitiv,rog o parere a unui expert

#1 2011-02-23 19:26:58

dana22
Full member
Inregistrat: 2006-10-28

Rezultat hpv pozitiv,rog o parere a unui expert

Buna seara!
Am o problema medicala cu virusul HPV. Am depistat niste condiloame in zona ano/genitala.Am inteles ca aceste condiloame ar fi date de niste radacini de risc scazut oncogen, deci necancerigene. Mi s-a recomandat totusi sa fac un test HPV.Desi, la controlul medical, doamna doctor nu a observat vreo neregula. Dupa preluarea probelor rezultatul a iesit POZITIV! din cate am citit pe net valoarea acelui RLUCO trebuie sa fie sub 1, iar la mine este 1,14. Mai exact rezultatele sunt asa:
Test papiloma virus HPV-ADN high risk POZITIV- cutoff: 189,0  RLU:215,0  RLUCO:1,14
S-a detectat prezenta tulpinilor HPV de risc oncogen: 16,18,31,33,35,39,45,51,56,58,59
Am nevoie de o parere. Se poate vedea in acest test cat de grava este problema?
Exista posibilitatea sa fie rezultatul gresit!Am mai auzit pe cineva...mai ales ca mie foarte greu mi-a luat probe deoarece sunt stramta si eram si incordata cand s-aupreluat probele.
Daca nu s-a vazut nimic la control, cat de tare ar trebui sa ma speri?
Va rog frumos sa ma credeti ca nu mai sunt in stare de nimic si ma gandesc permanent la ce este mai rau.

#2 2011-02-23 21:06:58

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Re: Rezultat hpv pozitiv,rog o parere a unui expert

Din pacate probabilitatea ca testul sa fie gresit este destul de mica... sad Dificultatea cu care a prelevat proba nu are importanta, daca iesea negativ , puteai spune ca nu a prelevat de unde trebuie, dar din moment ce au gasit virusul...Mai bine citeste topicul dedicat, sa te mai linistesti, ca nu e dracul asa de negru...

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#3 2011-02-23 21:25:17

dana22
Full member

Am citit sute de topicuri si nu sunt lamurita! Unii spun ca se vindeca singur, ca dispare in timp, ca il anihileaza corpul, altii ca niciodata. Unii spun ca il poti tine in frau daca iti protejezi imunitatea. Dar ce se intampla la 40 de ani cand imunitatea nu va mai fi ca la 25 si cand, dupa atatea medicamente, organismul nu va mai raspunde?Alte persoane spun ca l-au gasit pozitiv, au facut tratament si apoi au iesit alte radacini, dar nu de risc oncogen.Ceva de genu ca s-au transformat, au suferit mutatii in urma tratamentului.
Cred, ma agat de o speranta ptr. ca analizele au fost "interpretate" in mod ciudat. Dupa ce mi-a inmanat documentul in care scria pozitiv si am intrebat ce trebuie sa fac, raspunsul a fost Vaccinul. Pai daca eu il am deja, nu prea mai are relevanta din cate stiu. offf!!

#4 2011-02-24 22:07:31

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Parerea mea personala este sa nu faci vaccinul, din moment ce oricum ai virusul. Nici cei mai infocati sustinatori ai vaccinului nu au spus vreodata ca ajuta la vindecare, ci numai la prevenire. Dar este o parere personala, tu judeci cum vrei. Conform celor mai noi teorii, virusul dispare in cativa ani, si numai la o mica parte dintre femei persista si creeaza probleme. Cauta pe google "HPV natural history" si te vei lamuri mai mult. In esenta , tu tb acum sa faci papanicolau de 2 ori pe an, si sa tratezi orice problema care apare.

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#5 2011-02-25 16:51:13

dana22
Full member

Multumesc Rose. Temerile mele veneau din ideea ca acest virus nu dispare niciodata si, cum ai sistemul imunitar slabit, cum  te ataca. La 40 de ani, cand organismul nu mai lupta ca la 25, deduceam ca virusul va aparea din nou si nu il voi mai putea tine departe ptr ca organismul este mai slab.Plus ca daca iei toata viata medicamente de intarire a sistemului, banuiesc ca nici nu isi mai fac efectul, la un moment dat.
Nu voi face vaccinul.Spuneam doar ca mi s-a parut suspecta metoda de abordare.

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.