homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Bartholinita?

#1 2011-02-25 09:48:13

ancuta2009
New member
Inregistrat: 2011-02-24

Bartholinita?

O parere din partea celor aflate la varsta menopauzei (am 54 de ani) dar mai ales din partea celor care sunt medici dintre dv. Am facut o umflatura pe labia stanga care nu mi-a creat stari febrile sau dureri ci doar o arsura in zona respectiva era mai inflamata (nu am avut niciodata asa ceva), m-am informat pe internet si am ajuns la Bartholinita, dupa toate semnele. Am luat singura antibiotic (Augmentin 1 gr. la 12 ore) si de a doua zi a facut un varf galben si a iesit putin puroi. Nu ma mai jeneaza dar e acolo o usoara roseata si o mica umflatura, nu ma doare, dar nici nu se duce de tot. Specific ca nu am relatii sexuale de mai mult timp si la doctor n-am fost. Ce sa fac, sa astept ca o sa treaca de la sine sau sa mai iau antibiotice? Azi iau ultima pastila (5 zile). Va multumesc pentru eventualele sfaturi.

#2 2011-02-25 10:18:45

simone11
Full member
Inregistrat: 2011-01-06

Re: Bartholinita?

Nu luati antibotic asa dupa ureche. Mergeti la un medic gineco sau endocrinolog - chiar dermato-venerice ( eu acolo am fost, pentru ca ma speriasem ) si pentru bartholinita se dau niste unguente (chiar crema de galbenele pana atunci puteti incerca) si o solutie rosie ... Daca astepti pana diseara cand ajung acasa si caut reteta pe care am avut-o eu atunci, va spun exact. Dar cel mai bine daca stiti sigur ca este bartholinita sa mergeti la un endocrinolog - va da tratament si sa va tine sub observatie. sanatate multa

#3 2011-02-25 12:05:59

vassy
New member
Inregistrat: 2010-12-17

Nu e de joaca cu bartholinita. Eu tin sa spun ca am avut de 3 ori.E practic o inflamare a glandelor Barthos. Pe mine m-a incizat de 3 ori dr ginecolog,pt ca se stransese puroi acolo.Nu sta asa cu puroiul,ca se poate raspandi,trebuie sa te duci sa te curete,si sa fii sigura ca e un dr bun,nu ca cel la care am fost eu de 2 ori si nu ma curatase bine,de a3a oara cand mi s-a inflamat aveam sange coagulat....Doctorul o sa ti dea antibiotice,nu le lua de capul tau.Ah,si apropo,eu am avut fiind virgina,la 22 de ani...deci,poate oricand sa apara...Poti sa faci si o extirpare de glande,dar asta nu e recomandata de obicei de doctori,ca e mai dureroasa,si lasa si semn ,din cate mi-a explicat doctorul.Iti urez multa sanatate si consulta de urgenta un medic

#4 2011-02-25 12:35:26

allyra
New member
Inregistrat: 2011-01-07

Incep oarecum cu teama sa dau acest sfat, pentru ca nu vreau sa mi-o luati in nume de rau...eu am avut bartholinita, si am vorbit cu un psiholog - trebuia sa ajung la operatia de extirparea glandei bartholin, si am vorbit cu psihologul pentru ca imi era foarte teama - mi-a spus asa: ai patit asta, pentru ca nu esti multumita, nu esti satisfacuta. incearca sa iti induci singura placerea. deget, filme, etc...orice...

Asta este sfatul meu ptr Dvs. Ati spus ca nu ati mai avut relatii sexuale de ceva vreme. Asta este solutia...incercati asa, nu se intampla nimic rau daca nu merge.

Asa a fost in cazul meu. Eu eram cu cineva, aveam relatii sexuale, dar ma udam foarte greu cu el, si nu ma simteam bine, si nu terminam si ... asta a dus la bartholinita. Cand am urmat sfatul psihologului...intr-o luna nu am mai avut nimic. Si nici nu am mai avut probleme de atunci, si am scapat de operatie.

#5 2011-02-25 21:22:30

simone11
Full member
Inregistrat: 2011-01-06

Triderm crema si Tinctura Castelani.
Crema o masezi usor pe toata zona dimineata si seara (daca se poate si la pranz e perfect: deci de 2-3 ori pe zi); iar tinctura - e o solutie rosie - dezinfectant ceva genul - cu un betisor de ureche doar punctezi umflatura respectiva - dar bine....si pateaza lenjeria, deci sa aveti grija. Plus, sa fie numai lnjerie de bumbac, fiarta apoi dupa purtare.
Asta a fost tratamentul meu! Sper sa va ajute. Dar mergeti si la doctor.
Sanatate!

Publicitate

loading...

#6 2011-07-22 11:27:43

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Aseara am observat ca mi-a aparut o umflatura care sunt foarte sigura ca e glanda Bartholin inflamata ( e in partea stanga ). Furuncul 100 % nu e si arata FIX ca bartholinita, din ce am vazut pe net, nu am niciun dubiu si am toata simptomatologia. Problema cea mai mare e ca saptamana viitoare, cel mai probabil marti, urmeaza sa imi vina menstra si in consecinta nu am cum sa ma duc la medic ( plus ca nu ma programeaza nimeni de pe o zi pe alta ... am incercat sa sun undeva, sa merg azi, dar nu se poate, evident ) si in plus de asta nu o sa mai pot face nici bai de sezut ( am inceput sa fac cu cretisoara, galbenele, musetel si coada soricelului ). Luni trebuie neaparat sa plec de acasa, deci nu mai am decat inca vreo 2 zile sa fac baile astea, sa iau Ibuprofen si sa ma dau cu crema de galbenele. Si umflatura se face tot mai mare. Va rog din suflet, ajutati-ma, spuneti-mi ce sa fac, sunt realmente disperata, imi e mult prea frica sa mai stau asa o saptamana si nu mai stiu ce sa fac ... peste cateva zile nici baile de sezut nu o sa le mai pot face. Va rog sa ma ajutati, sa-mi dati un sfat, sa imi spuneti ce as putea sa fac, mi-e extrem de frica sa stau fara niciun antibiotic si fara sa fiu vazuta de medic inca o saptamana sad

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#7 2011-07-22 12:43:07

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

kdeea, mergi la medic! incearca la toate cabinetele particulare, explica-le ca e urgenta, etc. aici sunt de exemplu cabinete private care lucreaza fara programare, consulta toate pacientele care se prezinta in ziua respectiva.
cauta si pe la spital daca nu, ar trebui sa fie un serviciu de urgenta
oricum, daca esti atat de ingrijorata te rog sa nu mai amani.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#8 2011-07-22 12:59:03

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Sunt ingrijorata pentru ca nu pot sa stau asa weekendul asta si inca o saptamana. Ma doare si creste. Nu prea ai unde sa mergi aici din pacate, alinda sad Am mai primit un numar de telefon si o sa sun la 1:10, cica de la 1 e asistenta acolo sa faca programari. Daca se agraveaza pe saptamana viitoare, degeaba ma duc acolo fiind la menstra ... O sa sun imediat.

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.