homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candida glabrata!!!

#1 2011-03-01 11:54:53

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

Candida glabrata!!!

Buna fetele de aproximativ un an de zile ma confrunt cu o usturime a labiilor mici insuportabila.I n luna mai anul trecut am facut o candidoza vaginala simptomele fiind doar usturimea si iritatia. Am urmat tratament pt a-mi trata candida. Dupa tratament am fost bine aproximativ o luna de zile , apoi revenind iar simptomele. M-am dus la medic sa-mi fac un ex de secretie aparandu-mi pe buletinul de analize absent candida, trichomonas, gonoree, doar prezenta unor leucocite ,doctorul triminitandu-ma la plimbare ca n-am nimic. Am inceput sa fac spalaturi vaginale cu bicarbonat cam vreo 2 sapt niciun efect. Ma duc la alt laborator sa-mi fac ia ex de secretie vaginala acelas rezulat ca la primul absent candida, trichomonas , gonoree. Nemaisuportand simptomele incerc sa ma automedichez singura cu ginophylus ovule si nicio amelioarare usturimile vulvare mai tare s-au intensificat. In octombrie iar ma duc la dr acelas rezultat nu ai nimic. La sf lui noimebrie ma duc la alt dr imi face o cultura de col , ex serologic clamidia, ureaplasma, micoplasma , hiv, lysteria . Ex serioloice au venit toate negative doar la cultura de col enterococus spp , dr imi prescrie niste ovule preparate dupa antibiograma , simptomele persista si dupa tratament In ianuarie ma duc iar la doctor imi repeda un fcb vulva iesindu-mi de data asta E. coli , medicul imi prerscrie un preparat nicio ameliorare. Intr-un sfarsit la inceputul lunii februarie ma duc la Iasi la SYNEVO , acolo ducandu-ma cu toate analizelew care le-am facut , dr ginecolog imi da sa fac un ex culturi col si fcb vulva. Pr imesc rezultatul de la SYNEVO : Ex. microscopic pe frotiu( preprat proaspat si/ sau colorat)  :   celule epiteliale poligonae frecvente    ,celule rotunde rare, celule cu aspexct clue cell absente, leucocite rare, hematii absent, trichomonas vaginalis absent, levuri frecvente, inmugurite prezente, hife,pseudohive, absente. Flora normala(lactobacilara).       Culturi din secretii vaginale pe meddile de cultura nu s-au dezvoltat flora bacteriana patogenain aerobioza 37 grade celsius( streptococus agalactiae, enterococus spp., staphylococus aureus, enterobacteriaceae). Cultura fungi : Pe mediul Sabouraud s-au dezvoltat colonii de Candida GLABRATA(++++) . Fungigrama : Sensibil la Amphotericine b, fluconazol, ketoconazol, 5-fluoricitostyne . intermediar miconazol si itraconazol. Sambata am fost la medic pt tratament si mi-a dat un simplu unguent sa ma ung extern care nici nu l-am gasit . Am plecat cu un gust amar ca nu mi-a dat macar niste ovule preparate pt a omori infectia din vagin . Ieri am cautat in tot orasul ketoconazol ovule si nu se mai fabrica. Eu de-a lungul lunilor trecute am tot luat nizoral si fluconazol si m-am mirat cand mi-a iesit sensibil la astea 2 . Din cate am inteles amfotericine b si fluorocitostine se gasesc f rar prin spitale si ele sun date decat sub stricta supraveghere a medicului ca sunt f toxice si sunt doar perfuzabile. Am incercat sa ma ung cu crema de nizoral local dar cand o aplic imi ia foc parca vulva . Am observat ca am usturimi si in jurul anusului , sunt surprinsa ca n-am mancarimi sau scurgeri branzoase. Am cautat pe internet despre candida glabrata si se intalneste f rar este depisatata f rar la un simplu ex microscopic si se trateaza destul de greu. Nu inteleg ce inseamna acel miconazol si itraconazol intermediari? Sincer fetele da-ti-mi un sfat ca nu mai stiu pe cale sa o mai iau . Am ramas si fara bani si sa ma duc la alt medic ginecolog chiar nu mai pot . Mi-am luat o cutie de nizoral pastile dar sunt sigur csa trebuie si ceva ovule pt a distruge infectia      local.Astept un sfat .

What doesn't kill me, makes me stronger

#2 2011-03-02 15:51:51

angeldarkwoman
Sr. member

Re: Candida glabrata!!!

niciun raspuns???

#3 2011-03-02 17:51:51

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

las link doctoressei

#4 2011-03-03 08:10:59

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

intermediar inseamna ca e sensibil si nu prea deci ca nu e prima optiunea terapeutica .
inteleg ca nu se mai gaseste pe nicaieri nizoral ovule?
personal as incerca cu fluconazol daca nu gasesti nizoral. faptul ca ai tot folosesti, cum zici nu inseamna nimic, personal am o suspiciune ca nu ai avut aceasta candidoza in tot acest timp ci ca ai facut-o de la antibiotice

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2011-03-03 12:29:42

angeldarkwoman
Sr. member

multumesc doctoressa pt raspuns. Am cautat si ovule fluconazol dar nu sunt din ce imi spunea farmacista n-au existat niciodata. Doctorul ginecolog ma sfatuia sa fac spalaturi vaginale la 3 sau 4 zile , ceea ce eu nu le fac si asa biata flora e in corzi. O farmacista ma sfatuia sa bag gynofort crema unica folosinta , dar sunt sceptica dat fiind ca butoconazol nu apare pe buletinul de analize.  Doctoressa ce parere ai trebui sa incerc gynofortul?

Publicitate

loading...

#6 2011-03-07 22:19:17

eueu10
Full member
Inregistrat: 2010-10-09

In legatura cu infectia urinara,vad ca ai facut sumar de urina,si  ti-au iesit leucocite,ceea ce inseamna ca ai o infectie,trebuie sa faci o urocultura ca sa vezi exact cu ce fel de bacterie te confrunti,o sa primesti la analiza aceasta si o antibiograma(antibiotice la care este sensibila bacteria),pt a evita recidivele,trebuie sa urinezi dupa fiecare contact sexual,sa te stergi la toaleta din fata catre spate pt a evita intrarea bacteriilor din sfera vaginala si anala,plus igiena maxima..trebuie sa bei pe zi 2-3 l de apa sau ceai..antiinflamatoare..in legatura cu candida,,trebuie sa faca si partenerul tratament,o data cu tine,pt a evita reinfectarea..iar pe perioada tratamentului,folosirea prezervativului pana la vindecarea totala..

pc

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.