homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Amenda loc parcare

#1 2011-03-05 18:07:50

deyacrs
Hero member
Inregistrat: 2008-06-06

Amenda loc parcare

Am si eu o problema legata de o amenda luata pentru parcare. In octombrie anul trecut, am parcat pe un loc platit undeva in zona Drumul Taberei. In primul rand toate locurile din fata blocurilor sunt platite, doar ca acesta este pe trotuar si la momentul respectiv nu se vedea nimic scris pe jos (erau anumite urme de vopsea, dar in nici un caz nu se intelegea ca ar scrie ceva acolo ), nici o placuta nimic pe gardul din fata, sau ceva. Persoana/ familia (o familie de tigani de altfel ) care avea locul de parcare a chemat politia si astfel am primit o amenda frumoasa de 1500 ron. pe care am contestat-o in instanta, iar acum dupa 6 luni aproape, trebuie infatisare la tribunal. Eu nu am fost de fata cand a venit politia si s-a facut constatarea. Astazi am fost la locul respectiv si se vede clar ca este reinnoita inscriptia "loc platit"(scris pe asfalt), dar nu se precizeaza numarul masinii; plus ca mereu am vazut pe locul respectiv alte masini decat cea scrisa pe procesul verbal ca trebuia sa parcheze acolo.

Stiu ca legal sunt vinovata in aceasta situatie, dar ce argumente pot aduce in fata lor pentru a ma scapa de aceasta amenda ? Am inteles ca de regula politia da amenda doar daca proprietarul insista, in general se emite un avertisment; sau ca iti da amenda + iti ridica masina.

#2 2011-03-05 18:10:43

sophie
Addicted member
De la: Atlantis
Inregistrat: 2008-02-19

Re: Amenda loc parcare

deya, nu ma pricep sa iti zic ce sa faci ... mi se pare totusi exagerata amenda neutral

#3 2011-03-05 18:31:18

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

trebuie sa cunosti legea.., parca se poate parca si pe un loc platit in anumite ore - in cursul zilei - , din ce stiu eu, cauta pe net

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#4 2011-03-05 19:17:42

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

din cate stiu, locul de parcare este "inchiriat" ca sa zic asa doar intre orele 18-8, adica pe parcursul noptii practic, in rest e un loc de parcare ca oricare altul deci daca ai lasat-o pe parcursul zilei te-ai scos big_smile

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#5 2011-03-05 19:34:26

deyacrs
Hero member

da, asa stiam si eu cu orele respective... dar din cate am citit pe net in sectorul 6 nu se aplica chestia cu orele. oricum, ora trecuta pe proces verbal este 18.30, deci cu 30 de minute peste presupusa limita.

este foarte exagerata amenda, din aceasta cauza ar face o gaura in buget destul de mare.
inteleg ca am gresit, dar totusi puteau sa dea un avertisment avand in vedere ca au mijloace sa verifice antecedentele unei masini si sa constate ca este prima neregula. sper din toata inima ca la proces sa fie ingaduitori si sa lase doar un avertisment.

Ultima oara a fost editat de deyacrs (2011-03-05 19:39:50)

Publicitate

loading...

#6 2011-03-05 19:37:30

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

in cazul in care tu NU ai semnat procesul verbal ai sanse sa castigi in istanta ...

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#7 2011-03-05 19:46:34

Julyyy
Full member
Inregistrat: 2010-09-20

eu am loc platit si am o placuta de la primarie sa se vada....
eu as ataca in instanta

#8 2011-03-05 19:50:55

cornflower
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

Emilya a scris:

in cazul in care tu NU ai semnat procesul verbal ai sanse sa castigi in istanta ...

nu are legatura procesul verbal , constatarea se face de catre politie cu poze ... cum se face in cazul ridicarilor de masini. Asa ca nu este necesara semnatura celui care a parcat masina pe procesul verbal
conteaza mult orele in care a parcat  pe locul acela ... daca atunci cand a parcat se vedea marcajul in mod clar .
Si din cate stiu si in sectorul 6 ar trebui sa fie aceleasi reguli ca si in celelalte sectoare al bucurestiului ... dar pentru a fi mai sigura poti sa suni la adp 6 sa intrebi ....

#9 2011-03-05 20:06:45

deyacrs
Hero member

in octombrie la ora aia era seara, deci clar nu am vazut..plus ca era sters atunci...m-am uitat la o sapt, cand am primit amenda acasa. astazi am fost acolo si este clar reinnoit, desi si acum este sters, dar se intelege.
ma gandesc ca in mod normal se pune placuta cu numarul, cum are si julyyy...nu se scrie pe asfalt loc platit; ca sa vada toata lumea ca acolo nu se parcheaza.  asa se poate duce oricine sa scrie pe asfalt "loc platit" unde vrea locul de parcare.
iar pe poza primita de la ei nu scrie nicio data, ora sau vreo coordonata a timpului.

#10 2011-03-05 22:18:14

*joy*
Insomniac member
Inregistrat: 2011-02-09

Emilya a scris:

din cate stiu, locul de parcare este "inchiriat" ca sa zic asa doar intre orele 18-8, adica pe parcursul noptii practic, in rest e un loc de parcare ca oricare altul deci daca ai lasat-o pe parcursul zilei te-ai scos big_smile

Asa stiu si eu.Adica eu decat atunci am drepturi asupra locului de parcare,intre 18-8 ,in rest ,pana la ora 18 e un loc public,unde poate parca oricine doreste smile Dupa ora 18 are dreptul proprietarul sa iti ceara sa muti masina din locul respectiv,politia in niciun caz nu are niciun drept;stiu ca astfel de conflicte se rezolva intre proprietari smile

Ultima oara a fost editat de BiancaElena (2011-03-05 22:19:29)

#11 2011-03-06 10:24:33

Kleo
Insomniac member
Inregistrat: 2007-12-26

Eu spun ca poate ar trebui sa consulti un avocat. Am un prieten care a avut o amenda destul de mare(100 mil), a fost data pe nedrept, insa daca nu avea avocat sigur nu castiga.Asa a dat 5 mil la avocat .......nu stiu ce sanse sunt sa castigi daca nu ai un avocat, mai ales ca e intr-un fel si vina ta.Bfta

Keep trying! Maybe you'll succeed!

#12 2011-03-06 22:43:54

deyacrs
Hero member

Kleo, am vorbit si cu un avocat prieten de familie cu ai mei si mi-a recomandat sa continui cu acest proces si sa precizez la proces ca parcarea nu este semnalata in nici un fel, contrar legilor (mi-a dat el scris exact legile). joi este procesul si va anunt atunci ce am facut.
va multumesc mult pentru raspunsuri si pentru sprijin. sper sa se rezolve.

#13 2011-03-12 12:40:21

Bun_Bun
Full member
De la: House of pain
Inregistrat: 2007-01-06

Deya, ce ai facut la infatisare? Sunt chiar curioasa...

Failure teaches Success!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.