Postul Mare vs. Societatea de Azi
- Orange
- Full member
- Inregistrat: 2009-12-04
Postul Mare vs. Societatea de Azi
Uite ca am intrat in Postul Mare... M-am gandit ca ar fi bine sa ne sustinem reciproc, noi cele care il tinem tot sau doar o saptamana..cu sfaturi in ce priveste alimentatia, tot felul de neclaritati s.a De exemplu eu sunt foarte confuza in ce priveste Sexul in perioada asta. Mai e oare in ziua de azi cineva care se abtine toata perioada asta ? Si daca o facem , ar trebui s-o zicem preotului ca fiind un pacat?
Ultima oara a fost editat de Orange (2011-03-09 01:04:31)
Am invatat ca nu merita sa irosesti nici macar o clipa din viata pentru a te gandi la oamenii care nu iti plac sau nu te plac Va pup si aveti grija de vOi
- mihaela2289
- Hero member
- Inregistrat: 2006-09-18
Re: Postul Mare vs. Societatea de Azi
eu stiu ca e pacat mare sa faci sex in Post.. dar daca stai sa intrebi preotul e pacat si sa te saruti/imbratisezi inainte de Cununie sau in Post.. decat sa tin Post doar la mancare si in rest sa pacatuiesc sau sa "poftesc" la cele trupesti mai bine nu tin deloc.. Postul se tine pentru curatare trupeasca si sufleteasca.. si eu cred ca niciun om cu un job stresant si cu un sot/iubit la usa nu poate sa tina post si sa fie castic.. poate doar o saptamana..
www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
noi tinem postul. la mancare nu-l tinem tot, o perioada mancam si lactate, dar la sex da. nu e deloc imposibil, mihaela. decat daca sex=descarcare de tensiunile din timpul zilei (cum vad ca descrii tu si e trist )
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- coraline
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-06-09
eu zic ca e o prostie postul din zilele de azi. pentru ca exista pate de ficat din soia, snitele din soia, salam din soia... ideea este sa te abtii de la anumite placeri si gusturi, nu sa le inlocuiesti cu ceva asemenator, dar domne nu din origine animala. si partea cu sexul mi se pare putin ciudata.. eu ma bucur ca nu le am deloc cu ale bisericii si nu stau sa ma chinui de 3-4 ori pe an cate posturi sunt. si asa viata e destul de grea ca sa renunt si la micile placeri si pentru ce...
Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny
- yoyolina
- Moderator
- Inregistrat: 2007-09-04
coraline a scris:eu zic ca e o prostie postul din zilele de azi. pentru ca exista pate de ficat din soia, snitele din soia, salam din soia... ideea este sa te abtii de la anumite placeri si gusturi, nu sa le inlocuiesti cu ceva asemenator, dar domne nu din origine animala. si partea cu sexul mi se pare putin ciudata.. eu ma bucur ca nu le am deloc cu ale bisericii si nu stau sa ma chinui de 3-4 ori pe an cate posturi sunt. si asa viata e destul de grea ca sa renunt si la micile placeri si pentru ce...
Subscriu, subscriu, subscriu
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
- april sunset
- Insomniac member
- De la: Paradisul femeilor
- Inregistrat: 2008-12-28
yoyolina a scris:coraline a scris:eu zic ca e o prostie postul din zilele de azi. pentru ca exista pate de ficat din soia, snitele din soia, salam din soia... ideea este sa te abtii de la anumite placeri si gusturi, nu sa le inlocuiesti cu ceva asemenator, dar domne nu din origine animala. si partea cu sexul mi se pare putin ciudata.. eu ma bucur ca nu le am deloc cu ale bisericii si nu stau sa ma chinui de 3-4 ori pe an cate posturi sunt. si asa viata e destul de grea ca sa renunt si la micile placeri si pentru ce...
si eu si eu
V., soarele si luna
- andutu
- Full member
- Inregistrat: 2008-10-05
april sunset a scris:yoyolina a scris:coraline a scris:eu zic ca e o prostie postul din zilele de azi. pentru ca exista pate de ficat din soia, snitele din soia, salam din soia... ideea este sa te abtii de la anumite placeri si gusturi, nu sa le inlocuiesti cu ceva asemenator, dar domne nu din origine animala. si partea cu sexul mi se pare putin ciudata.. eu ma bucur ca nu le am deloc cu ale bisericii si nu stau sa ma chinui de 3-4 ori pe an cate posturi sunt. si asa viata e destul de grea ca sa renunt si la micile placeri si pentru ce...
si eu si eu
vin si eu la subscris am o cunostinta care vine acasa o data pe an din strainatate si sta cam o luna... si imi spune intr-o zi ca vroia si sotu ei ceva dupa atata timp de pauza dar ea la refuzat din cauza postului.....mi s-a parut o chestie destul de aiurea...oricum familia este cam dezbinata din cauza asta ca ei se vad rar....cand vine acasa si vrea si el....ii baga faza cu postul....aici ce solutie mai este..el cum se simte?
Acela care nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata!
- Orange
- Full member
- Inregistrat: 2009-12-04
coraline a scris:...e o prostie postul din zilele de azi. pentru ca exista pate de ficat din soia, snitele din soia, salam din soia... ideea este sa te abtii de la anumite placeri si gusturi, nu sa le inlocuiesti cu ceva asemenator
Si eu ma gandeam la asta...tin post de 3 zile si nu ma pot jelui ca simt lipsa multor placeri ... In ce priveste Sexul inca mai sunt confuza..
Am invatat ca nu merita sa irosesti nici macar o clipa din viata pentru a te gandi la oamenii care nu iti plac sau nu te plac Va pup si aveti grija de vOi
- coraline
- Addicted member
pai teoretic cam tot ce provoaca placere tre interzis in post, ca sa te purific trebuie sa suferi, sa te abtii de la tentatii cam asta este principiul
atata timp cat la alimente exista lapte de soia (gata si lactatele) pate de ficat carnuri din soia (gata si carnea) nici nu ne abtinem de la nimic, tentatiile nu mai exista..si atunci ce post e asta?
plus demineralizarea. ca pe vremea lui stra stra stra bunica cand s-a bagat postul, alimentele erau muuult mai hranitoare. acum daca nu mananc oua carne lapte, de unde naiba imi iau eu vitaminele?
partea cu sexul: daca ne-am lua dupa ideea alimentelor, inlocuim provenienta animala cu soia dar care are cam acelasi gust, s-ar trage concluzia ca nu pot face sex dar ma pot multumi singur ca nu e sex, dar nici mari schimbari nu sunt
40 de zile sa stai in post si rugaciune, fara sex, fara mancare, fara nimic... si la final ce primesti? un loc in ceruri? o sfintire a sufletului? si daca dupa cele 40 de zile bag in mine ca sparta sarmale, carnati, caltabos si fac sex de 3 ori pe zi, cu ce sunt eu sfanta? ca 40 de zile m-am abtinut si apoi mi-am dat frau liber destrabalarilor?
Ultima oara a fost editat de coraline (2011-03-09 12:31:50)
Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny
- rosebunny
- Insomniac member
- Inregistrat: 2010-09-28
coraline a scris:pai teoretic cam tot ce provoaca placere ste interzis in post, ca sa te purific trebuie sa suferi, sa te abtii de la tentatii cam asta este principiul atata timp cat la alimente exista lapte de soia (gata si lactatele) pate de ficat carnuri din soia (gata si carnea) nici nu ne abtinem de la nimic, tentatiile nu mai exista..si atunci ce post e asta? plus demineralizarea. ca pe vremea lui stra stra stra bunica cand s-a bagat postul, alimentele erau muuult mai hranitoare. acum daca nu mananc oua carne lapte, de unde naiba imi iau eu vitaminele?
partea cu sexul: daca ne-am lua dupa ideea alimentelor, inlocuim provenienta animala cu soia dar care are cam acelasi gust, s-ar trage concluzia ca nu pot face sex dar ma pot multumi singur ca nu e sex, dar nici mari schimbari nu sunt
pe vremea aia..de demult, oricum nu aveai voie sa faci sex inainte de casatorie.
40 de zile sa stai in post si rugaciune, fara sex, fara mancare, fara nimic... si la final ce primesti? un loc in ceruri? o sfintire a sufletului? si daca dupa cele 40 de zile bag in mine ca sparta sarmale, carnati, caltabos si fac sex de 3 ori pe zi, cu ce sunt eu sfanta? ca 40 de zile m-am abtinut si apoi mi-am dat frau liber destrabalarilor?
))) exact asa se intampla de craciun cand dau la tv cati oameni ajung de la bal la spital porcarie mare postul asta... da na... cine vrea, sa il tina. dar nimic nu e mai rau decat sa te abtii de la ceva, desi iti place si care sa fim seriosi, nu`ti face rau, numai bine ( mai ales sexu )
Tot raul e spre bine Zambim si noi azi?
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
mai, eu nu tin post, dar nici nu ma bag sa-i judec pe cei care tin ca nu mi se pare ok sa mergi in club, sa injuri, sa urasti si sa faci rau in jur, in timp ce mananci pate de soia si zici ca tii post, e altceva dar cred ca se poate daca vrei cu adevarat sa tii post in adevaratul sens al cuvantului, mancarea sa fie simpla si putina, sa incerci sa fii un om mai bun si sa ai preocupari spirituale in prmul rand... ca asta ar trebui sa facem tot timpul e una, dar nu vad de ce omul n-ar fi liber sa incerce
Ultima oara a fost editat de heimdall (2011-03-09 12:36:12)
- coraline
- Addicted member
nici eu nu judec, fiecare e liber sa faca ce vrea. ca mi se pare deplasat e partea a doua. mai ales in societatea actuala in care omul parca a devenit o bruta, parta a regresat la stadiul de animal
pai exact asta e heimdall asa ar trebui sa fim mereu, nu doar in astea 40 de zile sau cate or fi... una este sa fii om bun, cuminte, sa ajuti pe altii, sa iti iubesti aproapele si sa nu tii post, alta e sa tii post cu pate si lapte de soia si imediat dupa sa dai cu piciorul intr-un caine ca ti-a stat in drum.
adica daca eu nu mananc de post si nu fac sex, dar dupa post refuz sa ajut pe cineva, ma port ca un mitocan, doar pentru ca am tinut postul inseamna ca sunt mai pur?
sau daca fac sex, mai mananc si un iaurt ca imi face bine la stomac, dar merg si fac donatii, mai ajut un om sarman, un caine... automat sunt buna de pus la zid ca nu am tinut postul?
- coraline
- Addicted member
- lala20
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-07
Dar nu zice nimeni ca esti buna de pus la colt daca nu tii post. Si nici toti cei care tin post il tin asa, de fatada ca apoi sa se imbuibe cu mancare si sa faca sex ca iepurii. Sunt oameni si oameni. La fel cum exista categoriile astea de oameni exista si categoria celor care tin postul cum se cuvine, care isi ingrijesc spiritul mereu, nu doar in post si care fac lucruri bune pt cei din jur cand au ocazia. Si-atunci da, poti sa spui ca postul e o cale prin care sa te gandesti mai mult la placerile spiritului si mai putin la cele ale trupului.
The wise man said just find your place In the eye of the storm Seek the roses along the way Just beware of the thorns.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|