homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Nelamuriri cand vine ciclu...mai ales la o varsta spre menopauza!

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Nelamuriri cand vine ciclu...mai ales la o varsta spre menopauza!

#1 2011-03-15 13:05:03

carmen1967
New member
Inregistrat: 2009-01-23

Nelamuriri cand vine ciclu...mai ales la o varsta spre menopauza!

Buna ,

am 44 ani, iau anticonceptionale de ceva timp - 8-9 ani cred, de 2 luni iau desorelle (nu se mai gaseste marvelonul, pe acest forum am citit ca se pot substitui, avand aceiasi compozitie chimica).
Intrebarile mele ar fi urmatoarele: uneori, ca si acum ! ...am o durere crunta de cap in preajma ciclului menstrual, de obicei inainte sau in prima zi si sunt si ff balonata...am studiat in timp problema....se poate intampla sa fiu chiar foarte "fresh"  in perioada critica.
Durerea de cap e localizata la frunte ( sinuzita oare?.... dar de ce acum?)...in rest nu pot spune ca am dureri de cap puternice. Exista o explicatie ?

Alceva: sangele menstrual de aceasta data  ,acum  adica, e ceva mai inchis la culoare, oarecum redus cantitativ, sunt in prima zi, asta are vreo anume seminificatie ?  Are vreo semnificatie ? Eu cred ca pentru ca am fost racita "jos", cu urinari mai dese...sa fie asta cauza?

Ma tot gandesc la menopauza....mai ales ac am citit ca poate dura si 10 ani ! De unde imi dau seama ca vine menopauza...luind pastile , apare sangerarae oricum, nu?

Multumesc,
Carmen

#2 2011-03-29 12:52:11

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Nelamuriri cand vine ciclu...mai ales la o varsta spre menopauza!

Sunt curioasa daca durerile de cap au aparut cand ai schimbat marvelon su desorelle. Daca da, atunci ele sunt un efect secundar al contraceptivelor. In schimb, daca ai avut aceste dureri si inainte, e posibil ca ele sa fie cauzate de schimbarile hormonale specifice varstei. Nu ma refer aici la menopauza, ci la premenopauza.

E posibil ca menstra sa se fi modificat din cauza schimbarii contraceptivelor.

Fericita mamica de Aida Maria!

Acum

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Nelamuriri cand vine ciclu...mai ales la o varsta spre menopauza!

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.