homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare analize - gardnerella?

#1 2011-03-15 13:16:28

N.Juuliaa
New member
Inregistrat: 2011-03-15

Interpretare analize - gardnerella?

Examen microscopic secretie vaginala: Frecvent celule epiteliale superficiale izolate si in placarde, relativ rare leucocite, frecventi bacili gram pozitivi, rari bacili gram negativi. Absent Trichomonas, Neisseria, Candida.

Examen secretie vaginala: flora nepatogena.

Culturi col uterin: absenta crestere microbiana.

Sunt programata abia peste o luna la control, cand trebuie sa fac si colposcopie. Problema mea este o secretie albicioasa, de o consistenta elastica, aderenta, inflamatie si senzatie de usturime in zona vaginala. Nu mai rezist asa inca o luna de zile. Din analize am dedus ca am gardnerella, dar nu sunt foarte sigura. Avand in vedere ca am o experienta trista cu gardnerella, pe care o fac in mod sistematic de cativa ani, ma gandeam sa iau intre timp niste ovule Flagyl.
Daca exista cineva care e reusit sa scape definitiv de gardnerella, sa ma anunte si pe mine. Mi s-au recomandat o multime de scheme de tratament, dispare pentru o luna, maxim doua si reapare in forta. Acum am vazut ca stau bine cu bacilii Doderline, chiar nu inteleg cum de a revenit. Nu am partener de mai mult de jumatate de an, deci nu se pune problema unei infectari; nu fac spalaturi vaginale; nu folosesc OB-uri si nici tampoane sintetice; nu port tanga. Mananc echilibrat, multe iaurturi, fara mezeluri, fara junk food.

Intrebarea mea este daca acei ?rari bacili gram negativi? indica sau nu gardnerella si daca este ok sa iau Flagyl (sau altceva).

Va multumesc.

P.S.
Revin pentru a adauga si rezultatele de la testul papanicolau:
-    negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna.
-    Altele: bacili, coci.
Si abia acum am vazut ca nu este bifata casuta cu gardnerella, asa ca inteleg ca nu este vorba despre gardnerella, ci despre altceva.
Are cineva vreo sugestie? Usturimile sunt de-a dreptul insuportabile. sad

Ultima oara a fost editat de N.Juuliaa (2011-03-15 15:36:26)

#2 2011-03-29 12:57:37

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Interpretare analize - gardnerella?

SIncer eu nu vad o mare problema in analizele tale, dar imi rezerv dreptul de a gresi deoarece nu sunt medic. Parerea mea este sa nu faci nici un tratament fara sfatul medicului. Daca usturimile sunt grave, incearca sa faci tratamentul cu iaurt, adica sa pui 5 seri la rand iaurt in vagin, cu seringa de 5 ml. Ai grija insa ca iaurtul sa fie la temperatura camerei. De asemenea trebuie sa pui absorbant pentru ca va curge peste noapte. Poate te ajuta aceasta metoda pana ajungi la medic.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2011-03-31 12:20:46

N.Juuliaa
New member
Inregistrat: 2011-03-15

Re: Interpretare analize - gardnerella?

Multumesc mult Andreea, culmea este ca nici mie nu mi se pare ca analizele mele ar ridica o mare problema, tocmai din cauza asta  ma socheaza usturimile si iritatiile pe care le simt. Am incredere in laboratorul care le-a lucrat, asa ca sunt destul de in ceata, nu inteleg ce e cu mine. Mi-am facut si analizele pt chalamydia, mycoplasma, ureaplasma, sunt negative. Problema asta o am de multa vreme si nu reusesc sa scap de ea. Anul trecut am tinut timp de 3 luni de zile o dieta stricta (cea recomandata pentru candida, fara fainoase, dulciuri etc) si am facut instalatii cu iaurt. Efortul e fost imens si rezultatele zero, nu am simtit nicio ameliorare.

Nici nu stiu ce sa mai fac ?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.