homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici-13-53

#989 2011-04-07 13:51:14

blue_ellf
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-03

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici-13

multumesc smile!
mi-a mai zis ca am colul inchis, si e cam lung sad

13.04.2011  deja mamica de Natalia Ana-Maria
relax,take it easy smile
Cel mai important lucru pe care un tată îl poate face pentru copiii lui este să o iubească pe mama acestora.
http://lmtf.lilypie.com/kA8zp2.png

#990 2011-04-07 13:53:57

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

hello!

Pucca, Casa de piatra!!!! sa aveti multi ani fericiti impreuna  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta  majoreta

blue, parca intrebai tu o data pe aici de Steriu. si eu abia acum mi-am amintit ca avem o mamica pe forum care a fost la ea  dumbom la momentul cand intrebai tu, eu mi-am amintit in schimb ca e iubita lu' aviatorul ala de l-a impuscat pe unul  dumbom  dumbom  dumbom  ma bucur ca bebe e bine smile

#991 2011-04-07 13:54:12

pucca_pucca89
Hero member
Inregistrat: 2009-08-22

blue,lore  applause  applause  puss

mamica de Liviu Andrei,din 01.05.2011

#992 2011-04-07 14:29:11

smart lady
Addicted member
Inregistrat: 2009-10-21

garga kram

Ma bag si eu la nani acum chicot

Pucca " casa de piatra" , sa aveti o zi frumoasa si sa fie toate bune puss . Asteptam pozulici !

Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +

#993 2011-04-07 14:30:40

sweetgirl27
Hero member
Inregistrat: 2009-12-26

offfff,simt ca-mi iasa sufletul,parca am alergat 2000 m....asa gafai...m-am dus la scoala pe jos si m-am intors...dar asa greu  ,de nu mai pot....

razu,gata,m-am lamurit,am fost l atanti contabila...si surprise,ii spun eu problema...ca pe flururas imi arata ca am mai putin cu aprox 150 lei decat  luna trecuta..ceea ce nu mi se pare normal....etc..ceea ce v-am spus  aici...
a luat ea documentele sa s euite ca sa imi explice....ca zic,pate e vreo greseala...sau cine stie...si imi zice,'darpe card te-ai uitat?' , zic: nu am verificat cardul,doar ce e pe fluturas m-am uitat si am vz dif asta care mi se pare mare totusi....
si zice ea, pai mai ai inca 130 lei separat,nu sunt  pe fluturas,dar sunt pe card...ca se calc separat nu stiu ce...etc...si atunci iti iasa salariu...
deci banii erau,dar nu erau pe fluturas,erau pe card...iar eu ce-i drept cardul nu l-am verificat,m-am luat dupa fluturas,caci pana  acum ce era pe fluturas,era si pe card....
deci nu e problema...au calculat bine,nu e nicio greseala,numai ca nu erau trecuti pe fluturas...deci in total am acelasi salariu ca luna trecuta...nici  mai mult nici mai putin...deci nu este diferenta...
bine ca m-am dus si m-am lamurit...oricum vedeam cand verificam cardul...dar mai bine ca m-am dus si am aflat...
ma scuzati ca vv-am batut l acap cu problema mea...
razu bafta...nu te alarma pana nu vezi cati bani iei...si sa verifici cardul,ca poate tot asa,iti calc separat si nu iti arata pe fluturas exact...

ma duc sa scot hainele din masina sa le intind si apoi sa ma intind un  pic un pat ca sunt franta....e greu cu marsupiu ...

aaaa si imi mai zice contabila...ce ai? zic,fetita mi-a spus dr la eco....si ea:mmmmm ,dupa burta ar parea baiat,asa am avut eu burta,ca a ta! si mi-a mai zis cineva tot asa...acum ce o fi..sanatos sa fie,ca ebaiat sau fata....dar eu zic ca tot fetita e!!!!!acum s avedem cand iasa...

"O fetita , intrebata unde este casa ei , a raspuns “locul unde este mama”.”

Publicitate

loading...

#994 2011-04-07 15:15:11

razu
Hero member
Inregistrat: 2008-12-11

Sweety, ma bucur ca iei mai multi bani decat credeam initial. Totusi, o nedumerire am eu...Normal pe fluturas trebuie sa scrii exact cat iei. Eu pastrez fluturasii sa pot calcula si indemnizatia, mi se pare corect sa fie datele trecute acolo, datele reale, nu calcule separate. Acum, sa vedem ce si cum. Eu ma astept sa iau mai mult decat atunci cand lucram. Vedem, probabil saptamana viitoare aflu.
Sunt un pic necajita ca rezultatele la analize nu-s tocmai bune. Am colesterolul putin marit, trigliceridele la fel, fosfataza alcalina asemenea, acidul uric e un pic scazut, leucocite si neutrofile un pic marite, semn al unei raceli/infectii. Medicul meu nu raspunde la telefon, semn ca e ocupat, desi a azis sa o sun dupa ora 3....Ma ia disperarea. Mai am de asteptat pana maine rezultatul la urocultura. Nu mai stiu ce sa fac...

11.05.2011 - Mami si tati sunt fericiti! Minunea noastra de fetita ne umple viata!

#995 2011-04-07 15:22:55

nerama
Insomniac member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-11-18

pupici puss puss
noi am fost la plimbare hjarta e atat de frumos afara si de cald hjarta
am fost cu o prietena ca moshu meu e la lucru... dar a fost foarte frumos smile

pucca puss nu-ti fa griji pentru semnatura ca eu desi aaveam semnatura m-a pus sa semnez cu numele sotului 'in clar' deci nu o semnatura... trenbuie scris numele de familie al sotului... CASA DE PIATRA si sa fie intr-un ceas bun kram

ma intind putin...

din 10.10.2011 sunt cea mai fericita mamica hjarta bebe
un anisor si jumatate de fericire, implinire si bucurii

#996 2011-04-07 15:24:45

sweetgirl27
Hero member

razu... par  o sa fie bine si cu analizele....
iar cu salariu...avand in vedere ca se calc dupa salariu brut...si l-am avut diminuat...poate de aia nu e mai mult....si eu pastrez fluturasii...dar pt indemnizatie o sa ne completeze o adev la scoala cu sal net pe ult 12 luni..si atunci se trece suma de am luat in mana...
acum o sa vedem luna viitoare cat luam pe o luna intreaga...

si eu ast sa vad cum mi-au iesit analizele,luni ma duc la dr la tm...si sa vad si pe bebelina mea cat a mai crescut....

#997 2011-04-07 15:33:48

razu
Hero member

Multumesc, sweety!Abia vinerea viitoare ajung si eu la medic...sunt curioasa sa vad cat au crescut fetitele si a mea si a ta. Sa speram ca totul va fi bine!

11.05.2011 - Mami si tati sunt fericiti! Minunea noastra de fetita ne umple viata!

#998 2011-04-07 15:51:21

cmin
Addicted member
Inregistrat: 2009-03-20

PUCCA  casa de piatra ... mult noroc in noua viata pe care o veti incepe ... de maine vei fi o doamna  chicot       majoreta  majoreta

cat despre semnatura sunt de acord cu nera ,... te pune sa iti scrii numele complet , nu sa semnezi ...

7+ fericire
totul este si va fi bine 
(http://www.fertilityfriend.com/home/33274f)

#999 2011-04-07 15:59:30

llollipop
Full member
Inregistrat: 2010-08-09

razu a scris:

Sweety, tu ai auzit sa se mai acorde prima de nastsre de la scoala sau de la sindicat? Eu am cautat pe google, nu am aflat nimic din acest an. Si nici colege care sa fi nascut in acest an nu am. Intreb poate stii tu sau poate a auzit vreuna dintre fete...
Scuze daca sunt offtopic, nu stiam unde sa intreb..

Razu eu am gasit ca se acorda acea prima cf:

CERERE

Domnule ________,

Subsemnata _______domiciliată ?n _______, angajată a _______, ?n funcţie de ______, din data de _____, va rog să-mi acordaţi plata unui salariu mediu pe unitate, pentru naşterea unui copil, conform prevederilor legale ?n vigoare:

- art.2 ,art.3, art.51 din Contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional. pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006 din 29/12/2006, publicat ?n Monitorul Oficial, Partea V nr. 5 din 29/01/2007, ?ncheiat conform art. 10 şi 11 din Legea nr. 130/1996, republicată, ?nregistrat la Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei cu nr. 2895/29.11.2006

- art.236, art.238, art.239 art.240 şi art.241 din Codul Muncii

- art. 3, art 8, art.11, art.24 din Legea nr. 130/1996 privind contractul colectiv de muncă publicată ?n Monitorul Oficial nr. 184 din 19 mai 1998

?n cazul ?n care se refuză prezenta cerere, vă rog a-mi preciza ?n scris temeiul legal (lege, ordonanţă, contract etc.) ?n mod explicit ?n baza căruia se argumentează acel răspuns de refuz şi persoana care ?şi asumă prin semnătură această decizie.

Anexez:
- copie după certificatul de naştere a copilului
- articolele menţionate, extrase din legile respective.

Cu respect ,
Data Semnătura
si mai este ceva de care putem beneficia. o compensatie intre sal de baza si indemnizatia primita
CCMNN 2011-2014:
ART.66. (1) ?n cazul ?n care salariata se află ?n concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumită perioadă, diferenţa dintre salariul de bază individual avut şi indemnizaţia legală la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata căreia se acordă compensarea va fi stabilită prin contractele colective de muncă la nivel de unitate, dar nu mai puţin de 6 săptăm?ni.
(3) Diferenţele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

In noul CM nu se mai specifica cuantumul (15% ), dar compensatia se acorda.

p.s. am uitat sa precizez ca si eu am de gand sa fac o cerere, inca nu stiu daca exista una tip sau nu dar vreau

Ultima oara a fost editat de llollipop (2011-04-07 16:02:08)

"Victory belongs to the most persevering."   Napoleon Bonaparte

#1000 2011-04-07 16:17:32

sweetgirl27
Hero member

lolipop....nu e asa ca de acest salariu mediu la nivel de unitate beneficiaza doar unul dintre  parinti?

iar cu partea a 2 a..cu diferenta aia...nu prea inteleg ce si cum...cum adica va compensa aceast adif...dar nu mai putin de 6 sapt??? nu prea inteleg aici...

#1001 2011-04-07 16:55:44

tymoteea_18
Sr. member
De la: Oradea
Inregistrat: 2010-06-08

Helo burtici,

Pucca iti doresc sa ai multa fericire si noroc in viata de sot si sotie si un bebe sanatos si frumos. Scot si eu pt tine niste pompoane dar nu de nascut  chicot  majoreta  majoreta  majoreta

Sweety ma bucur ca te-ai mai linistit in legatura cu banutzii si ca totul e in regula. cu toate acestea si eu asa stiu ca pe baza a ceea ce scrie pe fluturas se va calcula indemnizatia. Ca doar nu duci extrase de cont de la banca pt a-ti completa cererea de acordare a indemnizatiei  nustiu

Am pus poze noi  happy  happy  happy
Pupici la toate

Avem o minune de  bebe Luca Alexandru (16.03.2011)

Bebe Daniel Fabian ne-a intregit familia (08.07.2013)

#1002 2011-04-07 17:41:40

blue_ellf
Full member
Inregistrat: 2006-08-03

sa inteleg ca sunt 2 cereri? prima unde o depui? dar pe a2a?

13.04.2011  deja mamica de Natalia Ana-Maria
relax,take it easy smile
Cel mai important lucru pe care un tată îl poate face pentru copiii lui este să o iubească pe mama acestora.
http://lmtf.lilypie.com/kA8zp2.png

#1003 2011-04-07 18:05:05

razu
Hero member

Lloli, multumesc mult pentru indicatii.  puss
Eu stiam ca acest contract colectiv de munca era valabil pana in 2010, nu mai stiu cine mi-a spus si ca nu mai avem dreptul la nimic din toate astea. Oricum, voi depune cererea la scoala dupa nasterea copilului. Banuiesc ca cererea pentru compensare e bine sa o depun tot atunci, sa imi compenseze postnatalul. Dar de la sindicat putem beneficia de ceva?Altadata se acorda un ajutor de acolo, iar pentru cezariana(considerata interventie chirurgicala) era o alta suma(nu stiu daca mai mica sau mai mare).Daca il vad pe liderul de sindicat din scoala inainte sa nasc, il intreb. Numai ca pe net nu am gasit vreo mamica sa spuna ca in acest an a nascut si a primit ceva, toata lumea spune ca nu se mai acorda nimic, ca s-au taiat cu criza asta toate stimulentele, ajutoarele, primele, blabla...

LE: lloli, am gasit pe net ca nu mai e valabil CCM 2007-2010 in anul 2011, ca fost denuntat.....prin urmare, cred ca degeaba duc eu cereri, mi s eva raspunde ca nu mai e legea invocata d emine in vigoare.Hm!

Ultima oara a fost editat de razu (2011-04-07 18:35:56)

#1004 2011-04-07 18:19:32

sweetgirl27
Hero member

nici eu nu am auzit sa fi  primit careva ceva  de l ainvatamant...nici pt nastere,nici pt nimik....la noi nu sunt bani,nu sunt fonduri...noi nu beneficiem de nimik...in alte domenii beneficiaza...noi nu...
eu am noroc ca o sa primeasca sotul acel salariu,care esti dublu fata de al meu...si il va lua el....
de la sindicat,habar n-am... nustiu

#1005 2011-04-07 18:29:22

aliy
Hero member
Inregistrat: 2009-11-11

buna burtici

Pucca, sa ai o zi minuntata maine! Asa cum ti-o doresti ...  puss

Mamica de Eric Andrei hjarta

#1006 2011-04-07 18:58:35

pucca_pucca89
Hero member
Inregistrat: 2009-08-22

multumesc aliy  puss  puss
eu tocmai am avut parte de un masaj ca ma durea spatele rau neutral

mamica de Liviu Andrei,din 01.05.2011

#1007 2011-04-07 19:05:41

angel_sweety
Platinum member
Inregistrat: 2008-08-08

ce fac burticile ? va pupacesc pe toate puss

Pucca nu cred ca mai reusesc sa intru in seara asta la topicul vostru asa ca iti spun de acum : Casa de piatra , multa fericire si sanatate si sa va iubiti pentru toata viata
distractie placuta maine , vei radia , iar noi vom fi cu gandul la tine

un falfait de ingeras a devenit glasul unei minuni , 23 decembrie ora 22si 44 min
Cand viata-ti da o suta de motive ca sa plangi, arata-i ca ai 1000 de motive ca sa zambesti
http://www.fertilityfriend.com/home/322f77

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.