homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici-13-7

#115 2011-03-25 11:21:15

LikeIt
Sr. member
De la: Romania
Inregistrat: 2011-01-24

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici-13

neata fetelor! eu am fost ieri la doctor si mi-a zis ca am deja colul scurtat si i a ascultat inimioara la bebe.  hjarta
dar ce greu e sa te urci pe capra...mi a luat secretie sa vada dc am vreun streptococ,pt  ca mi a spus ca s ar putea sa nasc pana de Paste, cel tarziu de Paste.mi a facut calculul  dupa UM si a zis ca am deja 36 sapt, eu ma asteptam la 35. in fine, bebe e bine si peste doua sapt ma duc saq vb cu ea despre nastere.mi-a spus ca pot naste natural usor, asta doar dc se intoarce bebe, ca vad ca sta doar in partea dreapta cu capusorul. si ma doare in partea dreapta inspre mijloc asa nu stiu de ce.o r fi contractii? mai ales cand merg ma doare.  va pup pe toate!  par  sper ca sunteti bine toate burticile, ca n am citit tot.
nera, are sa fie bine , nu te mai stresa si tu ca asta iti face cel mai rau, mai ales in primele 3 luni pt bebic in primul rand. stiu ca e usor de spus, dar incearca. asa eram si eu cu stresu dar incercam sa ma linistesc, a trecut ce a fost cel mai greu, primele luni... par

"Sunt candelă în care pâlpâie un bob de întuneric."

Când vulturii sunt tacuti,papagalii încep sa trancaneasca. Winston Churchill

#116 2011-03-25 11:41:45

Nody
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-06-25

Buna fetelor frumoase!
Eu tot cu nasul infundat tare de la raceala ma lupt...
As vrea sa imi calculez singura de cand ar trebui sa intru in prenatal ca sa imi calculez apoi si de cand tre sa imi iau concediu de odihna....pentru ca am de luat aprox 28 zile (anul trecut+anul asta) ...sa imi pot lua prenatal in continuarea concediului de odihna...
Ultimul ciclu e pe 8 oct 2010. As face 31 sapt pe 13 mai si 32 sapt pe 20 mai. De cand ar trebui sa imi dea prenatal?
Si fetele care au primit salariul aflandu-se in prenatal pot sa imi zica si mie cum li s-a calculat? Au luat mai mult decat cand se duceau la munca? Pt ca eu stiam ca se ia 85% din brut.
Pupici la toate fetele...puss

Ultima oara a fost editat de Nody (2011-03-25 11:54:00)

bb1-  baietel 4 ani
bb2 - baietel 31 +  gravida

#117 2011-03-25 12:07:16

sweetgirl27
Hero member
Inregistrat: 2009-12-26

neazta!
am intrat si noi.....
nera linisteste-te...nici pe noi nu ne dureau sanii in fiecare si ..si unele fete nu au avut greturi deloc...iti zic ca daca ai vomita zilnic si ti-ar fi rau....nu ti-ai dori asta...insa tu zici ca numai asa stii ca e bebe acolo....fi mai increzatoare...

nody,pai daca tu vrei sa te duci la servici pana la 32 de sapt....calculezi 28 zile inainte de data cand faci 32 de sapt...si iti iei concediu de odihna...si cand se termina concediu te duci si iei prenatalul...
eu am intrat in prenatal la 30 de sapt ca nu mai voiam sa ma duc la scoala ca am obosit...acest  prenatal cuprinde 126 zile din care trebuie sa opresti neaparat 42 zile dupa nastere...dar sigur iti raman mai multe...vorbeste si tu cu dr de fam de cand iti da prenatal ( sunt unii dr de fam care iti dau prenatal la un anumit nr de sapt, a mea mi-a dat cand am vrut eu,dar i-am dus scris de la ginecolog ca pot sa intru in prenatal,ca a zis ca ma incadrez, deci eu am intrat la 30 de sapt  si am facut un calcul si dupa  nastere imi raman cam 60 zile sau aproape,deci raman sigur cele 42 )...cam de pe ce data si inainte iti iei concediu de odihna,numeri zilele...
sper ca intelegi ...

eu am facut ceva cumparaturi...si acum vreau sa fac niste forneti cu dulceata de gutui...e cald afara...

"O fetita , intrebata unde este casa ei , a raspuns “locul unde este mama”.”

#118 2011-03-25 12:11:46

LikeIt
Sr. member

Nody ai eu sunt racita si am nasul infundat, eu am si ceva puroi din gat cred, scuzati, suna asa scarbos. si si tusesc sec. am luat stodal. eu stiu ca am infectie, si stiu ca nu e bine sa ajunga la bebe. acum nu stiu ce sa mai fac. iau augmentin de 500 mg nu de 1 gr, odata la 8ore. si ma simt mai bine ca la inceput ma durea toata fata si urechile..si ochii, maxilarul..oricum nu e o simpla raceala. dar nici nu puteam sta asa. Nody eu sunt in prenatal si mi se da 85% din brut. vad ca iau mai mult decat salariul obisnuit, pt ca nu se mai opresc toate alea..cred, taxe pt sanatate, pt mai stiu eu ce..ca nu mai tin minte.oricum iau mai mult, mult mai mult. eu am luat prenatal inca de la 30 sapt. depinde de doctorul de fam.cum iti da. dc asa ai calculat inseamna ca poti sa ti iei prenatalul de pe 13 mai. si concediul de odihna mai devreme. asa am facut si eu. am stat intr un continuu concediu, medical, de odihna si apoi prenatal. am zis ca sarcina e mai importanta decat orice.  da , deci e 85% din  brut.din ultimile 6 luni cred. nu stiu sigur asta.

#119 2011-03-25 12:11:52

Nody
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-06-25

Mersi Sweet,
Eu as vrea sa vad in primul rand in ce situatie iau mai multi bani, stand acasa in prenatal sau mergand la servici...
iar apoi daca iau mai multi bani in prenatal sa vad cat de devreme as putea sa imi iau...ca sa conteze la media veniturilor pe ultimele 12 luni necesara la calculul indemnizatiei de crestere copil.
Mersi Like....am citit ulterior...acum ramane sa vb cu medicul de familie sa il intreb cat de devreme poate sa imi dea prenatal....si sa imi zica daca ii trebuie scrisoare medicala sau ceva de la ginecolog...si sa imi zica data exacta ca sa pot lega la fix concediul de odihna de prenatal...
Like...si pe mine ma tine raceala de o sapt...dar pana acum am rezistat fara medicamente....sper sa ne facem bine cat mai curand... majoreta

Ultima oara a fost editat de Nody (2011-03-25 12:17:06)

bb1-  baietel 4 ani
bb2 - baietel 31 +  gravida

Publicitate

loading...

#120 2011-03-25 12:12:20

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

razu a scris:

Neata, fetele!
Ce subiecte interesante ati discutat ieri....Citesc cu interes despre spalaturile astea. Nici nu mi-a trecut prin cap ca se poate sa primesti spalaturi interne...
Sweety, daca gasesti absorbante speciale, anunta si pe aici, te rog!

la ceza chiar nu vad niciun motiv sa ai parte de spalaturi interne

angel, ce fain gandesti smile tummenupp

neata!!

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#121 2011-03-25 12:25:58

angel_sweety
Platinum member
Inregistrat: 2008-08-08

pup burticile care au mai intrat puss

Kata eu pot spune doar din experienta mea , ce am simtit si ce simt in continuare

cat despre spalaturi interne , chiar si la o nastere normala nu cred ca se fac daca nu ai probleme cu colul , restul fetelor care erau atunci cu mine in salon li sa facea doar extern la cele care erau cusute , iar cele care nascusera usor fara rupturi sau cusaturi nu li se facea nimic

un falfait de ingeras a devenit glasul unei minuni , 23 decembrie ora 22si 44 min
Cand viata-ti da o suta de motive ca sa plangi, arata-i ca ai 1000 de motive ca sa zambesti
http://www.fertilityfriend.com/home/322f77

#122 2011-03-25 12:39:17

sweetgirl27
Hero member

like it tu lucrezi tot in invatamant....sau nu? ca nu mai tin minte exact...
da,asa e,nu se mai opreste impozitul am inteles si nu mai stiu ce...acu si eu astept sa vad cati banuti iau...
razu sa imi zici si tu cat iei pe prenatal....bine ca luna martie nu e intreaga...dar oricum...fata de ce luai iniante...eu  luam aproape 9 mil,acum din ianuarie,ca pana atunci luam  mai putin cu micsorarea aia....si acumsunt curioasa cat o sa iau....eu luna asta am 11 zile de prenatal....

#123 2011-03-25 12:51:22

razu
Hero member
Inregistrat: 2008-12-11

Da, sweety, iti spun, doar ca mai dureaza destul pana aflu. La noi pe 10 se vireaza salariile, iar eu mare lucru nu voi sti..., in sensul ca in martie am lucrat doua saptamani, iar de pe 14 sunt in prenatal. Abia astept sa vad cat iau prenatalul. Cel mai bine vad in mai.
Katami, multumesc! par

Ultima oara a fost editat de razu (2011-03-25 12:51:43)

11.05.2011 - Mami si tati sunt fericiti! Minunea noastra de fetita ne umple viata!

#124 2011-03-25 13:55:12

manu2007
Sr. member
Inregistrat: 2007-12-18

va pup burtici si mamici  puss  puss  puss  ...
eu va citec, dar nu am reusit sa mai scriu nimic ... noi in mare suntem bine, dar se pare ca acum incepe greul ... sunt in concediu, am zile in care stau toata ziua in pat si zile putin mai bune, in care mai fac treaba prin casa (cu viteza melcului beat  alcool ). Baieteii sunt bine, urmeaza sa facem eco de 22 de saptamani miercurea viitoare si vedem atunci mai mult, intre timp imi rup mie coastele, dar ce nu indura mami lor pt ei  ...  dumbom

am vazut ca sunteti toate bine si ma bucur tare mult

pupicei    puss

"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca, ci sa inveti sa dansezi in ploaie"
mamica de buburuza din 19.10.2012 hjarta
gravida hjarta hjarta 21+ rugaciune

#125 2011-03-25 14:22:34

pucca_pucca89
Hero member
Inregistrat: 2009-08-22

am gatit...am si papat...
ma luaseara niste dureri mai devreme de am zis ca nasc  ma durea burta de zici ca imi vine ciclul,simteam asa o presiune si pe vezica si pe rect (scz) si spatele... disperat  disperat

mamica de Liviu Andrei,din 01.05.2011

#126 2011-03-25 14:30:53

sweetgirl27
Hero member

razu asa si la  mine,tot in mai o sa vad cat iau pe toata luna...

#127 2011-03-25 15:02:38

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

pucca_pucca89 a scris:

am gatit...am si papat...
ma luaseara niste dureri mai devreme de am zis ca nasc  ma durea burta de zici ca imi vine ciclul,simteam asa o presiune si pe vezica si pe rect (scz) si spatele... disperat  disperat

mie nu-mi suna prea bine... mai lasa gatitul, stai intinsa

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#128 2011-03-25 15:29:13

tymoteea_18
Sr. member
De la: Oradea
Inregistrat: 2010-06-08

Helo burtici si mamici,

Abia acum ajung eu sa va urez mult succes in casutza noua si sa vina cat mai repede burtici noi pe la voi.
Am citit asa printre randuri si am vazut ca sunteti ok.

Pucca incearca sa te odihnesti cat mai mult ca altfel nu e de bine  puss  puss  puss

Manu   puss ma bucur ca sunteti bine toti 3  par  kram

Am vazut ca vrb de spalaturile din spital: mie nu mi-a facut nimeni nimic si nici medicul nu mi-a spus nimic de tratamente speciale la fofoloanca. De cand am ajuns acasa am facut zilnic un dus rapid cu apa caldutza si la fiecare treaba mica /mare ma sterg cu tampoane si cu apa. Sincer sa va spun eu a 3-a zi dupa nastere am reusit sa stau in fund, dar ma asezam cu mare grija. Eu am avut mult timp lohii si mi-au trebuit foarte multe torsoane dinalea. Am momente cand ma mai ustura acolo jos.

tre sa plec   disperat  disperat  disperat  dumbom

Pupici la toate

Avem o minune de  bebe Luca Alexandru (16.03.2011)

Bebe Daniel Fabian ne-a intregit familia (08.07.2013)

#129 2011-03-25 15:34:19

LikeIt
Sr. member

sweety, nu sunt in invatamant, sunt asistent juridic. n-am salariul mare, dar cu concedii medicale si de odihna e mai bine. si eu am papat, cred ca o sa i placa lui bebicul meu pestele f mult  lol ca am in ultima vreme am mancat numai asta aproape.

#130 2011-03-25 15:48:43

sweetgirl27
Hero member

pucca mai stai si tu ca omu si te  odihneste daca ai dureri...vrei sa nasti?

#131 2011-03-25 15:59:49

pucca_pucca89
Hero member
Inregistrat: 2009-08-22

nu vreau sa nasc de acum  lol dar nici de mancare sa nu pot sa fac  chicot asta e..nu mai fac  lol acum imi e bine..am luat la urgenta un no spa...

sweetygirl27 a scris:

pucca mai stai si tu ca omu si te  odihneste daca ai dureri...vrei sa nasti?

mamica de Liviu Andrei,din 01.05.2011

#132 2011-03-25 16:55:02

nerama
Insomniac member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-11-18

pupicei puss
am ajuns si noi acasuca.... suntem bine... vad ca ma dor usor sanii chicot
am fost si la mama si am mancat peste cu mamaliga si cu mujdei drool a luat un crap de 4 kg si tare bun a fost... a mancat si mosu meu de numa...

va multumesc frumos ca ma incurajati puss kram sper din suflet sa fim bine rugaciune

pucca puss stai cumintica sa nu nasti acum... mai are timp bebe sa stea la caldurica kram

Ultima oara a fost editat de nerama (2011-03-25 16:56:22)

din 10.10.2011 sunt cea mai fericita mamica hjarta bebe
un anisor si jumatate de fericire, implinire si bucurii

#133 2011-03-25 17:28:27

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Nerucule, e bine bebe! pe cuvantul meu  wink

nu mai stiu daca am salutat azi  dumbom  asa ca... salutare  tongue

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.