Ce sfat aveti
- still_dreaming
- Full member
- De la: Yes we can!
- Inregistrat: 2006-11-28
ce sfat aveti
in legatura cu mutatul inapoi in Romania pentru un salariu de 8000 RON la o companie americana care are birouri in Bucuresti.
Buna ziua,
nu am mai scris de mult timp pe forum, am fost foarte ocupata. imi pare bine sa va regasesc aceste zile sint intr-o situatie cind mi se ofera sansa de a reenii in Bucuresti dar nu stiu cum sa o evaluez. cu privire la salariu (cum se poate trai din el) si la atmosfera din Bucuresti.
daca aveti un sfat o parere va sint recunoscatoare.
multumesc!
To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe. All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.
- kathrynn
- Hero member
- Inregistrat: 2009-08-24
Re: ce sfat aveti
In primul rand, cand iei decizia asta eu zic ca ar trebui sa tii cont de mai multi factori, nu doar de cel material. Desi nu sunt din Bucuresti, sper sa nu gresesc cand spun ca, cu 8000 RON se poate trai foarte bine in Romania, cam oriunde. Las fetele din Bucuresti sa dezvolte aspectul asta.
Dar in afara de asta, ar trebui sa pui in balanta, ce ai acolo, ce ai lasa in urma si la ce ai veni aici. Sa nu te trezesti ca vii aici intr-o lume care nu te (mai) reprezinta, intr-o societate pe care nu o intelegi si peste toate astea sa mai fii si singura (daca nu ai aici prieteni, familie). Nu ai scris de cat timp esti acolo, daca iti place sau nu, daca te-ai integrat, daca ti-ai gasit locul sau daca tot aici ar fi "acasa".
Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen
- alinda
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-01-07
still_dreaming a scris:in legatura cu mutatul inapoi in Romania pentru un salariu de 8000 RON la o companie americana care are birouri in Bucuresti.
Buna ziua,
nu am mai scris de mult timp pe forum, am fost foarte ocupata. imi pare bine sa va regasesc aceste zile sint intr-o situatie cind mi se ofera sansa de a reenii in Bucuresti dar nu stiu cum sa o evaluez. cu privire la salariu (cum se poate trai din el) si la atmosfera din Bucuresti.
daca aveti un sfat o parere va sint recunoscatoare.
multumesc!
ma bucur ca ai revenit pe forum! 8000 de RON sunt cam 2000 EUR, cu banii astia traiesti mai mult decat decent in Romania, traiesti foarte bine! ramane sa scazi din ei chiria pentru locuinta (daca nu ai deja vreuna in Bucuresti); chiriile pot fi maricele mai ales daca vrei ceva central si spatios. oricum, chiar si daca ai plati sa zicem 500 de EUR pe chirie, tot ti-ar ramane bani suficienti incat sa traiesti decent, sa-ti faci o asigurare privata de sanatate, etc. cum ziceau insa si fetele, nu stiu daca te vei mai putea adapta aici, cred ca ai trait destul de mult acolo si nu stiu cum vei percepe intoarcerea aici... daca tu consideri inca tara asta "acasa", go for it, asemenea salarii nu se intalnesc la tot pasul in Romania. daca nu... mai gandeste-te.
"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison
- Lavinia_tia
- Sr. member
- Inregistrat: 2006-12-30
Nu stiu in ce tara esti si ce nivel de trai ai acolo, dar aici este clar ca vei avea o viata f buna cu acesti bani. Eu totusi nu cred ca as accepta, si asa cum fac cu prietenele mele plecate din tara (ca sa nu le vina vreun gand de intoarcere) o sa iti spun si tie: - ai suporta ca oamenii sa se uita mereu chioras la tine? - sa vezi tigani si cersetori peste tot? - sa se bata lumea pe mancare sau bormasini sau ziare oferite gratuit? - sa mergi la o instituite publica si sa iti stea lumea in ceafa sau sa isi sufle nasul pe jos, pe hol in cladire? (si nu, nu eram in varf de munte, ci intr-un oras maricel, langa Bucuresti) - sa miroasa a salam in metrou de parca ai fi in piata de carne? - sa treci printr-o gara si mereu sa comenteze cate un individ? - sa auzi cum elevii injura profesorii si sa traiesti cu sentimentul ca daca faci un copil in tara asta se alege praful de viitorul lui? - produsele si serviciile sa fie de o calitate scazuta? sa fii inselat de la tanti din piata pana la magazine mari si cunoscute... - eu adesea nu ma simt in siguranta aici... dar fiecare are gradul lui de suportabilitate
Este perfect adevarat ca sunt si parti bune, fiecare le cuantifica in functie de cum este el construit.
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
Lavinia_tia a scris:- ai suporta ca oamenii sa se uita mereu chioras la tine?
hai ca asta nu e ceva la ordinea zilei! poate daca zilnic te imbraci uschit, da, se uita lumea chioras dar la fel s-ar uita si in alta tara.
ce ai enumerat tu sunt intr-adevar aspecte ale tarii in care traim, dar oare doar cu asta ne putem "mandri"? sunt atatea locuri frumoase in tara asta, de care nimeni nu mai zice nimic. inca mai ai unde sa respiri un aer curat daca vrei, inca mai poti manca sanatos, daca iti doresti. oamenii isi permit sa manance si altceva in afara de mc donalds si coca cola. daca vrei sa te muti la tara si sa iti cultivi propriile legume bio, nu te impiedica nimeni, nu esti obligat sa iti stropesti culturile cu chimicale sau sa semeni doar seminte modificate genetic de monsanto, altfel riscand sa fii inchis. nu aceleasi lucruri se pot spune despre sua, pt ca din cate imi amintesc, acolo locuieste still_dreaming in prezent.
eu prefer oricand romania statelor unite. la noi inca e mai bine. din pacate nu pt mult timp, ca normele ue ne indreapta cu pasi repezi spre situatia actuala din sua.
- daenarys
- Vizitator
da,as mai adauga ca bucurestiul este extrem,da extrem de poluat
still,cu suma de bani metionata de tine traiesti foarte bine in bucuresti si daca platetsi chiria unui apartament central si tot o s ate descurci foarte bine.dar din cate stiu eu companiile atat de mari in general asigura si chiria
- Lavinia_tia
- Sr. member
- Inregistrat: 2006-12-30
anca90 a scris:Lavinia_tia a scris:- ai suporta ca oamenii sa se uita mereu chioras la tine?
hai ca asta nu e ceva la ordinea zilei!
eram sub influenta unor comentarii auzite in dimineata asta . poate nu se intampla mereu, dar prea des cu siguranta se intampla.
- *joy*
- Insomniac member
- Inregistrat: 2011-02-09
cu 8000 RON o duci mai mult decat bine oriunde in Ro,chiar si in Bucuresti
- OneOnly
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-07-14
8000 RON?! Exista in Romania job platit cu atat?? Undeeee in Buc? detaliiiii . Nu pot sa cred. Iar ca raspuns la intrebare... cu banii aia traiesti in mega ultra lux! Sa am pe luna venit de un sfert din suma aia si as fi ff multumita! Si subscriu la ce a spus Summer. Majoritatea traiesc cu 800-1000 lei.
They can because they think they can.
- Melita
- Hero member
- Inregistrat: 2011-01-07
anca90 a scris:Lavinia_tia a scris:- ai suporta ca oamenii sa se uita mereu chioras la tine?
hai ca asta nu e ceva la ordinea zilei! poate daca zilnic te imbraci uschit, da, se uita lumea chioras dar la fel s-ar uita si in alta tara.
In orasele mari nu e asa. Anca, poate tu ai crescut intr-un oras mare si nu ai cunoscut prejudecatile oraselor mici. Atunci sa te plangi ca se uita lumea chioras la tine sau te barfeste Cat despre job, salariul e mai mult decat bun sa te descurci, nici nu se pune problema. Pune in balanta unde te simti tu mai bine, unde te-ai simti mai bine. Sunt si in Romania locuri frumoase unde poti sa te relaxezi si sa te simti bine deparete de agitatia orasului sau poti gasi si "oaze" de liniste in mijlocul orasului. Cat despre rautatille altora...tind sa cred ca asa sunt oamenii peste tot, nu numai in Romanica, padure fara uscaturi nu exista
”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)
- ioana_4
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-13
one, in buc sunt si salarii mai mari de atat, la multinationale si la banci
- mihaela2289
- Hero member
- Inregistrat: 2006-09-18
avand in vedere ca salariul minim e de 700 lei.. gandeste-te ca tu ai de 11 ori pe atat.. aici presedintele tari are 2200 euro /luna..
www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!
- still_dreaming
- Full member
alinda a scris:cum ziceau insa si fetele, nu stiu daca te vei mai putea adapta aici, cred ca ai trait destul de mult acolo si nu stiu cum vei percepe intoarcerea aici... daca tu consideri inca tara asta "acasa", go for it, asemenea salarii nu se intalnesc la tot pasul in Romania. daca nu... mai gandeste-te.
kathrynn a scris:In primul rand, cand iei decizia asta eu zic ca ar trebui sa tii cont de mai multi factori, nu doar de cel material. ..... Dar in afara de asta, ar trebui sa pui in balanta, ce ai acolo, ce ai lasa in urma si la ce ai veni aici. Sa nu te trezesti ca vii aici intr-o lume care nu te (mai) reprezinta, intr-o societate pe care nu o intelegi si peste toate astea sa mai fii si singura (daca nu ai aici prieteni, familie). Nu ai scris de cat timp esti acolo, daca iti place sau nu, daca te-ai integrat, daca ti-ai gasit locul sau daca tot aici ar fi "acasa".
k?reste a scris:Pune in balanta unde te simti tu mai bine, unde te-ai simti mai bine. Sunt si in Romania locuri frumoase unde poti sa te relaxezi si sa te simti bine deparete de agitatia orasului sau poti gasi si "oaze" de liniste in mijlocul orasului. Cat despre rautatille altora...tind sa cred ca asa sunt oamenii peste tot, nu numai in Romanica, padure fara uscaturi nu exista
cel mai mult ma tem ca nu ma reintegrez, si eu m-am schimba tdar si oamenii de acolo s-au schimbat ma simt mai in sigarnta aici, acolo parca societatea este impotriva "cetateanului"... am avut ocazia sa ma intilnesc cu cei care lucreaza la birourile din Romania, si nu stiu daca sintem compatibili. si am observat ca oamenii de acolo sint mai "statici2, nu participa la mitinguri sau conferinte, simpozioane etc, am inteles ca ultima data cind au fost era 2008 si eu m-am obisnuit sa ma plimb din meeting in meeting....
mai am 7 zile pina sa dau un raspuns la oferta..... inca mai mai gindesc ce sa fac...
To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe. All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.
- *joy*
- Insomniac member
Nu te supara...dar intr-un fel sau altul ne spui ca te cam speriem,noi romanii Eu cred ca ar trebui sa faci asa cum simti. Cum spuneau fetele mai sus,cu 8000 Ron,o duci fff bine aici. Insa daca simti ca suntem in Ro,asa mai "salbatici" pentru gusturile tale ar trebui sa ramai unde esti Fara suparare,dar eu asta inteleg din ce ai spus mai sus.
- still_dreaming
- Full member
nu am vrut sa spun"mai salbatici" fiecare intelege ce vrea.... vreau sa spun si cred ca cu asta esti de acord, legile sint facute impotriva cetateanului. un exemplu: cind ma gindesc la impozitul pentru pensii, cind pensionarii sint oamenii care nu mai au posibiliati/capacitatea sa munceasca, sau cind citesc ce se intimpla cu profesorii etc..
Ultima oara a fost editat de still_dreaming (2011-04-03 22:31:41)
- *joy*
- Insomniac member
Eu asta am inteles,nu mi-o lua in nume de rau Sa stii ca legile sunt impotriva celor saraci,care traiesc din 300-400 de lei pe luna. Intr-adevar,statul nu ne sprijina foarte mult...insa asta n-are legatura cu societatea in general. Mie mi se pare ca suntem un popor primitor si ospitalier
- Loveable
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-02-12
pai depinde de multe aspecte. daca pui problema asa: de mult vreau sa ma intorc, mi-e dor de tara, am gasit un job la 8000 lei, e ok? atunci da, clar e ok un job cu salariul asta.. in schimb daca nu iti doresti sa te intorci..pt tara, pt familie, pt prieteni, limba, orice... 2000 de euro ma gandesc ca ii faci oricum si acolo unde esti, iar nivelul de civilizatie, viata de zi cu zi e cu totul alta.. ai mai multe oportunitati, mai putin stres gratuit, e cu totul alta lume...
si mai trebuie sa te gandesti si la posibilitate de a fi data afara, sau ceva sa se intample si sa ramai fara job peste 1-2-3 ani daca te intorci...
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|