Tupeu/Curaj Pro si Contra
- flowerpot
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-02-24
Tupeu/Curaj Pro si Contra
Am mare nevoie de ajutorul vostru pentru un proiect. Imi trebuie un raspuns la urmatoarele intrebari sau macar o idee generala legata de aceste intrebari (daca puteti extinde discutiile va raman datoare pe vecie :
Cat de important este sa ai curaj (tupeu)? Cum procedezi sa iti infringi frica, emotia si sa actionezi cu, curaj in orice situatie, dar mai ales in raporturile job/profesori/ scoli -viata profesionala in general? Cum procedezi cand ai un interviu pt un job si ti-e frica pt ca nu esti bine pregatit desi vrei acel job? Cat de important este sa ai curaj/tupeu in viata privata (cu prietenii, cu amicii etc)? Poti supravietui in ziua de astazi fara un astfel de curaj/tupeu? Cum s aprocedezi sa ai un astfel de curaj/tupeu?
Ultima oara a fost editat de flowerpot (2011-04-05 15:14:45)
in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
- coraline
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-06-09
Re: Tupeu/Curaj Pro si Contra
uuu incep eu
in primul rand incep prin a spune ca daca nu ai tupeu.... nu prea ai sanse sa rezolvi nimic. Din punctul meu de vedere este foarte important sa fii tupeist. Ca sa iti infrangi temerile nu poti decat sa iti imprimit gandul ca oricum nu ai nimic de pierdut. Vorba aia "fetele bune ajung in rai, fetele bune ajung unde vor ele" nu? daca stai cu gandul ca ai putea face ceva dar iti lipseste curajul, inseamna ca nu ai rezolvat nimic. nu este suficient sa doresti, trebuie sa ai taria sa si iei acel "ceva". pentru ca nimeni nu ti-l va oferi pe tava
Cand merg la interviu pentru job.... ma duc gandindu-ma ca nu sunt vita la abator, nu ma duc acolo ca sa ma aleaga ei, ci ca sa ne alegem impreuna. Asa cum ei poate nu ma vor placea, la fel de bine eu nu ii pot place pe ei. Nu suport senzatia de inferioritate pe care ti-o produc unii potentiale angajatori si mereu incerc sa arat ca, in acel moment, nu exista gradul de superioritate intre noi. Ei cauta pe cineva, eu cat pe cineva, este un serviciu reciproc, nu o sclavie, nu o cumparare de oameni. Nu imi este frica ca nu sunt pregatita pentru ca..... oricum ce mi se poate intampla? sa nu ma accepte e cel mai rau. si asta e, nu e sfarsit de lume NEXT!
Nu cred ca poti supravietui in ziua de azi fara tupeu, pentru ca cei mai tari de caracter te vor inghiti. Daca tu ca om nu ai taria sa te sustii, cine sa o faca pentru tine?
Poti sa fii om cuminte, decent, la locul tau, dragut cu lumea, dar in situatiile care cer, sa ai taria sa fii tupeist, sa iti impui punctul de vedere. Nu inseamna ca daca ai tupeu, trebuie sa fii badaran, necioplit sau om de joasa speta
Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny
- sophie
- Addicted member
- De la: Atlantis
- Inregistrat: 2008-02-19
In ziua de azi, daca nu ai curaj (a nu se intelege tupeu nesimtit, ci doza necesara pentru a face fata celor care te inconjoara, unii mai tupeisti ca altii), nu rezolvi nimic. Nu o sa ai prieteni, pentrtu cel mai probabil toata lumea te considera un ratat/prost, nu o sa ai jobul pe care ti-l doresti sau de care ai nevoie, pentru ca a sta smerit in fata angajatorului nu e o optiune, nu o sa ai persoana pe care o iubesti aproape pentru ca nu poti sa iti ingrangi emotiile/teama si nu poti sa recunosti fata de ea ceea ce simti.
Cum procedezi cand ai un interviu pt un job si ti-e frica pt ca nu esti bine pregatit desi vrei acel job? Asta e intrebarea zilei, tocmai am trecut azi prin asa ceva Din experienta mea cu diverse persoane din HR, pentru inceput trebuie sa te duci la interviu relaxat. Daca esti relaxat, poti sa dai dovada de spontaneitate, care e mult mai apreciata decat niste raspunsuri exacte, care sunt invatate de acasa, pentru ca daca ti se pune o intrebare pe care tu ai omis-o, ti s-a taiat totul
Cat de important este sa ai curaj/tupeu in viata privata (cu prietenii, cu amicii etc)? Foarte important, zic eu. Tocmai pentru a nu fi luat de prost, cum ziceam mai sus.
Poti supravietui in ziua de astazi fara un astfel de curaj/tupeu? Nu cred ca acest lucru este posibil, oricine incearca sa profite de tine daca te vad slab sau binevoitor.
Cum sa procedezi sa ai un astfel de curaj/tupeu? Nu cred ca e nevoie sa arati tuturor ca esti cel mai tare, plin de tupeu si nimeni nu poate sa clinteasca in fata ta ... Trebuie doar sa stii sa iti dozezi curajul acolo si cand e nevoie.
- rosebunny
- Insomniac member
- Inregistrat: 2010-09-28
coraline a scris:uuu incep eu
in primul rand incep prin a spune ca daca nu ai tupeu.... nu prea ai sanse sa rezolvi nimic. Din punctul meu de vedere este foarte important sa fii tupeist. Ca sa iti infrangi temerile nu poti decat sa iti imprimit gandul ca oricum nu ai nimic de pierdut. Vorba aia "fetele bune ajung in rai, fetele bune ajung unde vor ele" nu? daca stai cu gandul ca ai putea face ceva dar iti lipseste curajul, inseamna ca nu ai rezolvat nimic. nu este suficient sa doresti, trebuie sa ai taria sa si iei acel "ceva". pentru ca nimeni nu ti-l va oferi pe tava
Cand merg la interviu pentru job.... ma duc gandindu-ma ca nu sunt vita la abator, nu ma duc acolo ca sa ma aleaga ei, ci ca sa ne alegem impreuna. Asa cum ei poate nu ma vor placea, la fel de bine eu nu ii pot place pe ei. Nu suport senzatia de inferioritate pe care ti-o produc unii potentiale angajatori si mereu incerc sa arat ca, in acel moment, nu exista gradul de superioritate intre noi. Ei cauta pe cineva, eu cat pe cineva, este un serviciu reciproc, nu o sclavie, nu o cumparare de oameni. Nu imi este frica ca nu sunt pregatita pentru ca..... oricum ce mi se poate intampla? sa nu ma accepte e cel mai rau. si asta e, nu e sfarsit de lume NEXT!
Nu cred ca poti supravietui in ziua de azi fara tupeu, pentru ca cei mai tari de caracter te vor inghiti. Daca tu ca om nu ai taria sa te sustii, cine sa o faca pentru tine?
Poti sa fii om cuminte, decent, la locul tau, dragut cu lumea, dar in situatiile care cer, sa ai taria sa fii tupeist, sa iti impui punctul de vedere. Nu inseamna ca daca ai tupeu, trebuie sa fii badaran, necioplit sau om de joasa speta
Tot raul e spre bine Zambim si noi azi?
- *joy*
- Insomniac member
- Inregistrat: 2011-02-09
Eu cred ca tupeul trebuie ponderat,trebuie pusin echilibru cu bunul simt. De ce spun asta...pt ca foarte multi confunda tupeul cu nesimtitrea. Este foarte important in zilele noastre sa iti exprimi punctul de vedere,sa iti sustii ideile,etc.Insa trebuie sa stapanesti foarte bine normele limbii romane,sa folosesti un ton impunator,dar nu ridicat,sa iti ceri drepturile in limita celor 7ani de acasa,cum spuneam...insist foarte mult asupra faptului ca tupeul nu trebuie confundat cu nesimtitrea Frica si emotiile vor exista in orice actiune intreprinsa de noi,insa trebuie sa le ascundem. Ceea ce ar trebui sa aratam este respectul si atat. Frica si emotiile trebuiesc bine ascunse de ochii celor din jurul nostru,bine ascunse in spatele nostru. Mai mult de atat nu stiu
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|