Transaminazdespre anticonceptionale si probleme gineco.. dar am si eu
- aquablue
- New member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-03-27
transaminazdespre anticonceptionale si probleme gineco.. dar am si eu
buna, stiu ca e un forum in general despre probleme gineco, dar am o intrebare. daca transaminazele sunt in limite normale... exista vreun risc de hepatita? fostul(ca actual nu mai e dupa fazele astea...) a petrecut ... niste nopti cu fosta.. si respectiva are hepatita c... iar el nu s-a deranjat sa-mi zica si mie... asa ca am facut dragoste si fara prezervativ cand eram in afara perioadei fertile, iar cand intr-un final mi-a spus... a precizat ca el nu are. din ce am gasit pe net daca transaminazele sunt ok, riscul nu exista, mai ales ca perioada de incubatie de 150 de zile a trecut... am facut doar transaminazele la analize. si au iesit ok. dar n-am inteles clar daca trebuie sau nu sa-mi fac griji si daca e cazul sa fac si teste suplimentare. voi ce ziceti? nu pot sa cred ca exista oameni atat de nesimtiti... care sa se joace cu sanatatea altora... el stia ca aia are boala de pe timpul cand erau impreuna... dar nu m-a anuntat decat la ceva timp dupa... si cu un tupeu fantastic imi tranteste..dar stiai... de unde? din bolul de cristal al mamei Omida?! Daca as fi stiut il luam de mana si-l duceam la analize...
Ultima oara a fost editat de aquablue (2011-04-10 17:51:13)
Zambeste ! Viata e frumoasa ! Carpe Diem !
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
Re: transaminazdespre anticonceptionale si probleme gineco.. dar am si eu
mergi si fa testul pentru hepatita C, da, o poti avea si cu transaminazele normale din ce stiu eu, mai bine sa fii sigura
Ultima oara a fost editat de heimdall (2011-04-11 09:04:09)
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
aquablue a scris: buna, stiu ca e un forum in general despre probleme gineco, dar am o intrebare. daca transaminazele sunt in limite normale... exista vreun risc de hepatita? fostul(ca actual nu mai e dupa fazele astea...) a petrecut ... niste nopti cu fosta.. si respectiva are hepatita c... iar el nu s-a deranjat sa-mi zica si mie... asa ca am facut dragoste si fara prezervativ cand eram in afara perioadei fertile, iar cand intr-un final mi-a spus... a precizat ca el nu are. din ce am gasit pe net daca transaminazele sunt ok, riscul nu exista, mai ales ca perioada de incubatie de 150 de zile a trecut... am facut doar transaminazele la analize. si au iesit ok. dar n-am inteles clar daca trebuie sau nu sa-mi fac griji si daca e cazul sa fac si teste suplimentare. voi ce ziceti? nu pot sa cred ca exista oameni atat de nesimtiti... care sa se joace cu sanatatea altora... el stia ca aia are boala de pe timpul cand erau impreuna... dar nu m-a anuntat decat la ceva timp dupa... si cu un tupeu fantastic imi tranteste..dar stiai... de unde? din bolul de cristal al mamei Omida?! Daca as fi stiut il luam de mana si-l duceam la analize...
in primul rand e responsabilitatea ta si doar a ta sa ai grija de propria sanatate. tocmai pentru ca nu ai un bol si nu o ai pe mama omida, cand ai facut sex neprotejat ti'ai asumat toate riscurile...deci inteleg ca esti suparata pe fostul tau iubit, dar trebuie sa fii constienta ca nu e cazul sa faci sex neprotejat daca nu vrei sa ajungi in situatia asta, fara analize.
in al doilea rand, hepatita c nu are o rata foarte mare de transmitere pe cale sexuala. totusi, transaminazele pot fi si chiar sunt perfect normale uneori, asa ca pentru a sti exact ca nu ai fost infectata trebuie sa faci testul pentru hepatita c - anticorpi anti hcv, cel mai intelept la 6 luni de la ultimul contact sexual. si daca tot faci analize, fa si un test hiv si un ag hbs si un vdrl.
sanatate.
- aquablue
- New member
moksha a scris:in primul rand e responsabilitatea ta si doar a ta sa ai grija de propria sanatate. tocmai pentru ca nu ai un bol si nu o ai pe mama omida, cand ai facut sex neprotejat ti'ai asumat toate riscurile...deci inteleg ca esti suparata pe fostul tau iubit, dar trebuie sa fii constienta ca nu e cazul sa faci sex neprotejat daca nu vrei sa ajungi in situatia asta, fara analize.
in al doilea rand, hepatita c nu are o rata foarte mare de transmitere pe cale sexuala. totusi, transaminazele pot fi si chiar sunt perfect normale uneori, asa ca pentru a sti exact ca nu ai fost infectata trebuie sa faci testul pentru hepatita c - anticorpi anti hcv, cel mai intelept la 6 luni de la ultimul contact sexual. si daca tot faci analize, fa si un test hiv si un ag hbs si un vdrl.
sanatate.
avea analizele facute de vreo luna cand ne-am cunoscut.. si era totul ok... hiv, vdrl, hbs, transaminaze ok, avea si cel de hepatita c negativ.. ... dar nu mi-a zis chestia asta, de fosta.. nu sunt tampita sa fac neprotejat fara sa vad analizele... se presupune ca atunci cand ai ceva de zis.. zici.
eu am toate analizele mai putin astea hepatice... si totul e negativ. nu credeam ca un om care imi pune analizele ok pe masa poate ascunde asa ceva... l-am crezut responsabil... si neprotejat am inceput sa facem dupa ce s-a rupt prezervativul asa ca daca era sa fie ceva... era si fara sa calculez perioada nefertila...
ma duc maine la test... doctorul mi-a zis ca la rezultatele pe care le-a vazut, sansele sa am ceva sunt infime... mai ales ca se transmite foarte rar pe cale sexuala... si de obicei la imunitate scazuta, dar pentru mine e mai bine sa fac testul...
asa ca fetelor (si baietilor) mare atentie la ce teste isi fac partenerii... eu rugasem doctorul verificea tot ce tine de partea sexuala in special... si la mine si la el.. cu copia analizelor lui... in fine.. asta e sper sa fie totul negativ
Ultima oara a fost editat de aquablue (2011-04-11 19:43:04)
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
aquablue a scris:moksha a scris:in primul rand e responsabilitatea ta si doar a ta sa ai grija de propria sanatate. tocmai pentru ca nu ai un bol si nu o ai pe mama omida, cand ai facut sex neprotejat ti'ai asumat toate riscurile...deci inteleg ca esti suparata pe fostul tau iubit, dar trebuie sa fii constienta ca nu e cazul sa faci sex neprotejat daca nu vrei sa ajungi in situatia asta, fara analize.
sanatate.
avea analizele facute de vreo luna cand ne-am cunoscut.. si era totul ok... hiv, vdrl, hbs, transaminaze ok, avea si cel de hepatita c negativ.. ... dar nu mi-a zis chestia asta, de fosta.. nu sunt tampita sa fac neprotejat fara sa vad analizele... se presupune ca atunci cand ai ceva de zis.. zici.
eu am toate analizele mai putin astea hepatice... si totul e negativ. nu credeam ca un om care imi pune analizele ok pe masa poate ascunde asa ceva... l-am crezut responsabil... si neprotejat am inceput sa facem dupa ce s-a rupt prezervativul asa ca daca era sa fie ceva... era si fara sa calculez perioada nefertila...
ma duc maine la test... doctorul mi-a zis ca la rezultatele pe care le-a vazut, sansele sa am ceva sunt infime... mai ales ca se transmite foarte rar pe cale sexuala... si de obicei la imunitate scazuta, dar pentru mine e mai bine sa fac testul...
asa ca fetelor (si baietilor) mare atentie la ce teste isi fac partenerii... eu rugasem doctorul verificea tot ce tine de partea sexuala in special... si la mine si la el.. cu copia analizelor lui... in fine.. asta e sper sa fie totul negativ
succes.
- aquablue
- New member
merci.
Ultima oara a fost editat de aquablue (2011-04-12 09:37:08)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|