homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce se intampla cu donatiile noastre

#1 2011-04-11 17:48:02

*joy*
Insomniac member
Inregistrat: 2011-02-09

Ce se intampla cu donatiile noastre

De curand am donat niste haine unui centru pentru adulti cu dizabilitati psihice si mentale(am inteles ca ar fi prin Iasi). Insa astazi mi s-a intamplat ceva ciudat:eram la munca,si informam o clienta despre anumite servicii,si nu am putut sa nu observ geaca pe care o purta. O geaca maro,cu un nasture mai sclipicios. Ei bine,eu am avut o geaca identica,careia la un moment dat i-am cusut un nasture,exact acelasi nasture.Nu am putut sa ma abtin,si am intrebat-o de unde are geaca,si mi-a spus ca a cumparat-o in urma cu 2zile de la un second hand  va
Eu am mai donat si banuti pentru anumite persoane cu probleme,si am inceput sa ma intreb daca donatiile ajung acolo unde trebuie.
Aveti cunostinta de asemenea cazuri?

#2 2011-04-11 17:56:33

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Re: Ce se intampla cu donatiile noastre

Eu cand am avut haine de dat dupa cate o curatenie majora prin dulapuri, le-am dus la o fundatie care ajuta familii sarace. Dupa o vreme am primit o poza cu familia la care au ajuns. Nu erau imbracati cu ele in poza, dar nici nu era asta ideea. N-am de unde sa stiu daca aia de la fundatie chiar le-au dat sau le-au vandut sau le-au ales pe cele mai frumoase pt copii lor sau ce altceva au mai facut.
Dra nici nu ma intereseaza. Pt mine e important sa simt ca in momentul ala eu am vrut sa fac ceva bun, sa ajut pe cineva nevoias, am facut-o si m-am simtit impacata cu mine. Ce fac aia mai departe cu donatiile mele e problema lor si, daca fac ceva necurat, e pacatul lor, dar nu m-as pune sa-i verific.

In schimb nu trimiti niciodata bani in nu stiu ce conturi, o singura data am facut-o pt ca stiam ca e pe bune treaba.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#3 2011-04-11 18:08:39

Miss_B
Insomniac member
Inregistrat: 2009-11-07

BiancaElena a scris:

De curand am donat niste haine unui centru pentru adulti cu dizabilitati psihice si mentale(am inteles ca ar fi prin Iasi). Insa astazi mi s-a intamplat ceva ciudat:eram la munca,si informam o clienta despre anumite servicii,si nu am putut sa nu observ geaca pe care o purta. O geaca maro,cu un nasture mai sclipicios. Ei bine,eu am avut o geaca identica,careia la un moment dat i-am cusut un nasture,exact acelasi nasture.Nu am putut sa ma abtin,si am intrebat-o de unde are geaca,si mi-a spus ca a cumparat-o in urma cu 2zile de la un second hand  va
Eu am mai donat si banuti pentru anumite persoane cu probleme,si am inceput sa ma intreb daca donatiile ajung acolo unde trebuie.
Aveti cunostinta de asemenea cazuri?

e normal k nu intotdeauna sa ajunga donatiile acolo unde ar trebui.eu mereu merg si pun haine,papucei si ce mai am,in "tomberoane"(nu stiu cum sa le zic altfel lol )  din alea special amenajate pt donatii catre copiii saraci,abandonati,batrani etc.
pana intr'o zi cand ma intalnesc cu o romanca in parc (eu sunt in It) si imi zicea k a vorbit cu baiatul care vine si goleste "tomberonul" sa ia hainele,sa'i lase intr-o seara lacatul deschis sa se duca si ea sa isi ia ce ii trebuie  roll 
imi zicea k ea numai de acolo se imbraca,k gaseste si haine de firma si bune   roll  i'am zis pe fatza k asta se numeste nesimtire si k de hainele alea trebuie sa se bucure copiii saraci sau dizabili,batranii etc. bine k ea avea inele de aur pe toate degetele si 4 lantzuri la gat sa i se vada "valoarea",dar se imbraca din resturi lol imi venea sa o si scuip lol

#4 2011-04-11 18:32:04

*joy*
Insomniac member

Mie imi pare rau daca hainele,banii pe care ii donam nu ar ajunge la persoanele care au intr-adevar nevoie,si ar avea altii de castigat de pe urma asta...

#5 2011-04-11 18:39:26

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Traim in Romania, Bia. Daca vrei sa faci fapte bune, informeaza-te de familii sarace si du-le personal lucrurile. E cel mai sigur asa. Desi ai totusi sansa sa strambe din nas lol In spatele blocului meu s-a format un adevarat cartier cu case din chirpici in care stau tigani (ilegal, bineinteles). Si s-au gandit nu stiu ce fundatii sa le dea haine (acum vreo 3-4 ani cred), ca vai saracii ce defavorizati si jecmaniti sunt ei (dar nu cred ca este unul sa nu aiba tel mobil, hai ca ala e furat, dar cartelele cine le plateste? plus ca vara o tin din bere in bere si din gratar in gratar). Le-au adus saci intregi de lucruri, care cateva ore mai incolo erau aruncate la gunoi. Nu erau cine stie ce, dar cand ai pretentii ca esti sarac si vai de tine ar trebui sa te multumesti chiar si cu o camasa peticita, daramite cu lucruri in stare buna.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

Publicitate

loading...

#6 2011-04-11 18:46:27

*joy*
Insomniac member

Si din impozitul pe venit am ales sa redirectionez 2% catre asociatia "Inima copiilor" (si nu numai eu,cunosc f mlte persoane care au facut asta). Oare si de aia se folosesc altii?

#7 2011-04-11 18:49:05

kathrynn
Hero member

Si mie imi pare rau, dar ce poti sa faci? Poti sa-i urmaresti, sa-i deconspiri?
Imi amintesc de un reportaj de la tv de acum cativa ani in care au fost filmate cu camera ascunsa niste scorpii care lucrau la un orfelinat si care duceau acasa plase pline de mancare primita din donatii pt copiii de acolo. Sa nu-ti vina sa le strangi de gat?
Cum zice Yoyo, incearca sa afli de niste familii sarace si sa le duci direct acolo daca vrei sa fii sigura.

PS. Eu aia i-am donat catre ceva asociatie care ajuta / protejeaza ursul carpatin  smile Am ales sa donez pt animale, pt ca pt copii si batrani doneaza mai multa lume.

Ultima oara a fost editat de kathrynn (2011-04-11 18:50:50)

#8 2011-04-11 18:52:47

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Si eu tot pt animale o sa donez cand o sa am ocazia smile Daca ar fi ceva adaposturi pt patrupede comunitare ar fi ideal.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#9 2011-04-11 18:54:06

*joy*
Insomniac member

kathrynn,eu nu am fost f bine informata cand am ales sa redirectionez acesi 2%,pentru ca i-as fii redirectionat catre o asociatie pentru copii cu dizabilitati psihice,deoarece mi se pare mie ca ei sunt lasati "mai la urma" . Pur si simplu asa mi se pare,nu stiu daca e sau nu asa...

#10 2011-04-11 19:19:51

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

si eu tot pentru animale dau big_smile de 2 ani numai catre o anumita fundatie dau. yoyo sunt fundatii pentru caini comunitari, stiu eu vreo 2 smile si eu am impresia ca toti doneaza catre copii, batrani, spitale.. am auzit de cineva care a donat si catre un club de fotbal ( sa nu te apuce nervii? ) iubesc prea mult animalele ca sa nu le ajut.
din cate stiu societatile afiseaza online in decembrie ce bani s-au primit si de la cine. acum cum ii gestioneaza..... nu o sa stim niciodata.

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#11 2011-04-11 19:37:45

kathrynn
Hero member

BiancaElena a scris:

kathrynn,eu nu am fost f bine informata cand am ales sa redirectionez acesi 2%,pentru ca i-as fii redirectionat catre o asociatie pentru copii cu dizabilitati psihice,deoarece mi se pare mie ca ei sunt lasati "mai la urma" . Pur si simplu asa mi se pare,nu stiu daca e sau nu asa...

Daca o luam dupa care e mai lasat in urma, mie mi se pare ca batranii sunt cei mai putin bagati in seama si ajutati si respectati.
Las ca eu i-am directionat foarte aiurea prima data  bang  si oricum daca i-ai dat catre ceva care tine de sanatate, ceva umanitar, e ok  wink

#12 2011-04-11 19:49:01

*joy*
Insomniac member

Deci pot sa redirectionez acesti 2% catre alta fundatie,pe viitor. Si eu i-am redirectionat aiurea,mai mult la nimereala...asta s-a intamplat din cauza organizarii "perfecte" din Ro,ca m-au zapacit cu formularele alea...ba 200,ba 230(sper ca le-am zis bine)...

#13 2011-04-11 21:33:57

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

am ajuns la concluzia ca suntem un popor de milogi nesimtiti, nu sarmani si neajutorati. anii trecuti cand au fost inundatiile de se intreceau televiziunile in campanii de ajutorare, zeci de saci cu haine pt "cei ramasi doar cu ce aveau pe ei" au fost aruncati pt ca nu s-a dus nimeni sa le ia. daca esti vai de mama ta si stii ca undeva exista foarte multe lucruri care ti-ar fi de folos te duci si le iei. nu te vaicaresti pe la tv ca vai ce oropsit esti, dar astepti naiba stie ce...sa vina lumea de acasa si sa te imbrace probabil.

bineinteles ca exista si oameni cu adevarat sarmani, oameni cu bun-simt care, desi intr-adevar traiesc foarte greu, nu apar pe la tv sa se planga si spun "multumesc" pt orice le-ai da. pacat ca nenorocitii s-au infiltrat peste tot, incat nu-ti mai vine sa incerci sa ajuti pe nimeni pt ca nu stii unde ajung lucrurile/banii trimisi.

bebe V., soarele si luna

#14 2011-04-11 21:41:25

coraline
Addicted member

eu imi aduc aminte la faza cu inundatiile cum stateau "barbatii satului" la birt cu berea si soldatii se chinuiau cu evacuarea. ai dreptate April, suntem un neam de milogi, de vaicariciosi si de lenesi. Cei intr-adevar amarati, saraci au ramas cu demnitatea si nu se balacaresc pe la TV (am mai vazut ieri o tanti care incepuse sa zica tatal nostru..mi se parea penibil si scarbos). Am mai vaxzut si cersetori carora le dai de mancare si la primul cos arunca.

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#15 2011-04-11 21:53:03

*joy*
Insomniac member

...si am vazut si cersetori carora le dai bani si apoi te injura ca le-ai dat prea putin

#16 2011-04-11 21:55:44

coraline
Addicted member

asa a patit tata lol

Off: Bianca ai vazut mesajul meu? smile ca ti-am raspuns la mail. In caz ca nu...iti zic aici. de la Leonardo smile

#17 2011-04-11 22:00:21

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

S-au smecherit si cersetorii. Nu mai cer un ban. Mai nou zic: "Dati-mi si mie 1 leu..." lol

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#18 2011-04-11 22:03:25

*joy*
Insomniac member

Nu am primit... nustiu   Mi-am luat niste pantofiori in genul ala pana la urma,nu sunt prea multumita,ca de obicei,cand ii vad,ii cumpar si acasa nu mai imi plac...

#19 2011-04-12 10:57:58

Toriana
Sr. member
Inregistrat: 2010-10-18

Legat de cersetori: imi povestea prietenul meu ca a venit unul la el si cand i-a spus ca n-are marunt sa-i dea, a inceput ala: "Lasa ca-ti schimb eu"  lol

Prostia este infinit mai fascinanta decat inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu. lol

Mi-ai spus ca ma iubesti, iar prin fapte mi-ai dovedit cat de putin.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.