homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Diversificarea-2-157

#2965 2011-11-28 12:44:41

ddunia
Hero member
Inregistrat: 2009-04-07

Re: Diversificarea-2

eu decojesc banana de samburi si acu..al meu a vomat tare de la ea..din dovlecel iau din ala tanar rau si nu mai scot miezul
intrebare:puneti bulion in mancarea copiilor?facut in casa evident..am in plan o supa de galuste de gris cu bulion
razu,eu dupa 6 luni i-am facut cu lapte UHT pana a inceput sa faca alergie si pana la 11 luni nu i-am putut da branzica..apoi intr-o zi i-am facut cu lapte de vaca de la tara si gata..o papa cu asa placere mare
dra in prima faza cu lapte praf se face,sau cu lapte din comert,de preferat cedra 1.5 grasime

Ultima oara a fost editat de ddunia (2011-11-28 12:46:39)

In 30.11.2011, pui mic a implinit 1 an de IUBIRE hjarta hjarta hjarta
Multumesc, Doamne, pentru aceasta minune!!!

#2966 2011-11-28 12:46:51

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

bai Kata si Andreea. ce e hrisca. de unde se ia. cum se face? vreau si eu sa fac la fata. sa ii mai variez.

asa cu mar am inteles. si cum se mai face?

Ddunia eu ii pun suc de rosii,  facut in casa de mine, fara conservanti

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2011-11-28 12:47:43)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#2967 2011-11-28 12:51:50

razu
Hero member
Inregistrat: 2008-12-11

Ddu, saru'mana!

11.05.2011 - Mami si tati sunt fericiti! Minunea noastra de fetita ne umple viata!

#2968 2011-11-28 13:54:02

bubutadana
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-03

copilul meu nu mai mananca supita de legume aproape deloc grater
ce sa-i fac, ce pot sa-i pun in ea sa-i placa
azi mi-a vomat o gramada dupa ce a mancat supita si apoi laptic

No, no, see, I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else...

#2969 2011-11-28 14:03:24

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Alina, eu am cumparat-o de la naturisti, Am fiert-o si am amestecat-o cu mar copt. Dar cred ca merge si cu carnita, si cu legume, in loc de orez.

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

Publicitate

loading...

#2970 2011-11-28 15:18:29

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

aha. mc Andreea . deci la naturisti

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#2971 2011-11-28 15:32:29

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Ddunia, eu ii pun de mult timp in mancare lui Vlad suc de rosii facut in casa.

#2972 2011-11-28 18:51:36

sweetgirl27
Hero member
Inregistrat: 2009-12-26

eu nu situ ce sa-i mai dua la pranz sa manance,c anu mai vrea,azi nu a vrut sa pape...de abia a luat cateva lingurite...
i-am facut piure de legume,fara carne,ca nu-i dau zilnic carne...dar nici cand il fac cu carne nu prea vrea...de dimineata mai mananca,dar la pranz,nu prea vrea...

din dovlecel ii scot si eu semintele...i-amdat banana, dar nu i-am scos semintele...nu a avut nimic...

razu eu ii fac branzica cu lapte din comert de 1.5 % si ii fac cu zeama de lamaie ,nu cu pastile de Ca, fierb cam 250 ml de lapte si cand incepe s afiarba pun zeama de la o jumde lamaie ,apoi iau de pe foc si strecos prin tifon...iasa destul pt ei acuma...si de obicei o amestec cu para ,dar sa fie para mai zemoasa..sau cu un alt fruct...

mai spuneti ce le mai dati bebeilor p apranz ca eu nu mai stiu,in afara de piure de legume cu carne

"O fetita , intrebata unde este casa ei , a raspuns “locul unde este mama”.”

#2973 2011-11-28 20:28:58

IuniaOlteanu
Full member
Inregistrat: 2011-11-15

Eu si acum ii fac branzica in casa.
La inceput am facut cu lapte din comert, cu 1,5% grasime, apoi cu 3,5 si acum cumparam lapte de vacuta de la cineva care are ferma.
Eu fac branza cu iaurt pe care il fac tot in casa sau se poate face si cu cel de cumparat. La 500 ml de lapte pun cam 250-300g de iaurt. Pun laptele la fiert si cand da laptele in fiert adaug iaurtul. Mai las un pic sa fiarba si incepe sa se aleaga branza. O sa vedeti ca branza se strange si zerul ramane limpede. O sa fac poze data viitoare si va lamuresc.
Dupa ce s-au separat, iau de pe foc, pun in strecuratoare si las la scurs.

Voi dati copiilor preparate? Si daca da, ce? Eu nu am incredere in nimic.

#2974 2011-11-28 21:47:55

Papucica
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-06-30

Sweety, incearca si legume cu branzica, cu orez...

#2975 2011-11-28 22:06:07

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Eu nu ii mai dau facuta in casa, ii dau Covalact de tara

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#2976 2011-11-28 22:28:25

passenger
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-16

mamici, am si eu nevoie de un sfat,  puss 

Sebi mananca in general f bine si mult, din ceea ce e permis pt varsta lui. schema mea e aprox ca cea a o'harei de pe prima pag., dimi la 7-8 200 ml lapte cu biscuiti sau cereale pt ca simplu nu ii place, la 10 branza cu fructe, la 13 supa sau ceva carnita cu legume la cuptor, sau ficat etc., si seara la 17-18 cina - cereale cu lapte, sau un iaurt, sau mamaliga cu branza si ou, sau paine cu unt si miere ( mai nou). Bun. de 2 seri insa nu mai accepta nimic la cina din ceea ce manca pana acum... Acum 2 seri eu gateam pt mine si sot paste cu sos, bebe misuna pe langa mine. I-am desfacut un iaurt, nu l-a vrut  cesafac  Rapid i-am dat piure  humana cu biscuiti, nici aia nu a vrut. Nici biscuiti simpli, nici banana, nimic. Insa se agata de blatul de la bucatarie si plangea. L-am pus pe blat si a intins mainile spre caserola cu paste, l-am lasat sa bage mana in mancare sa vada ce este acolo in speranta ca isi satisface curiozitatea, insa el a dus la gura rapid cateva spaghete ce le furase din bol, si a plans rau cand l-am dat jos de pe blat, era disperat sa ajunga inapoi sa manance ce nu are voie !!!  sad L-am culcat nemancat, adica am sarit peste cina lui fiindca nu a vrut cu niciun chip sa manance ce are el voie... A doua zi, adica in seara asta, aceeasi poveste  yikes  cina lui Sebi ioc! Nu a vrut sub nicio forma ce mananca el de regula seara, insa plangea din nou la blatul de la bucatarie, statea agatat acolo pe varfuri si urla. Cauta ceva de mancare, i-am oferit mai multe din ale lui si nu a mancat nimic, m-a refuzat. Si azi l-am culcat nemancat.  neutral  neutral  Ce fac?? De ce nu mai vrea seara meniul lui obisnuit? Ziua mananca si iaurt, si banana, insa daca i le ofer seara, nu le mai vrea.
Azi la pranz i-am gatit piept de pui cu sos de rosii si ceapa, ardei gras, ma rog, reteta de sos pe care am folosit-o eu pt noi insa adaptata varstei lui, si a mancat ff bine, dar nu i-am dat si la cina acelasi lucru desi ar fi mancat cu siguranta. Ce as putea sa ii mai dau seara la un an? El cauta altceva, alte gusturi cred.  hmm

Ultima oara a fost editat de passenger (2011-11-28 22:30:40)

#2977 2011-11-28 22:36:34

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

pass, dar de ce nu ii dai si lui din mancarea voastra?
eventual sa gatesti cu mai putina sare...
el nu a mancat pana acum ceea ce continea sosul ala? ce daca sunt combinate altfel....

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#2978 2011-11-28 22:42:00

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

da, el mananca super bine, eu zic sa incerci sa-i schimbi, da-i cina la pranz, si pranzul seara si vezi cum reactioneaza, poate seara simte nevoia de altceva, gen carnita, mancare de baza zic eu....nu stiu, oricum bucura-te ca mananca indiferent ce, iti spun ca daca nu ar manca ajungi sa o iei razna cum cred ca o sa o iau eu in curand,rabdarea mea infinita e cam pe sfarsite, din pacate sad....nu vreau sa ma gandesc cand o sa o dau la gradi cum va fi , cred ca va ajunge un scheletron...

9 ani de copilarie ....

#2979 2011-11-28 22:50:37

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Pass tu nici nu iti dai seama cat de norocoasa esti ca ai un baietel care mananca atat de bine. eu i-as da din mancarea noastra...i-am dat dupa 1 an ce faceam pt noi dar la ce pitzigaiata am eu nici nu s-a uitat spre farfurie.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#2980 2011-11-28 23:00:41

passenger
Addicted member

pana acum nu i-am dat legumele decat fierte sau la cuptor, nu calite, iar in sosul ala erau calite in putin ulei de masline.
sare nu i-am pus niciodata pt ca nu e nevoie, a mancat legumele fierte ca atare, dar recunosc ca daca as fi avut copil scarandiv asa cum am fost eu, as fi facut acest gest si i-as fi dat mancarea cu putina sare, decat deloc..
ma gandesc ca poate s-a saturat numai de chestii dulci, bebelicesti, gen iaurt, desert pt bebelusi, banana, lapte cu biscuiti etc. ziua le mananca insa ma gandesc ca seara zice si el stop si vrea altceva, mai serios, dar nu stiu ce...
i-am dat putin cascaval ras care era pe farfuria cu paste, mai avea putin si mi se arunca din brate direct in farfurie, tipa cu mainile intinse
avem voie sa le dam cascaval? ma gandesc seara sa i-l dau pe paine cu unt,... sau CE?  sad  complicata treaba

adinakram  eu cred ca as fi cedat mai repede la ce fire am... dar am avut noroc cu el asa mancacios. Mama mea saracuta a avut 2 copii cam de aceeasi varsta care nu mancau NIMIC, asa de sclifosite eram eu si sora mea.

poke, in sos mai erau ciuperci, masline, ce nu are voie.

flow, da, am noroc ca e asa cum NU am fost eu vizavi de mancare. eu si acum am probleme cu mancarea lol

saru-mana pt sfaturi!

mai caut sa vad ce solutii am

am cartea mama si copilul, acolo sunt o multime de retete , oare mai sunt de actualitate sau sunt batrane si expirate/.?

Ultima oara a fost editat de passenger (2011-11-28 23:01:40)

#2981 2011-11-28 23:09:14

adinagrig
Insomniac member

cascaval eu nu i-am dat pana acum adica la 1.5 luni si nu prea intentionez sa-i dau, in schimb ii dau telemena Hocland de vaca , dar o pun la desarat inainte, o tin cateva ore in apa....incearca seara o budinca din paste si branzica, eventula si cu un fruct ras (eu asa ii fac), gris cu lapte si tot asa fruct ras (asta am mancat noi in seara asta...am pus 1/4 de mar si putina gutuie), un orez cu lapte, , cam din astea, sau incearca paste cu branza, dar fara dulce (miere), paste cu putina carne, chiar nu-mi mai vin idei, dar ma mai gandesc,
eu ii fac anei din toate dar degeaba, mananca cat o furnica....

azi am avut asa:
la 9 : 210 ml de lapte simplu
la 9.30: cateva bucatele de rondea de porumb si orez cu unt , +2-3 cereale simple viva
la 10.30: ceva suc de portocale, cred ca peste 50ml
la 13 : legume multe cu carnita de pui (inital am vrut ciobita dar a scazut mutl si a ramas mai mult o mancarica): cred ca, cred nu sunt sigura maxim 100gr cu tot cu carnita
la 18: gris cu lapte cu mar ras si gutuie rasa
la 19: a mai rontait 1/4 de mar + 2 biscuiti
la 21 :210 ml lapte simplu

intre a mai baut si apa dar nu multa....eee asta a fost tot ce a mancat ea azi, putind e tot de aia e si asa mica, dar nu am ce sa-i fac...

9 ani de copilarie ....

#2982 2011-11-28 23:13:36

passenger
Addicted member

mie mi se pare ok cat mananca Ana  nustiu

mersi de sfaturi, maine ii fac o budinca de paste sa vedem dc are succes

de fapt nu v-am intrebat : paste putem da unui bebel de 1  an? ce fel de paste? eu pana acum i-am mai pus fidea in supa de pui

#2983 2011-11-28 23:19:31

adinagrig
Insomniac member

eu am luat paste plasmon de pe site-ul asta  : www.dinodany.ro.(am avut si floricele si acum am niste scoiculite , oricum eu am tinut din ele mult, )..dar sunt la fel de bune si barilla, am inteles ca exista si varinata mini asa pentru copii, ....

pare ok asa cand citesti, dar iti zic , ca cantitiv e super putin, dar na asta e...ma multumuesc si cu atat decat deloc ...

9 ani de copilarie ....

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.