Diversificarea-2-8
- aliy
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-11-11
Re: Diversificarea-2
Fetele, azi vreau sa-i bag iaurt la penultima masa. ii dau putin si apoi lapte? sau il las sa pape cat vrea?
Fany, eu cat reusesc, ii dau ou de tara (sursa sigura). daca ai de unde, eu stiu ca e mai bine... Nu cred ca e o ordine ... eu sapt trecuta i-am bagat si ou si branzica (in zile diferite, ca sa vad daca are vreo reactie). Legat de apa/ceai... si eu am incercat si incerc toate variantele, cel mai bine bea apa, mai nou, din canita, dar sa si-o tina singur si se uda tot. nici al meu nu bea prea multa, dar daca insist, o varsa
le: garga iti trimit sigur ca da, dar mai pe seara, ca eric n mai doarme dupa amiza, tre sa ma joc continuu
Ultima oara a fost editat de aliy (2011-05-02 14:47:55)
Mamica de Eric Andrei
- ginutza
- Hero member
- Inregistrat: 2007-09-19
eu i-am dat tot iaurtul la o masa azi la 9 mar cu biscuite la 13 urzici cu ou si acum la 17 iaurtel
Nu te poți simți în largul tău fără aprobarea ta.
- ally_na
- Hero member
- Inregistrat: 2009-06-25
hai sa mai scriu si eu ce mai mananca tanarul meu
dimineata a mancat 2 felii de paine cu branzica, am incercat sa ii dau si lapte ( praf) si nu a vrut nici neam
la pranz tocanita de cartofi cu ardei si pui + niste branzica...e fn branza zielele astea
intre timp a furat 3 pufuleti ( eu nu sunt de acord cu ei, dar el ii adora), si un biscuite
pe seara o sa ii fac gris cu lapte
si sfanta tzitzi
oricat as incerca, tot mananca nu mult, dar ma multumesc ca mananca....insa nu papa singur...singurele chestii ce le ia el sa le manace sunt pufuletii, biscuitii, ceapa verde , si branza...in rest ...da mama cu lingurita
Ultima oara a fost editat de ally_na (2011-05-02 18:22:37)
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- dana82
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-11
N-am mai dat nici noi de mult pe aici Alessia papa bine, sunt multumita Fructele cu branza (10am) si cerealele (6pm) papa cam 200 gr. in 10 min-15 maxim. Legumele cu carnita la 2pm le papa..nu pot sa zic ca nu(cam 120-150gr.) dar cu mult cantec si rabdare din partea lui mama . Cam 30 de min-40 dureaza masa asta dar apoi bea fara cartire 150ml zeama in care au fiert legumele. Laptele tot 150 ml bea dimineata si seara la culcare. Cam asa stau treburile la noi. aaaaa ce vroiam sa va intreb...A mea bea ceai cam 300ml-360ml toata ziua. De sapt asta am inceput sa-i dau si apa. E ok incet incet sa trec doar pe apa si sa nu-i mai dau ceai? (ea bea doar ceai granule pt bebe, ca cel la plic in refuza) Azi i-am dat cam 40 ml apa...e ok? cam cati ml 'tre'/ar fi bine sa bea ei apa/zi? LE garga eu i-am dat Alessiei la 2 luni juma putin suc de mar(pt constipatie) si apoi am lasat-o balta. Cand am inceput diversificarea am inceput cu mar ras si suc de mar (la 4 luni si 3 sapt) dar am lasat-o balta cu marul crud si am trecut dupa 3 zile pe legume ca ii facea acid marul crud. Apoi odata introdusa masa de legume am revenit la cea de fructe pireu din compot de mar - pe care il papa f bine!
Ultima oara a fost editat de dana82 (2011-05-02 17:00:04)
- aliy
- Hero member
OOO bravo Alessia papacioasa
mersi Ginutza
Ultima oara a fost editat de aliy (2011-05-02 18:07:54)
Mamica de Eric Andrei
- fany
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-02-13
aliy multumim pt raspuns
Ultima oara a fost editat de fany (2011-05-02 18:15:34)
minunea din pantec acum e in brate la mami ,galusca mica si iubita http://www.fertilityfriend.com/home/269b55
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
dana, multam de raspuns
- aliy
- Hero member
iaurtul a fost esec total ... am incercat 4 lingurite, pe toate le-a scuipat ...am ras un mar si le-am amestecat.. asa a mancat vreo 130 g
Mamica de Eric Andrei
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
Aliy, poate e mai greu pana se obisnuieste.
Eu vreau sa ii fac azi peste cu legume la abur
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- adinagrig
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-06-05
ohoho andreea ce meniu ii pregatesti maria, bafta sa pape...
noi azi:
dimineata : para rasa cu ceva cereale-putine ca nu-i plac- a mancat relativ putin in jur de 10 lingurite...noroc cu niste anafura de la biserica luata dminica i-o puneam pe masuta , i-o sfarmam, si ea isi lua cu degetele ei subtiri, ba la un moment dat imi dadea si mie, tare drgalasa a fost
pranz: avem pe foc spanc cu ceva legume si putin rosie, pe care o sa-l blenduiesc cu putina smantana...
seara : un iaurt simplu ca am ramas in pana de biscutii si vremea nasoala nu ne permite sa ajungem al farmacie sa mai luam
aliy nici a mea nu a fost incantata la inceput de iaurt, i-am dat cred pe la 7.5 luni prima data, 2 lingurite si gata speram sa manance ca tot auzeam pe forum de copii innbuniti dupa iaurt...am mai tot incercat ulterior si nimic, acum la 9 luni are zile cand imi rade unul de 150 gr deci a inceput sa-i placa, asa ca nu dispera, doar mai lasa sa treaca timpul si o sa vezi ca o sa manance....
9 ani de copilarie ....
- geasiemi06
- Full member
- Inregistrat: 2008-05-21
fany a scris:salutare mamici si pui papaciosi
ne putem lauda si noi in sfarsit ca papacim ,imi manaca foarte bine si fructele si legumele mai facem mofturi la dovlecel dar incet si cu rabdare sper sa se invete si cu gustul lui ,preferata lui e mancarica cu fasole verde o papa pe nerasuflate si de cand am bagat carnita ne place si mai mult
cam cu atat ne laudam si acum vin cu cateva intrebari ,vreau sa ii bag si eu branzica si ousoru este cumva o ordine sau nu conteaza ,de ex branzica vreau sa o fac din lapte de capra si abia pe miercuri chiar joi o sa primim laptic si ma gandeam pana atunci sa bagam ousoru,iar legat de ou ce credeti ca e mai bine sa ii dau din comert sau sa iau de la tarani ou de casa
si mai avem o mica mare problema si gata nu va mai stresez ,deci bebele meu nu suge decat san si vreau sa ii dau si eu ceai si apa (apa bem dar cu lingurita si cred eu ca e o cant. cam mica )am incercat sa ii dau cu biberonul dar nu il ia cu nici un chip el il rontaie si se joaca cu el nu suge absolut deloc din el ,iam cumparat si canuta cu supapa dar nici aceea nu nea fst de prea mare ajutor ,cu paharul daca ii dau el ar bea mititelu dar ia prea multa apa in gurita si se ineaca asa ca am o mare dilema ,daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi as fi tare fericita
si eu am aceiasi problema,ii dau apa cu lg
Alexia-Ioana 25 august 2010
- gargarita
- Moderator
zicea intr-un filmulet pe tema alimentatiei la bebe ca pot fi necesare si 15 incercari pana bebe accepta un aliment nou. asa ca ... rabdare multa sa avem.
noi suntem la a 3-a zi de "papat" cereale cu lingurita. tot nu stiu daca a inghitit macar 1%. dar deocamdata e amuzant (pentru mine). pentru el cred ca e putin enervant
- czuky
- Hero member
- De la: timisoara, mosnita noua
- Inregistrat: 2010-03-11
- Site
fetelor ce am inteles eu la faza cu diversificarea ......la 6 luni direct pireu de legume...sau sa incep cu sucuri de mar crud sau suc de morcov crud...sau sa renunt la astea
Mamica de Natalia Stefania..multumim Doamne 29.11.2010 Nimic nu doare mai tare,decat lucrul pe care l-ai inteles prea tarziu. 26+ <3
- gargarita
- Moderator
czucky, parerile sunt foarte impartite. am vazut ca OMS recomanda piureul de legume daca greutatea copilului e in grafic... Capraru recomanda sucurile de fructe doar daca copilul are tendinta de a se constipa... eu astept sa vad ce-mi zice pediatra, ajung la ea cand face Stef 5 luni. dar, in momentul de fata, eu cred ca o sa incep cu legumele. LE pana atunci sper sa ajungem sa papam si cereale totusi.
- aliy
- Hero member
Mamica de Eric Andrei
- Andreed
- Addicted member
- Site
Eu m-am gandit sa ii schimb mesele Mariei. Ea la ora actuala papa asa (ma rog, papa inainte) 06.00 lapte 10,00 cereale cu fructe sau fara 14.00 pireu de legume cu carnita/ou etc 18.00 lapte sau iaurt, gris cu lapte, orez cu lapte 22.00 lapte cu cereale (cate o cupa in bibe de lapte)
Acum ma gandeam sa ii fac asa: in loc de pireul de legume sa ii dau supita cu legume marunt marunt sa nu isi faca greata si in acelasi timp sa se obisnuiasca cu bucatele, inainte de nani de dupa masa putin lapte daca vrea si dupa ce se trezeste pireul de legume cu carnita. Masa de la 6 dispare si ramane lapticul ianinte de nani. Oare e ok asa? Plus intre mese ceva de ros, biscuite, rondea de orez etc.
- rruxxy
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-11-17
Andreea, adica tu vrei sa fie doua mese de legume. Nu stiu ce sa zic...incearca si vezi daca vrea.
- ddunia
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-07
fetele,vreau si eu sa incep sa-i dau lui albert sa pape..am inceput de 2 sap cu suc de morcov,apoi cu mar si apoi combinate..e innebunit dupa mar evident.. asta i-l dau cu lingurita inainte de masa de la 10 apoi papa san bun acum,ca sa-i bag si masa de legume la 13-14 dar ce?sa-i fac supita doar de morcov prima zi?si sa o strecor si sa-i dau asa?si apoi sa bag cate o leguma pe rand?cat timp fac asta?2-3 sap pana ii dau piureul de legume? si fructe pasate pot sa-i dau inainte de a introduce legumele?sunt asa de pe langa diversificarea asta cerealeok burtica sanatoasa?dar cand?seara inainte de culcare?cu apa nu se pot face ca noi cu titzi cum facem ca eu nu scot lapte din san iar la lp face alergie rau
In 30.11.2011, pui mic a implinit 1 an de IUBIRE Multumesc, Doamne, pentru aceasta minune!!!
- Andreed
- Addicted member
- Site
rruxxy a scris:Andreea, adica tu vrei sa fie doua mese de legume. Nu stiu ce sa zic...incearca si vezi daca vrea.
Da...dar nu cred ca m-am gandit bine
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|