homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Test secretie vaginala

#1 2011-04-25 12:02:46

Karina_
Full member
Inregistrat: 2010-12-16

test secretie vaginala

Buna ziua. As vrea sa imi fac un test al secretiei vaginale insa as dori cateva informatii:
1. Se poate face acest test daca sunt virgina?
2. In ce perioada a ciclului menstrual e ok sa il fac sa fie rezultate relevante?
3. Cam ce trebuie sa cer doctorului ginecolog? Sunt niste analize speciale pe care trebuie sa le cer? De exemplu cum se intampla la analizele de sange, trebuie sa ceri tu ca vrei sa reiese din analizele respective.
4. Tot doctorul ginecolog este cel care face acest test sau el doar ia "proba"?
5. Unele femei au secretii dupa terminarea ciclului menstrual? Ma refer la anumite secretii normale, si daca da cum arata aceste secretii.
6. Si nu in ultimul rand as vrea sa stiu cam cat costa acest test sa stiu cati bani trebuie sa pregatesc.
Multumesc si Sarbatori fericite tuturor!

Ultima oara a fost editat de Karina_ (2011-04-25 12:03:48)

#2 2011-04-25 13:26:43

eueu10
Full member
Inregistrat: 2010-10-09

Re: test secretie vaginala

Nu se poate sa-ti faca examenul de secretie vaginala daca esti virgina,dar se poate recolta doar de pe vulva..depinde daca considera medicul..dupa ciclul menstrual,se poate oricand..trebuie sa mergi la medic si el iti va spune exact ce este de facut..acele secretii sunt normale dupa ciclul menstrual..ai aici un link despre cum trebuie sa arate secretia vaginala normala..
http://www.seximus.ro/intrebari_sex/sec … ginala.php
In legatura cu preturile,depinde de fiecare laborator sau cabinet..de obicei consultatia e separata(de la 50 ron in sus,depinde de oras, de cabinet) ,iar examenul de secretie(in jur de 40 ron)..

pc

#3 2011-04-25 14:04:02

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

1. nu se poate
2. oricand doar sa nu ai sangerare sau spotting
3. anaoliza de secretie (releva candida, gardenella, gonoree, trichomonas). daca vrei pentru alte boli..le cer separat
4. secretia prelevata se analizeaza in laborator in mod normal, nu direct de medicul respectiv (acum depinde la ce cabinet mergi, doar un singur caz, si ala era la stat, am auzit cand medicul analiza probele, in rest se adreseaza unui laborator
5. secretie vaginala femeile au non stop, nu exista perioade cand au si cand nu au. pentru a stii cum e normala urmeaza linkul dat de eueu10
6. depinde de laborator si oras. in mod normal este 35-40, insa poate ajunge si la mai mult. daca vrei si antibiograma in caz ca iese ceva, e mai mult

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#4 2011-04-25 16:54:10

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

cum sa nu se poata recolta? e adevarat, nu se pot face teste la care se recolteaza din col. dar o banala prelevare de secretie vaginala pentru un examen microscopic se poate face. nu se folosesc valve, se introduce betisorul cu care se recolteaza putin in vagin si gata.
bineinteles, pacienta trebuie sa informeze medicul sau asistenta care face recoltarea despre faptul ca este virgina.

#5 2011-04-26 10:19:24

Karina_
Full member

Multumesc de raspunsuri.

Publicitate

loading...

#6 2011-04-27 09:31:20

Karina_
Full member

Inca o intrebare.
Azi urmeaza sa ma duc sa-mi fac acel test dar stiam ca nu trebuie sa te speli ceva ore. Eu m-am spalat ieri, azi nu mai am voie nu? E de ajuns ziua care a trecut sau trebuia sa astept mai mult?

#7 2011-04-27 09:34:02

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

sa nu te speli in interior (sau sa nu folosesti ovule / tampoane / sa nu faci sex) cu 48 de ore inainte, la exterior te poti spala oricat si oricand

#8 2011-04-27 12:01:10

eueu10
Full member

Nu trebuia sa te speli,pt ca tie iti preleveaza mai mult de la exterior,dat fiind faptul ca esti virgina..minim 48 de ore trebuie sa treaca,de la ultima spalare..

pc

#9 2011-04-27 16:20:50

Karina_
Full member

Mi-am facut analizele. Pentru rezultat ma duc vineri. Doctora a spus ca probabil am o vaginita. Am citit despre asta si am observat ca multe femeie nu scapa de ea. In sensul ca pur si simplu nu trece indiferent de tratament. Sunt un pic cam speriata. S-a confruntat mai confruntat cineva cu vaginita? Ati scapat repede de ea?

#10 2011-04-27 16:24:06

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

vaginita e un termen generic = infectie la nivelul vaginului, deci nu are sens sa spui ca nu scapi de ea
ea poate fi provocata de bacterii, ciuperci, paraziti... tu de asta iti faci analizele, ca sa vezi ce o provoaca si sa primesti tratament

#11 2011-04-27 19:43:10

Karina_
Full member

Stiu dar commurile pe care le-am citit pe diferite site-uri nu se referea la "o anume" vaginita. Erau din diferite cauze dar tot nu treceau si asta ma cam sperie. Chiar scapi asa greu de o vaginita(indiferent de cauza ei)?

#12 2011-04-27 22:50:38

eueu10
Full member

Nu scapi greu de vaginita..nu-ti ma face griji..asteapta analizele,si apoi tratamentul corespunzator..stai linistita,se trateaza..

pc

#13 2011-04-27 23:34:53

hai_faiv
Hero member
De la: bubulina gospodina
Inregistrat: 2008-08-18

si eu am avut in urma cu vreo 3 ani vaginita micotica, luata de la bazin. s-a tratat repede, cu tratament cu ovule si antimicotice orale. intr-o saptamana eram fresh. smile si nu am mai facut niciodata de atunci

When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history.

#14 2011-04-28 10:01:17

Karina_
Full member

Multumesc de raspunsuri. M-am linistit. Vineri ma voi duce dupa rezultate si atunci voi vedea ce tratament imi da doamna doctor.

#15 2011-04-29 13:45:54

nicoleta232005
Membru
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2011-04-29

Buna
Din cate am inteles dupa ce-am mai citit pe net, rezultatele mele sunt normale cu o mica exceptie pe care nu stiu sa mi-o explic: PNM relativ frecvente. Am observat ca e bine sa fie prezente, dar nu prea multe.
Ce inseamna?
Asta e rezultatul complet pe care l-am primit:
FRECVENTE EPITELII SUPERFICIALE SI INTERMEDIARE.
RELATIV FRECVENTE PMN.
FRECVENTI BACILI DODERLEIN.
ABSENTE LEVURI.
ABSENT TRICHOMONAS VAGINALIS
Mi s-a confirmat in urma unei ecografii abdominale ca am anexita acuta... "prea mult lichid in trompa uterina din dreapta". Nu este un fel de infectie care-ar fi trebuit sa iasa si la secretie?
Multumesc frumos

#16 2011-04-29 15:02:44

eueu10
Full member

Poate sa fie un semn de infectie..iar la ecografie din cate stiu,nu se vede anexita,la fel am patit si eu,ma durea in partea stanga..medicul trebuie sa te palpeze,si isi da seama daca e anexita,deoarece e locul inflamat si simti durere..eu am facut analize mai amanuntite,mi s-a recoltat din col,plus clamydia,ureaplasma si mycoplasma(care sunt analize separate)..si mi-au iesit ultimele 2..am facut tratamentul necesar si am scapat de anexita..

pc

#17 2011-04-29 15:09:19

nicoleta232005
Membru
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2011-04-29

Multumesc frumos. M-am programat marti la doctor si sper sa ma lamuresc. smile
Sper sa scap repede si sa nu fie ceva care sa fi fost transmis si la el...

#18 2011-04-29 15:25:50

eueu10
Full member

Analizele acestea indica daca ai vreo infectie,care poate produce anexita,si daca se gaseste ceva,trebue si partenerul sa faca tratament,si sa va protejati pana la vindecare..

pc

#19 2011-04-29 16:29:43

Karina_
Full member

Am fost la medic sa imi iau analizele si mi-a spus ca am candidoza. Evident am venit acasa, am intrat pe net si la fel ca si vaginita am vazut ca scapi greu de candidoza. Bineinteles iar sunt descurajata. Doctora mi-a spus sa iau o pastila, un unguent si 3 pliculete de ceva pe care le dizolv in apa si cu care ma spal. Mi se pare cam putin sa ma spal si sa ma dau cu unguent decat 3 zile cat mi-a spus ea. Sa am o forma mai usoara de candidoza si deaia sa fie tratamentul asa scurt? Si este vreo problema daca maresc perioada tratamentului daca simptomele persista? Ma refer la spalaturi si unguentul acela pentru ca la pastile nu ma bag sa iau 2 doze daca ea a spus sa iau doar 1.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.