homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sangerare abundenta in timpul pastilelor

#1 2011-04-30 19:20:57

mira2424
New member
Inregistrat: 2011-04-30

Sangerare abundenta in timpul pastilelor

Buna, am si eu nevoie de un sfat: am luat aproape 2 ani Logest care mi-au fost foarte bune, nu am avut reactii adverse etc. In februarie anul acesta am facut pauza de 2 luni, fara a cere sfatul medicului, dar nu mai am o viata sexuala asa activa si m-am gandit ca o pauza de pastile ar fi buna. Insa cand mi-a venit luna aceasta m-am reapucat sa le iau. Problema este ca in ziua cand mi-a venit menstruatia am avut extrem de putin, si in urmatoarele zile nu am avut deloc. De o saptamana insa mi-a revenit menstruatia, de data aceasta destul de abundenta, inclusiv dupa primele 2-3 zile. Astazi ar fi a 8-a zi in care am (mai putin tousi, dar e menstruatie)si azi termin folia de pastile. Am mai avut si stari de rau sau greata, am fost destul de apatica si nu inteleg de ce mi se intampla astea avand in vedere ca, dupa cum am zis, prima oara nu ama vut nicio reactie adversa. Ce ma sfatuiti sa fac? Merci anticipat.

#2 2011-04-30 23:56:09

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

Re: Sangerare abundenta in timpul pastilelor

Eu as spune sa le iei in continuare, inca o luna, sa vezi daca organismul  nu se obisnuieste cu ele. Daca apar alte simptome mergi la medic si gasiti alt contraceptiv. Mult succes!

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#3 2011-05-01 10:11:51

mira2424
New member

Merci pentru sfat. Inca o precizare: l-am sunat pe docotrul meu saptamana aceasta dar am vb cu asistenta ca el era intr un control si ea mi-a zis la fel, sa termin folia, sa continuu si sa vad daca mai am probleme. Insa tot ea mi-a zis ca intre folii, ca in mod normal, ar trebui sa imi vina (din nou!!) mentruatia. Am fost acum la baie dimineata si inca mai am sangerare...avand in vedere ca ieri am terminat folia. Este deja vorba de cam multe zile e sangerare si voiam sa mai intreb daca e nevoie sa iau niste vitamine sau ceva ca am eliminat destul sange si ma gandesc sa nu intervina fizic altceva de la asta. Merci inca o data.

#4 2011-05-01 10:15:34

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Poti lua vitamine, dar sangele eliminat pare mai mult decat e in realitate. Intre folii da, iti va veni, dar dat fiind faptul ca tu ai tot sangerat in timpul asta, va fi redusa cantitativ respectiva menstruatie.

Ultima oara a fost editat de yoyolina (2011-05-01 10:15:47)

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#5 2011-05-01 15:11:34

mira2424
New member

Multumesc de raspuns! Si, ca sa sumarizam, nu ar trebui sa-mi fac nicio problema, e vorba doar de o dereglare hormonala, care, teoretic, ar trebui sa inceteze in timpul urmatoarei folii de pastile? Niciun motiv de ingrijorare, da?

Publicitate

loading...

#6 2011-05-01 16:05:44

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Momentan stai linistita... dar daca situatia continua, fa cum a zis x_ynna smile

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#7 2011-05-03 10:43:29

Mamica_de_bebe
Membru
Inregistrat: 2011-05-02

Si eu am avut aceasta problema si medicul mi-a spus ca s-ar putea sa fie cantitatea prea mare de hormoni de tip estrogen si progesteron.
Dureaza o perioada pana cand organismul se acomodeaza de circa 1-3 luni insa daca ai si alte simptome cum ar fi durere de cap, retinere de apa, stari de greata atunci inseamna ca acele anticonceptionale nu sunt cele potrivite pentru tine.

Ultima oara a fost editat de Mamica_de_bebe (2011-05-03 10:43:47)

Mandra mamica de bebe.
Mamica de iulie 2009

#8 2011-05-03 23:30:08

mira2424
New member

Am mai avut asa stari de rau, dar eu mai am si probleme cu stomacul, deci nu mi s au parut anormale. Oricum voi vedea dupa ce incep a doua folie daca imi continua starile. Momentan inca am menstruatie, dar clar mult mai putin decat...cand mi s-a dereglat. As vrea insa sa merg la un control ca sa fiu sigura ca e totul ok.

#9 2011-05-05 08:58:26

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

mira2424 a scris:

Am mai avut asa stari de rau, dar eu mai am si probleme cu stomacul, deci nu mi s au parut anormale. Oricum voi vedea dupa ce incep a doua folie daca imi continua starile. Momentan inca am menstruatie, dar clar mult mai putin decat...cand mi s-a dereglat. As vrea insa sa merg la un control ca sa fiu sigura ca e totul ok.

Pai mergi...sfatul meu prietenesc e sa vorbesti cu un medic de planning(personal sunt ca si convinsa ca nu ai nimic ginecologic si ca daca ai fi primit nitel mai multe informatii din capul locului nu ai fi fost asa stresata acum)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#10 2011-05-05 21:00:22

mira2424
New member

Pai la ultimul control (in decembrie anul trecut)totul a fost ok. Oricum raspunsurile pe care le-am citit aici la problema mea au fost cam cum gandeam si eu, dar cred ca aveam nevoie de o confirmare...obiectiva smile Merci mult!

#11 2012-04-30 10:53:40

bagdad
Membru
Inregistrat: 2012-04-29

am luat anticoncetinalele in a 8 zi asta fiind duminica luni am luat-o pe a doua si seara am avut contact sexual am continuat sa le iau si marti si miercuri numai ca joi am uitat una si am luat una vineri apoi samb duminica seara cand m-am dus la baie eram plia d sange pe chiloti...si luni la fel ce sa insemne am ramas gravida si ma insemnat sau mi sa dereglat d la uitarea pastile d joi?si acum cand sa mai iau pastilele

#12 2012-05-09 10:53:03

norina
New member
Inregistrat: 2010-02-13

Buna ziua, pana ajung la doctor va intreb ca sa dorm si eu linistita. Iau de 2 ani Yasmin, dar nu pentru contraceptie ca nu am contact sexual deloc, ci pentru ca imi usureaza durerile menstruale si nu imi mai curge asa mult. Luna asta e singura data cand am sangerari intre menstre. Sunt in a 16 a zi de pastile si sangerez. E adevarat ca o vineri si o duminica am uitat sa le iau. Poate fi din cauza asta? Precizaz ca acum o sapt mi-am luat bicicleta si poate am exagerat si inca ceva ar fi ca am cam tras de mine zilele astea, in meseria mea, efort fizic si intelectual in acelasi timp. Am 31 de ani si e drept ca mananc cand imi amintesc. V-as mai ruga daca puteti sa imi recomandati ceva naturist eventual pentru durerile mele foarte mari la menstruatie si hemoragii, ca sa ma opresc din anticonceptionale( asta fiind singurul motiv pentru care le iau). Va multumesc frumos!  Nori

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.