homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Act de donatie apartament

#1 2011-05-03 21:04:22

clau11110
New member
Inregistrat: 2008-11-23

Act de donatie apartament

Buna, as dori sa primesc prin donatie de la bunicul meu o garsoniera. Am fost la notar si mi-am notat actele necesare si am vazut ca imi trebuie schita cadastrala a imobilului si incheierea de intabulare. M-am uitat pe acte si am gasit o foaie cu schita apartamentului. Aceea este cumva schita cadastrala? Iar actul de intabulare care ar fi? Pentru ca e posibil sa nu-l am, iar daca nu-l am, imi puteti spune, va rog, de unde trebuie sa-l scot , cat ma costa si daca l-as putea scoate eu in numele bunicului? Adica sa nu-l mai pun pe el pe drumuri. Va multumesc

#2 2011-05-03 22:24:55

sophie
Addicted member
De la: Atlantis
Inregistrat: 2008-02-19

Re: Act de donatie apartament

Nu prea pot sa te ajut cu ce ai intrebat, as vrea doar sa iti dau anumite sfaturi - actul de donatie poate fi contestat in instanta si exista posibilitatea sa pierzi imobilul daca sunt mai multi mostenitori ai bunicului tau.
Daca vrei sa scoti un act in numele lui, cred ca iti trebuie procura notariala, cel mai probabil.
In rest, poti consulta diverse site-uri in legatura cu informatiile care te intereseaza: http://www.lucraricadastru.ro/cadastru-intabulare.htm; http://caseparticulari.com/informatii-i … lare.html; http://www.foto-imobiliare.ro/article.php?artid=31 etc
Eu iti recomand sa consulti un avocat inainte smile

#3 2011-05-03 22:31:00

clau11110
New member

nu are cine sa ma conteste decat mama mea, deci nu este cazul. Ea este singura cu acest drept

#4 2011-05-03 22:42:29

sophie
Addicted member
De la: Atlantis
Inregistrat: 2008-02-19

asta e bine; multa bafta cu actele

#5 2011-05-03 23:11:41

clau11110
New member

multumesc..desi nu stiu cu astea doua acte unde sa merg sa vad

Publicitate

loading...

#6 2011-05-04 03:37:29

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

schita cadastrala o scoti de la oficiul de cadastru, si, din cate stiu eu poti sa o scoti si tu, fiind o chestie publica, la fel cum e cartea funciara...
incheierea de intabulare tot de acolo ar trebui sa o scoti, daca nu ai deja.
oricum, mie mi se pare aiurea, ar trebui notarul sa scoata toate actele astea, nu sa te puna pe tine pe drumuri. asa mi se pare civilizat si normal.

Ultima oara a fost editat de Loveable (2011-05-04 03:39:57)

hjarta

#7 2011-05-04 10:06:48

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

trebuie sa apelezi intai la o firma de cadastru sa se ocupe de partea cu cadastru + intabulare
apoi cu astea si inca niste acte (gasesti lista pe net : adeverinta fiscala de la administratia financiara, adeverinta de la Enel, adeverinta de la asociatia de proprietari ca ai platit intretinerea, actul de proprietate...) mergi la un notar
si eu trebuie sa fac ceva asemanator si iti recomand sa faceti act de vanzare cumparare dintr-un alt motiv : la un moment dat poate o sa vrei sa o vinzi si bancile nu dau credit pentru achizitionarea unui imobil obtinut prin donatie, asa ca-ti va fi mai greu

#8 2011-05-04 13:40:13

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

si eu recomand vanzare-cumparare din mai multe motive, dar sunt mai mari taxele notariale..

hjarta

#9 2011-05-04 18:52:09

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

deci:
mai intai se face intabularea de catre un inginer geodez...dureaza 3 saptamani, din momentul in care se depun actele la oficiul de cadastru,pana iti iese incheirea de intabulare  si costa in jur de 500-700 lei( astea is preturile la noi in moldova, iasi), bani pe care ii dai domnului inginer care se ocupa de asa ceva, asta dupa ce iti masoara garsoniera.
apoi se merge la notar cu ce ti s-a spus
militz pentru contract de vanzare cumparare, e cu 100-200 lei in plus la notar, faca de actul de donatie care poate fi revendicat.

intabularea se face pe numele bunicului tau, nu ai de ce sa il pui pe drumuri deoarece inginerul vine acasa si masoara, atunci o sa ii dea la semnat niste cereri, iar la cadastru tot ing. depune si ridica lucrarea.
al meu e ing. geodez si asa se procedeaza.
ai grija sa fie certificatul fiscal fara datorii.

Ultima oara a fost editat de ionela (2011-05-04 18:54:08)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.