|
Nu esti logat.
Am o nelamuririre si va rog frumos doctoressa sa-mi oferiti un raspunsPagini: 1
#1 2011-05-08 22:21:42
Am o nelamuririre si va rog frumos doctoressa sa-mi oferiti un raspunsBuna ziua. Problema mea este in felul urmator. Am debutat sexual in luna decembire anul trecut si am 18 ani. Nu am avut probleme pana in data de 9 aprilie cand imediat dupa un contact sexual am observat o pata mica de sange,rozalie, de aproximativ un cm patrat pe lenjerie. A doua zi nu am mai avut nicio scurgere sanghinolenta, insa in ziua de luni, pe data de 11 aprilie, sangerarea a venit mai abundenta, mai rosie si pe o suprafata de 5 6 cm patrati. M-am speriat si am mers cu prietenul meu la un consult ginecologic, unde am fost intrebata de regularitatea menstruatiei ( in general nu mi-a intarziat mai mult de 35 de zile) si mi s-a efectuat o ecografie intravaginala, Totul a fost in regula, iar medicul mi-a spus ,dupa grosimea endoemtrului, ca menstruatia ar trebui sa apara cam la 10 zile, la data de 21 aprilie. Mi-a efectuat si un examen pelvian si m-a diagnosticat cu hemoragie uterina disfunctionala, spunandu-mi ca sangerarea se va opri de la sine. Pe langa acest aspect mi-a recomandat anticonceptionalele Karissa pentru reglarea menstruatiei si mi-a prescris lomexin pentru candida ( avand in vedere ca am avut doar coantacte protejate, iar prietenul meu a fost si el virgin, mi-a spus ca cel mai probabil a aparut de la folosirea tampoanelor interne). Mi-a dat tratamentul cu lomexin pentru 10 zile, si l-am urmat. Insa snagerarea mea nu s-a oprit delok in decursul acestor 10 zile, ramand constanta si nesemamand deloc cu sangerarea menstruala nici ca si cantitate nici ca aspect, fiind mai lichida, mai lipsita de aea substanta care seamana cu mucusul. De atunci si pana acum, menstruatia nu mi-a mai venit, insa de cateva zile am sanii foarte umflati, ma dor memeloanele mai mult decat de obicei inaintea menstrei. Abdomenul este rigid, tare, si astazi am simtit contractii pelvine dureroase asemanatoare primei zi de menstruatie. Intrebarea mea este urmatoarea: este posibil ca acea sangerare de luna trecuta sa fi fost o menstruatie ( in conditiile in care o tineam sub control cu absorbante de tip always discreet si a durat 10 zile), si daca nu a fost, ar trebui sa ma ingrijorez in legatura aparitiei menstrei? Nu este vorba de o sarcina nedorita dat fiind faptul ca am avut doar contacte protejate lipsite de accidente. Anticoneptionalele nu le-am luat, si din pricina lipsei menstrei ( necesitatea administrarii primei pastile in prima zi a acesteia) dar si din pricina faptului ca desi nu mi-au fost prescrise, imi este teama sa le iau fara a efectua un set de analize in prealabil datorita riscurilor ce le prezinta. Ultima oara a fost editat de punks not dead (2011-05-08 22:32:30) Offline #2 2011-05-09 21:02:12
Re: Am o nelamuririre si va rog frumos doctoressa sa-mi oferiti un raspunsam solicitat raspunsul dotoressei pentru o parere avizata dar sunt deschisa si la alte pareri Offline #3 2011-05-09 21:42:07
Re: Am o nelamuririre si va rog frumos doctoressa sa-mi oferiti un raspunsDin cate am inteles eu medicul ti-a spus sa iei ac Karissa tocami pt reglarea menstruatiei. Ar fi fost bine sa le iei. Intr-adevar trebuie sa incepi cu ele din prima zi de menstra dar poti sa incepi si in afara menstrei cu conditia ca in primele 7 zile in care le iei sa folosesti protectie suplimentara (perzervati). Tinand cont ca nu ai avut decat contacte protejate si fara incidente nu ai de ce sa-ti faci griji in privinta unei sarcine nedorite. ”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg) Offline #4 2011-05-10 09:10:42
Re: Am o nelamuririre si va rog frumos doctoressa sa-mi oferiti un raspunseu nu vad de ce ar trebui neaparat sa ia anticonceptionalele. ar rezolva probabil sangerarea, dar nu va avea habar de la ce a fost aceasta sangerare. Offline #5 2011-05-10 09:45:47
Re: Am o nelamuririre si va rog frumos doctoressa sa-mi oferiti un raspunsA fost la medic si i-a spus ca totul este in regula. ”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg) Offline Publicitateloading...
#6 2011-05-10 10:02:04
Re: Am o nelamuririre si va rog frumos doctoressa sa-mi oferiti un raspuns
Personal cred ca e musai sa faci un test de sarcina pentru a exclude posibilitatea unei sarcini. Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #7 2011-05-10 10:04:37
Re: Am o nelamuririre si va rog frumos doctoressa sa-mi oferiti un raspunspunks not dead, nu ne-ai spus cand ai avut ultima menstruatie inainte de 9-11 apr. Offline #8 2011-05-10 16:43:10
Re: Am o nelamuririre si va rog frumos doctoressa sa-mi oferiti un raspunsmultumesc mult pentru raspunsuri. am sa efectuez un test de sarcina si revin cu informatii. Offline #9 2011-05-10 23:31:07
Re: Am o nelamuririre si va rog frumos doctoressa sa-mi oferiti un raspunsAm revenit. Am facut un test de sarcina si a iesit negativ. Offline #10 2011-05-11 10:03:23
Re: Am o nelamuririre si va rog frumos doctoressa sa-mi oferiti un raspunsera bine sa fi facut testul dimineata, cu prima urina (asta pe viitor, sa stii). oricum, eu nu cred ca ai cum sa fii insarcinata. cand esti la inceput, chiar daca n-ai experienta, suflii si in iaurt, adica iti iei toate masurile de protetie, unele chiar inutile . Offline #11 2011-05-11 19:36:39
Re: Am o nelamuririre si va rog frumos doctoressa sa-mi oferiti un raspunsda stiam de prima urina de dimineata. Dar era mai complicat sa-l fac acasa. Oricum astazi mi-a venit menstruatia. Flux si aspect normal. M-am agitat degeaba insa chiar nu imi doresc sa raman insarcinata la varsta asta. Va multumesc mult pentru raspunsuri. Offline #12 2011-05-11 21:53:54
Re: Am o nelamuririre si va rog frumos doctoressa sa-mi oferiti un raspunsPai poti sa incepi de azi contraceptivele. Sau maine, dar sa te protejezi suplimentar 7 zile. "Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson Offline #13 2011-05-12 09:57:19
Re: Am o nelamuririre si va rog frumos doctoressa sa-mi oferiti un raspuns
daca te protejezi, nu ai cum sa ramai insarcinata. prezervativul este o metoda sigura de contraceptie, daca e folosit corect. Offline
Pagini: 1
© Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|