Vreau,va rog frumos sa ma sfatuiti!
- 3m0nik
- Full member
- Inregistrat: 2011-04-14
Vreau,va rog frumos sa ma sfatuiti!
Fetelor,nu stiu,nu vreau sa ma duc la ginecolog.Trebuie pe 16 sa imi vina ciclul dar sanii nu ma dor,spatele nici atat sau burta,cum era de obicei,insa am ceva ce nu am avut pana acum,de ieri (11.05.2011) imi curge pe langa leucoree (substanta aia alba) si sange,adica sunt cateva picaturi,bine...mai multe picaturi dar nu e ciclu pentru ca e foarte transparenta culoarea. Ce poate fi,nu vreau sa ma duc la doctor,mie foarte rusine de ginecolog,nu vreau sa se uite acolo. Mentionez ca acum o saptamana am luat niste antibiotice foarte puternice (Augumentin de 1 gram timp de o saptamana/3 pe zi).In martie am facut peniciline si mi-a intarziat 3 saptamani si cand a venit a venit foarte putin. Nu stiu ce e chestia asta,nu am ciclu regulat,dar mie frica si atat de rusine de doctor.
- V.
- Banat
- Inregistrat: 2010-08-10
Re: Vreau,va rog frumos sa ma sfatuiti!
In primul rand,nu stiu cat de avizata este parerea mea dar...nu cred ca strica un sfat de care poti foarte bine sa ti cont sau nu. 1. Vizitele la ginecolog sunt absolut necesare pentru o fata,femeie mai ales ca s-a instalat deja ciclul menstrual,si...nu ai mentionat,dar daca ti-ai inceput si viata sexuala cu atat mai mult.Chestia cu rusinea,da si mie mi-a fost rusine dar mama m-a invatat de mica un lucru,ca asa cum te duci la analize cand ...esti racita sau orice altceva,sau pur si simplu vrei sa verifici cum mai stai cu sanatatea,la fel de bine trebuie sa mergi si la ginecolog.Daca iti este chiar atat de rusine cauta o femeie ginecolog,eu asa am facut iar acum vizita la ginecolog nu mai este decat un simplu control medical,facut cam la 6 luni. 2.Faptul ca nu ai ciclu regulat ar trebui sa te mai linisteasca,oricum data la care trebuie sa iti vina se apropie asa ca sangerarea aceea poate foarte bine sa prevesteasca asta. 3.Nu cred ca antibioticele puteau sa influenteze ciclul*insa nu sunt doctor asa ca...aici nu pot sa fac o afirmatie sigura mai ales ca spui ca s-a mai intamplat sa iti intarzie dupa un tratament cu antibiotice si a fie cantitativ o diferenta*,dar oricum,revin la ce am spus la inceput,o vizita la ginecolog te-ar ajuta mult.Poti chiar sa ii spui ca esti acolo pentru prima data,eu asta am facut,asa ca ginecologul mi-a explicat clar ce presupune consultul,si ce urmeaza sa faca.
Succes ;D
Ultima oara a fost editat de V. (2011-05-12 17:24:43)
- yoyolina
- Moderator
- Inregistrat: 2007-09-04
E de la tratament, pe multe fete le afecteaza antibioticele. Sa stii ca nu strica o vizita la ginecolog, e chiar FOARTE indicata din cand in cand.
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
- 3m0nik
- Full member
- meliko
- Full member
- Inregistrat: 2011-05-12
ti-ai inceput viata sexuala? nu te panica degeaba, posibil sa fie de la antibiotice sau sa fi racit oricum, nu trebuie sa-ti fie asa groaza de ginecolog, nu e pus acolo sa te omoare, ci sa te ajute, iar mai devreme sau mai tarziua oricum o sa trebuiasca sa mergi la consult
- yoyolina
- Moderator
Serios ca nu va inteleg ma... stati si va faceti scenarii si va plangeti si va dati cu curu' de pamant, da' doamne feri sa mergeti la un amarat de ginecolog, zici ca va mananca sau va violeaza acolo pe masa. O sa traiesti toata viata cu ciclu neregulat? Fa macar o ecografie, poate ai ceva la ovare. Din partea mea poti sa nu mergi niciodata la doctor, n-ai decat sa traiesti cu scenarii si frica in san toata viata.
- mature_man
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2011-02-17
3monik,
Este absolut normal sa nu fii in largul tau cand mergi la doctor, fie el dentist, cardiolog, ORL-ist sau, mai ales, ginecolog... Dar asa cum durerea de masele nu-ti trece fara sa mergi la dentist, este absolut necesar sa consulti un doctor de specialitate cand ai probleme de natura genitala.
In ce priveste RUSINEA, si faptul ca "nu vrei sa se uite acolo...", ce sa spun?! "Acolo" este o parte a corpului tau, poate cea mai importanta . Nu ai de ce sa-ti fie rusine de pasarica ta.
Acum nu zic sa mergi goala pe strada, fara rusine. Dar asa cum te dezbraci de bluza ptr. un consult la inima - sa zicem, tot asa e si cu zona cea mai intima.
Chiar daca medicul isi va da seama ca nu (mai) esti virgina, in pofida tineretii tale, tot nu ai de ce sa te temi. Fii sigura ca nu o va suna pe mama ta sa-i spuna ce 'nazbatii' ai facut tu cu prietenul tau... Medicii, in general, si in special cel ginecolog, sunt obligati sa pastreze secretul profesional si confidentialitatea pacientilor.
Mai mult, odata ce ti-ai inceput viata sexuala, doctorul te va putea sfatui cu privire la masurile contraceptive pe care sa le iei, ptr. a te proteja de o eventuala sarcina si de bolile cu transmitere sexuala.
Astfel n-o sa nu mai dormi cu frica "imi vine sau nu luna asta?, m-am imbolnavit de ceva de la partenerul meu sau nu?..."
Eventual epileaza-te total in zona genitala, (sau macar tunde-ti cu grija tot parul de acolo ) pune-ti niste chilotei mai sobri, da-ti cu putin parfum (nu la pasarica!), si gata, la cabinet cu tine!
Asteptam rezultatul, 3monik.
Doamnele stiu mai bine, dar cred ca nu e indicat sa te speli inauntru (vaginal) inainte de consultatie...
Succes!
MM
Ultima oara a fost editat de mature_man (2011-05-12 19:21:16)
Decat sa mori cu regrete, mai bine traiesti cu amintiri.
- *joy*
- Insomniac member
- Inregistrat: 2011-02-09
mature_man a scris:3monik,
Este absolut normal sa nu fii in largul tau cand mergi la doctor, fie el dentist, cardiolog, ORL-ist sau, mai ales, ginecolog... Dar asa cum durerea de masele nu-ti trece fara sa mergi la dentist, este absolut necesar sa consulti un doctor de specialitate cand ai probleme de natura genitala.
In ce priveste RUSINEA, si faptul ca "nu vrei sa se uite acolo...", ce sa spun?! "Acolo" este o parte a corpului tau, poate cea mai importanta . Nu ai de ce sa-ti fie rusine de pasarica ta.
Acum nu zic sa mergi goala pe strada, fara rusine. Dar asa cum te dezbraci de bluza ptr. un consult la inima - sa zicem, tot asa e si cu zona cea mai intima.
Chiar daca medicul isi va da seama ca nu (mai) esti virgina, in pofida tineretii tale, tot nu ai de ce sa te temi. Fii sigura ca nu o va suna pe mama ta sa-i spuna ce 'nazbatii' ai facut tu cu prietenul tau... Medicii, in general, si in special cel ginecolog, sunt obligati sa pastreze secretul profesional si confidentialitatea pacientilor.
Mai mult, odata ce ti-ai inceput viata sexuala, doctorul te va putea sfatui cu privire la masurile contraceptive pe care sa le iei, ptr. a te proteja de o eventuala sarcina si de bolile cu transmitere sexuala.
Astfel n-o sa nu mai dormi cu frica "imi vine sau nu luna asta?, m-am imbolnavit de ceva de la partenerul meu sau nu?..."
Eventual epileaza-te total in zona genitala, (sau macar tunde-ti cu grija tot parul de acolo ) pune-ti niste chilotei mai sobri, da-ti cu putin parfum (nu la pasarica!), si gata, la cabinet cu tine!
Asteptam rezultatul, 3monik.
Doamnele stiu mai bine, dar cred ca nu e indicat sa te speli inauntru (vaginal) inainte de consultatie...
Succes!
MM
O,Doamneeeeeeeeee!!!!!!ma abtin mai bine.
In ceea ce priveste topicul,sa stii ca este f important sa mergi la dr,pentru a-ti stabili problemele,sau pentru a te linisti. Nu stiu de cate lucruri suntem multumiti in viata,si cate lucruri care nu ne plac trebuie sa facem. Gandeste-te ca nu e vorba daca vrei sau nu,daca ti-e rusine sau nu,etc...e vorba de integritatea ta corporala,despre sanatatea ta,si n-ar fii ok sa te trezesti mai tarziu cu cine stie ce probleme.
- 3m0nik
- Full member
NU MA DUC si punct.Vroiam sa stiu daca e ceva grav sau daca si voi ati patit asa vreodata.Multumesc pentru incurajarile de a merge la ginecolog,dar eu nu accept sa se uite acolo unde poate si mie uneori imi este jena,sunt foarte rusinoasa si timida si cred ca as lesina de tensiune.
- yoyolina
- Moderator
Intrebare. Cand o sa fii gravida si o sa TREBUIASCA sa faci un control ce o sa faci? Risti sa ai o sarcina cu probleme doar de dragul de a nu iti "viola" cineva intimitatea? Dar cand o sa nasti? O sa te duci in baie si o sa iesi cu bebele in brate singura?
- Artemis86
- Full member
Draga mea, poti sa mergi la medic ginecolog care e femeie. Si asa iti e rusine sa mergi? Vorba Yoyolinei..cand vei naste, ce vei face?
"There is nothing more frightening than ignorance in action."
- angel_sweety
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-08-08
3m0nik ai spoting , nu te mai panica aiurea, nu e obligatoriu sa iti vina pe 16 , poate la fel de bine sa iti vina mai devreme
un falfait de ingeras a devenit glasul unei minuni , 23 decembrie ora 22si 44 min Cand viata-ti da o suta de motive ca sa plangi, arata-i ca ai 1000 de motive ca sa zambesti http://www.fertilityfriend.com/home/322f77
- coraline
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-06-09
yoyolina a scris:Serios ca nu va inteleg ma... stati si va faceti scenarii si va plangeti si va dati cu curu' de pamant, da' doamne feri sa mergeti la un amarat de ginecolog, zici ca va mananca sau va violeaza acolo pe masa. O sa traiesti toata viata cu ciclu neregulat? Fa macar o ecografie, poate ai ceva la ovare. Din partea mea poti sa nu mergi niciodata la doctor, n-ai decat sa traiesti cu scenarii si frica in san toata viata.
foarte bine spus!
3m0nik eu zic sa nu mai zici asa ceva. controlul este OBLIGATORIU! poti avea rana pe col si sa nu stii, pot fi atatea probleme, inclusiv cancer si sa nu afli decat cand deja esti pe moarte. Nu stii ca o femeie activa sexual trebuie de 2 ori pe an sa faca papanicolau?
Eu zic sa lasi pudorile astea, ca nu isi au locul.
Ultima oara a fost editat de coraline (2011-05-12 21:38:01)
Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny
- 3m0nik
- Full member
va rog frumos nu ma judecati si certati.sunt foarte paranoica si mai grea de bila,de altfel sunt un copchil tembel de 16 ani care se face pe ea de frica pentru ca inca nu isi cunoaste bine corpul. va multumesc pentru ajutor,este mai bine ca sunteti mai dure pentru ca asa imi mai intra si mie in cap.
- Artemis86
- Full member
Fata nu a specificat nimic legat de inceperea vietii sexuale(desi a fost intrebata, nu a raspuns). Oricum un control este necesar, mai ales ca are acele scurgeri.
"There is nothing more frightening than ignorance in action."
- 3m0nik
- Full member
Am avut o incercare de incepere a vietii sexuale(am un an cu prietenul meu,deci nu primul vazut,primul .....),insa ma durea oribil de tare si ne-am oprit dupa aproximativ un minut,nici macar nu am reusit ceva,dar asta acum 4 luni(avea prezervativ).
Oricum,vad ca azi mi-a curs mai multicel,poate e menstra,numai ca foarte foarte putina din vina antibioticelor,pentru ca de cand am inceput sa iau medicamente(respectiv din luna martie cand am facut 6 peniciline intravenoase apoi augumentin de 1 gram timp de o saptamana,iar de pe 29 aprilie pana pe 6 mai am luat din nou augumentin)de cand am bagat antibiotice in mine mi-am dereglat menstra si ma simt si eu foarte ciudat.
- mature_man
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2011-02-17
Pai daca ai avut doar o incercare, acum 4 luni, n-a avut loc nicio penetrare, si avea prezervativ ! , inseamna ca nu esti insarcinata. Asta cu conditia ca de atunci sa nu mai fi facut nimic cu prietenul tau in zona ta genitala.
In ce priveste dereglarea ciclului si scurgerile "anormale", ce sa mai spunem?! Aproape toata lumea ti-a sugerat sa mergi la doctor.
Tu NU vrei, ti-e rusine... esti incapatanata... Macar sa nu apelezi la vrajitoare, leacuri babesti
Pararea mea.
MM
PS. Eu tot nu inteleg cum poti sa fii rusinata de o parte a corpului tau?!
Nu vreau sa torn gaz pe foc, dar incerc sa-mi imaginez cum a fost prima (?) voastra incercare, "nereusita": intuneric bezna, imbracati pe trei sferturi, bagati sub plapuma Se prea poate ca tu sa nu fi fost suficient de "uda" jos acolo... in mod natural, ca de lubrefianti artificiali http://www.ifeel.ro/c_despre-lubrefiant.html nu cred ca poate sa fie vorba...
Ultima oara a fost editat de mature_man (2011-05-13 17:40:06)
Decat sa mori cu regrete, mai bine traiesti cu amintiri.
- sub
- Platinum member
- De la: BV
- Inregistrat: 2010-05-29
3m0nik a scris:va rog frumos nu ma judecati si certati.sunt foarte paranoica si mai grea de bila,de altfel sunt un copchil tembel de 16 ani care se face pe ea de frica pentru ca inca nu isi cunoaste bine corpul. va multumesc pentru ajutor,este mai bine ca sunteti mai dure pentru ca asa imi mai intra si mie in cap.
mai ai timp sa te maturizezi.. da vezi sa nu fie prea tarziu
Success is simple. Do what's right, the right way, at the right time.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|