homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chist ovarian-va rog niste sfaturi

#1 2011-05-18 17:26:41

claudiadi
Membru
Inregistrat: 2011-05-18

Chist ovarian-va rog niste sfaturi

Buna ziua.am 18 ani.de curand am fost diagnosticata cu un chist in urma unei ecografii pe ovarul drept de 5cm.tratamentul cu medicamente a fost respins.mi s-a spus ca trebuie sa ma operez cel mai indicat cu laparoscopul.as vrea sa stiu daca este necesar un control ginecologic amanuntit(de ex sa ma puna pe capra).imi este foarte frica si mai ales ca parintii mei sunt convinsi ca eu sunt virgina.de asemenea, in timpul operatiei este necesara introducerea unei canule in vagin?ce sa va zic sunt fricoasa si am niste nelamuriri.daca ati putea sa-mi raspundeti la intrebari as aprecia mult.va multumesc anticipat.

#2 2011-05-18 17:35:40

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: Chist ovarian-va rog niste sfaturi

pt ovare e mai relevanta ecografia transvaginala (pt care da, e nevoie sa te "pui pe capra"). chistul e maricel, dar eu cred ca s-ar putea incerca si un tratament inainte. ar fi bine daca ai face un control "amanuntit" la alt medic, ai mai afla o parere. si mai bine ar fi ca parintii tai sa stie de problema asta, sa fie alaturi de tine. nu poti discuta cu mama ta?
laparoscopia se face prin abdomen (nu vagin), iar incizia este mica - se introduce un tub prin care se aspira continutul chistului. sper totusi sa nu fie nevoie; poate e un chist functional si se absoarbe cu anticonceptionale.

#3 2011-05-18 17:48:39

claudiadi
Membru

anca90 a scris:

pt ovare e mai relevanta ecografia transvaginala (pt care da, e nevoie sa te "pui pe capra"). chistul e maricel, dar eu cred ca s-ar putea incerca si un tratament inainte. ar fi bine daca ai face un control "amanuntit" la alt medic, ai mai afla o parere. si mai bine ar fi ca parintii tai sa stie de problema asta, sa fie alaturi de tine. nu poti discuta cu mama ta?
laparoscopia se face prin abdomen (nu vagin), iar incizia este mica - se introduce un tub prin care se aspira continutul chistului. sper totusi sa nu fie nevoie; poate e un chist functional si se absoarbe cu anticonceptionale.

multumesc pt raspuns m-am mai linistit putin.o sa merg la alt doctor poate o sa-mi recomande un tratament iar chistul sa se retraga si sa nu mai fie nevoie de operatie.sper din suflet ca mi-e frica de cutit.cat despre parinti nici cu mama nici cu tata nu pot discuta asa mai pe larg.cu sora mea care este mai mare decat mine ma inteleg cel mai bine dar din pacate nu este aproape e plecata in strainatate..

#4 2011-05-18 18:10:14

anca90
Platinum member

ar fi bine sa fii mai apropiata de mama ta. nu cred ca ar fi o tragedie sa afle ca ti-ai inceput viata sexuala la 18 ani (doar nu ai 13). ma gandesc ca ar putea chiar sa banuiasca singura asta. apropie-te de ea, veti avea amandoua de castigat! imagineaza-ti ca ai putea sa-i spui toate of-urile tale, te-ar asculta si ti-ar da un sfat bun. plus ca ti-ar fi alaturi in astfel de momente.
de problema cu chistul ii poti spune oricum, ca doar n-are legatura cu activitatea sexuala. iar daca mergeti impreuna la ginecolog, o poti ruga sa ramana afara, ii spui cate simti mai in largul tau asa. succes si bafta sa se rezolve fara operatie!

#5 2011-05-18 18:26:04

claudiadi
Membru

anca90 a scris:

ar fi bine sa fii mai apropiata de mama ta. nu cred ca ar fi o tragedie sa afle ca ti-ai inceput viata sexuala la 18 ani (doar nu ai 13). ma gandesc ca ar putea chiar sa banuiasca singura asta. apropie-te de ea, veti avea amandoua de castigat! imagineaza-ti ca ai putea sa-i spui toate of-urile tale, te-ar asculta si ti-ar da un sfat bun. plus ca ti-ar fi alaturi in astfel de momente.
de problema cu chistul ii poti spune oricum, ca doar n-are legatura cu activitatea sexuala. iar daca mergeti impreuna la ginecolog, o poti ruga sa ramana afara, ii spui cate simti mai in largul tau asa. succes si bafta sa se rezolve fara operatie!

de problema cu chistul stie.doar ea,taicamiu inca nu.sunt apropiata de ea,dar nu am ajuns inca sa discutam chestii din astea mai intime.mi-e rusine.si-n plus toti ma stiu ca o fata cuminte,modesta(chiar arat si ma comport ca una)si faptul ca s-ar afla si m-as face de ras ma ingrozeste.parintii mei sunt de meserie profesori si mi-ai impus anumite reguli.am citit niste cazuri in care unele fete diagnosticate tot cu chist ovarian ca si mine chiar de dimensiuni mai mari stau cu el acolo,nu iau nicio masura.nu inteleg cum poti fi atat de linistita stiind ca ai un balon acolo plin cu lichid care sta sa explodeze la cel mai mic efort!si atunci apar complicatii..
mersi mult smile

Publicitate

loading...

#6 2011-05-19 09:50:28

anca90
Platinum member

nu are de sa-ti fie rusine cu faptul ca ti-ai inceput viata sexuala la 18 ani. asta nu inseamna ca nu esti "cuminte". tu stii cel mai bine ce parere au parintii tai despre acest subiect si daca sunt deschisi si poti sa discuti cu ei sau nu. oricum, e bine ca o ai pe mama ta alaturi. intr-adevar, nu e bine sa te culci pe o ureche cu un chist de 5 cm. vezi ce zice si alt doctor.

#7 2011-05-20 10:30:42

fluturascrys
Hero member
De la: Stuttgart
Inregistrat: 2010-09-24

sincer depinde foarte mult de gandirea parintilor nustiu

Iarta-ti dusmanii, dar niciodata nu uita numele lor !

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.