homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Aglutinare spermatozoizi

#1 2011-05-18 22:28:20

Alina_O2006
New member
Inregistrat: 2009-05-13

Aglutinare spermatozoizi

Buna am facut azi spermograma la sotul meu deoarece de un an incercam sa avem un bebe si nu reusim, desi anul trecut am avut o sarcina oprita in evolutie. Inca nu am ajuns la medic si sunt foarte stresata si speriata...daca cineva a mai trecut prin asa ceva, sau stiti ceva despre problema asta de aglutinare va rog sa-mi dati un sfat, e grav, exista sanse, tratament ???

Valori                            Valori ref.
Volum                                                  1,8 ml                             2-6
pH                                                          8,0                              7,2-8
Culoare                                         gri-opalescenta                Gri-opalescenta
Vitalitate                                                > 90%                             >75
Motilitate linear progresiva-clasa A           30 %                                >25%
Motilitate progresiva-clasa B                    30  %                               >25%
Motilitate moderata-clasa C                      20   %                              <25%
Imotili - clasa D                                       20  %                              <25%
Lichefiere-                                      la 20 minute-minute                   <30 min
Concentraţie spermatozoizi                      80 mil/ml                          >20 ml
Morfologie-                                > 60% forme normale%         forme norm > 30 %
Aglutinare-                                    prezenta                                          fara

Ultima oara a fost editat de Alina_O2006 (2011-05-18 22:34:31)

#2 2011-05-19 00:15:52

mikado
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-01-29

Re: Aglutinare spermatozoizi

aglutinarea poate fi datorita de o posibila infectie (indicar ar fi si o spermoultura) sau datorita unei reactii imune prin care sistemul imunitar ataca propria sperma  ( indicat ar fi sa faceti si testarea pentru antiorpilor antispermatozoizi) in rest pare ok spermograma

.

#3 2011-05-19 01:20:13

Alina_O2006
New member
Inregistrat: 2009-05-13

Multumesc pentru raspunsul promt ....azi de cand am primit rezultatul tot citesc pe net....o sa fac poimaine analizele care mi le-ai recomadat ..astea le-am gasit pe net...si din cate mi-am dat seama in momentul de fata nu am nici o sansa sa raman gravidutza. Sper sa fie o infectie totusi si sa nu fie cauza imunologica (anticorpi antispermatici). As mai avea o intrebare ...cunosti cazuri cu aglutinare pozitiva care au ramas insarcinate si au dus sarcina la termen?...sunt panicata si speriata de ce am citit ...parca sa prabusit lumea mea

#4 2011-05-19 12:09:15

mikado
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-01-29

nu intra in panica, trebuie sa existe o cauza ...puteti apela la IA daca va fi cazul...repet, spermograma voastra nu este asa dezastruaosa . la noi dupa 3 luni de spermotrend(pentru o usoara problema cu motilitatea) este ok ...antiocorpii antispermatozoizi din sange au fost pozitivi dar dr. ne-a zis ca relevanti sunt cei din sperma , care au iesit negativ

.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.