Am 22 de ani si sunt cu mandru' de 9 luni. Primul prieten, prima relatie pentru mine, deci foarte putina experienta. Ne-am intalnit printr-un prieten si cum aveam foarte multe chestii in comun am inceput sa iesim. Aparent toate bune si frumoase, ne-am certat o singura data in 9 luni (mi se pare putin dubios ca ne intelegeam asa bine) pentru ca ne vedem decat de vro 2 ori pe saptamana si vb zilnic la telefon sau pe mess. Desi totul parea normal am observat ca nu ma mai pupa si nu ma mai doreste ca la inceput. L-am intrebat calma cum vede el relatia noastra si cum se simte cu mine. Mi-a aruncat o mica bomba : de ceva timp i s-a parut destul de monotona relatia si e confuz ... nu stie ce simte pentru mine si ca vrea o pauza sa afle. Woot? Nu e un meci de fotbal ... nu poti sa iei pauza. Imediat m-am gandit ca asta e modul lui finut de a zice pa-pa. I-am zis chestia asta si el mi-a raspuns ca nu e asa, e doar o mica pauza care il va face sa realizeze ce simte pentru mine sau exista riscul sa ne distanteze. Pana la urma am acceptat ca proasta pentru ca eu il iubesc. M-a enervat foarte tare ca nu a zis nimic si ca a tinut totul pentru el. Daca nu intrebam nimic ar fi mers totul ca pana acum. Ahhh da, si mi-a mai pasat o problema ... ca n-am vorbi foarte mult, ca nu avem discutii lungi. Si nu prea am inteles pentru ca vorbim totusi zilnic si cand ne intalnim la fel. Normal ca mai exista si pauze atunci cand stam foarte multe ore impreuna. Nu pot sa inteleg ce e in capul lui. De iubit nu ma iubeste pentru ca mi-a explicat pe la jumatatea relatiei ca el nu crede in dragoste. Atunci am crezut ca e o gluma, dar acum incep sa cred. Explicatia lui a fost ca a suferit o trauma cu prima lui prietena (s-a indragostit o singura data si atunci de pers nepotrivita). Dar asta nu e un motiv sa ramai blocat in trecut, s ate inchizi intr-o carapace si sa faci pe cei din jur sa sufere aiurea. Nu poti sa generalizezi si sa nu mai ai incredere in nimeni acum. Nu stiu daca am procedat cum trebuie, am facut doar ce simt pentru ca nu vreau sa renunt inca la relatie. I-am acordat pauza, dar continuam sa vb zilnic fara sa ne vedem (oricum nu ne vedeam des). Nu o saccept o pauza mai mare de 2 saptamani si nu o sa pot accepta sa revenim la relatie fara sa-mi ofere si el in schimb ceva. Eu sa ma implic ca proasta si sa ma trezesc cu pauze.
Pres ca nu am o intrebare concreta, vroiam doar sa ma descarc, sa vorbesc cu cineva, sa spun cuiva ce ma framanta si sa aflu parerea altor persoane. Poate cineva a trecut prin ceva asemanator cu mine si poate povesti patania ei / lui.
Ultima oara a fost editat de arianaa (2011-05-24 11:11:36)
Foarte rar se intampla ca dupa o pauza de genul asta sa revina totul la normal si sa fie iarasi bine. De obicei asta e inceputul sfarsitului.. Oricat de rau ar suna ... mai bine asteapta-te la ce e mai rau decat sa speri intr-o impacare ce nu va mai veni. Sau daca totusi va veni, n-ar dura foarte mult.
Faptul ca si-a exprimat nemultumirea in legatura cu nivelul vostru de comunicare poate sa insemne ca nu va potriviti foarte bine... Faptul ca vorbiti toata ziua nu inseamna si ca stati foarte bine la capitolul comunicare. Nu sunt sinonime.
Si sincer.. chiar daca probabil nu iti imaginezi viata fara el acum, eu cred ca-ti va fii mult mai bine cu altcineva, care sa te poata iubi si care sa nu fie ancorat in trecut si incapabil sa iubeasca. Oamenii de genul asta n-ar trebui sa se mai implice in relatii.
arianaa, iti vine foarte greu, avand in vedere ca e prima relatie la tine si mai ales pentru ca il iubesti... sa stii ca uneori atentia ne este acaparata prea mult de un lucru si ajungem sa ne invartim numai in jurul acelui lucru (desi initial aia e viata noastra si totul e frumos, nu e asa) ...cam asta se intampla la tine acum... intr'adevar nu poti trece peste suflet si sentimente foarte usor, dar incearca sa evzi viata si altfel. ai foarte multe motive: faptul ca el nu te iubeste (Sau el nu crede in dragoste...), faptul ca ti-a cerut o pauza... faptul ca e monotonie in relatia voastra...de ce nu a facut ceva sa schimbe asta ? pentru voi? pentru binele vostru...sa depasitit monotionia si situatia asta care lui i se pare destul de grava, de-odata ce a cerut o pauza... cum a zis si alexia, poate nu e persoana potrivita pentru tine... vezi cum decurge pauza... si daca nu e de stat nu sta! timpul trece mult prea repede,e ireversibil... bafta!
Cred ca o persoana care pleaca intr-o relatie cu gandul ca nu crede in iubire nu poate aduce nimic bun. Toata lumea a fost ranita candva, asta nu inseamna ca nu mai poti iubi niciodata, sa fim seriosi. Cred ca el isi blocheaza orice sentiment, asta daca vorbeste serios si nu doar se da victima, e si asta o varianta. Pauzele in relatie nu sunt asa rele, nici nu indica sfarsitul, dupa parerea mea, din proprie experienta. Insa depinde de cat timp ati fost impreuna, de ce simte fiecare, de cum a evoluat relatia....Poate exista si varianta in care el vrea sa incerce terenul cu altcineva ori sa fie singur, ori sa iasa mai mult cu prietenii etc Sfatul meu....din pacate cand tu afirmi "el nu ma iubeste" ma face sa ma intristez. De ce stai cu el stiind foarte bine asta? Tu nu stii oare ca relatiile sunt facute ca sa iubesti si sa fii iubit? nu doar sa oferi...Probabil nu o sa renunti asa usor la el, ar fi totusi o idee sa nu mai vorbiti. Daca e sa fie pauza, pai pauza sa fie....Concentreaza-ti atentia pe tine, nu mai sta si il vana pe el. Iesi, fa sport, uita-te la filme, tine-te ocupata. Nu astepta nimic, traieste-ti viata...si ai sa vezi ce se intampla in timp.. Adica tu nu deveni acum o fraiera care sta si il asteapta pe el, asta zic, scuze de cuvant. Totul sta in atitudine si in modul in care gandesti
Pai si daca nu te iubeste si nu te va iubi pentru ca el nu mai crede in dragoste cum te face sa te simti? Poti sa stai langa un om sperand ca poate intr-o zi o sa-l faci sa te iubeasca? Si, in cazul asta, in cazul in care de partea lui nu prea exista sentimente, pentru ce sa ceara pauza? Sa-si dea seama ca ce, daca sunt mai multe lucruri care nu-i plac la voi doi? El nu are nimic de pierdut daca nu te iubeste, cum esti tu va fi si alta pentru ca daca nu exista sentimente, ce sa te tina alaturi de un om? Cu pauza sau fara pauza impusa de el, eu zic sa te gandesti tu bine daca merita sa iubesti si sa te dedici unui astfel de barbat, mai ales ca prima relatie. Oare nu o fi mai bine sa incerci sa te implici intr-o relatie in care simti ca esti iubita si care poate sa-ti indice un viitor impreuna decat sa te complaci, ca sa zic asa, intr-una in care iubirea e doar de o singura parte?
Mda, l-am sunat azi si am stat de vb 3 ore. Ne-am zis amandoi nemultumirile si oful si am incheiat "contractul" . O sa-mi treaca in timp. Desi tipul mi-a cam zdruncinat increderea putin ... adica urmatorul va tb sa "munceasca" putin ca sa am incredere in el. De acum incolo, inainte sa ma arunc cu capul inainte intr-o relatie mai intai o sa o incerc cu degetul.
arianaa... iti pun 2 intrebari, daca vrei imi raspunzi, daca nu, nu. ce ai constatat dupa discutia cu el? din toate punctele de vedere...ai invatat ceva de aici ?
Eu zic ca el nu merita sa mai continui dupa pauza pe care el si-o doreste , si in niciun caz nu ar trebui sa mai alergi tu dupa el , ci sa vina el dupa tine pe un teren anevoios ... Stii cum se spune : baieti sunt destui ! Esti femeie deci ai o groaza de calitati !
arianaa... iti pun 2 intrebari, daca vrei imi raspunzi, daca nu, nu. ce ai constatat dupa discutia cu el? din toate punctele de vedere...ai invatat ceva de aici ?
In mare parte din discutie mi-am dat seama ca am fost cam proasta. Am vazut amandoi unde am gresit (chestii pe care o sa le evit in viitor) si mi-am dat seama ca poate sentimentele mele pentru el nu sunt chiar atat de puternice cum credeam. Daca el zice ca a ramas atat de traumatizat incat nu se mai poate indragosti de nimeni ar fi o prostie sa trag de el si sa insist pentru ca s-ar ajunge iar la pauza / despartire. Dupa discutie am realizat ca el nu o sa-mi poata niciodata oferi ce vreau eu.
Arianaa, cred ca asa e mai bine pentru tine, meriti sa fii alaturi de om care te poate iubi asa cum meriti. Mult succes pe viitor si in prezent pentru a trece peste!