homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Duphastone - 2 saptamani ???

#1 2011-05-24 21:03:01

sweet_di
Full member
Inregistrat: 2007-04-02

Duphastone - 2 saptamani ???

Buna fetelor,

Mi s-a intamplat intamplarea smile
Am un tratament de urmat pentru "anovulatie cronica" si am reteta cam asa: Duphaston - 10 pastile/5 zile, iar dupa ce vine mentra trebuie sa iau din ziua 5 a CM Clomifen cate 3 pastile/zi timp de 5 zile...ma rog, iar apoi dozare progesteron samd.
Ideea e ca eu Duphastone-ul l-am terminat pe 10 mai!!! iar pana acum nimic, in afara de o usoara durere in sani care o am de peste o saptamana....sunt camingrijorata (test de sarcina am facut pe 4 mai inainte sa incep duphastone...deci excludem o sarcina).

A durat la vreuna dintre voi asa mult pana sa vina menstra? si cine stie cat mai am de asteptat... In lunile anterioare nu am avut probleme adica in 4-5 zile venea, dar de la ultima tura am inceput sa am intarzieri..iar acum again...
Multumesc

To live is the rarest thing in this world.....most people exist, that's all (Oscar Wild)

#2 2011-05-24 21:06:01

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

Re: Duphastone - 2 saptamani ???

Nu ai mentionat din ce zi a menstrei a trebuit sa urmezi tratamentul cu duphaston. Eu cand am urmat un tratament cu el am avut dereglari si am evitat sa mai iau.

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#3 2011-05-24 23:30:17

Riroua
New member
Inregistrat: 2011-04-30

Am luat si eu duphaston la recomandarea medicului endocrinolog ca sa vina ciclul pentru ca nu mai avusesem de 3-4 luni .Tin minte ca in cateva zile dupa ce le-am terminat mi-a venit si ciclul. Cel mai probabil o sa vina, dar cu intarziere. Mie una medicul gineco mi-a spus ca am un ovar "lenes" care nu elibera ovul .. deci daca se nimerea sa fie randul acelui ovar, sigur imi intarzia ...

Daca nu vine totusi, poate ar fi bine sa ceri parerea medicului care ti-a dat tratamentul ?

#4 2011-05-27 21:02:43

als
Sr. member
Inregistrat: 2011-04-26

Dupa cat timp de tratament cu Duphaston se regleaza Cm? Sau se regleaza vreo data? Eu iau de 4 luni si daca il intrerup nu imi mai vine deloc.....Am intrerup dupa 3 luni si apoi mi-a venit dupa alte 2 luni cand am reluat tratamentul inca o luna..Acum iar am intrerupt si tot nu apare....Cum altfel , in afara de anticonceptionale, pot sa am un ciclu aprox. normal?

mami de fetita mare, Erica-Maria
si surioara mica Ema-Gabriela

#5 2011-05-30 10:28:55

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

niciun tratament hormonal nu are efect de durata, ci doar temporar. prin urmare, duphaston-ul (sau anticonceptionalele) te ajuta sa ai ciclu luna de luna, dar nu trateaza cauza dereglarii tale hormonale. un control ginecologic ai facut? este totul in regula? dintotdeauna ai avut ciclu neregulat?

Publicitate

loading...

#6 2011-05-30 16:50:39

als
Sr. member

Am facut si control...tocmai de aceea am luat atatea luni Duphaston...Dar cand il intrerup nu-mi mai vine deloc...Nici inainte nu era foarte regulat dar intarzia doar 2-3 zile nu asa cu lunile...Problema este ca am luat cam mult timp anticonceptionale (pt preventie) si acum, de un an de cand nu am mai luat nu prea reusesc sa revin la normal. Ce alta metoda sa mai incerc?

#7 2011-05-30 17:12:17

anca90
Platinum member

nu sunt doctor, dar iti pot recomanda metoda proprie smile: nu mai iei nimic si lasi organismul sa isi revina de la sine. daca spui ca inainte venea regulat (2-3 zile sunt ft ok), ai toate sansele sa revii la acea schema.
si eu am luat AC, apoi duphaston 2 luni, dupa care imi intarzia cate 2-3 saptamani. am intrerupt orice tratament si timp de un an a venit tot cu intarzieri mari. dupa un an, a revenit la normal, asa cum era inainte sa incep sa iau AC. de 3 ani nu mai am nicio problema. daca zici ca dpdv ginecologic esti ok, poti incerca si tu.

#8 2011-05-30 18:18:52

als
Sr. member

Multumesc de raspuns..Asta intentionam sa fac dar nu stiam cat de mult pot sa astept. Nu e nici o problema daca mai sar cate o luna ? Eu cam atat asteptam si daca tot nu venea....incepeam tratamentul...Acum cred ca o sa astept mai mult.....

#9 2011-05-31 02:05:48

Tucinela
New member
Inregistrat: 2008-08-21

maine termin si eu tratamentu cu duphaston..inca nu a venitdar ma inteles ca deobicei vine dupa cateva zile dupa terminarea tratamentului...am o intrebare..ma pot iubi cu bebe al meu dauneaza cu ceva?

#10 2011-05-31 09:47:43

anca90
Platinum member

als, daca ginecologic nu ai nimic, nu cred ca e vreo problema. poate dura mult pana isi revine la normal. ti-am spus, la mine a trecut un an pana s-a reglat.

Tucinela, bineinteles ca poti, dar sa te protejezi daca nu iti doresti bebe.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.