homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretarea analizelor ginecologice urgent

#1 2011-05-29 22:32:34

lory_lav
Membru
Inregistrat: 2011-05-29

interpretarea analizelor ginecologice urgent

Buna ziua, am dori sa interpretati analizele mamei mele. A avut niste dureri si sangereri in afara ciclului a fost la maternitate pt analize, le a facut a fost chirotata si curata de polipi uterini ia prescris medicamente, dar analiza de la biopsie e cu semnul intrebari. Acum a ajuns la urgenta adica in seara de 29.05.2011 cu dureri fff mari si iau facut ecografie iar raspunsul a fost nerelevant cica ar avea colica renala. Analizele sunt de pe o fisa medicala online care a completat-o mama mea pe un alt site dar nu a primit raspuns. Sunt fisele de consultatii online. 

1. Precizati
?    In urma chiuretaj utrin hemostatic si biopsic,am urmatoru rezultat,fragmente de polip eendometrial cu stroma fibroasa,aspect de inegalitate de stimulare hormonala la nivelul endometrului,fragmente endocervicale micropolipoide cu edem, infiltrat hematic si infiltrat stromal.Examen Citologic Babes-Papanicolaou,-celule endocervicale prezente,-celile inflamatori,superficiale,intermediare,endocervicale,parabazale.Negativ pentru leziuni intraepiteliale sau maligna apare un x.vreau sa stiu si eu ce inseamna?acestea au fost facute pe 4 mai 2011.
Prezint dureri in zona selectata.
Cum a debutat durerea in zona selectata?
?    Brusc
Cum se manifesta durerea?
?    In crize
De cat timp a aparut durerea? Precizati
?    Inaitea chiuretajului si la doua samtamani dupa
Cu care din urmatoarele fenomene puteti compara durerea?
?    Apasare
Cum caracterizati durerea?
?    Puternica
Puteti aproxima durata crizei?
?    Da (precizati cate ore/minute) Circa 60 minunte
Aveti un diagnostic stabilit de medic?
?    Da (precizati diagnosticul si data stabilirii acestuia) Fibromatoza uterina hemoragica
Ati urmat un tratament?
?    Da (precizati medicamentele, dozele si pe ce perioada ati urmat tratamentul) Orgametril,ofalaxacin,cloracalcin la flux
Cum a evoluat durerea in ultima perioada?
?    A ramas la fel
Aveti alte comentarii referitoare la durerea care va supara?
?    Nu
2. Sangerez
De cat timp a aparut sangerarea? (Precizati)
?    14 zile,dupa care am fost chiuretata uterin,hemostatic.
Pe unde sangerati? (Precizati)
?    Vagin
Care este aspectul sangelui?
?    Altfel (precizati) M-ai intai de culoare maronie si apoi chaguri cu abudenta,iar dupa chiuretaj de culoare deschisa si de desitate mica
Ati remarcat daca sangerarea se asociaza cu altceva - medicamente, etc. (precizati)
?    I-au clorocalcin 3 ligurite pe zi
Cum a evoluat sangerarea in ultima perioada?
?    S-a ameliorat
Aveti un diagnostic stabilit de medic?
?    Da (precizati diagnosticul si data stabilirii acestuia) Fibromatoza uterina hemoragica,cervico-vaginita,mastodinie,6 mai 2011
Ati urmat un tratament?
?    Da (precizati medicamentele, dozele si pe ce perioada ati urmat tratamentul) Ciprinol,ketonal. nospa inj.timp 5 zile
Ciclul menstrual
Ciclul menstrual este
?    Neregulat
Care este data/varsta la care ati avut primul ciclu menstrual?
?    Pe la 13,6 ani. data nu stiu .acum am41,9 ani
Cate zile dureaza ciclul menstrual?
?    Variaza cate o luna 3-4 zile,5-6 zile alta luna si vine la 26 zile.
Precizati care sunt simptomele care insotesc ciclul menstrual
?    Dureri
Precizati care este numarul de sarcini, nasteri, avorturi
?    1 nastere naturala alt ceva nu.
Aveti probleme cu sanii?
?    Nu
Ati suportat interventii chirurgicale genitale?
?    Da (precizati ce tip de interventie si varsta la care a a fost efectuata) 18 iunie2002 de chistvaginal de retentie.
Folositi pilule contraceptive?
?    Nu
Urmati tratament de fertilitate?
?    Nu
Care este prima zi a ultimei menstruatii?
?    18martie
Sunteti insarcinata?
?    Nu
biopsie,fragmente de polip endometrial cu stroma fibroasa,aspecte de inegalitate de stimulare hormonala la nivelul endometrului,fragmente endocervicale micropolipoide cu edem,infiltrat hematic si infiltrat stromal.
Va multumesc am nevoie urgent de raspuns pentru a stii unde sa mergem si ce sa fac.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.