homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Experienta f urata la ginecolog

#1 2011-05-29 23:42:37

amalia2011
Membru
Inregistrat: 2011-05-29

experienta f urata la ginecolog

Dupa cateva zile de cautat pe forum o experienta similara cu a mea, m-am decis sa imi scriu si eu experienta si problemele, ptr ca nu am intalnit cazuri asemanatoare. poate au mai fost, dar nu le-am citit eu. incep cu specificatia ca mi-am inceput viata sexuala acum 5 ani 3 ani mai tarziu m-am dus sa imi fac un test HPV (sau Pap, ca nu stiu sigur care e dfierenta dintre ele). Am ales o doctorita ptr ca sunt mai sensibila si nu vroiam sa am de a face cu un dr barbat. S-a purtat f frumos cu mine pana cand a inceput sa imi ia lama aia... A inceput apoi sa urle si sa vb intr-o scarba de parca eram ultimul om sau animal mai exact (desi poate am si eu diplome cel putin la fel de multe ca ale ei, e drept ca in alte domenii), dar cu atata dispret parca nu mi s-a mai vbit  niciodata. urla ca am o scurgere f veche si urata si de ce am asteptat atat?!?!? ba isi dadea ochii peste cap ca la atingerea cervixului acesta a inceput sa sangereze (f tare zicea ea) si urla pe acolo la asistenta sa ii aduca tampoane sa opreasca sangerarea, pe un ton de parca vorbea cu ultimul boschetar intr-adevar o scurgere am avut decand ma stiu, si dupa cuma m citit si pe net, femeile tind sa se bisnuiasca cu ele si nu le mai iau in seama. Dupa toata umilinta din cabinet, a trebuit sa indur si umilinta de a ma plimba cu lama prin spital, pana la alt eraj, unde a trebuit sa o duc singura (asta din ignorantza mea, ptr ca am ascultat de o ruda care mi-a spus ca numai la stat si la policlinicile cu plata se fac teste PAP). M-am dus cu lama aia in mana efectiv tremurand si plangand (de fapt erau mai multe lame tin minte - vreo 3 parca - , si cum imi tremurau mainile si nici nu vedeam bine din cauza lacirmilor, cred ca s-au si ciocnit una de/peste alta, probabil influentand si rezultatul). iar apoi pana acasa am plans mereu. M-a speriat ingrozitor acea asa zisa dra, plus ca ma simteam f umilita de reactia ei si tratamanetul la care m-a supus in cabinet. Rezultatul a fost ceva cu II deci din cate am mai citit e vba de o infectie. Nu am mai vrut sa mai dau ochii cu ea, asa ca m-am dus la alt dr ptr reteta. Mi-a dat septovag si cervugid, si apoi mi-a zis sa vin iar la control. Nu m-am mai dus nici in ziua de azi din 3 motive: 1. nu mi-a trecut acea scurgere 2. am ramas traumatizata de prima vizita la ginecolg 3. locuiesc in alta tara. Incet am inceput sa uit de experienta si mi-am reluat viata, cu tot cu scurgere. Insa de curand am primti in posta invitatie de la medicul de familie ptr testul HPV (pentru ca asa e aici, te invita anual, pe gratis). Problema e ca pe acea brosura mi-am descoperit toate simptomele unui cancer cervical: scurgeri abundente, dureri la contactul sexual, dureri abdominale inferioare (crampe cervicale), sangerari intre menstre. Asa ca i-am cerut mamei sa imi trimita iar tratamentul de cervugid + septovag prin posta, si l-am reinceput, de data asta sunt hotarata sa il iau pe tot si cu mai multa strictete (data trecuta l-am luat mai in dorul lelii). Nush daca a mai trecut cineva prin asa ceva, dar acum am dezvoltat o fobie groaznica de ginecologi. Toata ziua ma gandesc la cancer si la faptul ca o sa mor de tanara si cu zile, dar la ginecolg simt ca nu mai pot calca. Nu situ ce sa fac. De asta dragi ginecologi, aveti grija cum tratati pacientii, pot muri cu zile si numai din cauza socurilor pe care le administrati pacientilor mai sensibili!  supa

#2 2011-05-30 00:05:02

denise_dd
Full member
Inregistrat: 2011-04-17
Site

Re: experienta f urata la ginecolog

Imi primul rand imi pare tare rau pentru experienta ta nefericita ! sad
In al doilea rand eu cred ca in strainatate nu si-ar permite medicii sa isi trateze pacientii asa cum se practica prin Romania , asa ca te-as sfatui sa iti faci curaj sa mergi acolo la un control, pentru sanatatea ta ! Pentru ca , cu siguranta trebuie sa trecem peste toate neplacerile de genul acesta pentru a fi sanatosi si a avea o viata linistita. 
Din pacate m-ai cam speriat si pe mine , tinand cont ca nu am mers pana acum la ginecolog si aveam in vedere alegerea unei doamne doctor, macar prima data , pentru ca nu stiu cat curaj am sa merg la un domn doctor ...
Parerea mea este ca trebuie sa mergi la doctor si sa te gandesti la tine, la sanatatea ta si in acelasi timp la cei dragi tie .
Sanatate !

#3 2011-05-30 00:10:28

eueu10
Full member
Inregistrat: 2010-10-09

Nu trebuie sa te gandesti la cancer,pt ca nu este cazul la tine,ti-a iesit bine primul Pap,clasa II,si e normal pt cele ce si-au inceput viata sexuala..daca aveai cancer iti iesea clIII sau IV,probabil ai avut o infectie urata,si din cauza asta sa fie colul inflamat si sa sangereze la atingerea lui,sau cine stie o rana pe col,care se trateaza foarte usor daca e vb de asa ceva..daca s-a purtat urat acel medic,asta nu inseamna ca toti se poarta,ai avut ghinionul sa nimeresti unde nu trebuie..nu trebuie sa traiesti cu spaima asta,si sa mergi altundeva sa te consulte frumos si sa-ti faci si niste analize bacteriologice la secretie,sa vezi ce produce acea infectie..testul HPV il faci in momentul in care Pap-ul nu iese ok,apar ceva modificari..durerile acelea abdominale poate sa fie de la infectie,si posibil o anexita...imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva,dar trebuie sa fi tare si sa-ti cauti de sanatate,nu trebuie sa renunti pt un medic incompetent...ar fi bine sa postezi toata analiza,ca sa vedem exact ce ai ..bafta

Ultima oara a fost editat de eueu10 (2011-05-30 00:12:41)

pc

#4 2011-05-30 00:30:36

amalia2011
Membru

va multumesc ptr incurajari. denise, si mie mama inca de prima data mi-a zis sa aleg un dr barbat ca sunt mai buni, dar eu nu si nu,c a vreau femeie. acum desigur, poate ca sunt exceptia care intareste regula, dar m-a vazut ca tremuram de emotii inca inainte sa ma pun pe masa (frica de necunoscut, nu stiam daca o sa doara etc) si se pare ca tot nu i-a pasat.
eueu, asa e, atunci era II acum trei ani, dar ma gandeam sa nu fi evoluat in III... sad bineinteles ca ma batea gandul sa ma duc avand in vedere simptomele, si faptul ca aici e gratuit, dar nu stiu daca mai fac fata (psihic) la inca un "tratament" dispretuitor. Ptr ca ma gandeam ca, fiind imigranta, ma va trata (iar) urat. Prima data m-am dus increzatoare si plina de optimism, si am iesit din cabinet tremurand si in lacrimi... tratata de parca aveam raie, lepra sau jigodie. oricum dra in cauza e o tipa de la Policlinica cu Plata din Ct, nu ii mai retin numele. Are max 40 de ani si e frumusica la fatza, dar o bestiuta...   Vad eu ce fac...supa

Ultima oara a fost editat de amalia2011 (2011-05-30 00:39:53)

#5 2011-05-30 00:43:19

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

daca papanicolaul tau era clasa II ma indoiesc ca ai avea cancer acum.
gandeste-te ca doar mergand la doctor vei afla ce ai si vei putea rezolva problema. chiar daca ai o simpla infectie, trecerea timpului nu va face decat sa o cronicizeze si sa o rezolvi mult mai greu.
si eu am avut o secretie mai abundenta ani la rand, am citit ca este chiar in regula. dupa mai mult timp am mers la doctor si am descoperit o modificare la nivelul colului. am ales sa fac o interventie si acum acea secretie a disparut.
iar pana sa gasesc un doctor in care sa ma incred si cu care sa pot comunica am incercat vreo 6.
trebuie doar sa iti vezi interesul si sa nu bagi in seama oamenii de genul ginecoloagei la care ai fost. ignor-o! alege sa mergi la cineva mai priceput si care poate sa aiba grija de tine. nu merita ca viata ta sa se opreasca din cauza unui astfel de personaj!

apoi, as zice sa nu repeti tratamentul fara sa ai un diagnostic pus in prezent. chiar daca ai exact aceleasi simptome, lucrurile evolueaza, la 2 ani difernta poti primi un tratament mai eficient.

Publicitate

loading...

#6 2011-05-30 01:06:53

amalia2011
Membru

multumesc lavinia ptr sfaturi. o sa tin cont de ele si o sa incerc se le ignor remarcile data viitoare, desi nu stiu cand voi prinde curaj pentru aceasta "data viitoare". sper pana max. in toamna sa imi fac curaj si sa merg. ai dreptate ca tratamentul dupa doi ani poate fi diferit, dar am tot citit de acest cervugid numai de bine si ...na. plus ca astia cu brosura lor m-au speriat f tare si asta a fost primul meu instinct (stiind de data trecuta ca tre sa ma tratez si apoi sa ma reintorc ptr pap). of of, cine a mai inventat si bolile astea...  grater

dar deja ma simt mai usurata ca am vbit deschis cu voi despre aceasta problema a  mea care ma macina si imi provoaca depresii

Ultima oara a fost editat de amalia2011 (2011-05-30 01:43:40)

#7 2011-05-30 06:29:53

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

Eu cand am mers prima data am ales un cabinet privat si tot la o doamna doctor am mers si am fost multumita. A avut rabdare cu mine cu toatele s-a purtat frumos si nu am avut probleme. Eu una am facut candida si m-am dus si dupa ce am terminat tratamentul sa vad ce mai e pe acolo. Frotiu clasa II iese pt infectii si ala iese de obicei cam tuturor, nu ar fi trebuit sa te sperii din cauza asta. Cum a zis cineva mai sus nu are rost sa iti neglijezi sanatatea din cauza unui medic tampit. Gandeste-te ca si in viata sunt oameni tamptiti dar nu sunt toti asa. Iar daca ti-a venit gratuit hartia aia, eu zic ca ar fi bine sa profiti din plin si sa te duci. Eu nu cred ca o sa dai peste aceiasi trauma. Eu una as fi facut scandal si i-as fi zis "cucoana, daca nu ai chef de pacienti la ce te-ai mai facut medic? Lasa-te de meserie ca habar nu ai ce e aia etica" si nu as mai fi trecut veci pe acolo. Asa ca profita de sansa asta si nu mai fi emotiva e vorba de SANATATEA TA. Bafta puss

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#8 2011-05-30 09:51:18

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

eu am fost la o multime de ginecologi ( e drept, pe recomandari, nu la intamplare) si am fost tratata intotdeauna foarte bine. tu ai avut mult ghinion, imi pare sincer rau ca ai trecut prin asa ceva, cred ca te-ai simtit groaznic. dar e pacat ca din cauza asta sa eviti sa mai mergi la ginecolog.
sfatul meu este sa treci peste orice retinere si sa mergi la medic. cel mai probabil este ceva minor si perfect tratabil ( nici vorba de cancer cu Papanicolau clasa II) dar nu este cazul sa neglijezi. ceva minor se poate transforma, mai devreme sau mai tarziu in ceva mai grav si sa vezi atunci regrete...
sanatate si succes!

#9 2011-05-30 22:38:13

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Nu lua Cervugidul de capul tau. Raspunsul pentru scurgere ar trebui sa il gasesti la un examen de cultura din secretie vaginala (si doar daca iti descopera cauza care a generat scurgerea, ar trebui sa iti prescrie un anumit tratament); separat, mai poti face analize de chlamydia si ureaplasma+mycoplasma (acestea doua, gasite pozitive, se trateaza in primul rand cu antibiotic pe cale orala, Cervugidul fiind optional), in cazul in care examenul de cultura din secretie nu arata exact "cauzatorul" secretiei abundente.
Scurgerea se datoreaza, cel mai probabil, unui dezechilibru al florei ce a dus la o infectie - trebuie vazut ce iese la analiza de cultura. Oricum, stai linistita, asa ceva este cat se poate de banal si perfect tratabil (insa doctorii, cel putin in Romania, dau tratament dupa ureche box , fara a sti exact ce anume infectie are femeia va ). Cervugid se prescrie doar daca e cazul de Metronidazol si Cloramfenicol aplicate local; si se iau cu precautie, mi se pare ca se pot lua maxim doua cure (a cate 10-12 ovule) pe an.
Am uitat sa zic, clasa II la Papanicolau e ok, nu indica probleme mari, decat o inflamatie; si cam toate femeile active sexual au clasa II.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-05-31 15:08:43)

#10 2011-06-02 20:24:58

amalia2011
Membru

va multumesc ptr cuvintele de incurajare. imi pare si mie rau ca nu m-am luat de ea sau macar sa ii fi facut o plangere, dar cred ca ma bulversase situatia. si in mom alea oricum te simti vulnerabila ca femeie, stai acolo pe masa aia, dezbracata de la brau in jos, cu un instrument metalic intre picioare - automat in inferioritate fata de ea. daca as fi masochista m-as duce inca o data la ea, si daca s-ar comporta la fel, ar trebui sa termin ce ar fi trebuit de la inceput sa fac (adica plangere si scandal  box ) dar nu stiu daca as fi asa puternica, incat sa mai dau ochii cu fiinta aia, care intr-adevar, a uitat ce inseamna etica profesionala. (v-am zis, ca deja tremuram dinainte sa intru in cabinet, si i-am spus si ei asta, ptr ca era prima mea experienta de genul asta si nu stiam la ce sa ma astept de la acest test. insa ea parca a profitat de frica mea. si m-a lasat cu impresia ca a doua zi o sa mor, asa e de grav totul, plus ca sunt ultimul om din cauza asta. ce sa mai... o cretina...)
si mama mea mi-a spus la fel, ca a fost la zeci de dr pe parcursul vietii ei, si niciodata nu a patit asa ceva. a ramas la fe lde socata ca si mine; a fost si pe vremea lui ceausescu, si acum, si nu s-a purtat nimeni urat cu ea pe masa aceea.

in leg cu cervugidul, nu il iau chiar in totalitate de capul meu, ptr ca asta mi-a recomandat urmatorul medic (barbat) la care m-am dus cu rezultatul analizei. parca de cand il iau nu mai am asa crampe pelvine, si nici sangerari intermenstruale.

oricum daca e cineva din CT, evitati Policlinica cu Plata... Sper sa ii aflu si numele curand si o sa il scriu la "Asa nu" spranceana Oricum ce-mi mai aduc aminte e ca are un nume de familie ciudat, care suna ca un nume de barbat, ceva in genul Dan sau Paul...

Ultima oara a fost editat de amalia2011 (2011-06-02 20:46:21)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.