homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare rezultat secretie vaginala-10


#172 2013-10-21 13:50:41

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27
Mesaje: 27738

Re: Interpretare rezultat secretie vaginala

cu placere. sanatate!


regulament forum
Stefan, 6 ani.

Online

 



#173 2014-03-30 21:07:40

alina24
New member
Inregistrat: 2009-03-03
Mesaje: 18

Re: Interpretare rezultat secretie vaginala

Imi puteti spune ce am vizavi de aceste rezultate? 

Multumesc.


Trichomonas vaginalis - Absent
EXAMEN SECRETIE VAGINALA (BACTERIOLOGIC, MICOLOGIC, ANTIBIOGRAMA, ANTIFUNGIGRAMA LA NEVOIE)
Rezultat:
Staphylococcus aureus - absent
= Prezent Streptococcus agalactiae (grup B)
Obs: Pe mediile de cultura s-au dezvoltat colonii de Streptococcus agalactiae (grup B).
= Prezent Levuri
Obs: Pe mediul Sabouraud s-au dezvoltat colonii de Candida albicans.

EXAMEN MICROSCOPIC PE FROTIU COLORAT
Celule epiteliale poligonale = Relativ frecvente
Celule epiteliale rotunde = Rare
Celule cu aspect de "clue cell" = Absente
Leucocite = Frecvente
Hematii = Absente
Levuri = Frecvente
Inmugurite = Prezente
Hife, pseudohife = Prezente
Flora microbiana
Relativ frecventa flora lactobacilara.
Rari bacili Gram negativi.
Rari coci Gram pozitivi, izolati si in perechi.

EXAMEN SECRETIE COL (BACTERIOLOGIC, ANTIBIOGRAMA LA NEVOIE)
Rezultat
Staphylococcus aureus - absent
Streptococi alfa/beta hemolitici - absent
Enterobacteriaceae - absent
Pseudomonas spp - absent
Haemophilus spp - absent
Neisseria gonorrhoeae - absent
= Prezent Streptococcus agalactiae ( grup B )
Comentariu
Pe mediile de cultura s-au dezvoltat colonii de Streptococcus agalactiae (grup B).

Offline

 

#174 2014-03-30 21:43:29

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27
Mesaje: 27738

Re: Interpretare rezultat secretie vaginala

ai infectie cu streptococ de grup B si candida. ar trebui sa ai antibiograma si antifungigrama pentru ele pe baza carora vei primi tratament.


regulament forum
Stefan, 6 ani.

Online

 

#175 2014-03-30 21:44:24

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 122520

Re: Interpretare rezultat secretie vaginala

ai candida si streptococ b, nu e nimic grav, presupun ca ai si antibiograma si antifungigrama conform carora vei primi tratament

Online

 

#176 2014-04-12 09:38:53

Ileana
Membru
Inregistrat: 2014-04-12
Mesaje: 3

Re: Interpretare rezultat secretie vaginala

Buna ziua...ma puteti ajuta si pe mine cu o interpretare a rezultatului secretiei vaginale
EXAMENE DIN SECRETII VAGINALE
Cultura (inclusiv antibiograma)
ANALIZE

REZULTATE

INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

Cultura    Pe mediile de cultura insamantate s-au dezvoltat colonii de ESCHERICHIA COLI(4+).
In functie de contextul clinic, medicul va aprecia oportunitatea tratamentului conform antibiogramei.      
Antibiograma: Sensibil    Amikacin, Amoxicilina, Amoxicilina+Ac Clavulanic, Ampicilin, Ampicilin+Sulbactam, Cefaclor, Cefoperazone, Ceftazidim, Ceftriaxon, Cefuroxime, Ciprofloxacin, Gentamicin, Norfloxacin, Ofloxacin, Piperacilin+Tazobactam, Piperacilina, Trimetoprim/Sulfametoxazol      
Examen microscopic colorat
ANALIZE

REZULTATE

INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

Celule epiteliale poligonale    relativ frecvente      
Celule epiteliale rotunde    absente      
Celule cu aspect de clue-cells    absente      
Leucocite    relativ frecvente      
Hematii    absente      
Trichomonas vaginalis    nu se observa      
Levuri    nu se observa      
Flora microbiana    predomina flora lactobacilara;
relativ frecventi bacili Gram-negativi.

Offline

 

 Publicitate


loading...

#177 2014-04-12 09:53:48

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 122520

Re: Interpretare rezultat secretie vaginala

dupa cum scrie la cultura, ai o infectie cu e-coli, o sa primesti tratament confirm antibiogramei

Online

 

#178 2014-04-12 10:41:37

Ileana
Membru
Inregistrat: 2014-04-12
Mesaje: 3

Re: Interpretare rezultat secretie vaginala

Multumesc mult pentru raspuns..am sa merg zilele ce urmeaza, la medic...sper sa nu fie ceva grav...multumesc inca o data

Offline

 

#179 2014-04-12 10:58:34

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 122520

Re: Interpretare rezultat secretie vaginala

nu e grav, oricum e sensibil la toate anitbioticele, are medicul de unde alege

Online

 

#180 2014-04-12 11:08:59

Ileana
Membru
Inregistrat: 2014-04-12
Mesaje: 3

Re: Interpretare rezultat secretie vaginala

Deja sunt sub tratament cu antibiotic..poate am norocul si scap mult mai repede :-)

Offline

 

#181 2014-04-29 18:39:48

crid
Full member
Inregistrat: 2012-01-03
Mesaje: 329

Re: Interpretare rezultat secretie vaginala

Hristos A inviat!
M-ati putea ajuta si pe mine cu o interpretare a urmatoarelor analize?

Ex. citobacteriologic secretie vaginala
Frecvente celule epiteliale superficiale si intermediare.
Rare PMN.
Frecventi bacili Doderlein.
Relativ frecventi cocobacili gram negativ.
Absente levuri. Absent Trichomonas vaginalis.
 
Ex. bact. secretie uretrala, vaginala, col
Culturi in conditii aerobe:
- nu s-au dezvoltat colonii bacteriene
Cultura fungi - negativa


Aprox 1 an si jumatate am tot refacut analizele si imi iesea la secretie Streptococ de grup B si normal ca aveam si antibiograma aferenta.
Acum nu stiu ce sa inteleg referitor la cocobacilii aceia, mai ales ca nu am nici o antibiograma langa analiza si nici de streptococ nu mai zice nimic.


Mai am si unele analize la sange. va rog sa ma ajutati cu o interpretare si a lor, daca puteti.
Mentionez ca sunt facute dupa o pauza de 3 luni de la ac.

Hemoleucograma completa
Test                                        Rezultat                            Interval de referinta                                 
       
Nr. eritrocite                            5.33 *106 /?l                3.8 - 5.1 *106 /?l
Hemoglobina                              15 g/dL                           11.7 - 15.5 g/dl
Hematocrit                                  43.8 %                             34 - 45 %
VEM                                           82.2 fL                             81 - 100 fL
HEM                                          28.1 pg                            27 - 34 pg
CHEM                                        34.2 g/dL                         32 - 36 g/dl
RDW-CV                                    14 %                               11.5 - 14.5 %
Nr. leucocite                              7 *103 /?l                        4.0 - 11.0 *103 /ul
% Neutrofile                              57.3 %                             45 - 80%
Nr. neutrofile                               4.01 *103 /?l                  2.0 - 8.0 *103 /?l
% Eozinofile                                2.7 %                             0 - 7%
Nr. eozinofile                                0.19 *103 /?l                 0.0 - 0.7 *103 /?l
% Basofile                                    0.4 %                            0-2%
Nr. basofile                                   0.03 *103 /?l                 0.0 - 0.2 *103 /?l
% Limfocite                                30 %                               20 - 55%
Nr. limfocite                                2.1 *103 /?l                    1.0 - 4.0 *103 /?l
% Monocite                                9.6 %                              0 - 15%
Nr. monocite                              0.67 *103 /?l                    0.0 - 1.0 *103 /?l
Nr. trombocite                           305 *103 /?l                      150 - 450 *103 /?l
VTM                                          11.5 fL                              7.4 - 10.4 fL
PCT                                          0.35 %                              0.16 - 0.48 %
PDW                                          15.4 %                             12 - 16.5 %



Coagulare/Hemostaza
Test
                            Rezultat
                                                                          Interval de referinta

PT               Timp - 13.3 s
                  Activitate de protrombina - 81.24 %
                 INR - 1.13 -
                                                                                  9.5-14.5 secunde
                                                                                  72-144%
                                                                                  Fara tratament anticoagulant:;
                                                                                  inr - 0.81-1.20;
                                                                                  Pacienti in tratament cu anticoagulante orale: ;
                                                                                valoarea INR este stabilita de medicul curant in functie de indicatia terapeutica;




Biochimie
Test
                           Rezultat
                                                           Interval de referinta

Glucoza serica       84 mg/dL                 60 - 105 mg/dL
Colesterol total      194 mg/dL               Nivel optim: <200 mg/dl
                                                          Nivel de atentie: 200-240 mg/dl
                                                          Nivel de risc: >240 mg/dl
HDL- Colesterol       44 mg/dL                Risc scazut : > 60 mg/dL
                                                           Risc moderat : 40 -59 mg/dL
                                                           Risc crescut : < 40 mg/dL;
LDL-Colesterol         136 mg/dL              Nivel optim: <100 mg/dL
                                                            Risc scazut: 100 - 129 mg/dL
                                                            Risc moderat: 130 - 159 mg/dL
                                                            Risc crescut: 160 - 189 mg/dL
                                                             Risc foarte crescut: >=190 mg/dL
Trigliceride             72 mg/dl                    Nivel convenabil: < 150 mg/dl
                                                              Nivel de atentie: 150-199 mg/dl
                                                              Nivel de risc crescut: 200-499 mg/dl
                                                              Nivel de risc foarte crescut:>= 500 mg/dl
TGO                      32 U/L                         < 34 U/L
TGP                       36 U/L                         < 55 U/L

Ultima oara a fost editat de crid (2014-04-29 18:41:42)


That which doesn't kill us makes us stronger!

Offline

 

#182 2014-04-29 18:58:55

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27
Mesaje: 27738

Re: Interpretare rezultat secretie vaginala

cocobacilii nu pun probleme daca culturile sunt negative. deci rezultatul tau este unul bun. la restul analizelor nu ma pricep, mai asteapta pareri.


regulament forum
Stefan, 6 ani.

Online

 

#183 2014-04-29 19:03:37

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 122520

Re: Interpretare rezultat secretie vaginala

pai restul vad ca sunt in limitele normale toate
VTM (volumul trombocitar mediu) e putin peste, dar mie mi s-a explicat intr-o situatie similara ca nu e neaparat relevant, depinde de cum s-a recoltat... mai ales ca toate celelalte sunt ok

Online

 

#184 2014-04-29 19:24:49

crid
Full member
Inregistrat: 2012-01-03
Mesaje: 329

Re: Interpretare rezultat secretie vaginala

deci nu am de ce sa ma ingrijorez pt ca au fost culturile negative.
Dar cocobacilii aia suunt acolo?
adica dc apare vreo cultura de ceva... (de genul candida, ca tot intentionez sa reiau ac) sa ma ingrijorez?

Merci

Ultima oara a fost editat de crid (2014-04-29 20:03:24)


That which doesn't kill us makes us stronger!

Offline

 

#185 2014-04-29 19:42:30

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27
Mesaje: 27738

Re: Interpretare rezultat secretie vaginala

mediul vaginal nu este unul steril, este normal sa existe diverse vietati pe acolo. daca era ceva patogen, crestea cand se faceau culturile.


regulament forum
Stefan, 6 ani.

Online

 

#186 2014-05-13 14:24:28

onyca
Sr. member
De la: N-E
Inregistrat: 2007-07-10
Mesaje: 1314

Re: Interpretare rezultat secretie vaginala

Buna,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o interpretare a urmatoarelor analize (le scriu doar pe cele care sunt ingrosate, ca fiind cu probleme):

Hemoleucograma completa - sange:
MONO% = 7.8 (interval biologic de referinta: 3.0 - 7.0)
MCH = 32.1 (interval biologic de referinta: 27.0 - 31.0)

Hematologie - sange:
VSH = 23 (interval biologic de referinta: 0 - 20)

Biochimie:
COLESTEROL TOTAL = 198.7 (interval biologic de referinta: 134 - 190)

Biochimie urinara:
Ph = <5.0 (interval biologic de referinta: 5 - 8)

Sediment urinar:
rare saruri amorfe



Va multumesc!


vrreau si eu sa fiu miresica big_smile

Offline

 

#187 2014-06-21 16:05:03

annna
Hero member
Inregistrat: 2006-09-07
Mesaje: 2917
Site

Re: Interpretare rezultat secretie vaginala

Buna,
Ma puteti ajuta si pe mine cu o scurta interpretare a rezultatelor de mai jos?
Am programare la medic abia peste 2 saptam?ni si as vrea sa stiu daca totul este in regula.

Ex. microscopic pe frotiu (preparat proaspat si/sau colorat)    14/06/2014
Flora bacteriana          Flora microbiana mixta Gram pozitiva si Gram negativa. Absenta flora lactobacilara.    
Celule epiteliale poligonale          relativ frecvente    
Celule epiteliale rotunde          rare    
Celule cu aspect de "clue cell"          absente    
Leucocite          rare    
Hematii          absente    
Trichomonas vaginalis          absent    
Levuri          absente    

Multumesc mult,
Ana


El, poate e singurul ce poate
Sa-mi promita, sa ma minta ca o sa treaca toate... smile

Offline

 

#188 2014-06-21 16:10:53

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 122520

Re: Interpretare rezultat secretie vaginala

e ok, mai putin faptul ca nu ai lactobacili (flora "buna " a vaginului), deci ar fi bine sa folosesti niste ovule cu lactobacili pentru refacerea florei

Online

 

#189 2014-06-21 16:15:08

annna
Hero member
Inregistrat: 2006-09-07
Mesaje: 2917
Site

Re: Interpretare rezultat secretie vaginala

Multumesc mult!
Zi frumoasa


El, poate e singurul ce poate
Sa-mi promita, sa ma minta ca o sa treaca toate... smile

Offline

 

#190 2014-06-25 19:13:15

annna
Hero member
Inregistrat: 2006-09-07
Mesaje: 2917
Site

Re: Interpretare rezultat secretie vaginala

Buna,
Acum daca m-ati ajutat, profit sa va cer parerea si despre Papanicolau.

Citologie cervico-vaginala Babes Papanicolaou in mediu lichid    14/06/2014
Data ultimei menstruatii          08.06.2014    
Scanare computerizata          DA    
Interpretare manuala          DA    
Satisfacator          DA    
Satisfacator celule endocervicale          DA    
NILM (frotiu negativ pentru leziuni intraepiteliale sau maligne)          DA    
Modif. florei vaginale sugestiva pt. vaginoza bacteriana          DA    
Modif. cel react. asoc. cu Inflamatia          DA    
Rep. dupa tratament          DA    
Rep. la 6 luni          DA    
Concluzii          Frotiu negativ pentru leziune intraepiteliala sau maligna. Modificari celulare reactive asociate inflamatiei. Flora vaginala sugestiva pentru vaginoza bacteriana. Se recomanda repetarea testului Pap peste 6 luni.    


Va multumesc mult!
Ana


El, poate e singurul ce poate
Sa-mi promita, sa ma minta ca o sa treaca toate... smile

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului



© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.