homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Se poate bebe in prima luna fără pastile?

#1 2011-06-06 11:40:26

aura_ro
New member
Inregistrat: 2007-01-18

Se poate bebe in prima luna fără pastile?

Ultima menstruatie a fost pe data de 1 mai, azi dimineața am făcut un test barza, au ieșit 2 lini dar m-am uitat după vreo 15 min de c?nd am făcut testul si una din ele era foarte Putin vizibila. S?mbăta am fost in oraș si am băut un gin tonic si ieri mi-a fost greata toată ziua azi iar am senzatie de greata si ?mi simt ovarele umflate. E posibil sa fiu ?nsărcinată?

#2 2011-06-06 11:42:27

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: Se poate bebe in prima luna fără pastile?

Testele Barza dau rateuri. Mai fa un test de la alta firma, si asigura-te ca l-ai facut la minim 3 saptamani de la contactul cu risc.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2011-06-06 12:04:34

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

si ca sa-ti raspund la intrebare, da se poate.

#4 2011-06-06 12:41:41

adeady
New member
Inregistrat: 2011-06-06

buna,iau miligest de aproape doi ani,aseara eu si sotul meu am decis ca trebuie sa mai vina un bebe. ne gandim de ceva timp la acest lucru si aseara in sfarsit am decis ca ar trebui sa renunt la antcc. ce se intampla daca renunt acum cand sunt la a 6 a pastila?de ce trebuie terminat flaconul? si cat timp nu am voie sa raman insarcinata,pt a nu afecta bebele? multumesc anticipat

#5 2011-06-06 12:48:12

hai_faiv
Hero member
De la: bubulina gospodina
Inregistrat: 2008-08-18

daca te opresti la a 6a pastila, o sa ti se deregleze menstruatia si mai rau, sau nici nu o sa iti vina si o sa crezi ca e sarcina. mai bine iei toata folia si apoi, cand faci pauza nu mai iei nimic. se poate ramane insarcinata chiar dupa oprirea anticonceptionalelor, insa e recomandabil pauza de cam 1 luna ca sa isi revina organismul si sa aiba ovulatie ca inainte.

When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history.

Publicitate

loading...

#6 2011-06-06 13:00:24

adeady
New member

ms frumos. ok termin flaconul,ma protejez o luna si apoi sa zicem ca raman insarcinata imediat,nu afecteaza cu nimic viitorul bebelush? am mai vorbit cu prietene si toate zic ca cel putin 6 luni nu e bine sa ramai insarcinata dupa anticc pt ca poate afecta bebele.e sau nu adevarat?

#7 2011-06-06 13:04:27

yoyolina
Moderator

Si eu citisem acum recent un articol conform caruia pastilele provoaca anomalii congenitale la bebei, dar sincer nu cred.
Singurul motiv pt care nu m-as apuca de bebe imediat dupa renuntarea la pastile ar fi ovulatiile multiple. Vreau copii, dar nu risc sa ma trezesc cu mai mult de 2 o data.

#8 2011-06-06 13:08:23

hai_faiv
Hero member
De la: bubulina gospodina
Inregistrat: 2008-08-18

nu trebuie sa te protejezi o luna dupa... e doar o chestie ce a spus-o doctorul matusii mele si am recomandat si eu. nu afecteaza oricum cu nimic daca ramai insarcinata exact dupa ce termeni pastilele.
anticc nu afecteaza sarcina, doar daca esti insarcinata si continui sa iei anticc (in nestire de cauza) (dar nici atunci)

doctoressa spunea: nu exista nici un risc din pricina niciunei pastile pentru sarcina sau pentru mama.

deci stai linistita. puss

When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history.

#9 2011-06-06 13:09:50

adeady
New member

eu am deja unul si clar mai vreau inca unul,dar doar inca unul.deci merci. am un baietel de 3 ani si 2 luni si ne am gandit ca e timpul sa mai vina unul. a fost cam greu sa ne hotaram sa renunt la anticc. dar tot nu stiu cat trebuie sa astept dupa ce le intrerup ca sa raman insarcinata,fara probleme la bebel,sau fara mai multi odata. pls spuneti mi si mie cam dupa cate luni ar fi cel mai sanatos si mai indicat?

#10 2011-06-06 13:11:32

yoyolina
Moderator

eu personal zic ca dupa prima menstruatie de dupa pastile poti sa te apuci de treaba smile

#11 2011-06-06 13:13:48

adeady
New member

hai_faiv a scris:

nu trebuie sa te protejezi o luna dupa... e doar o chestie ce a spus-o doctorul matusii mele si am recomandat si eu. nu afecteaza oricum cu nimic daca ramai insarcinata exact dupa ce termeni pastilele.
anticc nu afecteaza sarcina, doar daca esti insarcinata si continui sa iei anticc (in nestire de cauza) (dar nici atunci)

doctoressa spunea: nu exista nici un risc din pricina niciunei pastile pentru sarcina sau pentru mama.

deci stai linistita. puss

multumesc frumos pentru ajutor esti o dragutza.

#12 2011-06-06 13:14:55

yoyolina
Moderator

cel mai bine e sa vb cu un doctor, pt ca si faza cu ovulatiile multiple s-ar putea sa fie un mit, ca si cel cu afectiunile la bebe.

#13 2011-06-06 13:19:20

adeady
New member

yoyolina a scris:

cel mai bine e sa vb cu un doctor, pt ca si faza cu ovulatiile multiple s-ar putea sa fie un mit, ca si cel cu afectiunile la bebe.

din pacate nu sunt in tara,o sa ajung deabea p la jumatatea lui august si am vrut sa ma documentez si de pe net. aici nu merg la dr pt ca nu sunt obisnuita. vreau sa merg in tara sa mi se vorbeasca pe limba mea sa inteleg totul bine. sti cand esti intro tara straina apelezi mai des la net decat la medici d aici. bineinteles daca er fi nevoie neaparat as merge,dar asa nu e nicio graba pana la urma.  smile

#14 2011-06-07 07:36:48

aura_ro
New member
Inregistrat: 2007-01-18

Multumesc ptr raspunsuri, dar Mai am o intrebare, daca sunt insarcinata nu e prea devreme sa am senzatie de greata? Ultima menstruatie a fost pe 1 mai, dar contactul cu risc nu știu exact c?nd a fost sad

#15 2011-06-07 08:32:14

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

yoyolina a scris:

Si eu citisem acum recent un articol conform caruia pastilele provoaca anomalii congenitale la bebei, dar sincer nu cred.
Singurul motiv pt care nu m-as apuca de bebe imediat dupa renuntarea la pastile ar fi ovulatiile multiple. Vreau copii, dar nu risc sa ma trezesc cu mai mult de 2 o data.

eu tocmai din acest motiv voi incerca sa raman insarcinata imediat dupa pastile tongue

aura, noi ca indivizi suntem diferiti, e posibil sa fie greturi de sarcina chiar daca sarcina este foarte mica (desi se spune ca dupa 1 luna jumate/doua se instaleaza greturile  dupa ce incepe sa bata inima lui bebe la 5-6 sapt) sau este posibil sa fie dorinta ta foarte mare de a fi insarcinata si de a aavea aceste simptome (autosugestie)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.