Demersuri legale
- Emilya
- Platinum member
- De la: munte
- Inregistrat: 2006-07-16
- Site
Demersuri legale
Scriu aici in cazul in care e un avocat prin zona sau altcineva care sa pricepe poate ma lamuresc si eu o data ptr totdeauna. Situatia sta in felul urmator:
-Tatal meu are o sora -Ambii parinti (bunicii meu sunt morti, bunicul din 2000 iar bunica din 2004) -Bunicii au avut in proprietate un teren pe care se afla casa in care locuiesc eu acum si in care au locuit si ai mei inainte sa plece din tara. -Impozitul anual e platit pe sora tatalui meu, iar toate utilitatile sunt platite de mine. -parintii mei mai au un teren cumparat (de fapt lasat mostenire) de o matusa. Sora tatalui meu are si ea o casa construita in 2009 plus inca alte terenuri -noi nu locuim in toata casa, doar in 2 camere plus o constructie anexa ridicata de ai mei
Problema e urmatoarea: matusa mea nu vrea sa renunte la partea ei de teren (si implicit de casa), ea ar vrea sa existe 2 proprietari: ea si tata, ceea ce noua (mie si parintilor mei) nu ne convine din urmatoarele motive: -tata nu poate construi/moderniza nimic aici pentru ca ... nu e proprietar -matusa vine in fiecare saptamana si isi da aere de sefa ceea ce e foarte deranjant pentru mine care locuiesc aici. -casa trebuie restaurata pentru ca a inceput sa se deterioreze si mi-e teama ca o sa ne casa in cap in curand
Intrebarea mea: ce se poate face? Eu si ai mei nu tinem neaparat sa ramanem in casa asta dar nici nu putem sa ii cedam ei tot pentru ca tehnic vorbind eu acum nu am unde sa ma duc (mostenirea alor mei e un teren, nu o casa). Cum se procedeaza in acest gen de situatii?
Credeti-ma ca sunt disperata, nu o mai suport, nu pot sa am o sambata, o duminica, o dupa-amiaza linistita ca apare cu diverse pretexte sau cu diverse persoane.
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Site
Re: Demersuri legale
Pe terenul asta, cine a ridicat casa? Terenul cui ii revine? Casa cui ii revine? daca bunicii nu au facut acte pentru unul din copii (adica pt tatal tau) are dreptul la jumatate.
Ultima oara a fost editat de sunshine16 (2011-06-08 10:29:40)
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- Emilya
- Platinum member
- Site
bunicii au ridicat casa in 1960 si nu nu exista acte pentru niciunul dintre mostenitori
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- sunshine16
- Banat
- Site
Foarte nasol... atunci si ea are aceleasi drepturi. Poate reusiti sa va intelegeti pe cale amiabila, altfel... nu prea ai ce sa ii faci.
- Emilya
- Platinum member
- Site
pai nu pot sa cer eu (taica-miu de fapt) dezbaterea mostenirii? daca ea nu cedeaza nu poate fi "obligata" legal sa ii dea lu taica-miu jumatate din valoarea terenului daca vrea sa ramana al ei? asa mi s-ar parea normal
- sunshine16
- Banat
- Site
Ba da, normal ca puteti sa faceti asta si ar trebui s-o faceti. Doar ca o sa dureze cativa ani buni... oricum, tu nu ar trebui sa pleci de acolo. Spune-i ca asa cum are ea drepturi, la fel are si tatal tau.
- Emilya
- Platinum member
- Site
ea nu mi-a zis niciodata sa plec dar in schimb vine si ma freaca la cap "De ce nu e maturat in curte?" "De ce sunt 2 fire de iarba crescute nush unde" etc. Vine in "inspectie" si mie imi vine sa ii crap capul
- alinda
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-01-07
Emilya, de drept casa revine in cota parte de 1/2 tatalui tau, cealalta cota parte de 1/2 este a matusii tale. voi sigur ca ar trebui sa faceti succesiunea dupa bunici (adica tatal tau si matusa ta trebuie sa faca asta) - deocamdata casa e pe numele bunicilor decedati, nu? in alta ordine de idei, nici tatal tau si nici matusa ta nu pot fi obligati sa-si cedeze partea unul celuilalt, au drepturi egale la mostenirea asta. voi puteti sa rascumparati partea matusii (daca ea vrea) sau matusa poate rascumpara partea tatalui tau (daca el vrea asta) si atunci ramane unul din ei unic proprietar iar celalalt primeste o despagubire in bani. daca niciunul nu doreste sa cedeze partea celuilalt, imobilul se poate vinde si banii se impart intre ei doi. dar o cale legala ca acel imobil sa revina doar tatalui tau nu exista, sora lui are aceleasi drepturi asupra imobilului ca si el.
"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison
- Emilya
- Platinum member
- Site
pe mine nu ma interesa sa o oblige sa cedeze cat sa o oblige sa ii rascumpere partea lui sau sa se vanda si sa se imparta la 2 avand in vedere ca ai mei au terenul celalalt pe care intentioneaza sa construiasca
- alinda
- Diamond member
nici la asta nu poate fi obligata, Emilya. e logic ca un cetatean sa nu poata fi obligat sa cumpere ceva daca nu vrea. la fel nu poate fi obligat sa-si vanda un bun/imobil daca nu doreste. la voi solutia este dezbaterea mostenirii (obligatorie) apoi asa-numita iesite din indiviziune care se poate realiza pe cale judecatoreasca sau prin acordul partilor (daca exista consens). mai exact, UN bun indivizibil (casa si terenul) va fi impartit in DOUA bunuri separate, respectiv se determina exact care e bucata unuia si care e bucata celuilalt. dupa ce s-a realizat aceasta operatiune fiecare poate dispune de partea lui din bun fara sa mai fie nevoie de acordul celiulalt.
Ultima oara a fost editat de alinda (2011-06-08 12:13:56)
- Emilya
- Platinum member
- Site
alinda a scris:nici la asta nu poate fi obligata, Emilya. e logic ca un cetatean sa nu poata fi obligat sa cumpere ceva daca nu vrea. la fel nu poate fi obligat sa-si vanda un bun/imobil daca nu doreste. la voi solutia este dezbaterea mostenirii (obligatorie) apoi asa-numita iesite din indiviziune care se poate realiza pe cale judecatoreasca sau prin acordul partilor (daca exista consens). mai exact, UN bun indivizibil (casa si terenul) va fi impartit in DOUA bunuri separate, respectiv se determina exact care e bucata unuia si care e bucata celuilalt. dupa ce s-a realizat aceasta operatiune fiecare poate dispune de partea lui din bun fara sa mai fie nevoie de acordul celiulalt.
Pai si casa se imparte in genul "pana aici e al tau si de aici e al meu?" E posibil asa ceva? Iar daca tata doreste sa vanda partea lui?
- alinda
- Diamond member
Emilya a scris:alinda a scris:nici la asta nu poate fi obligata, Emilya. e logic ca un cetatean sa nu poata fi obligat sa cumpere ceva daca nu vrea. la fel nu poate fi obligat sa-si vanda un bun/imobil daca nu doreste. la voi solutia este dezbaterea mostenirii (obligatorie) apoi asa-numita iesite din indiviziune care se poate realiza pe cale judecatoreasca sau prin acordul partilor (daca exista consens). mai exact, UN bun indivizibil (casa si terenul) va fi impartit in DOUA bunuri separate, respectiv se determina exact care e bucata unuia si care e bucata celuilalt. dupa ce s-a realizat aceasta operatiune fiecare poate dispune de partea lui din bun fara sa mai fie nevoie de acordul celiulalt.
Pai si casa se imparte in genul "pana aici e al tau si de aici e al meu?" E posibil asa ceva? Iar daca tata doreste sa vanda partea lui?
mai, chiar nu stiu foarte exact cum e cu casa, nu sunt de meserie dar daca faceti demersul asta tatal tau poate apoi vinde doar partea lui. pana atunci trebuie sa vanda amandoi... mergi si discuta cu un notar...
- Emilya
- Platinum member
- Site
o sa ma duc sa intreb cu siguranta. Acum sunt la partea de informare
- alinda
- Diamond member
sper ca te-am putut ajuta cat de cat
- Emilya
- Platinum member
- Site
da m-am mai luminat merci
- *joy*
- Insomniac member
- Inregistrat: 2011-02-09
Emilya a scris:[ Pai si casa se imparte in genul "pana aici e al tau si de aici e al meu?" E posibil asa ceva? Iar daca tata doreste sa vanda partea lui?
Bineinteles ca se poate asa ceva. Din cate am inteles,atat casa,cat si terenul e pe numele bunicilor decedati. Daca tatal si matusa ta vor face succesiunea,si nu vor ceda unul in favoarea celuilalt,exact asa se va face impartire:pana aici al tau si de aici al meu. Si daca tatal tau vrea sa vanda are tot dreptul...dar nu stiu cine ar cumpara jumate de casa Daca am zis ceva gresit,sa ma corecteze cineva
- cornflower
- Hero member
- Inregistrat: 2006-11-02
dreptul la succesiune il au si tatal tau si matusa ta (atat asupra terenului cat si a casei) iar pentru impartirea casei din cate stiu acesta se face in mod procentual fiecarei dintre parti revenindu-i un numar de procente
Ultima oara a fost editat de cornflower (2011-06-08 13:40:33)
- *joy*
- Insomniac member
- Inregistrat: 2011-02-09
Emilya,a mai zis cineva mai sus:toate bunurile mobile/imobile ce pot fii divizate,se impart in mod procentual(cum a zis cornflower). Cunosc un caz unde o casa+teren impartite in 3parti egale
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|