homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pot AC sa amelioreze durerile menstruale?

#1 2011-06-08 19:07:43

only1ale
New member
Inregistrat: 2011-06-08

pot AC sa amelioreze durerile menstruale?

Buna ziua. Sunt noua pe aici si dornica sa aflu cat mai multe despre anticonceptionale si tot ce tine de siguranta mea big_smile . As avea insa si eu o intrebare. In perioada menstruatiei mele ma confrunt cu grave dureri de spate, burta, varsaturi, in prima zi chiar nu pot sa stau in picioare si nici nu pot sa iau vreun medicament pe gura fiindca le vomit imediat. Folosirea anticonceptionalelor mi-ar mai ameliora din aceste probleme? Macar cat sa fiu in stare sa fac lucruri banale ca spalatul vaselor nustiu

#2 2011-06-08 20:48:37

Ioana.S5
New member
Inregistrat: 2011-03-10

Re: pot AC sa amelioreze durerile menstruale?

In primul rand trebuie sa mergi la un consult ginecologic si sa-i spui aceste probleme unui Doctor. In cazul meu anticonceptionalele si-au facut efectul..dar nu din prima luna, acum imi vine pe ne simtite! Dar repet, trebuie sa mergi la ginecolog, iar acesta sa te indrume spre ce tip de AC ai nevoie.  poate sa fie ceva mai grav ce se ascunde in spatele acestor dureri. Poate un chist...Eu iti recomand un consult grabnic! Ai grija

“Writing is like prostitution. First you do it for love, and then for a few close friends, and then for money.” Moliere

#3 2011-06-08 22:29:53

only1ale
New member

Sunt asa de cand mi-a venit menstruatia si intotdeauna mi-a fost ciuda pe alte fete ca nu simteau nimic lol. Am mai fost la consult ginecologic ca am avut niste probleme si i-am spus si cum imi e si mi-a prescris sa iau calciu inainte de venirea ciclului cu cateva zile. Azi am fost si la planning si doamna respectiva mi-a spus ca normal ar trebui sa imi calmeze durerile, dar asa sunt de ingrijorata ca parca mi le da la nimereala mi-a prezentat  vreo doua produse, ca unul e mai nou, altul mai bun,  apoi la cum imi stiu corpul care in general reactioneaza fix cum nu imi doresc, imi e ca o sa tot trebuiasca sa le schimb cesafac

Ultima oara a fost editat de only1ale (2011-06-08 22:35:32)

#4 2011-06-13 00:33:25

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

mergi la alt medic care sa nu te puna pe tine sa alegi.. ca e acelasi lucru ca si cum ai lua de capul tau. inainte de ac si eu eram la fel, 2 zile eram leguma in pat.. acum nici nu simt cand imi vine,. trebuie sa am absorbant pe mine in ziua in care stiu ca trebuie sa vina ca altfel nu am niciun simptom. dar dupa ce le lasi simptomele revin

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

#5 2011-06-14 23:21:00

only1ale
New member

Pai sincer nu stiu daca este alt planning la mine in oras nustiu... eu numai acolo am mers. Se pot lua cu prescriptie si de altundeva? :-?

Publicitate

loading...

#6 2011-06-15 08:20:56

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

de la ginecolog dar ideal e sa ti le prescrie medicul de planning.. daca insa el te pune sa alegi mai bine bazeaza-te pe un ginecolog bun din oras

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

#7 2011-06-15 09:51:17

daenarys
Vizitator

only,contraceptivele amelioreaza durerile.eu as zice sa vb cu un medic ginecolog sa faci si o ecografie transvaginala inainte sa iei poate nu strica.

#8 2011-06-15 21:33:03

only1ale
New member

Ar putea sa fie ceva mai grav? cesafac  din moment ce am vorbit asa cu un ginecolog de problemele ce le am si nu a zis nimic sa fac :-?

#9 2011-06-16 08:00:39

daenarys
Vizitator

nu sunt doctor sa iti raspund la intrebarea asta.dar ce stiu sigur e ca sunt femei care au dureri f f mari la menstra smile.si da contraceptivele le pot ameliora smile
daca nu ai incredere in doc asta mai vb cu inca unul smile

#10 2011-06-16 08:39:33

simone11
Full member
Inregistrat: 2011-01-06

only, eu zic sa mergi sa-ti faci un control amanuntit, atat gineco cat si endocrin ceva, sa faci eventual ceva ecografii, rmn...si sa tratezi exact cauza dureri si starilor naspa din timpul menstrei, nu sa o ascunzi cu ac-uri. vb si cu medicul de familie, dar fa ceva analize inainte de a incepe tratament cu ac

#11 2011-06-16 12:40:29

Ioana.S5
New member
Inregistrat: 2011-03-10

Only..poate mai grav sa fie un chist. Asta stiu din experienta. In cazul meu e un ovar marit..si din cauza asta durea..acum gata..nici nu simt. Du-te la medic!

“Writing is like prostitution. First you do it for love, and then for a few close friends, and then for money.” Moliere

#12 2011-06-16 14:04:15

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

only1ale a scris:

Sunt asa de cand mi-a venit menstruatia si intotdeauna mi-a fost ciuda pe alte fete ca nu simteau nimic lol. Am mai fost la consult ginecologic ca am avut niste probleme si i-am spus si cum imi e si mi-a prescris sa iau calciu inainte de venirea ciclului cu cateva zile. Azi am fost si la planning si doamna respectiva mi-a spus ca normal ar trebui sa imi calmeze durerile, dar asa sunt de ingrijorata ca parca mi le da la nimereala mi-a prezentat  vreo doua produse, ca unul e mai nou, altul mai bun,  apoi la cum imi stiu corpul care in general reactioneaza fix cum nu imi doresc, imi e ca o sa tot trebuiasca sa le schimb cesafac

Imi pare rau ca doctorita de la cabinetul de planning nu e suficient de ferma si de stapina pe ea...
mai departe insa, ce ai tu se numeste sindrom premenstrual, si anticonceptionalele(in principiu oricare dintre ele) au un efect extrem de pozitiv asupra lui(in sensul ca te ajuta sa te simti mult mai bine)...cauza nu este una organica si deci nu are rezolvare, e mai degraba una fiziologica si deci anticonceptionalele sunt solutia cea mai buna. Personal sunt de parere ca merita sa incerci, chiar daca eventual va trebui sa schimbi pastilele, asta nu e o problema si nici un argument sa nu te apuci sa iei...
fetele de pe forum au foarte multa bunavointa insa, in marea lor majoritate nu au nici un fel de cunostinte medicale si isi dau doar cu parerea...incearca sunt sigura sa faca o fapta buna, insa cel mai adesea genul asta de atitudine e cauza pentru care habar nu avem cu ce se maninca contraceptivele astea nici macar acum, dupa 20 ani de cind sunt pe piata romaneasca

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#13 2011-06-16 14:08:50

andreeapopa
Full member
Inregistrat: 2007-12-26
Site

pe mine m-au ajutat foarte mult anticonceptionalele,au redus cu mult perioada de sangerare cat si sindromul premenstrual,cand le-am lasat nu mi-a fost bine asa ca m-am intors la ele:)

I can be sweet,I can be tough,I can be an angel,I can be a bi*ch, I can be your friend or your worst enemy.It depends how you treat me.

#14 2011-06-16 22:08:35

only1ale
New member

Dar normal ar trebui facute ceva teste inainte sa mi se dea un anumit ac nu? am  citit pe forum numeroase mesaje in care se zicea ca din cauza nepotrivirii s-a produs o ingrasare, rau, voma etc. :-? mie asta imi e mai ales ca luna asta dau bacul si sa nu imi pice intr-o zi de scris si sa imi fie mai rau decat de obicei din cauza ca nu mi-a dat anticonceptionalele care trebuie...si inca o intrebare: pot sa imi schimb data in care sa imi vina?

#15 2011-06-16 22:16:51

andreeapopa
Full member
Inregistrat: 2007-12-26
Site

normal ar trebui facute teste hormonale insa majoritatea doctorilor prescriu AC dupa ureche,eu am incercat cateva pana le-am gasit pe cele potrivite.Si da,poti schimba data menstruatiei,nu stiu exact cum.

I can be sweet,I can be tough,I can be an angel,I can be a bi*ch, I can be your friend or your worst enemy.It depends how you treat me.

#16 2011-06-20 15:40:11

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

andreeapopa a scris:

normal ar trebui facute teste hormonale insa majoritatea doctorilor prescriu AC dupa ureche,eu am incercat cateva pana le-am gasit pe cele potrivite.Si da,poti schimba data menstruatiei,nu stiu exact cum.

draga mea, daca stii tu exact ce iti indica hormonii de fiecare data si de ce e musai sa ii dozezi intotdeauna, zi-mi si mie. Altminteri, interviul clinic cu medicul il orienteaza pe acesta, el decide daca are sau nu nevoie de dozarile de hormoni...si mai departe, din pacate, despre reactivitatea ta la un produs sau altul, nu ne poate ajuta sa aflam nici o analiza....

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.