homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Durere de masea

#1 2011-06-14 07:02:45

georgianaf
New member
Inregistrat: 2007-12-18

Durere de masea

Buna tuturor, duminica dupa amiaza m-a luat o durere de masea de imi venea sa ma dau cu capul de pereti...m-am urcat in masina pe ploaia aia torentiala si am fugit la facultatea de stomatologie...am intrat acolo in cabinet o doamna doctor foarte draguta, m-a curata mi-a dat cu un jet de apa m-a uscat si mi-a pus o plombita provizorie cu arsenic si ciment,am ajuns inapoi acasa zicandu-mi k durerea tre sa ma lase in 20 de min. Ajung acasa durerea persista am mai stat vreo 2 ore si nimic.M-am urcat iar in masina si am fugit iar , se schimbase si tura intre timp...acum era un doctor si i-am zis ce am patit si k tre sa imi scoata pansamentul k ma durea ingrozitor...mi l-a scos si m-a lasat...precizez k imi este o frik de dentist de nu mai pot...In urmatoarele zile va trebui sa ma duc sa imi scot nervul dar MI-E FRICAAAAA....nu stiu cum se procedeaza, nu stiu daca simtit ceva nu stiu ce sa afc, constienta fiind de faptul k durerea ma poate lua oricand

#2 2011-06-14 14:01:41

georgianaf
New member

Re: Durere de masea

Nu raspunde nimeni eu nu mai pot de frik.....vreau sa conving un doctor sa imi scoata maseaua.....eu nu as putea sa suport sa ma doara

#3 2011-06-14 14:12:57

tequila
New member
Inregistrat: 2011-02-17

Cum sa scoti maseaua?! Nici vorba, mergi si trateaz-o.
O sa vezi ca merita.

Si eu am avut probleme din-astea destule, nici mie nu-mi place la dentist  big_smile  dar asta e.
Asa ca o sa-ti vorbesc din proprie experienta.

Cand o sa iti scoata/omoare nervul, pe cuvant ca te doare pe loc doar 1-2 secunde. Atat.
Iar pe urma va fi muuuult mai bine, garantat; cu nervul/nervii scosi, nu vei mai simti durere.

Curaj, te rog! Va fi bine  smile  smile

verze.ro - simtul umorului nu a murit!

#4 2011-06-14 14:29:29

georgianaf
New member

merci de incurajare ...deja imi fac planul cat de rau ma doare....daca e suportabil sau nu....eu cred k e...????

#5 2011-06-14 15:01:41

tequila
New member

Da, e suportabil, si dureaza doar 1-2 secunde, pe bune, cand iti omoara nervul.  smile  Serios, il omoara si gata, si atat dureaza. Iar dupa aceea, nervul fiind mort, nu mai doare, poti sa ai si ditamai gaura, e ok  wink  smile

Tin pumnii, va fi bine, o sa vezi.  smile

Dar ar fi si mai ok sa ai un medic al tau la care sa mergi, care sa fie bun si sa aiba "mana usoara"; te sfatuiesc sa faci rost de recomandarea unui asemenea medic la care sa mergi, eventual la tine in zona/cartier, ca sa nu fii nevoita sa alergi una-doua la Fac. de Stomatologie...  wink

Publicitate

loading...

#6 2011-06-14 15:14:03

V.
Banat
Inregistrat: 2010-08-10

Sa iti scoti maseaua nu e o solutie,dar chiar si asa,in clipa inc are un dinte ramane fara nerv durata de viata a acelui dinte scade considerabil.
Ai putea sa mergi la stomatolog,sis a intrebi care sunt solutiile,daca o carie nu trece in pulpa dintelui ,inca il poti salva,trebuie doar scapat de carie si plombat bine dintele.
Daca totusi medicul iti va recomanda sa iti scoata enrvul,poti cere o anestezie,in cazurile in care nervul nu mai poate fi salvat,se poate face anestezie,de obicei el se 'testeaza' pe viu cand inca mai sunt sanse de a salva dintele respectiv,dar daca medicul va considera ca dintele nu mai poate sa fie salvat,cere o anestezie si nu o sa simti absolut nimic.

Retine,ca dintii nu cresc in copaci,nu ii scoate doar de frica durerii,si ca sa nu mai ajungi in situatii de genul,cum a spus cineva mai sus,gaseste un stomatolog bun,la care sa mergi constant la consult,mai ales daca ai probleme cu dintii ;D

Mult succes!

#7 2011-06-14 15:44:32

ramram
New member
Inregistrat: 2011-05-22

te inteleg perfect.eu am stat cu durere vreo jumatate de an.aveam probleme la doua masele,iar cand,pur si simplu nu am mai suportat am mers la dentist.la una din masele mi-a scos nervul,dar cu anestezie asa ca nu am simtit nimic.nu-ti fie frica,margi la dentist .sa vezi dupa aia ce bine e fara dureri...succes!

#8 2011-06-14 15:56:00

tequila
New member

Eu am vorbit de cazul extrem in care nu-ti face anestezie big_smile - caci da, mi s-a intamplat si asa.
Si tot  nu e groaznic wink
Cu anestezie - chiar nu simti nimic smile

#9 2011-06-14 17:08:59

georgianaf
New member

multumesc de incurajari...saptamana asta ma duc ca nu mai ma lasa ai mei sa ma chinui...lol...doar ca am auzit niste povesti de m-am speriat foarte rau

#10 2011-06-14 18:27:43

georgianaf
New member

acum mi-a spus o cunostinta la care vreau sa ma duc k am auzit k e buna ca medic....ca intai imi va pune arsenic acolo la masea si dupa cateva zile scoate nervul, deci nu il scoate in aceeasi zi

#11 2011-06-14 21:52:29

V.
Banat
Inregistrat: 2010-08-10

da ,arsenicul omoara nervul,astfel,atunci cand il va scoate nu o sa simti nimic (in general nervul moare,e posibil sa mai ramana ramificatii acolo da oricum,daca iti pune arsenic e clar ca nu ai de ce sa iti mai faci griji in privinta durerii)

#12 2011-06-21 12:35:09

georgianaf
New member

am revenit. Am fost vineri la dentist, mi-a scos nervul dar aveam o infectie acolo si a trebuit intai sa imi sparga punga de puroi, am avut durere imensa pt ca nu prindea nici un fel de anestezie.Toate bune si frumoase m-a rezolvat intr-un final ( o ora am stat pe scaun), am plecat bine merci fara dureri fara nimic.Azi am fost iar la control, mi-a bagat iar acele pe canal, si fel si fel de tratament dar cand mi-a bagat acul intr-un anumit loc m-a durut de am sarit de pe scaun, ce poate fi, am facut si radiografie a zis k este totul ok si recomandarile despre ea sunt foarte bune, tot neamul s-a dus la ea, ma gandesc de ce m-o fi durut.Acum vineri tre sa ma duc sa imi puna ploba definitiva dar mi-e si frik sa nu ma doara iar, pentru k o sa imi bage ciment din ala si pe canal.....nu m-as mai duce.

#13 2011-06-21 12:42:09

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

evident ca trebuie sa te duci, n-o sa ramai cu maseaua asa
daca mai are de pus plomba definitiva inseamna ca a scos nervul, deci nu mai are ce sa te doara, stai linistita

Ultima oara a fost editat de heimdall (2011-06-21 12:42:24)

#14 2011-06-21 13:08:30

georgianaf
New member

stiu stiu k nu trebuia nici azi sa ma doara deaia nu mai mi-a facut nici anestezie....dar cred k totusi m-a intepat in gingie, altfel nu pot sa imi explica de ce m-a durut.

#15 2011-06-21 13:09:14

tequila
New member

georgianaf a scris:

(...) dar cand mi-a bagat acul intr-un anumit loc m-a durut de am sarit de pe scaun, ce poate fi, am facut si radiografie a zis k este totul ok si recomandarile despre ea sunt foarte bune, tot neamul s-a dus la ea, ma gandesc de ce m-o fi durut.Acum vineri tre sa ma duc sa imi puna ploba definitiva dar mi-e si frik sa nu ma doara iar, pentru k o sa imi bage ciment din ala si pe canal.....nu m-as mai duce.

Ei, ala e momentul in care ti-a omorat unul din nervi  big_smile  despre asta vorbeam, cateva secunde dureaza big_smile si nu se face intotdeauna anestezie pentru atata lucru.

Dar tie nu ti-a explicat medicul asta? huh
Cred ca gata, ti-a omorat toti nervisorii, si acum chiar ca nu o sa te mai doara cand plombeaza.  tummenupp

Ultima oara a fost editat de tequila (2011-06-21 13:10:02)

#16 2011-06-21 13:57:02

georgianaf
New member

nu mi-a zis decat k nu trebuie sa stiu prea multe...nervul mi l-a omorat de vineri, nu stiu de ce mai m-a durut si azi....deaia mi-e frik pt vineri sa nu ma doara iar cand baga acul cu freza aia sa mi-o plombeze pe canal

#17 2011-06-23 13:09:45

georgianaf
New member

maine trebuie sa imi plombeze maseaua, ma gandesc cu groaza daca mi-o mai umbla pe canale si cum se plombeaza maseaua, se plombeaza si pe canale sau numai la suprafata?

#18 2011-06-23 16:11:18

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

se obtureaza mai intai canelele apoi se aplica plomba definitiva. nu te doare nimic.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#19 2011-06-27 13:55:15

georgianaf
New member

am scapat de o masea, mi-a scos nervul m-a durut putin k am avut infectie, de 2 ori am fost la tratament si a 3 a oara mi-a plombat-o, nu m-a durut la plombare, mai am o masea de lucrat

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.