homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Apa si consumul ei

#1 2011-06-19 17:21:36

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

apa si consumul ei

Am deschis acest subiect fiindca am o mare curiozitate..cata apa beti zilnic? Nu lichide in general ci strict apa..
stiu ca medicii spun ca e bine sa bem 2l de apa pe zi.. daca e cald afara sau facem sport sa bem mai multa.. si totusi.. apa in exces face rau?
Sa va spun acum si de ce intreb asta.. fiindca eu beau f multa apa..poate exagerat de multa... fara sa ies la caldura sau sa fac miscare beau cam 4-5 l pe zi.. numai cand fumez beau intre 250 si 500 ml.. pana acum nu vedeam nicio problema in asta..si totusi...exista posibilitatea sa sufar de ceva care sa-mi provoace asa sete continua? sau asa e obisnuit organismul meu sa se hidrateze? Cand imi e f sete beau 500 ml pe nerasuflate.. ceva idei? voi patiti asa? Mentionez ca e de mult treaba.. eu nu pot sa beau sucuri acidulate si nici apa minerala.. doar apa plata, filtrata sau de la robinet.

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

#2 2011-06-19 17:29:32

daenarys
Vizitator

Re: apa si consumul ei

ti-ai facut vreodata glicemia sa vezi cat e?

#3 2011-06-19 17:47:01

rosebunny
Insomniac member
Inregistrat: 2010-09-28

am mai citit pe internet ca cica e un mit ca trebuie sa bei 2 litri de apa pe zi, trebuie sa bei in functie de regimul de viata. daca esti mai sedentar, cei 2 litri nu`si au rostul. oricum, cine stie care e varianta corecta, fiecare vine cu teoriile lui. eu in general cred ca beau 1 litru juma la zi, cateodata mai mult, dar depinde. la mine s`a si invatat organismul asa, daca nu beau apa cat imi trebuie, ma iau durerile de cap.

Tot raul e spre bine smile
Zambim si noi azi? smile

#4 2011-06-19 17:50:55

Karina_
Full member
Inregistrat: 2010-12-16

Eu nu tin cont de cata apa beau. Nu sunt sportiva deci nu cred ca beau 2 l, beau atat cat imi trebuie. Am citit ca nu e bine sa astepti sa ti se faca sete pentru a bea apa, atunci organismul e deja dezhidratat, poate daca nu as astepta sa mi se faca sete as bea cei 2 l.

#5 2011-06-19 18:00:13

mihaela2289
Hero member

daenarys a scris:

ti-ai facut vreodata glicemia sa vezi cat e?

de curand nu, dar acum un an mi-am facut toate analizele si era totul in regula.. deci nu cred ca ar fii glicemia.. o sa-mi mai iau niste testere acasa si am sa verific

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

Publicitate

loading...

#6 2011-06-19 18:05:55

daenarys
Vizitator

nu cred ca testele alea pt acasa sunt solutia avand in vedere ca sunt pt diabetici.
daca obiceiul asta il aveai sia cum un an cand ti-ai facut analizele.eu zic sa stai calma,asa esti tu bei mai multa apa.

#7 2011-06-19 18:12:57

mihaela2289
Hero member

pai am un tester acasa, nu mai am testele la el.. si pana ajung eu la medic ma mananca sfintii pe drum.. de aceea vroiam sa vad daca vreo boala ceva mi-ar putea produce asa sete ca sa stiu daca imi fac totusi un drum pe la dr..

#8 2011-06-19 23:34:49

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

Eu cred ca beau si mai mult de 4l de apa pe zi. Nu sunt o persoana activa, doar ca am fluctuatii de glicemie constante. Masoara-ti glicemia in momentul in care vezi ca numai poti sta fara sa bei apa.

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#9 2011-06-20 08:18:03

Banana Split
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-28

daenarys a scris:

nu cred ca testele alea pt acasa sunt solutia avand in vedere ca sunt pt diabetici.
daca obiceiul asta il aveai sia cum un an cand ti-ai facut analizele.eu zic sa stai calma,asa esti tu bei mai multa apa.

tocmai, au legatura, ar putea fi vorba de diabet insipid

#10 2011-06-20 08:19:08

daenarys
Vizitator

Banana Split a scris:

daenarys a scris:

stiu wink
de asta am si intrebat cum sta cu glicemia.
iar in cazul asta cel mai bine dupa aprerea mea e sa isi faca analiza de glicemie din sange nu din aparat smile

Ultima oara a fost editat de daenarys (2011-06-20 08:19:25)

#11 2011-06-20 09:53:21

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Uuuuf sad Acum mi-am adus si eu aminte de faza cu diabetul. Imi spusese mami mai demult, dar intre timp uitasem.

Eu am zile si zile... cateodata beau doar un pahar, alteori sunt cu sticla dupa mine si tot nu ma satur; imi crapa stomacul, dar tot mi-e sete. Cred ca ar fi cazul si la mine sa imi fac analizele sad

Cat despre excesul de apa, apare acea stare de "nirvana", dar dupa ingerarea unor cantitati industriale. In rest, nu vad ce efecte negative ar avea (asta bineinteles daca nu sunteti ca mine si dintr-un pahar de apa jumatate ajunge in conducta, iar cealalta jumatate se depune pe "patratele" )

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#12 2011-06-20 11:01:12

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

QueenOfRoses a scris:

Eu cred ca beau si mai mult de 4l de apa pe zi. Nu sunt o persoana activa, doar ca am fluctuatii de glicemie constante. Masoara-ti glicemia in momentul in care vezi ca numai poti sta fara sa bei apa.

4l de apa este mult prea mult.

#13 2011-06-20 13:57:44

mihaela2289
Hero member

daenarys a scris:

Banana Split a scris:

daenarys a scris:

stiu wink
iar in cazul asta cel mai bine dupa aprerea mea e sa isi faca analiza de glicemie din sange nu din aparat smile

pai din sange se face, doar ca (,) cu ajutorul unui aparat vezi acasa pe loc ce glicemie ai la mom respectiv..

Banana Split a scris:

am ctit si eu pe net despre diabetul insipid, dar eu rar ma trezesc noaptea sa ma duc la toaleta(doar daca dorm peste 10-11 ore ma trezesc) si ziua ma duc cam o data la 2 h la baie... nu cred ca e vb de diabet insipid totusi.. asta cum se descopera? ce analize se fac?

Ultima oara a fost editat de mihaela2289 (2011-06-20 14:00:17)

#14 2011-06-20 14:04:59

daenarys
Vizitator

mihaela2289 a scris:

daenarys a scris:

Banana Split a scris:

stiu wink

pai din sange se face, doar ca (,) cu ajutorul unui aparat vezi acasa pe loc ce glicemie ai la mom respectiv..

Banana Split a scris:

am ctit si eu pe net despre diabetul insipid, dar eu rar ma trezesc noaptea sa ma duc la toaleta(doar daca dorm peste 10-11 ore ma trezesc) si ziua ma duc cam o data la 2 h la baie... nu cred ca e vb de diabet insipid totusi.. asta cum se descopera? ce analize se fac?

stiu asta
vad ca nu ma fac inteleasa sad
eu incerc s aiit zic ca am mai degraba incredere in rezultatul din laborator decat din aparat.stiu cum functioneaza etc.etc.
e o perere strict personala si subiectiva.eu una daca as avea casa aparat si sa zicem "o problema" de genul asta as prefera s ama duc la laborator smile
acum sper ca s a inteles smile

#15 2011-06-20 14:06:51

mihaela2289
Hero member

acum am prins ideea.. sorry ca nu am reusit din prima
eu am destul de mare incredere in aparatele astea..si sunt f comoda din felul meu.. decat sa ma duc la laborator....sa stau la coada.. sa mai astept si dupa rezultat.. prefer acasa

#16 2011-06-20 15:43:14

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

daca ma trezesc noaptea sa fac pipi, ar putea fi semn de diabet? hmm de cand ma stiu sunt asa.

#17 2011-06-20 15:48:19

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

anca, ma indoiesc
si eu sunt asa dintotdeauna
oricum presupun ca ti-ai facut macar o data glicemia si e ok

#18 2011-06-20 16:13:06

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

multumesc, heimdall. da, am facut-o, desi au trecut vreo 2 ani de atunci smile.

#19 2011-06-20 16:13:54

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

eu sunt la extrema cealalta, intr-o zi normala de vara, fara sa umblu prin caldura sau sa fac efort fizic, daca beau un pahar cu apa e bine ...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.