homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptionalele si tiroida

#1 2011-06-21 11:11:41

dydydy
Membru
Inregistrat: 2011-06-21

anticonceptionalele si tiroida

Buna ziua. Sunt noua pe acest forum si as avea si eu o nelamurire. Am 24 ani, iar din perioada liceului folosesc anticonceptionale. Nu am luat continuu, ci am mai intrerupt din cand in cand. Ultima data am folosit logest. De mai bine de un an am intrerupt folosirea anticonceptionalelor, dar intre timp mi-am gasit ceva probleme cu tiroida. Adica aveam tiroida prea mica, am luat tratament cu euthyrox, iar acum ma simt mai bine. De cand cu problemele cu tiroida nu am avut curaj sa mai iau anticonceptionale de frica sa nu apara acele dereglari hormonale. Dar as dori sa incep din nou utilizarea lor si as vrea sa ma lamuriti si pe mine daca folosirea anticonceptionalelor m-ar putea deregla hormonal, sau daca imi poate afecta tiroida. Nu stiu, poate sunt anumite conceptionale care se iau in acest caz, va rog sa ma lamuriti si pe mine. Va multumesc

#2 2011-06-21 11:25:57

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: anticonceptionalele si tiroida

poti lua anticonceptionale, sub supraveghere medicala, nicidecum dupa recomandare pe net.
nu stiu la ce dereglari hormonale te referi, insa daca ai un tratament cronic pentru tiroida il vei urma in continuare...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2011-06-21 21:27:12

dydydy
Membru
Inregistrat: 2011-06-21

Re: anticonceptionalele si tiroida

Tratamentul pentru tiroida l-am luat vara trecuta, iar dupa 3 luni am fost la control la endocrinolog si mi-a fost oprit tratamentul medicamentos deoarece tiroida mi-a ajuns la dimensiuni normale. Ma gandeam ca poate folosirea anticonceptionalelor,  mi-ar putea deregla functiile tiroidei, sau din cauza lor tiroida sa nu mai functioneze normal. La astfel de dereglari ma refeream. Va multumesc

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.