homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Nelamuriri in legatura cu prima data..

#1 2011-06-23 22:43:35

mentalsymphony
New member
Inregistrat: 2011-03-20

nelamuriri in legatura cu prima data..

buna tuturor. ma numesc andreea si am aproape 16 ani. de ceva vreme tot intru pe acest forum, deoarece am gasit raspunsuri la unele intrebari normale care ma macinau.. sunt decisa sa-mi incep viata sexuala cu prietenul meu si nu din teribilism, ci pentru ca merita ( nu are rost sa spun intreaga poveste ) si pentru ca ma simt pregatita pentru asta atat psihic, cat si fizic. vom folosi prezervativ, cu siguranta, nu vreau sa risc nicio clipa. cu toate ca sunt sigura de ceea ce vreau sa fac, mai sunt inca unele chestii care nu-mi sunt 100% clare.
spre exemplu:
1. e normal sa ma dereglez hormonal dupa inceperea vietii sexuale ? intreb pentru ca sa zicem ca prietenul meu a mai umblat "pe acolo", am avut si orgasme ( nu vaginale, bineinteles ) si de o bucata buna de vreme ma reglasem binisor ( menstruatie, cosuri, tot ce tine de hormoni ). pun aceasta intrebare deoarece stiu ca mama probabil si-ar da seama usor, ceea ce nu vreau, chiar daca o s-o fac in mod responsabil. bineinteles.. ca oricarei mame ii este frica de urmari..
2. e obligatoriu sa se rupa prezervativul la dezvirginare ? pentru ca am un fix cu ruperea acestuia, desi prietenul are destula experienta si nici el nu si-ar dori vreo "bucurie" de-asta
3. desi se leaga de 1. in mare parte, care ar putea fi urmarile vizibile ale dezvirginarii ? si tin sa precizez ca nu cred balariile cu lasatul sanilor, cracantul si alte prostii.. deci pe scurt, cum si-ar putea da mama seama ?  hmm

cam astea sunt chestiile care inca imi dau batai de cap lol as aprecia niste raspunsuri ca lumea, nu sa fiu luata la misto.. desi nu cred ca-i cazul, ca in general am observat ca-s persoane de treaba pe aici. smile multumesc anticipat.

#2 2011-06-23 23:31:27

mentalsymphony
New member

Re: nelamuriri in legatura cu prima data..

multumesc pentru raspuns smile sper sa se mai "incumete" cineva sa-mi raspunda, nu-mi strica nicio opinie/sfat

#3 2011-06-24 16:20:18

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

mentalsymphony a scris:

buna tuturor. ma numesc andreea si am aproape 16 ani. de ceva vreme tot intru pe acest forum, deoarece am gasit raspunsuri la unele intrebari normale care ma macinau.. sunt decisa sa-mi incep viata sexuala cu prietenul meu si nu din teribilism, ci pentru ca merita ( nu are rost sa spun intreaga poveste ) si pentru ca ma simt pregatita pentru asta atat psihic, cat si fizic. vom folosi prezervativ, cu siguranta, nu vreau sa risc nicio clipa. cu toate ca sunt sigura de ceea ce vreau sa fac, mai sunt inca unele chestii care nu-mi sunt 100% clare.
spre exemplu:
1. e normal sa ma dereglez hormonal dupa inceperea vietii sexuale ? intreb pentru ca sa zicem ca prietenul meu a mai umblat "pe acolo", am avut si orgasme ( nu vaginale, bineinteles ) si de o bucata buna de vreme ma reglasem binisor ( menstruatie, cosuri, tot ce tine de hormoni ). pun aceasta intrebare deoarece stiu ca mama probabil si-ar da seama usor, ceea ce nu vreau, chiar daca o s-o fac in mod responsabil. bineinteles.. ca oricarei mame ii este frica de urmari..
2. e obligatoriu sa se rupa prezervativul la dezvirginare ? pentru ca am un fix cu ruperea acestuia, desi prietenul are destula experienta si nici el nu si-ar dori vreo "bucurie" de-asta
3. desi se leaga de 1. in mare parte, care ar putea fi urmarile vizibile ale dezvirginarii ? si tin sa precizez ca nu cred balariile cu lasatul sanilor, cracantul si alte prostii.. deci pe scurt, cum si-ar putea da mama seama ?  hmm

cam astea sunt chestiile care inca imi dau batai de cap lol as aprecia niste raspunsuri ca lumea, nu sa fiu luata la misto.. desi nu cred ca-i cazul, ca in general am observat ca-s persoane de treaba pe aici. smile multumesc anticipat.

1. nu, nu e normal. o sa existe mici schimbari, dar nimic asa major incat mama ta sa isi dea seama.
2. nu, nu e deloc obligatoriu. trebuie sa fii relaxata, mai ales ca prietenul tau are experienta etc. linisteste-te.
3. nu exista urmari vizibile ale dezvirginarii smile

practic intrebarea ta este una singura, daca mama ta si-ar putea da seama..eu cred ca nu asta ar trebui sa fie problema ta principala...la un moment dat o sa isi dea seama oricum..depinde mult si ce varsta ai si ce relatie ai cu mama ta, dar eu cred ca e bine sa discuti cat  mai multe cu ea...in masura in care poti.

aaa..si inca ceva. dupa ce iti incepi viata sexuala e obligatoriu sa faci un consult ginecologic. nu uita!

succes si relaxeaza-te.

#4 2011-06-24 17:50:08

Karina_
Full member
Inregistrat: 2010-12-16

@moksha, cand sa merge la ginecolog dupa inceperea vietii sexuale? Eu am un fix si cred ca cel putin o luna nu o sa dau pe la gincolog dupa ce se intampla. Mi-e frica de acum(virgina fiind) sa nu ma doara cand imi ia secretie pentru analize, desi sunt constienta ca instrumentul care il foloseste pentru asta e un bat lung si subtire si nu are ce sa doara dupa un act sexual dar tot am fix in legatura cu asta big_smilebig_smilebig_smile rotfl2

Ultima oara a fost editat de Karina_ (2011-06-24 17:51:11)

#5 2011-06-24 18:31:19

mentalsymphony
New member

^^ de discutat am discutat, pe ocolite. nu e absurda, dar ii este foarte frica de boli, sau sa nu cumva sa raman insarcinata (  nu are deloc incredere in prezervative, anticonceptionale sunt prea mica sa iau.. deci na, nu o condamn smile ). si tocmai asta e, ca am sa ma protejez orice ar fi si n-as vrea sa stea ea cu grija. mi-ar conveni sa afle de chestia asta peste vreun an sau 2.

Publicitate

loading...

#6 2011-06-24 18:43:05

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Karina_ a scris:

@moksha, cand sa merge la ginecolog dupa inceperea vietii sexuale? Eu am un fix si cred ca cel putin o luna nu o sa dau pe la gincolog dupa ce se intampla. Mi-e frica de acum(virgina fiind) sa nu ma doara cand imi ia secretie pentru analize, desi sunt constienta ca instrumentul care il foloseste pentru asta e un bat lung si subtire si nu are ce sa doara dupa un act sexual dar tot am fix in legatura cu asta big_smilebig_smilebig_smile rotfl2

Nu vreau sa te descurajez, dar sa stii ca la pap (si la examenul de secretie, depinde de doctor) ti se introduce un departator (nu stiu cum ii zice oficial) de metal/plastic, si proba se preleveaza de pe col. Deci nu mai e vorba de un bat subtire pe care nici nu-l simti.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#7 2011-06-24 18:48:26

Karina_
Full member

yoyolina a scris:

Karina_ a scris:

Nu vreau sa te descurajez, dar sa stii ca la pap (si la examenul de secretie, depinde de doctor) ti se introduce un departator (nu stiu cum ii zice oficial) de metal/plastic, si proba se preleveaza de pe col. Deci nu mai e vorba de un bat subtire pe care nici nu-l simti.

Am auzit ca exista si asa ceva, sper ca ginecologul meu sa nu procedeze asa, dupa ce ca sunt si asa speriata, raman cu sechele rotfl dar asta e, trebuie sa trec si prin asa ceva. Si separatorul ala nu se "largeste" cat vrea medicul? Ma gandesc (,) ca o avea vreo cheita ceva si se largeste sau se stramteaza cat vrea medicul si cat suporta si pacienta nu?

#8 2011-06-24 19:12:16

hai_faiv
Hero member
De la: bubulina gospodina
Inregistrat: 2008-08-18

mentalsymphony a scris:

spre exemplu:

1. depinde de organismul tau. la mine asa intensa a fost trairea, incat a doua zi dupa inceperea vietii sexuale mi-a venit menstra (si nu era sangerare de dezvirginare)
2. prezervativul nu trebuie sa se rupa, eventual himenul tongue cum ziceau si fetele, stai relaxata si luati ceva bun. oricum, prezervativele sunt lubrifiate si o sa mai fii si tu umeda  visslar ...deci nicio sansa sa se rupa
3. si eu ma intrebam aceeasi chestie ca si tine. comporta-te normal daca nu vrei sa afle mama ta. eu dupa ce mi-am inceput viata sexuala, toate "problemele" legate de ginecolog le-m rezolvat singura... la fel la 16 ani s-a intamplat pentru prima data. acum am 20 si nici nu i-am spus mamei de viata mea sexuala niciodata. probabil si-a dat ea seama singura o data cu evolutia in timp a relatiilor mele si a varstei. nu m-a interesat, am evitat subiectul, iar cand pomenea, ma prefaceam virgina  rodnar si o aprobam pe mama oricand avea de gand sa vina cu lectii si morale.
sincer mi-e rusine, mi-e frica sa nu spuna ca am dezamagit-o acum ceva timp, ca nu am tinut cont de educatia primita... alte semne nu cred sa fie, doar psihice, morale...adica o sa iti vina mai usor sa vorbesti despre sex, dar posibil in fata mamei sa ai o retinere.

puss

When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history.

#9 2011-06-24 19:16:09

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Karina_ a scris:

e ok o luna, nu imediat, normal. e un fix, dar un fix indreptatit smile

#10 2011-06-24 21:40:06

mentalsymphony
New member

bun. inca o intrebare lol
prezervativul, folosit corect, poate da gres ? intreb deoarece am mai auzit cazuri de au ramas tipele insarcinate folosindu-l "corect", dupa spusele lor. si tot asa, am auzit persoane spunand ca mai mult ca sigur nu da gres daca ai grija.
vreau niste pareri bazate pe propria experienta, nu din auzite, de asta am revenit. prefer sa-mi pun toate aceste probleme acum, decat sa fie prea tarziu dupa.. smile

#11 2011-06-25 18:32:43

mentalsymphony
New member

multumesc, fetelor, pentru raspunsuri smile m-am mai linistit din anumite puncte de vedere.. sper sa iasa ceva frumos.

#12 2011-06-28 08:45:01

mentalsymphony
New member

asta e ultima intrebare.
daca folosim prezervativ + coitus interruptus [ambele in acelasi act], riscul de vreo sarcina nedorita scade, nu? ;\

#13 2011-06-28 10:25:30

Karina_
Full member

Scade dar nu e bine pentru el, in timp va duce la disfunctii erectile. Dar daca te protejezi cu prezervativ de ce sa-ti mai faci griji? Spermatozoizii nu trec prin prezervativ.

#14 2011-06-28 10:29:09

mentalsymphony
New member

probabil pentru ca sunt la inceput imi fac muuult prea multe griji, devin paranoica aproape lol dar sincer ma ingrozeste gandul ca as putea deveni mama la varsta asta, de asta vreau sa risc cat mai putin posibil..

#15 2011-06-28 11:06:40

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Mai bine gandeste tu rational decat sa se imbolnaveasca el pe viitor din cauza paranoiei tale smile Si nu o zic cu rautate.

Ultima oara a fost editat de yoyolina (2011-06-28 11:07:21)

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#16 2011-06-28 11:12:55

mentalsymphony
New member

am inteles smile

#17 2011-06-28 17:15:41

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

Si eu eram asa paranoica la inceput, si aveam cam  aceeasi varsta ca tine, dar ca sa nu ma imbolnavesc psihic, am trecut pe anticonceptionale. Si in legatura cu mama, desi nu i-a prea convenit, macar s-a bucurat ca sunt pe anticonceptionale.

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#18 2011-06-28 17:36:20

mentalsymphony
New member

la mine nu se pune problema de anticonceptionale.. 1, mi-ar trebui bani pt ele si na, astia tot de la mama vin smile 2, la un moment dat sunt sigura ca le-ar gasi, sau m-as da de gol cumva..

#19 2011-06-28 17:55:46

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

si eu aveam temeri ca mi le gaseste, dar le tineam in portofel.. si pentru bani, cumparam eu o luna, prietenul o luna.

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.