homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Dereglare / dezechilibru hormonal= mastoza fibrochistica???

#1 2011-06-26 13:06:05

adi_2010
New member
Inregistrat: 2011-01-20

dereglare / dezechilibru hormonal= mastoza fibrochistica???

Buna, dragelor,
Am o nelamurire in ceea ce priveste aceste "dezechilibre hormonale" - pot fi cauza unei mastoze fibrochistice? In noiembrie anul trecut am fost diagnosticata ca avand niste chisturi simple la ambii sani, insa mi s-a spus ca nu exista o cauza anume ( am 24 ani).... tot citind diverse lucruri pe net am ajuns sa ma intreb daca nu ar fi fost bine sa ma trimita sa fac niste analize privind markerii endocrini. ????!
Si inca o intrebare - celebra "pastila de a doua zi" poate duce la o dereglare sau la aparitia chisturilor? - am luat-o de 2 ori la interval de peste 1 an ( din prostie si teribilism, ce-i drept pt ca nu aveam nicio sansa sa raman insarcinata in niciunul dintre cazuri)  hmm  .

#2 2011-06-27 10:12:56

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: dereglare / dezechilibru hormonal= mastoza fibrochistica???

Poti sa-ti faci niste analize hormonale daca vrei, insa mastoza fibrochistica nu e neaparat consecinta unei dereglari hormonale evidente, e o "stare" a sanilor in care ei au o structura mai densa si cu mici noduli, nu e propriu-zis o boala
nu cred ca postinorul are de-a face cu asta
stai linistita, fa echografii regulat si cam atat

Ultima oara a fost editat de heimdall (2011-06-27 10:13:11)

#3 2011-06-27 12:53:43

adi_2010
New member
Inregistrat: 2011-01-20

Multumesc frumos pentru raspuns si sfat!

#4 2011-06-29 16:57:19

nataroman
Full member
De la: Utopia
Inregistrat: 2010-07-08

Buna
Mie medicul endocrinolog mi-a spus ca gusa polinodulara (adica tiroida cu noduli) poate genera noduli atat la nivelul uterului cat si al sanilor! Deci nu ar strica si un control tiroidian...
Sanatate!

Nimic nu este intamplator, totul se petrece cu un scop! Dumnezeu este in toate si peste tot!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.