homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ajutaţi-le să nu răm?nă ?n stradă!

#1 2011-06-26 23:05:24

Madalina85
Addicted member
Inregistrat: 2009-09-27

Ajutaţi-le să nu răm?nă ?n stradă!

Adrian şi Doiniţa erau ?mpreună de şapte ani. S-au căsătorit, iar acum doi ani şi jumătate a venit ?n viaţa lor "buburuza" ? Maria. Dragostea lor se ?mplinise, erau o familie fericită. ?n urmă cu un an au reuşit să-şi facă un credit prin Programul "Prima Casă". Nimic nu părea să le umbrească fericirea.

P?nă săptăm?na trecută. Joi, 9 iunie a.c., Adrian a plecat de-acasă ?ntr-o delegaţie de două zile la Timişoara. ?n loc de ?mbrăţişarea soţului ei vineri seară, Doiniţa a primit un telefon de la colegii lui de serviciu, care i-au spus că Adrian n-o să se mai ?ntoarcă niciodată acasă. "Pe drumul de ?ntoarcere, ?ntr-o comună din judeţul Hunedoara, soţul meu a avut un accident de maşină. Era singur ?n autoturism şi poliţiştii spun că a derapat pe asfaltul umed, s-a izbit de o cruce de piatră de pe marginea şoselei şi s-a răsturnat pe c?mp. A murit la doar 30 de ani", povesteşte cu lacrimi ?n ochi Doiniţa.

T?năra de 34 de ani a rămas singură, cu un copil de crescut şi cu spaima că va ajunge pe stradă ? "?n momentul ăsta, eu nu mai pot plăti singură rata la creditul imobiliar. Cei 270 de euro pe care trebuie să-i achit lunar sunt exact salariul meu. Am ?ncercat să cer o păsuire de la bancă, dar nu se poate", spune ea. Singura soluţie pe care i-au oferit-o ofiţerii de credit a fost achitarea ?n avans a sumei de 27.000 de euro, pentru ca rata să poată ajunge la 100 de euro pe lună. "E singura modalitate ?n care m-aş putea descurca să o plătesc, ?nsă nu am cum să str?ng singură 27.000 de euro. Am disperată nevoie de ajutor."

Dacă vreţi şi puteţi să le ajutaţi pe Doiniţa şi pe Maria să nu ajungă ?n stradă, faceţi o donaţie, c?t de mică, ?ntr-unul dintre conturile deschise la Banca Transilvania, sucursala Bucureşti ? Lipscani, pe numele Doiniţa Florentina Feraru:
CONT LEI: RO36BTRL0410120?1D29578XX;
CONT EURO: RO11BTR?L04?10?42?01D29578XX;
COD SWIFT: BTRLRO22.

O membra veche a forumului m-a rugat sa fac asta. Cine ii poate ajuta...cred ca nimic nu ii mai poate incalzi inima tinerei mamici acum, dar fiica ei merita sa aibe in continuare un acoperis deasupra capului...

Ultima oara a fost editat de Jeniffer (2011-06-26 23:10:46)

#2 2011-06-27 10:16:22

Valentinaaa
Full member
Inregistrat: 2009-02-03

Re: Ajutaţi-le să nu răm?nă ?n stradă!

trist... uneori viata e prea cruda.
si eu am un astfel de credit, dar am o curiozitate, creditul era pe numele sotului? Intreb deoarece stiu ca astfel de credite implica si o asigurare de viata. Aceasta se incheie pentru o suma egala cu valoarea creditului si va fi cesionata in favoarea bancii. Daca exista o astfel de asigurare, creditul ramas este rambursat integral de catre societatea de asigurare. Politele de asigurare acopera nu numai ricul de deces, ci si invaliditatea rezultata in urma unui accident, iar in anumite cazuri chiar si pierderea locului de munca ( asta depinde de clauzele din polita)

Ultima oara a fost editat de Valentinaaa (2011-06-27 10:17:21)

Nu e niciodata prea tarziu sa fii ceea ce ai fi putut fi.

nails

#3 2011-06-27 14:52:47

AnneMaries
Full member
Inregistrat: 2009-12-22

Sotul ei a murit din cauza vitezei, nu ca era asfaltul umed. Nu se moare de la asfaltul umed daca esti constient si prudent. Doi, e o perioada in care bancile pasuiesc clientii tocmai pentru ca inteleg ca e o perioada dificila. Trei, acestei femei i s-a oferit o propunere de la un cunoscut de a-si schimba locul de munca (cel care i-a oferit locul de munca e vecin cu ea), a refuzat-o, desi primea un salariu mai mare.  Patru, e mai usor sa ceri decat sa cauti o solutie. Toti s-au invatat sa ceara, ca deh, nu trebuie sa faca prea multe eforturi.
E trist ce s-a intamplat dar nu e o solutie sa postezi pe internet asemenea lucruri banale. Sunt cazuri mult mai grave.

Ultima oara a fost editat de AnneMaries (2011-06-27 14:54:05)

#4 2011-06-27 15:12:40

Madalina85
Addicted member

ai fost cumva acolo si stii cum s=a intamplat?

#5 2011-06-27 15:24:19

AnneMaries
Full member

Jeniffer a scris:

ai fost cumva acolo si stii cum s=a intamplat?

Jeniffer, serios, scuteste-ma cu intrebarile astea inutile. E la mintea cocosului ca nu a derapat degeaba sau din cauza condusului preventiv. Sunt multi soferi care se cred experimentati si mor in astfel de conditii. Din pacate, experienta nu prea ajuta in astfel de cazuri.
Probabil te-a deranjat faptul ca am spus ca acea femeie a refuzat un job mult mai bine platit. E mai usor sa te plangi pe internet si sa ceri bani.

Publicitate

loading...

#6 2011-06-27 15:28:15

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

nu ar fi mai simplu cine vrea sa ajute sa o faca, iar cine nu doreste sa evite subiectul? smile
da, e plina lumea de oameni care intind mana, dar e decizia fiecaruia daca vrea sa ajute sau nu. asa si eu pot spune ca poate sa se mute cu parintii sau alte rude (ca ma gandesc ca nu a stat in strada pana s-a casatorit) si problema ar fi rezolvata. dar nu cred ca are rost sa ne dam cu parerea daca merita ajutata sau nu.
da, sunt si cazuri mult mai grave, dar de unde stim ca alea sunt reale? de unde stim ca respectivii nu au bani pt a se trata (in caz de boala, desigur)? nimeni nu ne poate oferi o garantie, asa ca cine crede si ajuta, bravo lui (chiar daca situatia nu e reala, pacatul celui ce minte). iar cei care nu o fac nu trebuie judecati pt ca fiecare are motivele lui pt care nu crede sau nu ajuta.

legat de motivul mortii:
1. nu mai conteaza;
2. poate avea o urgenta, ii era rau etc.
3. nevasta-sa si fie-sa nu sunt vinovate ca el a fost narod si a mers mai repede decat trebuia (in caz ca asa a fost);
4. asa cum spune si jen, nu am fost acolo sa vedem cum s-a derulat totul, deci nu cred ca trebuie sa "ne luam" de om pt ca "mergea cu viteza".

bebe V., soarele si luna

#7 2011-06-27 15:28:45

Madalina85
Addicted member

Nu o cunosc pe doamna respectiva, cum am spus am pus acest anunt la rugamintea unui menbru al forumului.
Intreb pentru ca esti foarte sigura de ce spui.

#8 2011-06-27 15:34:38

AnneMaries
Full member

Jeniffer a scris:

Nu o cunosc pe doamna respectiva, cum am spus am pus acest anunt la rugamintea unui menbru al forumului.
Intreb pentru ca esti foarte sigura de ce spui.

Din moment ce-am scris in primul mesaj ca stiu pe cineva care i-a sarit in ajutor si a fost refuzat, ai intrebat fix degeaba. Pe net toata lumea-i victima si uita sa mentioneze anumite lucruri.

#9 2011-06-27 15:43:10

Madalina85
Addicted member

mda si toaata lumea se trezeste ca sa nu taca, Vezi ca esti offtopic

#10 2011-06-27 15:49:45

AnneMaries
Full member

Vezi ca poate ai de furat niste poze de pe undeva daca tot te mananca degetele si nu poti sa taci din tastatura. Sa ma anunti unde eram offtopic cand vorbeam strict pe subiect. Asta pana ti-ai facut tu aparitia-ti divina.

#11 2011-06-27 16:07:55

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

AnneMaries, iarta-ma ca te intreb, dar ce te roade pe tine ce facem noi cu banii nostri ? Ok, i s-a oferit alt loc de munca, dar a refuzat, poate avea niste datorii morale la celalat loc de munca, poate colegii de acolo au ajutat-o cu bani de inmormantare, sustinere, sau cand au mai avut nevoie. Sunt prea multe motive posibile, si eu nu cred ca ea ca mama a refuzat cu rea credinta locul acela de munca.
Eu nu pot intelege de ce tu te-ai bagat in discutia asta, pentru ca ok nu vrei sa ajuti, nu ajuta, nu te omoara nimeni.

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#12 2011-06-27 16:15:47

AnneMaries
Full member

QOR a scris:

AnneMaries, iarta-ma ca te intreb, dar ce te roade pe tine ce facem noi cu banii nostri ? Ok, i s-a oferit alt loc de munca, dar a refuzat, poate avea niste datorii morale la celalat loc de munca, poate colegii de acolo au ajutat-o cu bani de inmormantare, sustinere, sau cand au mai avut nevoie. Sunt prea multe motive posibile, si eu nu cred ca ea ca mama a refuzat cu rea credinta locul acela de munca.
Eu nu pot intelege de ce tu te-ai bagat in discutia asta, pentru ca ok nu vrei sa ajuti, nu ajuta, nu te omoara nimeni.

Eu nu pot intelege de ce te bagi tu in seama fara sa ai nimic a spune cu legatura la subiect. Eu am scris ceva ce avea legatura cu subiectul, nu am spus nimanui sa dea sau sa nu dea bani caci nu ma priveste. E un forum public, am dreptul sa-mi spun parerea. Si, asa cum am mai spus, vorbesc in cunostinta de cauza si nu degeaba, ca voi.

Ultima oara a fost editat de AnneMaries (2011-06-27 16:36:08)

#13 2011-06-27 16:21:52

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

fetelor, gata calmati-va. nu merita sa va certati din cauza asta.

este o cersetorie in plus, cersetori sunt pe toate drumurile si pe toate canalele TV, e adevarat ca 80% din ele sunt false si nu mai avem incredere.
nici eu nu as da 1 leu din buzunar unor astfel de oameni, dar nu merita sa va certati din acest motiv. daca ne-am certa din cauza fiecarui amarat de apare la tv spunand tatal nostru scurgand o lacrima ne-am omori unul pe altul.

nu sunt credincioasa de fel, dar daca e pe bune o facatorie, atunci ea sa fie sanatoasa ca isi va primi ce merita, daca deja nu isi primeste cu varf si indesat.

Ultima oara a fost editat de coraline (2011-06-27 16:22:37)

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#14 2011-06-27 16:24:32

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

coraline a scris:

nu sunt credincioasa de fel, dar daca e pe bune o facatorie, atunci ea sa fie sanatoasa ca isi va primi ce merita, daca deja nu isi primeste cu varf si indesat.

subscriu! smile

bebe V., soarele si luna

#15 2011-06-27 16:30:52

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

Esti draguta sa stergi unde m-ai citat ?

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#16 2011-06-27 18:51:17

Madalina85
Addicted member

rodnar

Ultima oara a fost editat de Jeniffer (2011-06-27 19:06:23)

#17 2011-06-27 19:10:47

*joy*
Insomniac member
Inregistrat: 2011-02-09

Mda,nu`s deloc de acord cu cersetoria pe net,vorba Corei. Ajut,dar nu pe cei de au timp sa posteze pe net smile
Jen,te rog  sa nu o iei personal,nu am nimic cu post-ul tau,e ok,e un gest foarte frumos...dar am eu ceva cu astia.
Acum ceva timp,mi-a dat cineva de aici de pe forum adresa unui blog al unei tipe care povestea cum nu isi putea indeplini un vis,si prin cate a trecut,si cati bani a pierdut,si ca a pierdut si casa,si tot,si la sfarsit "a dat cu bata in balta" postand numerele de cont  forgetit  Chiar ma sensibilizase pana la lacrimi povestea,dar cand am vazut conturile alea acolo,parca mi s-a facut greata.

Ultima oara a fost editat de Biannca (2011-06-27 19:11:31)

#18 2011-06-27 19:13:23

Madalina85
Addicted member

fetelor, nu o iau personal!
NU o cunosc, nu e prietena mea.

Dar am deschis topicul asta la rugamintea cuiva, nu ca sa ne dam cu parerea daca suntem impresionate sau nu. Poate cineva le va ajuta. Deja am fost contactata de o persoana asa ca va rog frumos sa ii lasam pe cei care vor sa o ajute si sa nu mai comentam pe langa subiect. Putem comenta la alt topic daca vreti neaparat

Bia puss

#19 2011-06-28 10:34:50

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

AnneMaries care e problema ta? fiecare e inzestrat cu liberul arbitru si poate decide singur daca sa ajute sau nu pe cineva. ti-ai expus pctul de vedere, gata, nu te mai lua de useri.
pe forum nu sunt acceptate atitudini de genul celei expuse de tine la acest topic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.