INTERPRETARE ANALIZA SECRETIE VAGINALA, pls!!!
- adi_2010
- New member
- Inregistrat: 2011-01-20
INTERPRETARE ANALIZA SECRETIE VAGINALA, pls!!!
Buna! Intrucat ma confrunt de vreo 2 luni cu o iritatie aparuta pe labiile interne si o senzatie de usturime si prurit, am decis sa-mi fac un examen al secretiei. As vrea sa inteleg si eu care este interpretarea ei pt ca medicul nu prea s-a facut inteles :
celule epiteliale superficiale - Frecvente celule epiteliale intermediare - Rare celule epiteliale parabazale - Absente celule epiteliale bazale - Abs. alte celule - Abs. leucocite - Rare hematii - Abs. trichomonas vaginalis - Abs. germeni - rari lactobacili si coci gram pozitivi levuri - Abs. cultura germeni - Doderlein cultura fungi - negativ
Medicul mi-a spus ca am o vaginoza bacteriana si mi-a recomandat metronidazol 1 g/ zi, 7 zile; Meclodin ovule 1/zi, 10 zile, apoi sa continui cu gyniel 1 ovul/ zi, 14 zile. Este ceva grav ce am? pt ca mi se pare mult tratament. inca ceva, eu am menstruatie neregulata si mi-a venit la 2 zile dupa ce mi-a recoltat secretia. putea sa influenteze cu ceva rezultatele?
Ultima oara a fost editat de adi_2010 (2011-07-05 12:49:24)
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
Re: INTERPRETARE ANALIZA SECRETIE VAGINALA, pls!!!
adi_2010 a scris:Buna! Intrucat ma confrunt de vreo 2 luni cu o iritatie aparuta pe labiile interne si o senzatie de usturime si prurit, am decis sa-mi fac un examen al secretiei. As vrea sa inteleg si eu care este interpretarea ei pt ca medicul nu prea s-a facut inteles :
celule epiteliale superficiale - Frecvente celule epiteliale intermediare - Rare celule epiteliale parabazale - Absente celule epiteliale bazale - Abs. alte celule - Abs. leucocite - Rare hematii - Abs. trichomonas vaginalis - Abs. germeni - rari lactobacili si coci gram pozitivi levuri - Abs. cultura germeni - Doderlein cultura fungi - negativ
Medicul mi-a spus ca am o vaginoza bacteriana si mi-a recomandat metronidazol 1 g/ zi, 7 zile; Meclodin ovule 1/zi, 10 zile, apoi sa continui cu gyniel 1 ovul/ zi, 14 zile. Este ceva grav ce am? pt ca mi se pare mult tratament. inca ceva, eu am menstruatie neregulata si mi-a venit la 2 zile dupa ce mi-a recoltat secretia. putea sa influenteze cu ceva rezultatele?
intai ceva off topic. vrei sa spui ca daca eu, o porecla pe un forum, iti spun ca tratamentul e gresit si trebuie sa iei bombonele mentolate, chiar ai lua? nimeni nu poate sti mai bine decat medicul tau ce e de facut, in afara de un alt medic care sa te vada in persoana si cu analize cu tot. sunt de acord ca de multe si inacceptabile ori medicul nu explica tot, dar pana la urma nici nu poate sa iti explice in asa masura incat sa intelegi exact ce stie el, caci altfel nu ar mai exista facultati de medicina.
revenind, in cazul de fata, nu inteleg de ce ti'a dat metronidazol, nu vad absolut nici un motiv pentru asta. si ti'a mai dat si ovule tot cu metronidazol. ma depaseste, chiar nu inteleg..evident ca sigur medicul tau stie mai bine, DAR din analize nu vad nici un motiv pentru a primi acest tratament... gynielul ti l'a dat pentru ca sigur o sa faci o candidoza dupa atata tratament.
prin urmare, eu nu vad absolut nimic in neregula cu secretia ta. senzatia de iritatie poate fi cauzata de multi factori, dar din analize nu reiese ca aceasta cauza ar putea fi tratata cu metronidazol.
nu putea sa influenteze cu nimic menstruatia rezultatul.
imi exercit deci dreptul de a iti spune ca poti sa iei dropsuri mentolate in loc de metronidazol si respectiv sa mergi sa te vada alt medic.
sanatate.
- angeldarkwoman
- Sr. member
- Inregistrat: 2010-09-24
adi_2010 din proprie experienta iti zic dr trebuia sa-ti recolteze si de pe vulva sa faca o cultura. La mine mi s-a recoltat si din vagin si de pe vulva . Poate fi o infectie la nivelul vulvei doar.
What doesn't kill me, makes me stronger
- ionelar
- Membru
- Inregistrat: 2011-07-05
buna ziua! astazi mi a venit rezultatul la testul papanicolu,si va rog frumos sa ma ajutati cu interpretarea(medicul m a programat peste 2 sapt), descriere cotilogica - frecventa celule pavimenoase superficiale si rare intermediari - relativ frecventa celele endocervicale si nuclei liberi - unele ci hipertrofie -diagnostic citopatalogic - relativ frecventa hematii - frecventa granulocite, - frotiu tip 2 negativ pentru o leziune intraepiteliata sau maligna, la consult doctorul mi a spus ca am o mica rana pe col. astept rasp d voastra, va multumesc.
- x_ynna
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-01-27
Per ansamblu testul este bun. Nu HPV, nu leziuni maligne. Daca sunt mici "chestii de corectat", posibil o inflamatie minima sau ceva, o sa primesti tratamentul adecvat de la medic. Parerea mea e ca motive de ingrijorare nu ai. Mult succes!!
O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!!
- adi_2010
- New member
Moksha, in primul rand, am postat intrebarea pentru ca m-am gandit ca mai sunt si unele persoane ce au cunostinte in domeniu si mi-ar putea da cateva lamuriri. problema mea era ca am citit prospectul la metronidazol si mi s-a parut ciudat sa il combin cu meclodinul. vroiam doar niste pareri, nu o schimbare a tratamentului. In al doilea rand iti multumesc frumos pentru sfaturi!
- moksha
- Hero member
adi_2010 a scris:Moksha, in primul rand, am postat intrebarea pentru ca m-am gandit ca mai sunt si unele persoane ce au cunostinte in domeniu si mi-ar putea da cateva lamuriri. problema mea era ca am citit prospectul la metronidazol si mi s-a parut ciudat sa il combin cu meclodinul. vroiam doar niste pareri, nu o schimbare a tratamentului. In al doilea rand iti multumesc frumos pentru sfaturi!
pai si asta te si intreb, ce o sa faci cu lamuririle astea?
nu e ciudat sa combini tratamentul oral si local cu metronidazol, daca ar avea indicatie...pentru tine se pare ca nu au, asa ca cel mai bine, cum ziceam, mergi sa te vada alt medic.
succes.
- adi_2010
- New member
moksha a scris:adi_2010 a scris:Moksha, in primul rand, am postat intrebarea pentru ca m-am gandit ca mai sunt si unele persoane ce au cunostinte in domeniu si mi-ar putea da cateva lamuriri. problema mea era ca am citit prospectul la metronidazol si mi s-a parut ciudat sa il combin cu meclodinul. vroiam doar niste pareri, nu o schimbare a tratamentului. In al doilea rand iti multumesc frumos pentru sfaturi!
nu e ciudat sa combini tratamentul oral si local cu metronidazol, daca ar avea indicatie...pentru tine se pare ca nu au, asa ca cel mai bine, cum ziceam, mergi sa te vada alt medic.
succes.
Moksha, am luat legatura cu un alt medic si mi-a spus ca cele doua se pot combina fara nicio problema, au fix acelasi efect, doar ca ceva mai puternic si mai eficient, intrucat actioneaza si local. mersi.
- moksha
- Hero member
adi_2010 a scris:moksha a scris:adi_2010 a scris:Moksha, in primul rand, am postat intrebarea pentru ca m-am gandit ca mai sunt si unele persoane ce au cunostinte in domeniu si mi-ar putea da cateva lamuriri. problema mea era ca am citit prospectul la metronidazol si mi s-a parut ciudat sa il combin cu meclodinul. vroiam doar niste pareri, nu o schimbare a tratamentului. In al doilea rand iti multumesc frumos pentru sfaturi!
succes.
Moksha, am luat legatura cu un alt medic si mi-a spus ca cele doua se pot combina fara nicio problema, au fix acelasi efect, doar ca ceva mai puternic si mai eficient, intrucat actioneaza si local. mersi.
pai asta ti'am zis si eu, intrebarea e care e indicatia pentru care tu primesti atata antibiotic, cand tu ai analizele curate. asa ca asta trebuia sa intrebi.
- Anabellla
- Membru
- Inregistrat: 2011-07-14
Buna ziua
Acum o sapt am fost la medic pt recoltare secretie vaginala si rezultatele ma cam ingrijoreaza
Doctorul nu era prezent sa imi citeasca rezultatele asa ca apelez la dumneavoastra
Bacteriologie
-Celule scuamoase superficiale Relativ Frecvente
-Celule intermediare Frecvente
-Leucocite(PMN) Relativ Frecvente
-Flora bacteriana Lactobacili rari Coci gram pozitiv relativ Frecventi
-Fungi Levuri si Filamente Miceliene Frecvente
-Trichomonas Vaginalis Absent
Am incercat sa "descifrez" singura dar fara rezultat, Va rog sa raspundeti.Multumesc
- eueu10
- Full member
- Inregistrat: 2010-10-09
Ai candida si probabil o dereglare a florei vaginale,pt ca scrie ca ai lactobacili rari..mergi la medic pt tratament..
- angeldarkwoman
- Sr. member
- Inregistrat: 2010-09-24
trebuia sa iti faca o cultura sa vezi ce-i cu cocii aia gram pozitiv. Trebuie inmultiti si lactobacilii ca sunt rari.
What doesn't kill me, makes me stronger
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|