homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Durerea imensa!Solutia?-5

#77 2011-07-18 01:19:07

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

Re: Durerea imensa!Solutia?

moksha, sa iei un barbat de langa o iubita e un lucru..sa iei un tata unor copii deja e cu totul alt lucru.. hai ca daaca doar era casatorit si s-a bagat fata peste el si i l-a suflat aleia, aia era..divort si punct, happy end..dar cand are si 2 copii pe care tu oricum nu i-ai accepta ca pate integranta in familia ta fiindca sunt ai LUI cu ALTa.. atunci ce pretentii mai ai?!

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

#78 2011-07-18 01:25:28

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

mihaela2289 a scris:

moksha, sa iei un barbat de langa o iubita e un lucru..sa iei un tata unor copii deja e cu totul alt lucru.. hai ca daaca doar era casatorit si s-a bagat fata peste el si i l-a suflat aleia, aia era..divort si punct, happy end..dar cand are si 2 copii pe care tu oricum nu i-ai accepta ca pate integranta in familia ta fiindca sunt ai LUI cu ALTa.. atunci ce pretentii mai ai?!

exact la asta ma refeream. nimeni nu ia pe nimeni de langa nimeni. eu m-am exprimat in nota discutiei si ca sa ma fac inteleasa.

ceea ce eu sustin e ca nimeni nu ia pe nimeni, oamenii se duc de bunavoie. exact ce am zis...de ce sa avem pretentia de o femeie straina sa aiba principii si morala cand propriul nostru sot, tatal copiilor, pleaca? asta e unde eu ma pierd.

asta pe de o parte, pe de alta parte, crede-ma ca un tata asa...mai bine nu. si asta chiar o sustin sus si tare. decat un tata care sa nu stie cum sa faca sa ajunga mai repede la amanta, decat o mama plansa si mereu trista, decat o astfel de situatie, mai bine un divort clar si drept, cu toate consecintele lui.

ps. nu ma refer la situatia lui puffy, in care in mod evident ai dreptate. e o parere generala.

#79 2011-07-18 01:44:18

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

tatal lor e tatal lor indiferent ca o mai iubeste sau nu pe mama copiilor lui.. cat timp nu i-a parasit ramane al lor si asta nu o va schimba nimeni..nici mama-amantelor. daca era un tata denaturat parasea domiciliul conjugal si nu il mai interesa de copii, dar aici nu e cazul. el pleaca de langa nevasta, dar de langa copii nu va pleca si tu ca amanta sa ai curajul sa spui ca nu ii accepti.. dupa ce ca te-ai bagat in familia lor.. e cam mult totusi. parerea mea...

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

#80 2011-07-18 08:56:11

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

moksha,eu am inteles povestea ta.asa a fost sa fie...

daca sotul meu era un om insurat cu siguranta nu ar mai fi devenit sotul meu.nu m-as fi uitat la el.asta daca nu ne-am fi intalnit intr-un alt timp...

eu sper ca voi putea sa imi respect convingerile pana inchid ochii.si nu atunci cand adorm,ci ultima privire in aceasta viata.sa pot sa tin capu sus si sa mor linistita.

asa cum am scris mai sus,sotul e cel vinovat,pt ca a uitat de promisiuni si a doit o alta femeie in viata lui.ea,amanta,e vinovata ,pt ca a insistat sa desparta si sa calce in picioare o familie.nici eu nu mi-as dori in veci un sot care sa fuga cand are timp la amanta.nu as putea sa ma prefac in fata copiilor...nu as putea masca.aia nu e viata.nu vreau sa mor prefacandu-ma!

fiecare isi alege cum sa respire.si fiecare isi primeste portia de viata-bumerang...

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#81 2011-07-18 10:39:53

moksha
Hero member

sonia30 a scris:

moksha,eu am inteles povestea ta.asa a fost sa fie...

daca sotul meu era un om insurat cu siguranta nu ar mai fi devenit sotul meu.nu m-as fi uitat la el.asta daca nu ne-am fi intalnit intr-un alt timp...

eu sper ca voi putea sa imi respect convingerile pana inchid ochii.si nu atunci cand adorm,ci ultima privire in aceasta viata.sa pot sa tin capu sus si sa mor linistita.

asa cum am scris mai sus,sotul e cel vinovat,pt ca a uitat de promisiuni si a doit o alta femeie in viata lui.ea,amanta,e vinovata ,pt ca a insistat sa desparta si sa calce in picioare o familie.nici eu nu mi-as dori in veci un sot care sa fuga cand are timp la amanta.nu as putea sa ma prefac in fata copiilor...nu as putea masca.aia nu e viata.nu vreau sa mor prefacandu-ma!

fiecare isi alege cum sa respire.si fiecare isi primeste portia de viata-bumerang...

nu poti sa cunosti povestea mea, pentru ca nu am povestit-o de fapt. dar asa e, ai dreptate, asa a fost sa fie.

permite-mi sa ma indoiesc un pic ca nu te-ai mai fi uitat la sotul tau daca era insurat, chiar daca nu te cunosc si evident e doar o parere..daca nu stiai ca e insurat, te-ai fi indragostit de el, spre exemplu, chiar e usor sa zici ca ai fi renuntat, dar foarte putine persoane ar putea....e uman, nu suntem nici unul sfinti. daca tu esti, nu pot decat sa ma bucur, dar majoritatea oamenilor nu sunt si nici nu o sa fie. doar ca eu cred ca e usor sa fii radical si sa ai principii cand vorbesti despre ceva si e cu totul altceva sa traiesti cu adevarat.

repet, nu imi suna bine ideea asta cu a calcat in picioare o familie. nici ideea cu bumerangul. sa nu fiu inteleasa gresit, nu fac parte din asociatia de protectie a amantelor, dar nici nu sunt de acord ca o femeie trebuie sa fie atat de demna si corecta incat daca se indragosteste si sentimentele ii corespund sa renunte doar pentru ca exista o sotie si o familie, atata timp cat singurul factor limitator este el. e utopic sa credem ca alta persoana in cautarea fericirii, a banilor, a unei relatii etc o sa respecte principii si o sa aiba ea demnitate si o sa renunte.

cum spuneam, ma intorc la bts-uri, e mult mai simplu smile

Publicitate

loading...

#82 2011-07-18 11:57:11

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

moksha a scris:

faptul ca nu te-ai indragostit de vreunul insurat nu inseamna decat statistica in opinia mea.

permite-mi sa particip si eu la aceasta "statistica". la fel ca si sonia, nu mi-am permis sa ma indragostesc de barbati implicati in relatii, cu atat mai mult de cei insurati sau chiar cu copii. nu e vorba de soarta, ci de coloana vertebrala a fiecaruia. n-a fost o intamplare ca nu m-am indragostit de iubitii prietenelor mele, ci a fost o chestie autoimpusa, ce tine de moralitate, rationament, respect. pana sa te indragostesti, petreci ceva timp cu persoana respectiva, timp in care poti afla daca are sau nu o relatie (bineintles daca te intereseaza acest aspect). nu te poti scuza ca te-a lovit dragostea, pt ca tu voit ai dus lucrurile in directia asta.
primul vinovat e barbatul doar daca el si-a ascuns relatia. altfel, atat el cat si amanta sunt vinovati in egala masura. iar daca amanta l-a ispitit pe barbatul ce nu cauta neaparat o aventura, atunci cea mai mare vina i-o atribui ei.

#83 2011-07-18 12:14:46

moksha
Hero member

anca90 a scris:

moksha a scris:

faptul ca nu te-ai indragostit de vreunul insurat nu inseamna decat statistica in opinia mea.

permite-mi sa particip si eu la aceasta "statistica". la fel ca si sonia, nu mi-am permis sa ma indragostesc de barbati implicati in relatii, cu atat mai mult de cei insurati sau chiar cu copii. nu e vorba de soarta, ci de coloana vertebrala a fiecaruia. n-a fost o intamplare ca nu m-am indragostit de iubitii prietenelor mele, ci a fost o chestie autoimpusa, ce tine de moralitate, rationament, respect. pana sa te indragostesti, petreci ceva timp cu persoana respectiva, timp in care poti afla daca are sau nu o relatie (bineintles daca te intereseaza acest aspect). nu te poti scuza ca te-a lovit dragostea, pt ca tu voit ai dus lucrurile in directia asta.
primul vinovat e barbatul doar daca el si-a ascuns relatia. altfel, atat el cat si amanta sunt vinovati in egala masura. iar daca amanta l-a ispitit pe barbatul ce nu cauta neaparat o aventura, atunci cea mai mare vina i-o atribui ei.

probabil eu traiesc in alta lume si persoanele care ma inconjoara nu au atata moralitate, rationament si respect si coloana vertebrala, pentru ca am vazut asa multe situatii de felul asta ca le-am pierdut sirul.

oricum, nu am mentionat nimic de iubitii prietenelor, asta ar fi cu totul alta discutie.

si repet, felul in care se discuta, "amanta care l-a ispitit pe barbat", asta e ceea ce dezbat. nimeni nu raspunde unei ispite daca nu il intereseaza.

si dezbat si ideea de vina, asa cum am scris mai sus. pana la urma vina e relativa, pentru ca o relatie solida si adevarata chiar nu poate fi atinsa de ispite. si ispita nu are de ce sa aiba coloana vertebrala fata de cineva careia nu i-a promis nimic pana la urma....este o utopie la fel de mare cu a spera ca o sa te lase cineva in trafic sa treci in fata sau o sa iti multumeasca cineva la magazin, ca asa trebuie. viata e cum e, nu cum trebuie.

si dezbat ideea de proprietate asupra unui barbat.

sunt perfect de acord si cu punctele voastre de vedere si evident nu am nici un fel de apreciere pentru femeia care a dormit cu iubitul meu, care i-a plans in fata cersindu-i iubire, care i s-a oferit. dar sunt perfect constienta ca principiile nu au loc aici. si sa o judec nu are rost.

prin urmare eu sustin in continuare ca nu putem condamna femeile ca incearca. nu putem condamna nici barbatii ca le permit femeilor sa incerce, dar ne poate durea pentru ca ei ne-au promis lucruri. si mai ales nu putem sa ne pacalim sa credem ca cineva e al nostru pentru totdeauna, fara sa fie o lupta zilnica. eu asta cred. si cred asta acum, desi la un moment dat eram la fel de radicala si transanta....doar ca am invatat pe pielea mea ca absolut nimic nu e ceea ce pare.

#84 2011-07-18 12:22:30

anca90
Platinum member

moksha a scris:

prin urmare eu sustin in continuare ca nu putem condamna femeile ca incearca.

eu le voi condamna in continuare, desi nu am fost in niciuna din situatiile posibile si sper sa nici nu ajung vreodata. consider ca e imoral sa furi iubitul alteia, cand ala nu e singurul barbat de pe pamant. chiar si de ar fi, actul asta imi pare mai degraba animalic decat uman... ba pana si unele animale nu se ating de prada altuia.

#85 2011-07-18 12:38:40

moksha
Hero member

anca90 a scris:

moksha a scris:

prin urmare eu sustin in continuare ca nu putem condamna femeile ca incearca.

eu le voi condamna in continuare, desi nu am fost in niciuna din situatiile posibile si sper sa nici nu ajung vreodata. consider ca e imoral sa furi iubitul alteia, cand ala nu e singurul barbat de pe pamant. chiar si de ar fi, actul asta imi pare mai degraba animalic decat uman... ba pana si unele animale nu se ating de prada altuia.

bineinteles ca si animalele se ating de prada altuia. doar ca celalalt animal isi apara "prada", tot animalic.

eu nu sustin ca nu e imoral, sustin doar ca nu le putem condamna. si din nou ajungem la ideea de proprietate, care eu cred, cum am mai scris, ca sta la baza multor probleme din sfera asta...gandul asta, ca e iubitul meu, gata, nu mi-l mai ia nimeni.

si stii prea bine ca atunci cand esti indragostita, sau chiar cand ti se pune pata, sau cand iti place cineva..ti se pare ca e singurul barbat de pe lume. si te crezi in masura sa faci orice pentru a fi cu el.

repet, nu sunt in nici un caz fana amante, crede-ma...deloc, dar deloc. dar problema nu sunt ele, ele doar catalizeaza o problema care deja era acolo, ele doar sunt un factor adaugat..din pacate.

si eu iti doresc sa nu ajungi in vreo situatie de acest tip, mai ales pentru ca doare foarte tare.

#86 2011-07-18 13:47:57

anca90
Platinum member

eu nu vad relatia ca pe o proprietate, ci o legatura pe care au construit-o cei doi si pe care o a treia persoana (amanta) o rupe fara niciun regret sau urma de respect, doar din egoism. luand iubitul alteia, ii faci rau acelei persoane. pentru ce? ca n-ai in fost in stare sau nu te-ai complicat sa gasesti unul liber? asta mi se pare de condamnat: raul pe care il faci altor persoane pt a-ti fi tie bine.

#87 2011-07-18 13:50:12

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

Am "frunzarit" si eu topicul asta si nu pot decat sa fiu 100% de acord cu moksha. Dincolo de faptul ca toata povestea asta e o drama din care sufera toata lumea, dincolo de faptul ca dragostea ar trebui sa fie bucurie, nu suferinta, nu pot decat sa spun ca nu inteleg deloc opinia generala cum ca X i-a "furat" barbatul lui Y cu variatiunile pe aceasi tema. In primul rand orice om de pe lumea asta are dreptul sa fie fericit indiferent daca a mai fost casatorit si are copii. Inteleg aici ca se militeaza pentru casnicia pana la moarte cu orice pret, casnicie sa fie. Nu conteaza ca nu mai e dragoste, ca nu mai e respect, ca nu-i mai leaga nimic pe cei doi oameni, ca niste copii nevinovati traiesc cu un tata care e doar pe hartie tatal lor, important e sa existe casnicia aia. Chiar daca cei doi (fosti) parteneri - ca acum nu-i mai uneste nimic - isi doresc cu disperare libertatea si fericirea separat de familie, n-au dreptul sa evadeze din legatura aia.... Incerc sa-mi imaginez ca as fi intr-o asemenea situatie (in care n-am fost si nu-mi doresc sa fiu) si ar trebui, conform celor enuntate pe aici, sa traiesc toata viata langa un om pentru care nu mai simt nimic... Oamenii mai si gresesc, mai fac si alegeri nepotrivite, n-o sa traiasca o viata mizerabila doar din ratiuni... ce ratiu, de fapt? Sociale? Religioase? Oare un om care s-a casatorit la un moment dat nu mai are dreptul sa traiasca daca i s-au schimbat sentimentele pentru partener? Ar trebui inventata inchisoarea divortatilor?
In alta ordine de idei, daca tot e sa cautam un "vinovat", atunci vinovatul e cel care are obligatii si nu se elibereaza de ele inainte de a intra in alta relatie. La urma urmei "amatul/amanta" n-are alte obligatii decat unele morale pe care are dreptul sa nu si le asume....
Ca sa nu mai pomenesc de certitudinea asta cum ca daca el si-a inselat sotia sigur isi va insela si amanta la un moment dat...

anca, q.e.d. legatura o rupe cel care e implicat in ea, nu strainul.

Ultima oara a fost editat de alinda (2011-07-18 13:52:55)

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#88 2011-07-18 14:12:41

sonia30
Moderator

alinda,eu nu am enuntat parerea conform careia ar trebui sa ramana insurat cu orice pret.da intai sa isi puna ordine in viata,apoi sa evadeze cu amanta,pt ca s-a plictisit de viata responsabila,de copii,nevasta,bla,bla,bla.iar ea,amanta,e vinovata ca a insistat.nu o sa imi schimb judecata niciodata.si,da,sunt transanta in astfel de situatii in care unii oameni cred ca au dreptul sa isi bata joc de alti oameni...

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

#89 2011-07-18 14:20:04

anca90
Platinum member

alinda, eu nici pe departe nu vorbeam de cazul in care cei doi (iubiti/soti) nu se mai inteleg sau nu mai simt nimic unul pt celalalt. in cazul asta ei ar trebui sa puna punct de comun acord.
eu vorbesc de situatiile in care barbatul este ispitit sa aiba o aventura, fara ca lucrurile sa mearga prost in relatia actuala.
un exemplu: el plecat in delegatie, ea acasa. el merge la o petrecere cu colegii, unde intalneste o domnisoara infierbantata, care ii face avansuri. avand cateva pahare la bord, cedeaza tentatiei. urmeaza alte intalniri si barbatul se simte din ce in ce mai atras de domnisoara respectiva. in cazul asta eu nu-l gasesc vinovat doar pe el, ci in cea mai mare parte pe tipa, care nu s-a pus in pielea sotiei/iubitei ce isi asteapta acasa barbatul. asta mi se pare de condamnat: sa iesi la agatat si sa te legi de primul care iti place, fara sa-ti pese daca el are deja o relatie. bineinteles ca si barbatul poate spune NU daca isi respecta cu adevarat iubita si tine la relatia lor, dar sincer, cati barbati rezista eroic tentatiilor? am mai dat eu exemplul cu adam si eva... smile il consider vinovat pe cel care face prima greseala, pe cel care instiga la inselat.

sonia30 a scris:

nu o sa imi schimb judecata niciodata.si,da,sunt transanta in astfel de situatii in care unii oameni cred ca au dreptul sa isi bata joc de alti oameni...

idem

Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-07-18 14:21:06)

#90 2011-07-18 14:27:22

moksha
Hero member

anca90 a scris:

eu nu vad relatia ca pe o proprietate, ci o legatura pe care au construit-o cei doi si pe care o a treia persoana (amanta) o rupe fara niciun regret sau urma de respect, doar din egoism. luand iubitul alteia, ii faci rau acelei persoane. pentru ce? ca n-ai in fost in stare sau nu te-ai complicat sa gasesti unul liber? asta mi se pare de condamnat: raul pe care il faci altor persoane pt a-ti fi tie bine.

daca e o legatura si nu o proprietate nu se poate vorbi de a fura iubitul alteia. sunt perfect de acord, e o legatura pe care au construit'o doi oameni...daca e o legatura adevarata nu poate fi rupta de o amanta egoista care vrea sa faca rau.

nu stiu de ce m'am transformat eu in discutia asta in persoana care apara amantele smile dar sustin ce am scris. nu cred ca vreuna dintre noi e chiar asa putin egoista cum am vrea sa credem.

pana la urma exista si muuulte sotii sau iubite care din egoism, din frica de singuratate, din obisnuinta, din gelozie, dar in nici un caz din altruism sau mare iubire isi tin sotii/iubitii in niste relatii care nu mai merg demult..sau refuza sa vada ca daca exista o amanta de nu stiu cat timp, poate relatia lor a murit...si pana la urma nu fac si ele rau la randul lor? nu se complac in niste situatii care mai multa durere provoaca? nu gresesc si nu sunt egoiste pentru ca tin de o relatie si se mint?

repet, nu imi plac femeile alunecoase, femeile care cauta puncte vulnerabile (poate pana la urma o sa va povestesc si istoria mea, pentru ca aveti pareri foarte argumentate si cred ca imi vor fi de ajutor)..nu sustin amantele, spun doar ca cine isi bate joc e cel care a promis ceva. un strain nu are cum sa isi bata joc de ceva in care poate nu crede, despre care poate nu are informatii suficiente, despre care nu vrea sa afle. e foarte greu sa ceri ca un om strain de tine sa aiba grija de tine si sa aiba principii...

L.E. : anca, chiar cred ca e exagerat ce spui. sustii ca trebuie sa verificam de fiecare data cand vedem un barbat daca nu cumva il asteapta o nevasta acasa si sa nu interactionam deloc, din corectitudine si respect fata de nevasta de acasa care saraca asteapta? e total irealizabil si irealist...nu zic ca e bine ce se intampla in situatii din astea, dar e absolut imposibil sa cerem asa ceva unei alte persoane...care repet, nu are nici o responsabilitate fata de noi, ca neveste/iubite. nu traim in alice in tara minunilor, din pacate.

Ultima oara a fost editat de moksha (2011-07-18 14:34:49)

#91 2011-07-18 14:34:25

sonia30
Moderator

eu cred ca sunt cam putin egoista in general,nu neaparat ca nu ma uit dupa unu insurat.bine nu egoista,nu ma refer la sfanta...

am mai scris ca nu sunt de acord cu sotiile care se prefac ca nu stiu ca sotu are amanta,doar ca sa mearga familia in continuare,ca o mare afacere...patetice!da,ma rog,fiecare face cum vrea.barbatu are de castigat,are si familia si amanta.

moksha,ai dreptate,cine promite,ala e vinovatu.da si daca nu ar fi una de-asta care isi baga nasu peste tot,ce bine-ar fi!...nu ca ea ar fi vinovata nr 1...da ar fi bine sa isi vada fiecare de treaba lui/ei.si barbatu insurat nu ar trebui sa fie treaba nici unei femei pana nu ia el decizia sa divorteze.

aaa,si moksha,nu am spus ca iti cunosc povestea,ci ca ti-am inteles povestea.din ce ai creionat tu.

Ultima oara a fost editat de sonia30 (2011-07-18 14:37:04)

#92 2011-07-18 14:40:00

lala20
Hero member
Inregistrat: 2009-03-07

Dar pana la urma de ce sa fie vinovata cea care ii face avansuri? Da, ca ceea ce face poate fi considerat imoral de cei din afara, de acord, dar atata timp cat EA e libera, fara obligatii, fara prea multe "oprelisti" de ordin moral... de ce sa fie vinovata? Daca e la o petrecere, il vede, il place si ii face avansuri... ea pur si simplu isi incearca norocul..daca pica, pica.

Si hai s-o lasam incolo de treaba, ca daca EL pretuieste ce are acasa si gandeste cu capul de sus, va sti sa spuna nu.

The wise man said just find your place
In the eye of the storm
Seek the roses along the way
Just beware of the thorns.

#93 2011-07-18 14:41:27

sonia30
Moderator

si eu sustin ca barbatu ar trebui sa stie sa spuna nu in orice circumstante...

#94 2011-07-18 14:45:16

*joy*
Insomniac member
Inregistrat: 2011-02-09

Hai sa fim ipocrite si sa spunem ca oricand ar fi ok din partea noastra ca sotul/iubitul sa plece cu alta,ca nah,s-a reindragostit. Noi vom fi ok acasa,ii vom face frumos bagajelul si  vom zambi.
Hai ca asta e prea de tot  forgetit

Ultima oara a fost editat de Biannca (2011-07-18 14:45:39)

#95 2011-07-18 14:49:56

anca90
Platinum member

lala20 a scris:

de ce sa fie vinovata? Daca e la o petrecere, il vede, il place si ii face avansuri... ea pur si simplu isi incearca norocul..daca pica, pica.

poate sunt eu exagerata si invechita, dar n-as putea sa fac asta! m-ar mustra constiinta ca i-am facut rau unei persoane pe care nici nu o cunosc. as trai cu teama ca intr-o zi ma trezesc cu respectiva la usa, facandu-ma cu ou si otet.
poate vorbesc din alte timpuri (au trecut destui ani de cand n-am mai avut nevoie sa agat tongue), dar pe vremea cand n-aveam iubit, primul lucru care ma interesa la un baiat de care imi placea era daca are sau nu prietena. iar la cei insurati nici nu indrazneam sa ma uit. poate si pt ca ii gaseam prea batrani pt mine smile.

Biannca, dar nici ele nu zic ca nu le-ar durea o asemenea situatie. spun doar ca respectiva nu e de condamnat neutral.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-07-18 14:51:06)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.