homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat colposcopie

#1 2011-07-19 21:52:05

Iris_13
New member
Inregistrat: 2011-07-11

Rezultat colposcopie

Draga Doctoressa (sau altcineva care se pricepe) am facut astazi o colposcopie iar rezulgtatul suna asa:

FP: col cu aspect inflamator: Leucoree moderata, tip micoza
AA: impregnare neomogena acidofila tip inflamator. JSC vizibila tip 1 cu contur liniar acidofil net (lizereu aceto-alb)
TL : zona perijonctionala iod negativa net delimitata, liniara.

Acu, doctorita mi-a zis ca acea inflamare e de fapt din cauza mucoasei mele si sa nu imi fac probleme ca mereu ii va aparea asa. Mentionez ca Papanicolau cat si secretiile sunt ok, fara fungi sau alte vietati care nu ar trebui sa fie pe acolo.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca e ok.

Eu am avut o mica rana pe col care nu s-a vazut la aceasta colposcopie probabil pt faptul ca a trecut.

Multumesc anticipat pentru raspuns smile

#2 2011-07-20 10:57:16

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: Rezultat colposcopie

pai doctorita ti-a spus clar sa nu iti faci probleme. ea stie cel mai bine ce a vazut, nu noi, pe forum. cel mai probabil ai ectopie si probabil asta a fost confundata in trecut cu rana. esti ok, stai linistita.

#3 2012-05-05 00:30:24

bebe1704
New member
Inregistrat: 2011-12-01

Re: Rezultat colposcopie

Buna Doctoressa!
Te rog sa ma ajuti cu cateva informatii/sugestii/sfaturi/pareri.
Am facut o colposcopie ieri, iar rezultatul este urmatorul:
Col fara preparare     ? epiteliu denudate pe alocuri, vase vizibile in special cu versantul posterior.
Preparare cu AA     ? epiteliu cilindric si lsc vizibile, cu extensie spre exocol.
-    zt vizibila, cu glande cu guleras in special spre versantul anterior si mosaic vascular vizibil, cu vase cu traiect cu origine nevizualizabila.
-    Epiteliu fin aceto-alb in zt
Colorare cu lugol    -  jsc vizibila.
-    zt cu glande cu guleras si cateva ectopii glandulare in special pe versantul anterior.
Diagnostic: leziuni vasculare atipice, aspect coploscopice suggestive pentru inflamatie HPV.
Recomandari:         - reevaluare cito-colposcopica peste 4-6 luni
-    desi nu este o urgent ? ERAD ? pentru diagnostic de certitudine.

Precizez ca anterior colposcopiei, pap mi-a iesit ASC-H, iar la genotipare HPV mi-a iesit pozitiv, tulpina 31.
As vrea sa fac un bebe si nu stiu daca e mai bine sa fac ERAD-ul inainte de a ramane insarcinata sau dupa nastere. Nasterea ar fi indicat sa fie prin cezariana din cauza HPV-ului.

Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns despre ce reprezinta rezultatul colposcopiei si ce  ar fi mai bine sa fac.
Multumesc tare mult!

Ultima oara a fost editat de bebe1704 (2012-05-06 12:16:34)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.