homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrerupere anticonceptionale dupa 10 ani de utilizare

#1 2011-07-20 11:59:35

dalinam
Membru
Inregistrat: 2011-07-20

Intrerupere anticonceptionale dupa 10 ani de utilizare

Buna!

De curand am fost la o consultatie (de rutina) la medicul ginecolog. La consultatie, totul ok! Insa, cand a auzit ca iau anticonceptionale (logest) de 10 ani (am 34 de ani si am facut pauzele necesare de 2-3 luni, la timp) mi-a zis ca trebuie sa renunt la acestea si sa folosesc alte metode contraceptive (de ex. ovule...). Marturisesc ca pilulele mi-au creat o oarecare dependenta si liniste, iar acum imi e greu sa renunt la acestea, mai ales ca nu am probleme si chiar imi e bine cu ele. De peste o saptamana am luat net-ul la citit sa vad daca s-au mai confruntat si altele cu aceasta problema si nu am prea gasit raspunsuri...
Asadar, v-as ruga sa-mi spuneti daca este o problema atat de grava continuarea anticonceptionalelor dupa 10 ani de utilizare... De asemenea, ce analize ar trebui sa fac periodic pentru a observa eventualele probleme ce ar putea aparea din cauza lor. Deja mi-a intrat in cap ideea ca n-ar trebui sa mai iau si imi e frica sa nu am probleme de sanatate...

Multumiri anticipate pentru raspunsuri!

#2 2011-07-25 14:39:03

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Intrerupere anticonceptionale dupa 10 ani de utilizare

daca ti-e bine cu ele nu vad de ce ai renunta
ai grija totusi, dupa 35 de ani, daca fumezi, trebuie sa renunti la una din ele: ac sau tigari

analizele care trebuie facute macar o data pe an cand iei ac sunt: colesterol, trigliceride, glicemie, TGO, TGP si Timp Quick

#3 2011-07-26 02:13:04

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

Eu nu inteleg de ce ai facut pauzele alea de 2-3 luni, dar in fine. Daca te impaci bine cu ele si nu fumezi, si nu vrei un copil, nu vad de ce ai renunta la ele. Poti sa-ti faci analizele de care a zis Camysh, si daca ies in regula nu ai de ce sa nu mai iei.

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#4 2011-10-24 01:33:42

lexxutza
Membru
Inregistrat: 2011-10-24

Apropo de pauze...trebuie facute? eu in 4 ani am facut o pauza de 2 luni si cam atat. Trebuie facute ? Am mai intrebat medicul de famile, la planning familial dar niciodata nu au zis nimik de pauze. Oricum, acum le-am intrerupt pt o perioada.

#5 2011-10-24 10:13:28

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

trebuie facute doar daca ai probleme de sanatate care sa le impuna; in caz contrar, nu smile

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.