homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sarcina si hepatita b

#1 2011-07-21 18:36:28

claryna
New member
Inregistrat: 2009-07-04

sarcina si hepatita b

buna seara.as dori daca se poate sa imi spuneti si mie ce analize si ce controale trebuie sa facem eu si sotul meu inainte de a concepe un bebe, tinana cont ca eu sunt purtatoare de virus b inca de la varsta de3-4 ani si ce trebuie sa stim pentru ca pe internet nu am gasit prea multe despre aceasta situatie.va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.

#2 2011-07-21 19:19:40

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: sarcina si hepatita b

claryna a scris:

buna seara.as dori daca se poate sa imi spuneti si mie ce analize si ce controale trebuie sa facem eu si sotul meu inainte de a concepe un bebe, tinana cont ca eu sunt purtatoare de virus b inca de la varsta de3-4 ani si ce trebuie sa stim pentru ca pe internet nu am gasit prea multe despre aceasta situatie.va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.

eu sper si cred ca e posibil sa confunzi hepatita b cu hepatita a, pentru ca altfel ai fi avut date despre statusul tau virologic. de aceea eu propun sa incepi prin a determina ag hbs daca acesta este cazul. daca nu, consulta un infectionist, exista profilaxie pentru ca bebeul sa fie sanatos.

#3 2011-07-21 19:24:38

claryna
New member

nu ai cum sa confunzi atata timp cat 3frati au fost infectati in acelasi timp ....cand 3frati au fost internati si tratati ani de zile...si knd 3frati au un istoric enorm in fisele medicale ....raspunsul acesta l-am mai citit si la alt membru si kre avea o cu totul alta intrebare...f interesant,nu stiu ce sa spun...prea mult nu am fost lamurita

#4 2011-07-21 19:29:06

moksha
Hero member

claryna a scris:

nu ai cum sa confunzi atata timp cat 3frati au fost infectati in acelasi timp ....cand 3frati au fost internati si tratati ani de zile...si knd 3frati au un istoric enorm in fisele medicale ....raspunsul acesta l-am mai citit si la alt membru si kre avea o cu totul alta intrebare...f interesant,nu stiu ce sa spun...prea mult nu am fost lamurita

chiar ai reusit sa ma enervezi. ti'am raspuns cu drag, daca tu atat reusesti sa intelegi si asa ai reusit sa raspunzi...

daca ai un istoric enorm, consulta'ti medicul, nu intreba pe un forum, ca sa primesti raspunsuri neinteresante.

mergi la medic, depinde de viremie si de tot restul datelor si cum am zis, exista profilaxie.

sunt numeroase persoane care confunda aceste tipuri de hepatita, daca tu ai de gand sa contesti raspunsurile mele sau felul in  care eu reusesc sa inteleg ce intrebari pune cineva din spatele unui calculator, iti multumesc.

imi cer scuze ca ti'am raspuns, nu o sa se mai repete.

#5 2011-07-21 19:33:14

claryna
New member

nu stiu de ce te superi...eu am pus o cu totul alta intrebare...nu am cerut sa mi se explice altceva decat''ce analize si ce controale trebuie sa facem eu si sotul meu inainte de a concepe un bebe''...ma rog...

Publicitate

loading...

#6 2011-07-21 19:52:18

moksha
Hero member

claryna a scris:

nu stiu de ce te superi...eu am pus o cu totul alta intrebare...nu am cerut sa mi se explice altceva decat''ce analize si ce controale trebuie sa facem eu si sotul meu inainte de a concepe un bebe''...ma rog...

nu ma supar, ma enervez, este diferit.

pentru ca in loc sa apreciezi ca ti-am raspuns (sper ca esti constienta ca o fac din amabilitate si de multe ori de drag. sper si ca stii ca nu o sa iti dea nimeni raspunsul pe forum, trebuie sa consulti medicul tau, sa iti faci - repet - viremia, nu mentionezi nimic de statutul sotului tau, nu spui daca esti in tratament sau nu etc) desi puteam sa nu o fac, pentru ca trebuie sa vezi un medic neaparat si pentru ca nu te joci cu lucrurile astea, raspunzi in felul in care ai raspuns, insinuand ca eu sunt o ametita care le spune tuturor ca au hepatita a cand ei au b.

singurul raspuns pe care pot sa ti-l dau e fix cel pe care ti l-am dat, anume sa consulti un medic infectionist.

#7 2011-07-21 20:11:35

claryna
New member

ok...multumesc...deci trebuie sa ajung iar la bucuresti la medicul kre ma avut in evidenta....o seara buna

#8 2011-07-21 22:55:51

mikado
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-01-29

ti-ai facut viremia?
oricum tinand cont ca esti purtatoare de virus b, ma gandesc ca ai trecut pe la infectionist si ti-ai repetat analizele. el ce te-a sfatuit?

oricum trebuie sa faci analize recomnadate inainte de a ramane insarcinata
http://forum.anticonceptionale.ro/p1757 … l#p1757053
+ analize  pt ficat (electroforeza etc.)

bebe va primi in primele ore de viata,  imunoglobina(anticorpi pentru virusul B si se foloseste ca metoda de preventie, impreuna cu prima doza de vaccin impotriva virusului B la copiii nascuti din mame purtatoare de virus)  si prima doza de vaccin impotriva virusului B in primele ore de viata ale bebelusului si apoi se continua schema de vaccinare care mai cuprinde inca 2 vaccinuri.

- se recomanda cezariana mamelor infectate cu virusul B pentru a minimiza perioada de timp cat copilul intra in contact cu sangele mamei

toate aceste detalii ar trebui sa le discuti cu medicul infectionist care te tine sub observatie...daca sotul tau si-a facut analizele si sunt negative ar fi bine sa se vaccineze.

si nu te aprinde asa repede...moksha chiar a vrut sa te ajute  goodluck

.

#9 2011-07-21 23:43:27

claryna
New member

ms mult mikado...chiar mi-a fost de ajutor...sanatate multa...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.