Un sfat, va rog!-2
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
Re: Un sfat, va rog!
sonia30 a scris:daca era copilul meu,alta era situatia.nu sunt perfecta,nici pe departe,da incerc sa fiu responsabila.si nu neaparat acum la varsta asta.bine,acum ceva ani,era alta viata.traiesc printre tineri.stiu ce gandesc.imi cam spun tot.am stiut sa ma apropii de ei incat sa stiu mult mai multe ca parintii,de fapt parintii nu prea stiu nimic.deci,atitudinea mea fata de ce a scris fetita de 15 ani era strict legata de raspunsul ei in dorul lelii,lipsit de responsabilitate,plin de lasa-ma sa te las.nu,nu am facut analizele.deci,cum ,am spuus,nu sunt perfecta.da nici cum a prezentat ea situatia.cand oi avea un copil,sa ma ajute Dumnezeu,o sa fiu prietena,nu mama cu sabia la cap.
iti doresc din tot sufletul sa reusesti sa fii o mama-prietena, se pare ca nu e chiar asa usor cum pare.
jeannie, asta da ghinion..statistic vorbind e cu adevarat complicat, mai ales ca daca s-a rupt expunerea nu a fost chiar semnificativa. noroc ca macar nu a fost grav..sanatate! la partea cu evil lies in men, nu stiu ce sa zic e ca si cu oul si gaina..ca pana la urma cele 5 boli le-a capatat de la o femeie, nu
- jeannie
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-07-13
da da, tot de la alte femei au si barbatii bolile, true
Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-07-27 15:43:07)
- sonia30
- Moderator
- Inregistrat: 2010-08-01
moksha,multumesc.nici nu cred ca e usor.la scoala sunt a2a mama.chiar daca nu sunt copiii mei,tot asa ii numesc.pt ca ii iubesc si-mi pasa.deci stiu ca nu e usor,mai ales cand voi avea copilul meu.
"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada." http://www.fertilityfriend.com/home/329906
- Ajutor, va rog
- New member
- Inregistrat: 2011-07-26
Sonia...Sa stii ca mama mereu o fost aprope de mine si m-a sprijinit in orice. Si am avut de atatea ori discutii cu ea despre viata sexuala...Si mi-a spus sa nu mi-o incep cel putin pana la 19-20 de ani daca pana la nunta nu stau si asta sa fie cand am deja un prieten stabilit de ceva timp si multe alte chestii...Nu am ascultat-o. de aceea nu indraznesc sa ii spun! . Intr-adevar...ca cea cu prietenu stabilit de ceva timp e adevarat...am o relatiee de ft mult timp:)(si cand spun ft mult timp nu ma refer la cateva luni)...Ca s-a intamplat asa repede, asta e. Sincer, nu regert. A fost alegerea mea. Prietenul meu mi-a spus ca ma astepta cat am eu nevoie, sa nu ne grabim.Si sunt constienta ca is forte multe boli si riscuri, dar nu am facut sex de atatea ori...Si tocmai de aceea o sa ma duc acum la ginecolog..nu mai e atata ...aprox o luna...o sa imi fac analizele si da...o sa incep sa ma protejez..
P.S. ..Poate mai au nevoie si alte fete:)..Am discutat cu un ginecolog...Pana o sa ajung la unul la un control. Si mi-a recomandat sa iau Biseptol doza unica 6 tablete...
Ultima oara a fost editat de Ajutor, va rog (2011-07-28 01:10:59)
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
Sonia, te-am mai rugat si pe la alte topicuri, nu mai judeca userii, indiferent de ce anume scriu pe forum, si nu mai fi atat de agresiva!
- moksha
- Hero member
Ajutor, va rog a scris:Sonia...Sa stii ca mama mereu o fost aprope de mine si m-a sprijinit in orice. Si am avut de atatea ori discutii cu ea despre viata sexuala...Si mi-a spus sa nu mi-o incep cel putin pana la 19-20 de ani daca pana la nunta nu stau si asta sa fie cand am deja un prieten stabilit de ceva timp si multe alte chestii...Nu am ascultat-o. de aceea nu indraznesc sa ii spun! . Intr-adevar...ca cea cu prietenu stabilit de ceva timp e adevarat...am o relatiee de ft mult timp:)(si cand spun ft mult timp nu ma refer la cateva luni)...Ca s-a intamplat asa repede, asta e. Sincer, nu regert. A fost alegerea mea. Prietenul meu mi-a spus ca ma astepta cat am eu nevoie, sa nu ne grabim.Si sunt constienta ca is forte multe boli si riscuri, dar nu am facut sex de atatea ori...Si tocmai de aceea o sa ma duc acum la ginecolog..nu mai e atata ...aprox o luna...o sa imi fac analizele si da...o sa incep sa ma protejez..
P.S. ..Poate mai au nevoie si alte fete:)..Am discutat cu un ginecolog...Pana o sa ajung la unul la un control. Si mi-a recomandat sa iau Biseptol doza unica 6 tablete...
copilule, citeste te rog ce am scris mai sus. sau ma rog, mai devreme.
cat poate sa insemne foarte mult timp cand tu ai 16 ani? nu prea poate sa insemne nimic. in fine, nu asta conteaza.
nu esti constienta de riscurile la care te expui, nu. nu conteaza de cate ori ai facut sex, conteaza ca si daca ai facut o data te poti imbolnavi. iti repet, ai auzit de hiv, nu? de sifilis? de hepatita? de herpes? de hpv? de trichomonas? nu?
adevarul e cum am zis la mijloc. nu exista nici macar un motiv suficient de clar pentru care tu sa nu te protejezi. esti o fata care devine femeie in anul 2011, nu in anul 1800 toamna si nu poti sa iti joci toata viata pe care o inainte pe ignoranta. nu?
informeaza-te. intreaba. afla. nu conteaza daca ai facut sex de o suta de mii de ori sau o data, bolile exista. si trebuie tu si doar tu sa te feresti de ele...am vazut multe cazuri de copii ca tine care au bravat asa cum faci tu pana cand s-au imbolnavit si nu au mai stiut unde sa se dea cu capul. asa ca profita de faptul ca cineva iti da un sfat si urmeaza-l.
si faceti analizele amandoi, la 3 luni de la ultimul contact neprotejat. analizele de sange. e FOARTE important.
succes.
- sonia30
- Moderator
camy,scuza-ma,nu o sa mai scriu nimic.
"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada." http://www.fertilityfriend.com/home/329906
- fluturascrys
- Hero member
- De la: Stuttgart
- Inregistrat: 2010-09-24
hai sa iti spun povestea mea...totul a inceput cu aproape 7 ani in urma, cand l-am cunoscut pe prietenul meu. Nu aveam habar de ce se intampla in jurul nostru (eram tineri si indragostiti eu 17 ani si el 19), la doua luni de cand "ne-am combinat" mi-am inceput viata sexuala, eu fiind virgina, el nu. Totul a fost super, desi nu ne-am protejat inconstienta din ambele parti, timpul a trecut si la 3 luni dupa ce imi incepusem viata sexuala am ramas insarcinata nu iti pot descrie in cuvinte ce a fost in capul si in sufletul meu atunci. Parintii mei sunt si acum foarte severi si nici acum nu le-am spus ca am activitate sexuala, am stat 2 luni nestiind incotro sa ma indrept si pana la urma am decis sa fac chiuretaj, a fost una dintre cele mai grele decizii pe care a trebuit sa le iau. Daca pot spune, norocul meu a fost ca aveam deja 18 ani si cateva luni si nu a trebuit sa merg cu parintii, am mers printr-o cunostinta la spital la Cantacuzino la un medic bun si cel mai important prietenul meu nu s-a dat la fund, imi era frica de reactia lui, ma gandeam k poate voi ramane singura cu un copil, dar din fericire el a fost langa mine, ma sustinut si financiar si cel mai important psihic, a mers cu mine la spital, a stat pe hol si a asteptat pana am terminat eu,etc. Lucru asta a intarit extrem de mult relatia noastra, desi ar fi fost bine sa o intarim in alt fel dar....capul face capul trage! Urmatoare luna am mers la medic si mi-au fost prescrise ac pe care le iau chiar si acum si le voi lasa cand voi vrea sa fac un copil, in rest nu vreau sa mai am nici cel mai mic risc de sarcina. De atunci au trecut 6 ani, eu am 24 de ani si el 26, suntem tot impreuna si ne iubim la fel de mult. Este foarte important, sa va asumati amandoi riscurile la care va expuneti, intr-o relatie sunt 2 persoane nu una singura. Si te rog nu uita daca tu nu iti pretuiesti sanatatea ta, nimeni nu o va face in locul tau!
Iarta-ti dusmanii, dar niciodata nu uita numele lor !
- Ajutor, va rog
- New member
Moksa..Amandoi ne-am facut analize de sange....Eu mi le fac in fiecare an..Anul asta le-am facut prin mai si au iesit chiar bine si el la fel(prin iunie)...el a facut doua randuri de analize de sange pt k a facut un fel de alergie si a fost nevoi sa faca si i-au iesit foarte bine:). ...Chiar aseara am discuat cu el de prob. si de analize.Si i-am spus k ma duc una viitoare la ginecolog..si a spus k in caz ca exista ceva o zis k o sa merga si el la control si daca e nevoie face tratamen:-??...Sa vedem luna viitoare;)) Nu a trecut asa mult timp...Deci si daca Doamne feri ar fi ceva...ar fi tratabil..nu are cum in 3 luni sa se agraveze foarte tare:)
- moksha
- Hero member
Ajutor, va rog a scris:Moksa..Amandoi ne-am facut analize de sange....Eu mi le fac in fiecare an..Anul asta le-am facut prin mai si au iesit chiar bine si el la fel(prin iunie)...el a facut doua randuri de analize de sange pt k a facut un fel de alergie si a fost nevoi sa faca si i-au iesit foarte bine:). ...Chiar aseara am discuat cu el de prob. si de analize.Si i-am spus k ma duc una viitoare la ginecolog..si a spus k in caz ca exista ceva o zis k o sa merga si el la control si daca e nevoie face tratamen:-??...Sa vedem luna viitoare;)) Nu a trecut asa mult timp...Deci si daca Doamne feri ar fi ceva...ar fi tratabil..nu are cum in 3 luni sa se agraveze foarte tare:)
ai auzit de hiv, repet? v-ati facut analizele pentru bolile cu transmitere sexuala? nu au legatura cu alergiile.
daca da, foarte bine, bravo. daca nu, ar trebui.
- Ajutor, va rog
- New member
Nu i-au facut analize speciale pentru alergie. Pentru ca nu stiau ce are! Oricum...Eu v-am cerut pararea despre alta problema daca stiati ceva ...Nu v-am rugat sa va dati cu parerea depre greselile mele sau nu. Ca mi-am inceput viata sexuala de la anii astia e problemea mea. Da, va multumesc ca mi-ati zis de riscuri desi le stiam. In fine:-j
- moksha
- Hero member
Ajutor, va rog a scris:Nu i-au facut analize speciale pentru alergie. Pentru ca nu stiau ce are! Oricum...Eu v-am cerut pararea despre alta problema daca stiati ceva ...Nu v-am rugat sa va dati cu parerea depre greselile mele sau nu. Ca mi-am inceput viata sexuala de la anii astia e problemea mea. Da, va multumesc ca mi-ati zis de riscuri desi le stiam. In fine:-j
sunt off topic si e ultima oara cand o sa mai fiu off topic.
nu e cazul sa raspunzi pe "tonul" asta. evident ca e fix problema ta ce faci. eu doar ti-am amintit riscurile. daca tu vrei sa dai reply tocmai la mesajul meu dintre toate, cand daca ai fi citit macar un pic ai fi vazut ca am fost printre cele care cumva ti-au luat partea, nu ai decat. nu trebuie sa fac ce ma rogi, raspund ceea ce cred din simplul motiv ca suntem pe un forum liber, dar pe care il citesc multe persoane si niciodata nu e de ajuns sa zici de prea multe ori ca exista bts.
nu le stiai riscurile, pentru ca nu ti le-ai asumat si pentru ca esti cu adevarat inconstienta. nu stii riscurile, pentru ca inteleg ca tu crezi ca hivul si hepatita se vad la analize uzuale. ei bine, nu. dar nu e datoria mea sa te invat lucrurile astea.
esti doar un copil si nu am de gand sa intru intr-o discutie cu tine, pentru ca nu are rost, dar chiar ai fost neinspirata prin a ma cita pe mine.
si si mai off topic, cum am mai zis, incepe sa ma oboseasca sa tot dau replici unor persoane care nu vor sau nu au chef sa se poarte ok, oricat de mult as vrea sa ajut.
iti doresc mult succes cu scutul tau anti-btsuri, sper sa il patentezi si sa ne zici si noua cum ai facut.
sanatate.
- sonia30
- Moderator
cum iti asterni asa dormi...
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|