Un sfat, va rog!
- Ajutor, va rog
- New member
- Inregistrat: 2011-07-26
Un sfat, va rog!
Buna...Am 15 ani, fac 16 in ian...Mi-am inceput viata sexuala acum cateva luni cu prietenul meu.Nu ne-am protejat niciodata.Am fost anul trecut la un control ginecolog si mi-a spus ca am o bacterie luata dintr-o piscina sau de pe un WC.Mi-a dat sa iau niste antibiotice(nu mai stiu exact cum le spune) si ovulele acelea Klion, pe care nu le-am putut folosi numai acum, deoarece pe atunci eram virgina si la mine in oras nu este un ginecolog(sau cel putin nu unul privat, ci cel de la spital ) care sa fi putut sa mi le bage, fara sa mi se rupa himenul. La inceput, dupa ce intretineam relatii sexuale, vreo 2-3zile simteam ca imi venea sa urinez non-stop si cand ma duceam la toaleta..imi curgeau 2-3 stropi si ma ustura grozav de tare. Acum, am intretinut relatii sex. in 12 iulie si apoi in 16iulie(ultima oara) si de atunci am o stare de usturime non-stop, uneori am impresia ca ma si arde + ca ma ustura si la final de urinat foarte tare. Ma trezesc uneori din somn sa ma duc la baie. Lui mama nu ii pot spune, deoarce mi-ar face un circ(si pe buna dreptate, poate)...ca mi-am inceput viata sexuala de la anii astia. O sa ma duc la ginecolog cu o prietena de a mea si mama ei, luna viitoare. Dar pana atunci nu pot sta asa. Va rog spuneti-mi ce sa fac, ce pastile sa iau. Mai demult, imi fierbeam ceai de musetel amestecat cu cel de galbenele si stateam la aburi, dar nu prea a avut mare efect.Am mai auzit si de norfloxacina, dar nu am incercat-o......Am vazut pe alt site, ca aici este o doctorita foarte draguta care isi da cu paparea:)...VA ROG, AJUTATI-MA...NU POT STA ASA O LUNA PANA VIN PARINTII PRIETENEI MELE ACASA...
Ultima oara a fost editat de Ajutor, va rog (2011-07-26 12:33:46)
- alyush
- Platinum member
- De la: BV
- Inregistrat: 2009-10-05
Re: Un sfat, va rog!
pey, in primul rand nu poti sta o luna acasa, du-te la un medic ginecolog indiferent ca e privat sau nu... mergi singura, sau cu prietena ta. De ce trebuie sa o astepti pe mama prietenei tale?
Ia-ma de mana si nu-mi da drumul, orice ar fi! - Trupa Firma Things to do once in a lifetime https://www.youtube.com/watch?v=PUEC2mlQPbE
- Ajutor, va rog
- New member
alyush...Eu stiam ca nu poti merge la un ginecolog daca nu esti major sau insotit de un parinte...Si + de asta este un oras foarte mic si totul se afla + ca tatal meu este foarte cunoscut. Si nu as vrea ca acel doctor sa ii spuna lu tata. Ca altfel...eram de mult la el la usa. De aceea, nu as vrea sa merg aici in oras + ca spitalul e pe punct de a se inchide... ....si in alt oras nu prea am cum sa merg. Intelegi?
- sonia30
- Moderator
- Inregistrat: 2010-08-01
ajutor,pe langa faptul ca ai aceasta bacterie,nu te gandesti ca,neprotejandu-te poti ramane insarcinata?
"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada." http://www.fertilityfriend.com/home/329906
- alinda
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-01-07
in primul rand te rog sa nu te superi pe mine dar mie mi se pare de neconceput ca ti-ai inceput viata sexuala si o continui fara niciun fel de protectie! daca la aparitia unei sarcini la varsta ta nu te-ai gandit deloc sa inteleg ca nu te gandesti nici la faptul ca te poti imbolnavi grav? stii cate boli se pot transmite asa, unele chiar mortale? zici ca ai avut si niste probleme inainte (nu inteleg ce anume) si nici n-ai facut tratamentul complet. usturimea asta la urinare poate fi si o infectie urinara. ar trebui sa-i spui treaba asta mamei tale si sa mergeti la un medic, eventual sa faci o analiza de urina. oricum gandeste-te bine, procedezi extrem de inconstient cu sanatatea ta!
"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison
- alyush
- Platinum member
- De la: BV
- Inregistrat: 2009-10-05
Poti merge si daca esti minora la ginecolog. Trebuie sa fii insotita de un major doar ataunci cand vrei sa faci chiuretaj si esti minor. De ce crezi ca medicul ii va spune tatalui tau? Nu are altceva mai bun de facut? Ii poti spune sa pasreze discretie cu privire la consultatie si nu va afla nimeni. Esti la liceu? De ce nu le spui parintilor ca mergi cu prietenele sa va plimbati o zi intr-un oras apropiat si atunci poti merge si la doctor.
Ia-ma de mana si nu-mi da drumul, orice ar fi! - Trupa Firma Things to do once in a lifetime https://www.youtube.com/watch?v=PUEC2mlQPbE
- Violete.Purpurii
- Diamond member
- De la: Honolulu
- Inregistrat: 2010-07-29
majoritatea problemelor au o rezolvare... poti merge la ginecolog si fara un adult...pentru consultatie e ok, nu si pentru un avort (atunci cand esti minor) la tine poate fi si altceva, nu numai o problema legata de facutul sexului ... mergi de te controleaza, nu te teme, ca doctorii nu crd ca au grija ta... si fa tratamentul complet si corect,ca sa nu te trezesti cu alte probleme mai tarziu...
si cel mai important! iti dau un sfat din propria experienta...protejeaza'te, ca risti sa ramai insarcinata (ca sa nu mai zic de boli) si atunci belea pe capul tau, caci esti destul de mica
- Orange
- Full member
- Inregistrat: 2009-12-04
si eu zic ca poti inventa un motiv ceva si merge in alt oras apropiat. Poti merge si singura pentru un control. Referitor la simptome - eu zic ca pot sa nu aiba legatura cu inceperea vietii sexuale, daca ai noroc poate fi o simpla infectie urinara. Ceea ce e foarte important acum - PROTEJEAZATE ! Sper ca esti destul de matura ca sa stii cat ai riscat ...
Am invatat ca nu merita sa irosesti nici macar o clipa din viata pentru a te gandi la oamenii care nu iti plac sau nu te plac Va pup si aveti grija de vOi
- V.
- Banat
- Inregistrat: 2010-08-10
Vad ca ti-au raspuns multi useri aici,dar... vin si eu si spun asa.
In primul rand, trebuie sa constientizezi ca inceperea vietii sexuale nu inseamna doar placere, ci responsabilitate. Responsabilitate pe care, se pare tu nu ai vrut sau nu ai putut sa ti-o asumi. Aici vorbesc de siguranta, de acte sexuale protejate corect si constant. Aici nu e vorba neaparat de varsta, multe fete isi incep viata la 16,17 ani, aici este vorba de sanatatea ta si a prietenului tau, despre o eventuala sarcina care poate sa apara.
Faptul ca nu ai urmat atunci cand a trebuit acel tratament complet poate sa iti cazueze acum. Acea usturime nu ai cum sa o tratezi dupa ureche, singurul care te poate ajuta este medicul ginecolog, la care, cum s-a spus si mai sus, poti sa mergi si singura, pentru ca tu nu mergi ca sa faci un avrot ci pentru un consult. Legat de faptul ca medicul i-ar putea spune tatalui tau sau mamei sau oricui, medicii au datoria sa pastreze confidentialitatea fata de pacient, poti sa subliniezi asta cand mergi la consult si sa ii spui ca te bazezi pe asta. Daca intr-adevar ai o problema (si cred ca asta ar explica senzatia de usturime, urinarile dese..astea duc cu gandul la o infectie urinara dar repet, eu nu sunt medic, nu pot sa dau diagnostice pe forumuri) asa, doctorul iti va prescrie un tratament pe care ti-as indica sa il urmezi riguros ca sa scapi de probleme.
De asemenea, cel mai indicat este sa mergi cu prietenul tau la un cabinet de planning (cauta pe internet daca ai asa ceva in oras inainte sa mergi la ginecolog), dac anu exista cabinet de planning vorbeste cu ginecologul tau despre eventualele metode de contraceptie, si ce crezi tu ca ti s-ar potrivi. Sexul fara protectie aduce probleme cu sine in timp. Nu astepta sa realizezi ca te-ai molipsit cu vreo boala (chiar daca i incredere in prietenul tau) sau cu o sarcina.
Poti sa ii spui chiar si prietenului tau sa mergeti imrpeuna la medic,sa va interesati de analize pt bolile cu transmitere sexuala, sa le faceti, si daca sunteti amandoi in regula sa iei anticonceptionale.
Priveste lucrurile astea dintr-o perspectiva matura daca tot ai inceput sa le faci, nu merge pe noroc ca, e vorba aia cu ulciorul.
Succes.
- Ajutor, va rog
- New member
Da...Mersi pentru sfaturi. Is constienta ca exista multe riscuri, deoarece nu ne protejam...In primul rand sarcina si in al doilea bolile cu transmitere sexuala. In legatura cu sarcina, o sa vorbesc cu medicul ginecolog, poate sa iau anticonceptionale sau etc. Insa cu boilele..ah ce urat...De ce mai exista?Pacat:))...Si da...spuneti ca pot sa merg intr-un oras apropiat:)))...da cel mai apropiat oras in care sa fie un medic ginecolog mai ca lumea, un taxi ar fi aprox. 40 de lei, 80 dus-intors ...plus consultatia si ce analize o sa mai faca...data trecuta cand am fost am platit aprope 3 mil...Nu am cum sa ii cer bani lu mama...deci de unde sa scot atatia bani:))...asa mai bine astept sa ma duc cu prietena mea...si intr-un oras mai mare cum ar fi Tm sau Arad(unde am fost data trecuta)...si daca in caz nu imi ajung banii care o sa ii am ma imprumunta ele:-??...asa singuraa:)) Nu e chiar asa usor a face pe cum ii de a vorbi....Din pacate...Daca era dupa mine...eram demult la un ginecolog. Aaa...si ati mai spus ca sa ma duc aici in oras:))...In niciun caz...nu numai pentru ca 80% ar afla ai mei si daca as spune sa taca...plus ca e barbat si batarn si ahh...in niciun caz aici nu! Mi-e scarba de spitalul asta!
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
Ajutor, va rog a scris:Da...Mersi pentru sfaturi. Is constienta ca exista multe riscuri, deoarece nu ne protejam...In primul rand sarcina si in al doilea bolile cu transmitere sexuala. In legatura cu sarcina, o sa vorbesc cu medicul ginecolog, poate sa iau anticonceptionale sau etc. Insa cu boilele..ah ce urat...De ce mai exista?Pacat:))...Si da...spuneti ca pot sa merg intr-un oras apropiat:)))...da cel mai apropiat oras in care sa fie un medic ginecolog mai ca lumea, un taxi ar fi aprox. 40 de lei, 80 dus-intors ...plus consultatia si ce analize o sa mai faca...data trecuta cand am fost am platit aprope 3 mil...Nu am cum sa ii cer bani lu mama...deci de unde sa scot atatia bani:))...asa mai bine astept sa ma duc cu prietena mea...si intr-un oras mai mare cum ar fi Tm sau Arad(unde am fost data trecuta)...si daca in caz nu imi ajung banii care o sa ii am ma imprumunta ele:-??...asa singuraa:)) Nu e chiar asa usor a face pe cum ii de a vorbi....Din pacate...Daca era dupa mine...eram demult la un ginecolog. Aaa...si ati mai spus ca sa ma duc aici in oras:))...In niciun caz...nu numai pentru ca 80% ar afla ai mei si daca as spune sa taca...plus ca e barbat si batarn si ahh...in niciun caz aici nu! Mi-e scarba de spitalul asta!
copil drag, tu ai auzit de hiv? stii ca sida e o boala incurabila? ai auzit de sifilis? stii ca poate sa te faca cretin de-a dreptul nediagnosticat la timp? ai auzit de chlamydia? stii ca din cauza ei poti sa devii sterila si sa nu ai niciodata in viata ta copii? ai auzit de hpv? stii ca poate determina cancer? ai auzit de hepatita b? stii ca in general nu se vindeca si determina moartea lenta a ficatului? ai auzit de herpes? stii cat de dureros e?
esti un copil, dar daca faci sex trebuie sa te porti ca un adult. te rog frumos protejeaza-te. e atat de simplu...
- sonia30
- Moderator
e mai usor de zis decat de facut,asa cum e mai usor sa faci sex decat sa fii cu capu pe umeri.la 15 ani nu aveai altceva mai bun de facut decat sex???eu cred ca exista alte activitati pt 15 ani...destule chiar...nu te vad bine.deloc.
Ultima oara a fost editat de sonia30 (2011-07-27 12:44:25)
"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada." http://www.fertilityfriend.com/home/329906
- jeannie
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-07-13
Ajutor, va rog a scris:cel mai apropiat oras in care sa fie un medic ginecolog mai ca lumea, un taxi ar fi aprox. 40 de lei, 80 dus-intors ...plus consultatia si ce analize o sa mai faca...data trecuta cand am fost am platit aprope 3 mil...Nu am cum sa ii cer bani lu mama...deci de unde sa scot atatia bani:))
Nu poti merge cu trenul? mai ales ca, daca esti eleva, ai reducere 50%. De asemenea, tot pentru ca esti eleva, medicul de familie ar trebui sa iti dea trimitere de consultatie gratuita la ginecologie, dar probabil ca asa ar afla si parintii tai. Eu nu ii inteleg pe copiii care nu le pot spune parintilor ca fac sex, dar cel mai grav este daca printii se ascund dupa deget in loc sa comunice cu copilul, asigurandu-se ca se protejeaza corect de sarcina si de boli (eventual incurabile).
- moksha
- Hero member
sonia30 a scris:e mai usor de zis decat de facut,asa cum e mai usor sa faci sex decat sa fii cu capu pe umeri.la 15 ani nu aveai altceva mai bun de facut decat sex???eu cred ca exista alte activitati pt 15 ani...destule chiar...nu te vad bine.deloc.
nu e ceva personal, nici nu fac pe desteapta, nici nu vreau sa mi se ia in nume de rau. dar eu cred ca exact genul asta de atitudine (foarte probabil exact reactia pe care are putea-o avea mama ei daca ar afla) este motivul pentru care se intampla lipsa asta de comunicare si pana la urma prostiile pe care le fac fetele la 15 ani. lipsa de informare pana la urma e cea mai grava si lipsa de comunicare e intr-adevar de dezbatut...
caci eu cred ca e usor de zis vai, ce or face parintii, de ce nu au invatat-o nimic, dar cred si ca e foarte greu sa fii mama unei fete de 15 ani. adevarul e deci la mijloc, dar eu am asa un deja vu si am vazut de atatea ori si am auzit de atatea ori ce iti trebuie tie sex la varsta asta in loc de o discutie normala...daca vrea sa faca sex face, chiar daca ar putea sa se joace cu papusile langa biblioteca in timp ce citeste eminescu. atunci singura solutie ramane informarea...
si inainte sa aruncam cu piatra (tot off topic si fara nici un fel de remarca personala la adresa nimanui), sa ne gandim cate dintre noi am fost responsabile in suta la suta dintre dati si cate dintre noi am intrat intr-o relatie sexuala cu analizele pe noptiera, protejandu-ne in 100% din dati.
adevarul e la mijloc, cred eu.
- sonia30
- Moderator
moksha: 1.nu sunt mama ei,m-a deranjat ca a scris ca vai domne ce usor e de noi sa vorbim... 2.daca as fi fost mama ei nu ar fi ajuns sa faca sex la 15 ani.si daca ar fi facut,nu ar fi facut fara prezervativ cu unu care azi e maine nu mai e 3.nu am inceput sa fac sex la 15 ani si cand am facut-o am folosit prezervtiv,iar cand am avut relatie serioasa,ACuri.deci...se poate si asa
- moksha
- Hero member
sonia30 a scris:moksha: 1.nu sunt mama ei,m-a deranjat ca a scris ca vai domne ce usor e de noi sa vorbim... 2.daca as fi fost mama ei nu ar fi ajuns sa faca sex la 15 ani.si daca ar fi facut,nu ar fi facut fara prezervativ cu unu care azi e maine nu mai e 3.nu am inceput sa fac sex la 15 ani si cand am facut-o am folosit prezervtiv,iar cand am avut relatie serioasa,ACuri.deci...se poate si asa
nu ai de unde sa stii ce s-ar fi intamplat daca ai fi fost mama ei, asta incerc sa zic si sa sustin. nu ai de unde sa stii si e periculos sa generalizezi, parerea mea. eu am observat ca ideile preconcepute sunt cel mai usor de daramat.
tu poate esti exceptia care nu a gresit niciodata si pentru care totul a fost pus la punct (daca ajungem la limita limitei si trebuie sa cautam un defect , intrebarea e daca ai facut analizele inainte sa folositi ac in relatia serioasa?....e o gluma, dar eu consider ca e foarte important, nu conteaza cat de serioasa e relatia, sa se faca analizele, pentru ca pur si simplu nu stii. scriu asta pentru toata lumea, repet, nu pentru tine pesonal).
oamenii normali nu sunt asa. eu insami nu sunt asa si sunt medic. traiesti in tara cu cea mai mare incidenta a cancerului de col uterin, pentru ca femeile nu merg la medic. traiesti in tara in care cea mai folosita metoda de contraceptie e coitul intrerupt. traiesti in tara in care parintii nu si'au vaccinat fetitele impotriva hpv pentru ca au crezut ca li se va injecta un cip asa ca poate e usor sa vorbesti si greu sa faci. nu apar pe nimeni, nici nu acord circumstante atenuante, nu e datoria mea, era doar o parere.
repet, nu a fost ceva personal, daca tu vrei sa ai atitudinea asta nu sunt eu in masura sa imi dau cu parerea, asa cum am spus nu a fost personal si evident ca nu esti mama ei. ceea ce am zis e ca pot sa fac pariu ca exact genul asta de reactie ar avea si mama ei. si ca nu asta e raspunsul.
- jeannie
- Addicted member
Ajutor, va rog a scris:Is constienta ca exista multe riscuri, deoarece nu ne protejam... [...] cu boilele..ah ce urat...De ce mai exista?Pacat:))
Invata-te (macar de-acum incolo) sa te protejezi. Este viata ta, nu a alteia. Orice barbat care a mai avut alte partenere inainte are si boli, care uneori pot fi grave, din pacate. Asta e. Cel putin pana cand vei avea o relatie stabila, matura, de durata - cel mai bine este sa folosesti prezervativul. Nu te lasa fraierita - daca prietenul iti zice "hai sa o facem fara prezervativ" - ca e foarte posibil sa regreti asta peste cativa ani, din cauza unor probleme de sanatate. El vrea fara prezervativ doar pentru ca asa ii place lui mai mult. Dar stapana corpului si sanatatii tale esti TU.
- sonia30
- Moderator
daca era copilul meu,alta era situatia.nu sunt perfecta,nici pe departe,da incerc sa fiu responsabila.si nu neaparat acum la varsta asta.bine,acum ceva ani,era alta viata.traiesc printre tineri.stiu ce gandesc.imi cam spun tot.am stiut sa ma apropii de ei incat sa stiu mult mai multe ca parintii,de fapt parintii nu prea stiu nimic.deci,atitudinea mea fata de ce a scris fetita de 15 ani era strict legata de raspunsul ei in dorul lelii,lipsit de responsabilitate,plin de lasa-ma sa te las.nu,nu am facut analizele.deci,cum ,am spuus,nu sunt perfecta.da nici cum a prezentat ea situatia.cand oi avea un copil,sa ma ajute Dumnezeu,o sa fiu prietena,nu mama cu sabia la cap.
- jeannie
- Addicted member
Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-07-27 15:42:53)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|