homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare analize si sfaturi ..

#1 2011-08-03 16:11:17

angela89
New member
Inregistrat: 2011-06-14

interpretare analize si sfaturi ..

Buna,
Incep prin a va spune ca sunt noua pe forum, si daca fac vreo gresala sa nu ma certati  angel
Povestea este lunga, asa ca voi incerca sa o scurtez..
Am luat o perioada de aproximativ 6 luni ac desorelle. Cand le-am intrerupt mi s-a dereglat menstruatia : mi-a venit de 2 ori in prima luna, iar apoi mi-a intarziat 2 luni.. Asa am ajung la endocrinolog si la ginecolog. Am luat duphaston pt a-mi veni CM.
Am fost prima data la endocrinolog, care mi-a spus ca este posibil sa am ovare micropolichistice. Mi-a dat un set de analize pe care urma sa le fac. Am fost la ginecolog, care mi-a spus ca nu ar parea sa am ovare micropolichistice. Dupa o saptamana (timp in care am luat duphaston), am fost la un alt medic ginecolg, care mi-a spus ca am ovare micropolichistice.
Am facut analizele care mi-au iesit asa :
- FT4 : 1.20 (LIMITE 0.89-1.76)
- TSH : 3.51 (LIMITE 0.4-4.0)
- PROLACTINA : 21.7 (LIMITE 1.9-25)
- TESTOSTERON TOTAL : 216.0 (LIMITE 0-80)
- SHBG : 32.00 (LIMITE : PREMENOPAUZA 26.1-110; POSTMENOPAUZA 14.1-68.9)
- TESTOSTERON LIBER : 0.35 (LIMITE 0.09-2.21)

La ecografia ovariana : OD dimensiuni normale cu multiple imagini transsonice contur net cu diametrul maxim 8 mm dispuse in coroana subcapsular, OS dimensiuni normale cu multiple imagini transsonice contur net cu diametrul maxim 8 mm dispuse in coroana subcapsular

Mi-a dat urmatorul tratament :
-duphaston - pt a stimula CM
-diane 35 - din prima zi a CM
-metformin - aici am o nelamurire : pe scrisoarea medicala a scris sa iau 1 cp /zi, iar pe reteta 2 cp/zi, iar mie mi-a spus sa iau 2 cp/zi.. si nu stiu ce sa fac.. Am sunat si medicul ginecolog si mi-a spus ca este corect ce scrie pe scrisoarea medicala, ca metforminul se ia in cantitati mici.. Dar de ce mi-a zis de 2 ori, si pe reteta a scris de 2 ori ? off...
Cat de grav este ? Nu vreau sa ma mai ingras sad de cand am renuntat la Desorelle, am pus 5 kg, si eram deja plinuta.. Mi-a recomandat sa tin dieta hipocalorica, dar metforminul nu se poate lua in timpul dietelor hipocalorice.. deci ce fac ??

Si mai am o intrebare: azi mi-a venit CM, voi incepe tratamentul cu diane, in ziua 21 pot face progesteronul, sau este influentat de AC?

La primul ginecolog am fost diagnosticata si cu candida ( am facut papanicolau si secretia). Am luat tratament, iar la o saptamana dupa ce l-am terminat am fost sa refac secretia, dar la alt ginecolog (cel care mi-a confirmat si ca am ovare micropolichistice) . De data aceasta nu mi-a mai iesit candida, ci mi-a iesit tricomonas.. Este posibil asa ceva? sa se trateze candida atat de repede si sa iau tricomomas imediat dupa tratament? Banuiesc ca in timpul tratamenului nu aveam cum sa iau.. Pt candida am facut tratament cu : Azitrop, Omnicral si Cervigid ovule.
Iar acum , pt tricomonas mi-a dat : Tinidazol si Flagyl ovule.
Specific ca am o relatie stabila, am avut un singur partener pana acum, si el la fel.. deci puteam sa iau doar de la o toaleta, sau pe alta cale.. Dar nu pe cale sexuala..

Aveam multe intrebari, dar nu imi vin acum in minte.. voi reveni cu ele..
Sunt cam speriata, am inceput sa am si stari depresive.. Ma enervez foarte repede, de la orice nimic, si incep sa ma simt rau, sa plag.. sad

Ultima oara a fost editat de angela89 (2011-08-03 16:15:03)

#2 2011-08-03 16:20:58

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: interpretare analize si sfaturi ..

progesteronul in ziua 21 a ciclului menstrual de regula se face pentru a vedea daca pacienta ovuleaza. cat timp vei lua anticonceptionale, nu vei avea ovulatie iar dozarea progesteronului este inutila.

de metformin nu stiu ce sa-ti spun, cine ti la prescris ar trebui sa te lamureasca. ce scheme am vazut eu presupuneau cresterea treptata a  dozelor pentru a-i da ragaz organismului sa se obisnuiasca cu el ( pot aparea efecte secundare de genul greata, diaree etc )

daca esti speriata din cauza diagnosticului, as zice sa incerci sa te linistesti, nu e ceva grav.
si revino cu intrebarile cand iti pui ordine in ele smile

#3 2011-08-03 16:37:11

angela89
New member

ms pt raspuns  kram
eu incerc sa ma linistesc .. dar cand ma gandesc ca exista posibilitatea sa nu pot avea copii, ma intristez..
imi doresc foarte mult un copil, nu acum.. dar nu vreau sa ajung sa nu mai pot sa am..

#4 2011-08-03 17:08:57

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

gargarita a scris:

progesteronul in ziua 21 a ciclului menstrual de regula se face pentru a vedea daca pacienta ovuleaza. cat timp vei lua anticonceptionale, nu vei avea ovulatie iar dozarea progesteronului este inutila.

de metformin nu stiu ce sa-ti spun, cine ti la prescris ar trebui sa te lamureasca. ce scheme am vazut eu presupuneau cresterea treptata a  dozelor pentru a-i da ragaz organismului sa se obisnuiasca cu el ( pot aparea efecte secundare de genul greata, diaree etc )

daca esti speriata din cauza diagnosticului, as zice sa incerci sa te linistesti, nu e ceva grav.
si revino cu intrebarile cand iti pui ordine in ele smile

in completare, da, puteai sa iei trichomonas in timpul tratamentului pentru candida. si este in esenta o infectie cu transmitere sexuala, desi pacientii uneori sustin ca a fost vorba de toaleta sau de sfantul duh smile, in teorie se transmite pe cale sexuala.

tratamentul pentru candida: nu stiu ce e omicral, azitrop presupun ca e antibiotic, azitromicina...ceea ce chiar nu cred ca a fost o idee buna pentru tratamentul candidei, din contra.

calmeaza-te, inteleg ca iti este greu si esti speriata, dar te porti de parca doamne fereste ar fi vorba despre ceva mult mai grav. nu este deloc. in ceea ce priveste posibilitatea sa nu poti avea copii, nu se aplica...plus ca daca si doamna aceea la 100 de mii de ani a avut copil, o sa poti sa ai si tu. nu fi prapastioasa degeaba.

in legatura cu metforminul, e important ce ti-a scris pe reteta. nu mai conteaza de ce ti-a spus altceva. imi scapa insa exact indicatia metforminului in cazul tau.

te-am zapacit probabil si mai mult.in orice caz, ideea e sa te calmezi.

sanatate!

#5 2011-08-03 17:29:45

angela89
New member

cand mi-a dat tratamentul cu antibiotic pt candida, acelasi lucru i-am zis si eu .. insa mi-a spus ca, daca il iau impreuna cu omicral o sa imi faca bine.. am cerut parerea si celui de-al 2lea ginecolog, in care am mai multa incredere si mi-a spus ca este un tratament bun..

la al 2-lea control nu mi-a mai iesit candida..
iar despre tricomonas, eu nu aveam de unde sa il iau pe cale sexuala, decat de la iubit, si as cam baga mana in foc si pt el...
in plus ca la control mi-a spus ca se scapa foarte greu de el, dar trebuie sa ma tratez ca sa nu il ia nici persoanele cu care stau in casa (de la toaleta, daca folosim acelasi prosop,etc).. nu stiu ce sa zic..
iar metforminul, pe scrisoarea medicala mi-a scris sa iau 1 data, pe reteta de 2 ori, iar mie mi-a zis de 2 ori.. smile
ms puss

Ultima oara a fost editat de angela89 (2011-08-03 17:32:24)

Publicitate

loading...

#6 2011-08-03 17:31:30

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

cred ca exista un diagnostic de PCOS in cazul ei. iar in caz de PCOS, care se pare ca are la baza o rezistenta a insulinei, se da tratament cu metformin. in multe cazuri, in timp, se obtine ovulatie spontana la femeile cu PCOS care nu aveau ovulatie, sau se observa o imbunatatire a calitatii ovocitului. cam asta stiu eu de la endocrinologul meu, detalii n-am. in cazul ei, sub AC, intr-adevar nu stiu cu ce ajuta metforminul.

angela, ce ai tu n-o sa te impiedice sa ai copii daca o sa-ti doresti. e adevarat, e posibil sa ai nevoie de ceva ajutor din partea medicului pentru asta dar motiv de depresie nu trebuie sa fie. hai, fruntea sus, va fi bine smile

LE  nu e musai sa scapi greu de trichomonas. sa repeti analizele dupa tratament. si banuiesc ca face si partenerul tau tratament...

#7 2011-08-03 17:35:38

angela89
New member

gargarita a scris:

cred ca exista un diagnostic de PCOS in cazul ei. iar in caz de PCOS, care se pare ca are la baza o rezistenta a insulinei, se da tratament cu metformin. in multe cazuri, in timp, se obtine ovulatie spontana la femeile cu PCOS care nu aveau ovulatie, sau se observa o imbunatatire a calitatii ovocitului. cam asta stiu eu de la endocrinologul meu, detalii n-am. in cazul ei, sub AC, intr-adevar nu stiu cu ce ajuta metforminul.

angela, ce ai tu n-o sa te impiedice sa ai copii daca o sa-ti doresti. e adevarat, e posibil sa ai nevoie de ceva ajutor din partea medicului pentru asta dar motiv de depresie nu trebuie sa fie. hai, fruntea sus, va fi bine smile

LE  nu e musai sa scapi greu de trichomonas. sa repeti analizele dupa tratament. si banuiesc ca face si partenerul tau tratament...

ms pt incurajari puss
da, face si el tratament..

Ultima oara a fost editat de angela89 (2011-08-03 17:38:09)

#8 2011-08-03 17:48:21

moksha
Hero member

gargarita a scris:

...

cunosc mecanismul fiziopatologic al sindromului ovarelor polichistice, doar ca nu eram convinsa de indicatia in cazul ei efectiv.

angela, azitromicina nu are in nici un caz, vreodata, indicatie in tratamentul candidei. asta este sigur. este prima oara cand aud asta si sper sa fie si ultima. bine ca s-a rezolvat.

in legatura cu trichomonas, tu stii, eu ti-am zis doar care e calea de infectare, mai mult nu am de unde sa stiu. prosopul da, dar toaleta....chiar nu. nu imi pot imagina decat niste scenarii apocaliptice pentru ca asta sa se poata intampla.

cu metforminul trebuie discutat inca o data cu medicul, pentru a sti exact. posologia lui e 2 pe zi, dar depinde de cazul tau.

sanatate si calmeaza-te.

#9 2011-08-03 18:10:40

angela89
New member

moksha a scris:

gargarita a scris:

...

cunosc mecanismul fiziopatologic al sindromului ovarelor polichistice, doar ca nu eram convinsa de indicatia in cazul ei efectiv.

angela, azitromicina nu are in nici un caz, vreodata, indicatie in tratamentul candidei. asta este sigur. este prima oara cand aud asta si sper sa fie si ultima. bine ca s-a rezolvat.

in legatura cu trichomonas, tu stii, eu ti-am zis doar care e calea de infectare, mai mult nu am de unde sa stiu. prosopul da, dar toaleta....chiar nu. nu imi pot imagina decat niste scenarii apocaliptice pentru ca asta sa se poata intampla.

cu metforminul trebuie discutat inca o data cu medicul, pentru a sti exact. posologia lui e 2 pe zi, dar depinde de cazul tau.

sanatate si calmeaza-te.

ms puss
ma bucur ca v-am gasit smile

#10 2011-08-07 18:05:04

angela89
New member

am inceput tratamentul cu diane35 si meguan de 5 zile si nu prea ma simt bine..
am stari de greata, ameteala.. desi am stari de greata mi-e foame tot timpul si simt un gol un stomac de parca nu am mancat nimic toata ziua.. astazi m-au durut si ovarele foarte rau..
am vb cu medicul endocrinolog si mi-a zis ca meguan trebuie sa il iau de 2 ori pe zi, pt ca altfel nu isi face efectul... in primele 3 zile l-am luat o data pe zi.. si starile astea au cam coincis cu momentul in care am inceput sa iau 2 cp pe zi..

#11 2011-08-08 14:06:33

Scarletgirl
New member
Inregistrat: 2009-01-07

Salut!

Va rog sa ma ajutati si pe mine sa interpretez o analiza a secretiei la microscop pana ajung la medic sad

SECRETIE VAGINALA: Examen microscopic
CELULE EPITELIALE:rare
LEUCOCITE:foarte rare
TRICHOMONAS VAGINALIS:nu se observa
LEVURI:relativ frecvente
FLORA:rari lactobacili

Stiu ca levuri frecvente nu e deloc ok si ca rari lactobacili indica o infectie, dar atat... ce sa am, sa fie candida sau o simpla inflamatie?

Va raman recunoscatoare!

#12 2011-08-08 14:10:31

moksha
Hero member

Scarletgirl a scris:

Salut!

Va rog sa ma ajutati si pe mine sa interpretez o analiza a secretiei la microscop pana ajung la medic sad

SECRETIE VAGINALA: Examen microscopic
CELULE EPITELIALE:rare
LEUCOCITE:foarte rare
TRICHOMONAS VAGINALIS:nu se observa
LEVURI:relativ frecvente
FLORA:rari lactobacili

Stiu ca levuri frecvente nu e deloc ok si ca rari lactobacili indica o infectie, dar atat... ce sa am, sa fie candida sau o simpla inflamatie?

Va raman recunoscatoare!

ai candida. lacotbacilii rari nu indica o infectie, indica modificari de pH la nivel vaginal, care e normal sa apara odata ce ai candida. sau care au dus la aparitia candidei.

in orice caz, mergi la medic, trebuie sa primesti tratament. nu e  grav, stai linistita.

sanatate.

#13 2011-08-08 14:13:26

Scarletgirl
New member
Inregistrat: 2009-01-07

multumesc pentru raspuns. E posibil sa am candida fara nici un semn? Nu contest faptul ca am, levuri prezente e clar ce indica. Dar nu am nici un simptom..

Inca ceva: daca am eu clar are si partenerul. Cum poate fi depistata la el? Ce analize se fac?

Ultima oara a fost editat de Scarletgirl (2011-08-08 14:15:17)

#14 2011-08-08 15:55:08

moksha
Hero member

Scarletgirl a scris:

multumesc pentru raspuns. E posibil sa am candida fara nici un semn? Nu contest faptul ca am, levuri prezente e clar ce indica. Dar nu am nici un simptom..

Inca ceva: daca am eu clar are si partenerul. Cum poate fi depistata la el? Ce analize se fac?

eu as recomanda, cum mereu zic, o cultura, pentru a vedea daca intr'adevar exista colonii suficiente ca sa justifice tratamentul...e posibil sa nu ai nici un simptom, sigur.

nu e asa clar ca are partenerul..depinde de multi factori. in teorie insa primeste si el tratament just in case.

mergi la medic.

sanatate!

#15 2011-08-09 20:29:50

angela89
New member

off.. ma simt foarte rau de la tratament.. sunt foarte foarte ametita si mi-e greata continuu.. mi-e foame continuu.. de obicei cat dureaza aceste efecte ale pastilelor? imi vine sa nu le mai iau la cat de rau ma simt..
din pacate am inteles ca este singurul tratament pt astfel de probleme..

#16 2011-08-10 10:05:37

nicolado
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-04-18

buna tuturor
pana sa ajung la doctor as vrea sa stiu si eu daca ma poate ajuta cineva cu interpretarea analzelor de secretie vaginala:
celule epiteliale:relativ frecvente
leucocite:foarte rare
trichomonas vaginalis:nu se observa
levuri:absente
flora:rari lactobacili

Multumesc!

#17 2011-08-10 21:25:53

eueu10
Full member
Inregistrat: 2010-10-09

Ai flora vaginala modificata,adica nu asa cum ar trebui sa fie,deoarece lactobacilii tai sunt rari,ei traiesc in vagin si asigura un mediu normal...nu e nimic ingrijorator..dar mergi la medic sa-ti dea ceva pt refacerea florei..

pc

#18 2011-08-11 12:42:44

nicolado
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-04-18

multumesc mult pt raspuns

#19 2011-08-17 10:03:12

AwesomeAngel
Diamond member
Inregistrat: 2008-11-18

Hello! smile n-am vrut sa mai deschid un topic asemanator, doar ca sa pun o mica intrebare

as dori sa aflu daca analizele urmatoare sunt suficiente pentru un control anual general big_smile

Hemoleucograma completa, VSH, TGO+TGP, Uree, Creatinina, Ac. Uric, Colesterol Total, HDL+LDL, Trigliceride, Sideremie, Ca Total, Ca Ionic, Magnezemie, Bilirubina, Ex. sumar urina, Timp Quick

mai trebuie ceva? smile
multumesc! (eventual voi reveni si cu rezultatele, daca e ceva in neregula smile )

"I may not be perfect, but all parts of me are pretty awesome!" angel

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.