homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Menstruatie in timpul pastilelor anticonceptionale

#1 2011-08-04 23:58:01

alice_in_wonderland
Membru
Inregistrat: 2011-08-04

menstruatie in timpul pastilelor anticonceptionale

Buna smile Am o nelamurire. Folosesc Novinette de vreo 3 ani de zile. Acum vreo 2 saptamani am uitat sa iau antepenultima pastila din blister pentru mai mult de 12 ore. Am luat-o doua zi si am terminat blisterul. Mi-a fost recomandat de catre o farmacista sa incep un nou blister imediat dupa cel folosit, fara sa fac pauza de 7 zile. Am inceput ce-l de-al doilea blister de o saptamana si ieri mi-a venit ciclul. Am luat totusi si ieri pastila aferenta zilei, sangerarea continua inca si nu prea stiu ce sa fac. ar tebui sa ma opresc sau sa le iau in continuare pana la sfarsitul blisterului. este posibil ca sangerarea sa fie un efect al faptului ca am uitat o pastila din blisterul anterior? Inca un lucru pe care as dori sa il stiu este daca efectul anticonceptionalelor este diminuat din cauza sangerarii sau totul este ok? help?

#2 2011-08-06 17:30:45

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: menstruatie in timpul pastilelor anticonceptionale

in primul rand, efectul anticonceptionalelor a fost redus pt ca ai luat acea pastila cu o intarziere mai mare de 12 ore.
deci, daca ai luat o alta folie in continuare, trebuia protectie suplimentara pana inghiti corect si consecutiv 7 pastile.

e menstruatie sigur? nu cumva e spotting? spottingul poate sa apara fie pt ca ai uitat acea pastila si a scazut efectul, fie pt ca ai unit 2 folii.

#3 2011-08-07 00:02:45

alice_in_wonderland
Membru

mai intai de toate, multumesc pentru raspuns smile iar in ceea ce priveste protectia suplimentara, asa stiam si eu, regula de  o saptamana dupa, dar farmacista imi spusese ca avand in vedere ca s-a intamplat in a treia saptamana de anticonceptionale, riscul de a ramane insarcinata este minim si ca nu este nevoie neaparat de alte metode contraceptive. problema era ca eu sunt in strainatate acum, deci nu am avut cum sa intru in contact cu medicul meu ginecolog. iar cat despre sangerare....continua de vreo 3 sau 4 zile, spotting nu am avut niciodata pana acum asa ca nu stiu exact care este modul  de manifestare, cantitativ vorbind. sangerarea pe care o am eu acum pare a fi un pic prea abundenta pentu a fi numita spotting. este aproape la fel de abundenta ca si o menstra. sa imi termin folia de anticonceptionale, sau nu? am nevoie acum de protectie suplimentara din cauza sangerarii? din moment ce am sangerarea, o sarcina este exclusa ma gandesc...

#4 2011-08-07 02:32:50

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

spottingul este o scurgere maronie

#5 2011-08-07 03:38:32

alice_in_wonderland
Membru

nope, asta e rosu si mult

Publicitate

loading...

#6 2012-08-25 17:11:15

1314
New member
Inregistrat: 2007-07-27

alice, pana la urma cum a fost? eu ma confrunt cu aceeasi problema ca si tine. pastila uitata in ultima saptamana, sex neprotejat, inceput un nou blister, menstra venita in timpul celui de-al 2 lea blister. ....

#7 2012-08-26 10:42:21

Nelimaria
New member
Inregistrat: 2012-08-26

Salutare!!Eu am o nelamurire,i au yasmin de 1 an si trei luni,ultimul control ginecologic acum o luna totul ok,problema este ca mi a venit menstruatia mai repede cu doua zile adica mai am doua pastile de luat pe urma acea pauza de 7 zile pt menstruatie...poate fi vreun semn de intrebare,mai ales ca i au antibiotice de 3 zile,adica cu 4 zile inainte sa fac pauza pt menst,eu am mai luat antib cu anticoncep fara nicio problema...dar de data asta ma sperie pt ca menstruatia inainte niciodata...mereu in cele 7 zile.Ma poate lamuri cineva?multumesc!

#8 2012-08-26 10:52:27

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

cu siguranta e din cauza antibioticelor, a scazut efectul AC din cauza lor
sper ca te protejezi suplimentar cat iei antibioticul + 7 pastile active dupa

#9 2012-08-26 11:04:09

Nelimaria
New member

Ms,nu,pt ca eu oricum ma gandeam ca treb sa imi vina menstr...plus ca de luna viitoare as vrea sa fac o pauza de o luna,ca parca mi a cam ajuns cu ele si atunci sa ma gandesc la alta metoda

#10 2012-08-29 16:43:52

Nelimaria
New member

Revin,ca nu stiu zau ce sa fac...inca sunt la menstruatie de sambata...si ma tot intreb daca sa imi cumpar un test de sarcina sau nu...nu am niciun fel de simptom...in afara de menstruatie si acel chef de nu a face nimic...

#11 2012-08-29 17:52:32

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

din moment ce ai menstruatie,. nu esti gravida; asta presupunand ca nu e un spotting putin si maro.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#12 2012-08-29 20:57:43

Nelimaria
New member

pai din cate stiu eu...poate fi si sarcina cu menstruatie,in popor cred ca se spune ca e un fel de marcare,eu am un copil de 6 ani,in fine,sper sa nu fie ca nu sunt pregatita de asta...multumesc frumos!!

#13 2012-08-29 20:59:45

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

menstruatia peste sarcina nu e menstruatie, e o scurgere maronie, scazuta cantitativ.
daca sangerezi in cantitati "decente", alta e problema.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#14 2012-08-29 21:54:13

Nelimaria
New member

cantitati decente putin spus...cam prea mult chiar....multe zile multa menstruatie...iar culoarea e cea normala,a menstruatiei...atunci parca incep sa ma linistesc...oricum pana la urma cred ca fac un test si gata asa ma linistesc

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.